קישור למחקר - ויטמין B12

אולה *

New member
קישור למחקר - ויטמין B12 ../images/Emo63.gif

הי בנות! להלן קישור למחקר בנושא אי-פוריות של נשים והפלות חוזרות בשל חוסר ויטמין B12. לידיעתכן!

מיכל ק-ש

New member
וואוו. די מדהים.

אני לא יודעת איך זה אצל שאר בנות הפורום, אבל לי אף רופא לא המליץ לעשות את הבדיקה! רק לפני חצי שנה עשיתי אותה ביוזמתי, אחרי שחברה הציעה לי. כדאי שנתחיל לדרוש את הבדיקה מהרופאים שלנו ואפילו לשאול אותם בתוקף למה הם לא שולחים אותנו לבדיקה כזו מיוזמתם. הרי זו בדיקה כל כך פשוטה ואם ניתן לחסוך לפחות מחלק מהנשים את התלאות שאנחנו עוברות, אז כדאי.

אולה *

New member
אני מסכימה, אבל

מדובר במחקר ב-12 נשים. אז הייתי קצת נזהרת בלהסיק מסקנות. אבל את צודקת, שהבדיקה מאוד פשוטה ולא יקרה (לקופות חולים), אז אין שום בעיה לעשותה.

מיכל ק-ש

New member
../images/Emo32.gif טופיק: דנדשה השמיעי קול!

דנדשה או כל מי שיודע לאן היא נעלמה: איפה את?! שלחתי לך מיילים, ניסיתי לחפש אותך בפורום "הריון אחרי טיפולים", אבל את גם לא שם. אני מקווה שזה בגלל שאת בחו"ל, חוגגת את ההריון
רק תגידי שהכל בסדר! מיכל.

ככל שאני יודעת (נכון ללפני שבוע +)

דנדשונת בסדר גמור. דיברתי איתה בטלפון. היא במעין "הפסקה" זמנית , אני בטוחה שזמנית , מהאינטרנט וכנראה מתחילה להתרגל להריון (שאגב: נצפה בו כבר דופק...טפו טפו טפו...).סו אז פאר אז איי נואו - אין מה לדאוג. בכ"ז אתקשר אליה ואסב את תשומת לבה שמתגעגעים לקולה שלא נשמע כאן מזה זמן מה , בסיידר?

שושי @:-)

New member
אןף טופיק ענת

ניסיתי לתפוס אותך בעבודה השבוע ולא הצלחתי השארתי לך הודעה בפלאפון מקווה שהכל בסדר שושי

השארתי לך הודעה בבית לפני כמה ימים

שושנה. מהפלאפון שלי אין לי מושג איך להוציא הודעות אז זו הסיבה שלא שמעתי אותה. אתקשר אליך בהקדם , עיניים.

מיכל ק-ש

New member
קיבלתי עכשיו מייל מדנדשה. היא מוסרת

לכולם ד"ש. היא לקחה לעצמה הפסקה קלה מהפורומים כי היא לא מרגישה טוב. כמו שהיא ביקשה שאני אציין, היא ממש לא מקטרת, אבל באמת סובלת מכל הסימפטומים של תחילת הריון בצורה רצינית. חוץ מזה הכל בסדר איתה.

נועם@בת

New member
אני מסכימה עם אולה, מדובר

אמנם ב13 מתוך 14 נשים שזה אחוז גבוה. אבל 14 נשים זאת אוכלוסית מדגם לחלוטין לא מהימנה. בכל מקרה שווה לחפש את המחקר המקורי ולראות במה מדובר. כל אוכלות הבשר יכולות להרגע, שכן בשר אדום או כבד מספק את כל הויטמינין הרצוי (ז´תומרת כך אמרו לי, אולי אני טועה). חוצמזה לפי מה שהם כותבים (לא לשכוח- מדובר באתר מסחרי של סולגר), נטילת מולטיויטמין מאזנת את רמת הויטמינים בדם (אלא אם כן מדובר בבעיה חמורה יותר). אני חושבת שלא יזיק לקחת באופן שוטף מולטיויטמין. נדמה לי שיש אחד שנקרא פרהנטל שמיועד לנשים שרוצות להרות. הרי ממילא צריך לקחת חומצה פולית (שיווו, כבר לפני שלושה שבועות נגמר לי ולא חידשתי ת´מלאי
). נועם

מיכל ק-ש

New member
נועם, גם אוכלות הבשר לא מחוסנות

ולהיפך. אני הייתי צמחונית במשך כ-3 שנים. לא נגעתי בבשר וגם כמעט לא בדגים. למרות זאת אף פעם לא היה לי מחסור ב-B12. זו הסיבה שגם לא עלה בדעתי לבדוק את הנושא לפני הנסיונות להכנס להריון, כי אז כבר אכלתי בשר מזה כמה שנים. לעומת זאת, חברה שלי שהיא קרניבורית אמיתית, ממש קניבלית, סובלת ממחסור ב-B12. יש לה בעיה של ספיגה ועוד איזה שילוב של בעיה גנטית מלבבת. כך שנראה לי שכדאי בכל מקרה להיבדק. מה יש להפסיד? סתם בדיקת דם פשוטה שרופא כללי יכול להפנות אותנו אליה.

נועם@בת

New member
מסכימה איתך

ציינתי שויטמינים או בשר ממלאים את המחסור, אלא אם כן קיימת בעיה. ובעצם, בפעם הבאה שנמצאים אצל הרופא, פשוט לבקש שיוסיף לבדיקות הדם גם בדיקת B12. אני כבר עורכת רשימה של בדיקות שאני מבקשת וזה הולך ומתארך
צריך לבדוק טוקסופלסמוזיס (למגדלי חתולים) ושוב פרופיל הורמונלי מלא, וB12 ושאר ירקות
נועם

מיכל ק-ש

New member
טוקסופלסמוזיס היתה אחת הבדיקות

הראשונות שביקשתי מהרופא לתת לי. זאת מפני שאני חיה בחברת
שטעם עורי מאוד ערב לחיכו ושעושה את צרכיו בארגז שנמצא בבית. את ניקוי החול שלו, שזו אחת ממשימות הבית השנואות עלי, השארתי לטיפולו הבלעדי של מ. כ"כ שמחתי לגלות שאני מחוסנת וכך אני יכולה להמשיך ולהרעיף עליו נשיקות ולממש את ייעודי כטרף הקל שלו. (מה שמזכיר לי שוב שעדיין לא צירפתי את תמונתו לאלבום החיות של הפורום).

עידית ד

New member
כן את הבדיקה אני עוד עשיתי בשלב

האופטימי שלי
ועוד חששתי מה יהיה עם אני לא מחוסנת ומה נעשה עם חתולי חזי האהוב מכל הרי אני תוך חודש חודשיים כבר מביאה לו אח או אחות (חוץ מאחותו הכלבה כמובן) טוב הוא עדיין מחכה...

yaelhul

New member
גם אצלי זה היה ככה. היום החתול כבר

מת, ואני עדיין לא בהריון. עצוב. זה ממחיש איך הזמן עובר ואיך הציפיות שלנו מסתגלות למציאות. יעל.

yaelhul

New member
מישהי עשתה בדיקה לגילוי cmv ?

דווקא במחלקת הפוריות בביה"ח נפל לידי עיתון "לאשה" ובו כתבה מפחידה למדי על הסיכונים בהידבקות בציטומגלו-וירוס (cmv), במיוחד אם ההדבקה נעשית בזמן ההריון. אין לי מושג איך נדבקים. מישהי יודעת על מה מדובר? יעל

רוני@30

New member
אני עשיתי. זה אמור להיות פק"ל עכשיו

למי שמחליטות/מנסות להכנס להריון, ממש כמו בדיקת נוגדני אדמת. אני קבלתי הפניה לזה מהרופא שלי בקופת חולים, ביוזמתו, עוד בכלל לפני שהתחילו הצרות - כשרק הודעתי לו שאני מפסיקה לקחת גלולות (לפני שגיליתי ששנות הגלולות היו מיותרות להפליא...). אני לא יודעת שום דבר על המחלה או על הסיכויים לחטוף אותה. וכבר אנחנו בענייני בדיקות - אז אני גם עשיתי כבר את הבדיקות הגנטיות. שלא נדע, רוני

למעלה