אתם צודקים...
ואני עומד מאחורי דברי שמדובר בכאחוז אחד מחברי הפורום (המונה מאות חברים). אני ניסיתי להנהיג כאן את הנהלים הנהוגים בפורום הראשי, אבל חייבים להבין שמדיניות קשה יותר (אשר מביאה תוצאות, לדעתי) חייבת בתמיכה של חברי הפורום. כאשר אני נוקט באמצעים קשים כנגד סוחרים המפרסמים שוב ושוב את מרכולתם, או אפילו פוגעים באחרים (למשל מפרסמים דילים זולים באינטרנט לסחורה של מתחרה) ובכך מציתים את הפורום שוב ושוב, אני סופג יותר ביקורת מתמיכה. אם היה מדובר בקצת תמיכה והרבה ביקורת, הייתי יכול לחיות עם זה נהדר, אולם יש יותר מדי אנשים כאן שאינם מבינים את ההרס שבפעילות כמה כותבים בודדים כאן, בשם חופש הביטוי (וכאן איני מדבר רק על סוחרים). מדובר בפורום שרק מתגבש, שהרגשות בו יותר מוקצנים, אולי בגלל שהכבישונים הם פחות רגועים משטיחונים או שהם נושאים על גבם את אותן מחלוקות שהענף הזה צריך להתנער מהם בכדי לפרוח. כאחד שזוכר את תחילתו של פורום אופניים, לפני ארבע שנים, אני יכול להגיד שמדובר בערך באותה תופעה. הנהלים הובהרו שם וניתנה תמיכה למנהלי הפורום (כלומר לי, אז הייתי לבד) וכיום אפשר לנהל את הפורום ההוא כמעט ללא התערבותנו. זה אפשרי גם אצלנו. אתמול מצאתי את עצמי חושב, שאני מעדיף לסגור את הפורום או לראות את אנשיו נוטשים בזעם על מחיקות והגבלות שלי, על פני פורום שמתנהל כך. אם יש כמה אנשים שכל מטרתם היא להצית וויכוחים, להתנגח, להתסיס ולעשות למען עצמם ומקום עבודתם, אני חושב שמקומם לא כאן. אם ילכו אחריהם אחרים וידירו את רגלם מהפורום, זה יהיה תשלום שאני מוכן לשלם. גם אני נושא איתי זכרונות משנים עברו, והם לא זכרונות טובים. זכרונות על בעלי חנויות שהדבר הראשון שיגידו לך בהיכנסך לחנות שלהם הוא שהיריב פושט את הרגל, או שמוצריו מסוכנים לרכיבה. אלו היו ימים שהיינו מדשדשים בביצה עכורה של עסקנות וביקורת לשם ביקורת ולא של עשייה חיובית ותורמת. בתור ילד נגעלתי מהתופעה הזאת ונשבעתי שאעשה מה שאוכל בכדי לחלץ את הענף שלנו מהמקום בוא הוא היה. הפורום הזה נועד להיות בית חם ולא זירת התגוששות. כך לא נתקדם. אני מודה לכם שהעלתם את הנושא, למרות שהוא יגרור שוב התעסקות בפורום עצמו ולא באופניים. זה כנראה תשלום שאנו צריכים לשלם עד להתגבשות הפורום.