קלטות לילדים וזכויות יוצרים!

khamala

New member
קלטות לילדים וזכויות יוצרים!

אני עובדת על הצגת ילדים וכרגע יש בידי כמה צילומים של הופעות חיות , אני רוצה להעביר אותם לכמה אנשים בתחום כדיי שיתרשמו, השאלה כיצד שומרים על זכויות יוצרים של קלטות? בכל מקרה אני גם עורכת קלטת פרומו להצגה - האם גם עליה צריך להזהר בקשר לזכויות יוצרים? או שאותה אפשר לחלק בלי שום בעייה? תודה ....

khamala

New member
מישהו???../images/Emo124.gif../images/Emo53.gif

יכול לעזור לגבי מידע על שמירת זכויות על קלטת לילדים? זו כמובן עדיין לא קלטת שאפשר להפיץ בחוץ, אלו רק הופעות חיות מצולמות שמהן נרצה לעניין אנשים בהכנת קלטת.

קלטות לילדים וזכויות יוצרים

שלום, שאלתך מעלה עוד מספר רב של שאלות שלגביהן אין לנו כל מידע (האם את יוצרת התסריט? האם השחקנים מודעים לפעולותיך? מי יוצר המוסיקה -אם קיימת? ועוד ועוד שאלות). לפיכך, לא ניתן להשיב לך תשובה שלא במסגרת חוו"ד מבוססת ומקצועית וודאי שלא במסגרת פורום זה. פני לעורך דין אשר יוכל לייעץ לך בטרם תנקטי בפעולות אשר עלולות לפגום בזכויותיך או באלו של אחרים. בברכה, אפלפלד זר פישר עורכי דין ועורכי פטנטים

khamala

New member
השאלה שלי היא...

האם אין איזשהו ארגון שאפשר להפקיד אצלו את הקלטת? ( למשל, אני יודעת שבצרפת תמורת 30 יורו אפשר להפקיד את הקלטת בארגון מסוים ששומר את הזכויות). או אולי איזה נוהל אחר? למשל שמעתי שבעבר כדיי לשמור זכויות יוצרים על טקסט - היית שולח את החומר לעצמך באמצעות דואר רשום.

khamala

New member
מה עם איגוד הבמאים והתסריטאים?

קיבלתי מידע שאפשר להירשם לאיגוד כזה תמורת 50 שח לשנה - והם אמורים להגן על הזכויות שלי. מעבר לכך שמעתי שאפשר לשלוח בדואר רשום את הקלטת לעצמי ולא לפתוח את המעטפה. מה אתה אומר?

תשובות

שלום khamala, זכות היוצרים ניתנת אוטומטית ליוצר מיום היוולדה של היצירה. הפקדת החומר היא דרך להוכיח תאריך ולא דרך ליצור זכויות, על כן הפקדת החומר אינה חובה, אך היא בהחלט מומלצת. אפשר למעשה להפקיד יצירות אצל כל גורם אובייקטיבי שיסכים אולם מומלץ לעשות זאת במשרדי עורכי דין, אצל נוטריונים או אצל חברות המתמחות בתחום (אשר לרוב עובדות עם עו"ד) - שכן ההפקדה היא במטרה להציג בעתיד בבית משפט את תאריך ההפקדה. איננו מכירים את איגוד הבמאים והתסריטאים ואין לנו מושג מה מקבלים החברים, שאלה שכזו צריכה להיות מופנית אליהם. שליחת החומר בדואר לעצמך היא פעולה שאינה מומלצת כלל ותהווה ראיה חלשה מאוד. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

khamala

New member
בקשר לשליחת דואר רשום לעצמי

מדוע זו ראייה חלשה? דבר שני - במידה ואני ארצה להפקיד את הקלטת אצל עורך דין - באיזה סכום זה כרוך? גם אם כל אחד יכול לדרוש סכום אחר - אני מעוניינית לדעת פחות או יותר מחירים. תודה...

khamala

New member
שאלה נוספת...

מה עם להפקיד את הקלטת בכספת בבנק? שמעתי שזו גם אפשרות...

תשובות

בנוגע למעטפה - תצטרכי להוכיח שהיא לא נפתחה והודבקה מחדש וממילא מדובר בעדות בעל דין. בנוגע לבנק - בחלק מהמדינות יש בנקים שמאפשרים להפקיד בדומה לחברות מסחריות, לא מדובר בכספת רגילה שכן שירותי כספות מאפשרים ללקוח שליטה מלאה בכספת ולא מדובר בגורם שלישי אובייקטיבי. הפתרונות שציינתי לעיל הם הפתרונות המומלצים. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

למעלה