קלובאשר פרשה

danakama10

New member
אתה מוזמן להתייעץ איתי

אם יש לך קשיים בהבנת דברים שאתה קורא.
חברות פארמצבטיקה בארה"ב מסרו לטראמפ שיקח כשנה וחצי לפתח חיסון שמוכן לשיווק.
*בנוסף* קרא את הידיעה על החברה הישראלית.

JimmyGee

New member
חברות פארמצבטיקה בארה"ב מסרו לTrump שיקח שנה וחצי לפתח חיסון

וגם זה מה שהמומחה שלו תיקן אותו ואמר.
אז למה הוא אמר 3 חודשים?

danakama10

New member
כי בישראל יקח פחות!

בישראל - כ-3 חודשים!
טוב, יש גבול לסבלנות שלי, פרשתי.

JimmyGee

New member
תפרשי רק תשאירי לי תטלפון שלך

בעוד 3 חודשים אני התקשר אליך שתתני לי חיסון.
אבל משהו טוב, לא חצי אפוי.

Boston Guy

New member
לגבי החיסון הישראלי - ככל שבודקים יותר, כך זה מביך יותר...

מסתבר שמדובר בטכנולוגייה שמעולם לא התחילו אפילו את העבודה הנדרשת בכדי לקבל אישור רגולטורי מה FDA בכדי לעשות ניסויים בבני אדם איתה.
כלומר - הם לא התחילו אפילו את PHASE 1 של ה CLINICAL STUDY על מודל אנושי.

החיסון שאותו הם לכאורה סיימו לפתח הוא חיסון לתרנגולות - ואפילו הוא עדיין לא הגיע לשלב של ניסויים קליניים. כל הרעש בא מזה שהם עברו את השלב של "ניסויים פרה-קליניים" במכון וולקני. כלומר - הם לא נמצאים ב PHASE 1 אפילו במוצר שמיועד לעופות.

אז בכלל עוד צריך לפתח את החיסון - הוא עדיין לא קיים. מה שקיים זו רק "הטכנולוגייה" שעל בסיסה יפתחו את החיסון.
ואחרי שיפתחו אותו - יצטרכו לבדוק אותו...

וצריך לקחת בחשבון שמדובר במכון מחקר זעיר שעובדים בו פחות מ 100 איש, שהתעסק עד היום אך ורק במחקר חלקאי ובת'כלס - עדיין לא שיחרר שום מוצר רפואי, בשום תחום. לא לחיות ולא לצמחים.

בו בזמן, יש כבר 3 חברות - מודרנה, נובהוואקס ואינווויו - שלכולן כבר יש חיסון פוטנציאלי מוכן.
מודרנה - חברת פיתוח חיסונים מקומית כאן בבוסטון שמונה כ 700 עובדים - כבר ייצרה ושלחה ל CDC מנות ראשונות של חיסון נגד COVID-19 כדי שיתחילו איתו ניסויי PHASE-1 בבני אדם.
שתי החברות האחרות הודיעו שיש להם כבר חיסון מוכן, ושהן יתחילו ניסויי PHASE-1 בבני אדם באפריל.

GILEAD, חברת ביו-טכנולוגייה שבה עובדים 11,000 אנשים, קיבלה אישור להתחיל ב PHASE 3 של CLINICAL TRIALS (ניסויים בבני אדם) עם התרופה שלה (תרופה, לא חיסון) ל COVID-19 לפני שבועיים. אלפי אנשים עובדים על זה שם, והם כבר משתמשים בתרופה הזו על חולים במצב קשה במוקד של המחלה בווהאן.

וכל החברות האלו - שנמצאות בשלב הרבה יותר מתקדם בתהליך מהחבר'ה מהגליל - מדברים על לוח זמנים של לפחות שנה לפני שהמוצר שלהם יוכח כבטוח ויהיה מאושר לשימוש כללי.

אז עם כל הצער שבעניין - נראה כאילו ההודעה של "מיגל - מכון מחקר בגליל" עומדת בקטגורייה מאוד דומה ל"נורה שתאיר את כל רמת גן בחינם".

JimmyGee

New member
אם Trump ודנה אמרו שיהיה חיסון תוך 3 חודשים, אז יהיה חיסון

ביבי ניצח בבחירות ול Trump יהיה חיסון תוך 3 חודשים.
תפסיק לבלבל אותנו עם עובדות.

vinney

Well-known member
עדיין יש לך את בלומברג, הולכת להצביע היום?

או שתמשיכי להשמיץ את כולם ולנסות לזרוק עלבונות בסגנון של ילדה בגנון כפי שהאליל שלך עושה?

JimmyGee

New member
עוד חדשות רעות עבור הדמוקרטים- הבורסה התחילה לעלות?

את גם נכנסת חזרה לבורסה אתמול עם כל שאר הפריארים?

danakama10

New member
אתה כבר ברחובות רוקד וחוגג?

נהפוך הוא, אני יצאתי מספר ימים לפני הירידות כי לא הבנתי איך הבורסה לא יורדת. והבן החמוד שלי שאל אותי אתמול אם כדאי לקנות מהר שוב מניות כי זה מתחיל לעלות, ועניתי לו "בני, הירידה עוד לא נגמרה. נחכה בסבלנות".
למען האמת התפלאתי שאתמול זה עלה יפה, כנראה בציפיה להכרזה של ה- FEDS היום. אבל כן, כל עוד הקורונה חוגגת, לא תהיה התאוששות. הבוקר אכלתי עם בעלי ארוחת בוקר במסעדה האהובה עלינו, פעם ראשונה שהיה שומם לחלוטין, בדר"כ מחכים שם בתור לא משנה באיזו שעה מגיעים. בקוסטקו יש מדפים על מדפים ריקים, וברגע שמגיע משלוח נייר טואלט חדש, אנשים ממלאים את העגלות בזה (כנראה מתכננים לאכול נייר טואלט אם יגמר האוכל? לא ברור).
בקיצור, שיגמר כבר. ממש לא נעים.

JimmyGee

New member
מה שאני לא מבין זה למה ה Fed בלחץ Trump הוריד ריבית

ועוד חצי אחוז.
גם משדר פניקה וגם יהיה לו פחות מה להוריד כשבאמת יהיה צריך.

Boston Guy

New member
ה FED (ולא טראמפ) משדר פאניקה - כי הוא רואה קדימה.

כשאנשים מתחילים לאגור מזון וחמרי ניקוי - זה אומר שהציבור מתחיל להכנס לפאניקה. ורכבת ההרים בשווקים זה גם לא סימן טוב.
עברתי בסוף שבוע בשני סניפי קוסטקו באזור בוסטון רבתי - המדפים של מוצרי הנייר היו ריקים. המשטחים של תפוחי האדמה והבצל במחלקת הירקות היו ריקים. אנשים יצאו משם עם עגלות מלאות במיכלי ענק של שמן - וליזול...

בעונה השו של השנה אנחנו רגילים באיזורינו לסוג אחר של "פאניקת קניות" - לפני שמגיעה סופת שלג רצינית בחורף יש תמיד את התמונות של הום דיפו בלי שק מלח מדרכות אחד לרפואה, ושל אנשים יוצאים מהסופרמרקט עם עגלות מלאות בג'ריקנים של חלב ובלחם... אף פעם אחת ב 25 השנה שאני חי כאן לא ראיתי HOARDING של נ"ט וליזול.

נראה שאנשים מתכוננים לזה:
[URL]https://www.youtube.com/watch?v=Jdf5EXo6I68[/URL]

JimmyGee

New member
ו Trump לא משדר פאניקה?

מיד אחרי שה Fed הוריד ריבית, Trump אמר שחצי אחוז זה לא מספיק ודרש עוד.
כל הריבית היא אחוז, כמה עוד אפשר להוריד?
חוץ מזה שאיך בדיוק ריבית נמוכה עוזרת עם ה corona virus ?
מה שעוזר זה נשיא competent שלא משקר בלי הפסקה, ויכול להראות leadeship בנושא, במקום לספר לנו שהבעיה לא רצינית.

https://thehill.com/homenews/admini...e-cut-as-insufficient-more-easing-and-cutting

vinney

Well-known member
הריבית עוזרת למתן ירידות בבורסה, הרי זה המדד להצלחה של טראמפ

אנשים שאין להם אגורה שחוקה יצביעו עבור טראמפ כי "הבורסה בשיא השיאים", אז כל מה שמעניין אותו זה שהיא תמשיך להיות בשיא השיאים.

JimmyGee

New member
בתאוריה, כן. הורדת ריבית עוזרת למתן ירידות בבורסה.

במעשי, כשהריבית היא אחוז, אין כבר לאן להוריד אותה, וכל מה שהורדת ריבית עושה, זה לשדר פאניקה.
אם היה נשיא נורמלי, הוא היה עושה כמו Obama ומוריד את החוב ולוחץ על ה Fed לעלות ריבית, כך שיהיה לו נשק למצב חרום.
במקום זה, כל מה שהוא עושה זה לספר שזה לא רציני ולשלוח את הדביל Pence לספר את אותה שטות.

randomwinds

New member
את הבורסה מעניין דבר אחד: רבעונים אבודים

זה שהנשיא מצייץ או הריבית יורדת או אנשים מתים - זה לא מענין

מה שמעניין זה תוצר ורווחים. אם הציבור לא צורך אז החברות לא מרוויחות ובגרפים שוברים כלפי מטה

ציבור שנמנע מנסיעות פוגע בתעשייה הגדולה בעולם - תיירות, וזה משפיע על כולם

והציבור נמנע מנסיעות בגלל הלא נודע. הצצה במעקב אחרי מספר המאובחנים מראה שאין למספרים שחר (coronavirus.com)

26 בעיראק 13 בלבנון ואפס בסוריה וטורקיה? אחד באוקראינה? 3 ברוסיה?

סביר שלא רק שהמספרים גבוהים עשרות מונים אלה שגם תחילת התפשטות היתה הרבה לפני התאריך ה'רשמי' של סוף דצמבר. מה שיכול להצביע על כך שאחוז התמותה לא הרבה יותר גבוה מזה של שפעת ממנה מתים 646,000 בשנה ומקורונה עד עכשיו, 3,123 מספר שמן הסתם עוד יגדל. (לגבי שפעת, אחד מכל 1,000 - 2,000 חולים בארה"ב)

בגלל הקלות הבלתי נסבלת של הדבקה, המקום היחיד שמוגן לפי שעה זו מעבדת החלל וגם זה עד שתגיע חללית האספקה הבאה. וכמובן גם במקלטים האטומיים שחוזי השחורות הכינו מבעוד מועד...

debby12

New member
מנהל
השאלה החשובה היא האם ה- FED יוריד בעוד קצת בהמשך השנה

אם כבר הולכים למות, צריך לדעת אם לפייננס מחדש את המשכנתא או לחכות עוד קצת.

כרגע הריבית על הלוואות קונפורמינג (שבימינו, אחרי שעודכן בנובמבר האחרון, זה בד"כ פחות מ 510K) כבר עומדת על 2.625% לשנה. יירד עוד?

Boston Guy

New member
לריבית שה FED מוריד יש השפעה שולית על הריביות של משכנתאות

מסוג FIXED. היא משפיעה יותר על משכנתאות מסוג ARM.
על איזה סוג משכנתא מתוך השניים את מדברת כשאת כותבת "ריבית של 2.625% לשנה", ולאיזה טווח שנים?

הורדת הריבית של הבנק המרכזי לרמה של 1% תשפיע על ה"מחיר" של אשראי לטווח קצר. כדי שתרד הריבית על משכנתאות בריבית קבועה לטווח ארוך - צריך שהתשואה על איגרות חוב של המדינה תרד בצורה רצינית (כלומר - שמשקיעים יעשו RUN TO SATETY ויברחו ממניות לאיגרות חוב ממשלתיות.

הורדת הריבית של ה FED אמורה לעזור למניות - מה שאמור למנוע את הבריחה.
כלומר - כשהעניין פועל בצורה שהוא אמור לפעול, הורדת ריבית של ה FED אמורה דווקא להביא לעלייה של ריבית המשכנתאות.
רק מה - הפאניקה כרגע גורמת (לפחות ביממה האחרונה) לכך שהמנגנון הזה לא פועל בצורה הצפוייה.

debby12

New member
מנהל
הפוקוס שלי הוא על ריבית קבועה (FIXED) ל-15 שנה

בהלוואה רגילה (כלומר קונפורמינג). בנובמבר האחרון עדכנו את הסכום תקרה להלוואה כזו ל 510,400 ברוב המקומות בארה"ב. במקומות יקרים יותר התקרה גבוהה יותר, אבל הנסיון שלי ממשכנאות או שזה "לא עובד" והמוסדות הפיננסיים שנותנים משכנתאות מסכימים לתת תנאים של קונפורמינג רק כשזה מתחת לתקרה הנמוכה). על כל פנים - להלן הקישורים לתקרות למי שפספס:
https://www.fhfa.gov/Media/PublicAf...-Maximum-Conforming-Loan-Limits-for-2020.aspx
https://www.fhfa.gov/DataTools/Down...tyLoanLimitList2020_HERA-BASED_FINAL_FLAT.pdf
דווקא הריבית על קצרות מועד (כל מיני 5/5 או 7/1 וכו') מופיעה לי כהרבה יותר גבוהה כרגע. אם יש למי מכם מוסד פיננסי חביב עליכם לבדיקת מחירי ריבית משכנתאות אשמח לשמוע
.

Boston Guy

New member
והיכן מצאת הלוואה ל 15 שנה בריבית קבועה של 2.625%?

הממוצע הארצי כרגע הוא 3.39% ריבית, והמספר הכי נמוך שאני מוצא באזור שלי הוא 2.77%.

debby12

New member
מנהל
Pentagon Federal Credit Union

פה: https://www.penfed.org/mortgage-center/mortgages.

בד"כ הם ה GO-TO שלי בנושאים האלה (המשכנתא הנוכחית שלנו היא גם איתם). אם יש לאחרים המלצות אחרות - אשמח לשמוע. בחזרה לנושא הכללי - קראתי שטראמפ לוחץ להוריד עוד יותר את הריבית. אבל לדעתך גם אם זה יקרה, זה לא ישפיע על הריבית הקבועה?

למעלה