קלטתי מי הנפשות הפועלות בפורום

mosheby

New member
קלטתי מי הנפשות הפועלות בפורום

וזה מאוד לא מוצא חן בעיניי! כל הפרסומים, האינטרסים האישיים וההתנגחויות ממש לא בשבילי. ויותר ויותר אני מתקשה לברור את המוץ מהתבן. יש מי שחושב כמוני???

ron49

New member
התנהלות הפורום

לפני כשבוע התרעתי בנושא זה אולם נענתי ע"י איציק הופמן ש 99.8% מהתגובות והדיונים בפורום מתנהלים בצורה מכובדת. איציק אתה עדיין חושב כך? אני בטוח שאתה יודע שגם "0.02% " יכולים להעיב ולהשפיע על הפורום כולו.... אני מסכים איתך בהחלט שהפורום לאחרונה הפך להיות מאד בלתי נעים להיות בו ותרבות הדיון שהיתה יכולה להיות ברמה גבוהה (משום שישנם כאן אנשים רצינים), יורדת יותר ויותר לשפל המדרגה. דבר נוסף עליו אני מסכים עמך הוא נושא הפרסומות. מדוע מנהלי הפורום מאפשרים ליבואנים מסוימים לחתום את תגובתם בסוג האופניים אותם הם מייבאים? אני פונה כאן למנהלי הפורום לרענן נוהלי תרבות דיון ופרסום ואף לאכוף אותם, וזאת על מנת שכולנו נוכל להפיק ענין והנאה מכלי חשוב זה.

אתם צודקים...

ואני עומד מאחורי דברי שמדובר בכאחוז אחד מחברי הפורום (המונה מאות חברים). אני ניסיתי להנהיג כאן את הנהלים הנהוגים בפורום הראשי, אבל חייבים להבין שמדיניות קשה יותר (אשר מביאה תוצאות, לדעתי) חייבת בתמיכה של חברי הפורום. כאשר אני נוקט באמצעים קשים כנגד סוחרים המפרסמים שוב ושוב את מרכולתם, או אפילו פוגעים באחרים (למשל מפרסמים דילים זולים באינטרנט לסחורה של מתחרה) ובכך מציתים את הפורום שוב ושוב, אני סופג יותר ביקורת מתמיכה. אם היה מדובר בקצת תמיכה והרבה ביקורת, הייתי יכול לחיות עם זה נהדר, אולם יש יותר מדי אנשים כאן שאינם מבינים את ההרס שבפעילות כמה כותבים בודדים כאן, בשם חופש הביטוי (וכאן איני מדבר רק על סוחרים). מדובר בפורום שרק מתגבש, שהרגשות בו יותר מוקצנים, אולי בגלל שהכבישונים הם פחות רגועים משטיחונים או שהם נושאים על גבם את אותן מחלוקות שהענף הזה צריך להתנער מהם בכדי לפרוח. כאחד שזוכר את תחילתו של פורום אופניים, לפני ארבע שנים, אני יכול להגיד שמדובר בערך באותה תופעה. הנהלים הובהרו שם וניתנה תמיכה למנהלי הפורום (כלומר לי, אז הייתי לבד) וכיום אפשר לנהל את הפורום ההוא כמעט ללא התערבותנו. זה אפשרי גם אצלנו. אתמול מצאתי את עצמי חושב, שאני מעדיף לסגור את הפורום או לראות את אנשיו נוטשים בזעם על מחיקות והגבלות שלי, על פני פורום שמתנהל כך. אם יש כמה אנשים שכל מטרתם היא להצית וויכוחים, להתנגח, להתסיס ולעשות למען עצמם ומקום עבודתם, אני חושב שמקומם לא כאן. אם ילכו אחריהם אחרים וידירו את רגלם מהפורום, זה יהיה תשלום שאני מוכן לשלם. גם אני נושא איתי זכרונות משנים עברו, והם לא זכרונות טובים. זכרונות על בעלי חנויות שהדבר הראשון שיגידו לך בהיכנסך לחנות שלהם הוא שהיריב פושט את הרגל, או שמוצריו מסוכנים לרכיבה. אלו היו ימים שהיינו מדשדשים בביצה עכורה של עסקנות וביקורת לשם ביקורת ולא של עשייה חיובית ותורמת. בתור ילד נגעלתי מהתופעה הזאת ונשבעתי שאעשה מה שאוכל בכדי לחלץ את הענף שלנו מהמקום בוא הוא היה. הפורום הזה נועד להיות בית חם ולא זירת התגוששות. כך לא נתקדם. אני מודה לכם שהעלתם את הנושא, למרות שהוא יגרור שוב התעסקות בפורום עצמו ולא באופניים. זה כנראה תשלום שאנו צריכים לשלם עד להתגבשות הפורום.

צחי נ

New member
איציק הבעיה שלך היא .....

ש 98% מהפורום חושב שאתה צודק , הם הרוב הדומם שמעדיף לא לקחת חלק בהתחשבנויות האישיות שרצות פה בין כמה דמויות . אני בעוונותי הרבים לא רוכב כביש אבל אוהב אופנים ומרוצי אופנים ומפורום שהיה קרנבל אחד גדול וססגוני לא נשאר הרבה ודבר נוסף שלא נלקח בחשבון שהקמתם את הפורום כפורום אופני כביש הוא הפורום הראשי (הכללי ) בפועל הפך לפורום אופני הרים בעוד רוכבי הכביש הכאילו "מקצוענים" שמתעסקים בנושאים ברומו של עולם לא מוכנים לקחת חלק בחינוך והדרכה של דור רוכבים חדש ,כביש או שטח הטכניקה לדוגמא לכיוון גובה אוכף נכון ,היא אותה טכניקה באופני הרים וכביש והידע של באי הפורום הזה חסר בפורום הראשי האם אתם שמדירים את רגליכם מהפורום הראשי ולא רוצים "להתלכלך" באותם שאלות טריויליות שחוזרות על עצמם בפועל משאירים את החינוך וההדרכה של הדור הצעיר בידי רוכבי השטח . תחזירו את הפורום למתכונתו הישנה כפורום מרוצי אופנים ואולי הרבה אנשים טובים יחזרו לפורום ואת שאר הויכוחים האינסופים בין יצרנים או על עתיד ספורט האופנים בישראל (גם באופני כביש וגם באופני הרים )תחזירו לפורום הראשי

ido mazor

New member
איציק יישר כוח ../images/Emo45.gif

אני מלווה את פורום אופניים על גלגוליו השונים כמעט מההתחלה, ב- IOL עת היינו מעטים (אך צודקים...) דרך וואלה! ועד לאכסניה הנוכחית בתפוז, ותתי הפורומים הפורחים. אני יודע שאתה יותר מכל איש אחר אחראי להתפתחות הפורום ולאופיו, במדיניות עקבית ויושר, והרבה אהבה אמיתית לאופניים ולתרבות הספורט. כמוני חושבים רבים, חלקם כאלו שלעתים נקלעים לעימותים פה בפורום אבל עדיין מודעים לתרומתך ויושרך. יישר כוח, חזק ואמץ.

איציק בוקר טוב

אני אקדיש כמה דקות שלא ישקפו את מכלול רגשותיי ודעותיי אך יתנו כיוון. אני אומר כאן משהו שיקומם לא מעט אך כפי שכבר אמרתי וכתבתי - מעולם לא התנהלתי לשם אהבת הקהל אלא למען היושר המקצועי והחברתי. אישית אני לא אוהבת את ההתלהמות שיש לעיתים (לעיתים ולא על בסיס קבוע) בפורומים. אך אני רואה את ההתלהמויות שיש להנהלת הפורום שלנו אחריות ויכולת שליטה עליהם. לפני הכל וכבסיס להתנהלות חברתית ראויה ראוי שהנהלת הפורום תעשה בדק בית. אני מעריך אותך מאוד (לא כתבתי זאת לשם חנפנות או דיפלומטיה בגרוש אלא להבהרה עבור כל מי שקורא את הכתוב כאן). ברשימת מנהלי הפורום אתה מופיעה כראשון. שני מופיע מיקי בר אור - צר לי לומר זאת אך אפשר לעבור על הודעותיו של בר אור ולראות כיצד הוא "נכנס" על בסיס קבוע בגולשים קבועים. אני לא אבקש לחנך את מר בר אור. יש לי אחרויות לחינוכו של אדם אחד בלבד על פני האדמה (למעשה גם מתחת לאדמה אין לי אחריות על דבר). השם השלישי המופיע כמנהל פורום הוא של אפרת לוין שאני אוהב, מעריך ומוקיר. לצערי אפרת לא מבקרת אותנו כאן. לצערי משום שהיא אחת הדמויות הכי יקרות וחשובות לפורום שלנו. מהרשימה נעלמו בועז שחר (בטונים צורמים על בסיס התנהלויות שלא יכולה היה להסתדר עימם), יובל גולן (על בסיס חוסר זמן?). חלק מחברי הנהלת הפורום הביאה ליצירת אופי שאינו מאפשר בסיס תרבותי יציב. עזיבת מנהל שלא תרם מעבר לכניסות בודדות בתקופתו בהנהלה והיום הוא בעיקר נכנס כדי לחנך המסגרת עליהום (יובל גולן), עזיבת מנהל בטונים צורמים ועל רקע צורם אך עדיין הוא התורם הכי משמעותי לפורום (בועז שחר), מנהל שנכנס בגולשים בצורה מתנשאת וצינית, מנהלת שביקרה כאן פחות מכל גולש אחר ונותרת אתה לבד שלדעתי עבודתך קודש וראויה להערכה רבה יותר משאוכל להגדיר במילים של הודעת בוקר טרום רכיבה. מה שמוקרן ממנהיגים הוא מה שהרחוב מוציא לפועל. מנהיגים של הפורום רשומים למעלה או שהיו ברשימה. הרחוב זה הגולשים. אני יודע שעכשיו יהיה כאן דיון סוער ועתיר סעיפים שיעלו לראש. אדגיש שוב- איציק מלוא הערכתי אלייך ואתה יודע זאת ולכן זה לכלל קוראי ההודעה שלי. אך יש התנהלות (מההנהלה) שהקרינה משהו לכלל הפורום ולעיצוב התנהלותו. אפשר להתחיל בבדיקה למה השאלות החשובות והראויות לדיון של "הרוכב השרלטןן" יצרו דיון במהות אי זהותו במקום מיצוי הדיון בשאלות האמיתיות והנכונות שהוא שאל. הבהרה אחרונה - אישיתאני לא אוהב להיכנס לדיונים של עלומי שם ובכלל זה "הרוכב הששרלטןן" אך השאלות ששאל היו ראויו לדיון רציני יותר מהתגובה של מנהל פורום שקרא לו בשמות גנאי. השמש קוראת לי לרכיבה. יום סגול.

IlanShacham

New member
../images/Emo45.gif כל הכבוד ובהצלחה../images/Emo70.gif

תארת את המצב מצוין, ואני מקווה שהאנשים שדיברת עליהם יבינו, יפנימו, ואם לא מוצא חן בעיניהם, ימצאו מקום חדש להשמיץ ולהתנגח.

Gal isr

New member
למה לחתום ברשימת היבוא של אדם?

כדי שנידע שאם הוא כותב משהו- מידע שיש לו אולי אינטרס לכתוב את מה שהוא כתב- ולמרות שמנסים לשמור על אובייקטיביות- זה לא תמיד הולך- ואז אתה יכול לדעת. תאמין לי שאתה לא היית רוצה לקבל המלצות,השמצות,ביקורות ומידע על מוצר מיבואן שלא מזדהה-זה לא מוסרי לעשות דבר כזה... ודבר אחרון- בכל מקום (ולא רק בפורום הזה)- נהוג שבעל מקצוע ירשום את תחום העיסוק שלו (במקרה והוא קשור לנושא הפורום) על מנת שהקוראים ידעו להבדיל בין אזרח פשוט ליבואן. זה הבדל. *כל הכתוב בהודעה הזו לא נוער להשמיץ, לבזות ולהעליב יבואנים כלשהם וכנ"ל לגבי קוראים ומנהלים- כל הכתוב בהודעה זו הינו דעה אישית שלי ואין היא משקפת את דעת ההנהלה בעיניין זה
*

levinerez

New member
כולכם צודקים

אני מעביר את נוכחותי ואת ייעוצי החינם שלי למקום בו רוצים אותי! הפורום של יורם גלבוע סאלאמאת

natyh

New member
ואני אצית את האש כרגיל

הבעיה של הפורום הזה היא ברורה ! הקשר למגזין ! המגזין הזה אינו נטול פניות אישיות ועסקיות וזה לא היה כזה מעולם ! הגיע הזמן לנתק את הפורום הזה מהמגזין ! לא רוצים פירסומות תהיו הוגנים ! או שכל היבואנים יפרסמו או שאף טאחד לא יפרסם . אך לא ייתכן שיפרסמו כאלה שמגזין רוצה ביקרם ואחרים לא . ועל רקע זה כתבתי שאני בעד פירסומות של כולם . ההתנהלות הקלוקלת כאן היא בשל העובדה כי מנהל הפורום שהוא עורך המגזין וזו ללא ספק תואם להגדרת מונופול מנהל את הפורום על בסיס אישי ! ויותר מכך הוא נלחם על עיסקו ועבור אלה המפרסמים אצלו בפורום ! אף עורך מגזין נייטרלי לא היה נוהג כך . אני קורא להדיח את מיקי בר אור מניהול הפורום ! נתי

Mr Hunt

New member
מצטרף לבקשה בלי מגזין בפורום

אני לא מתיימר להיות קורא המגזין הגדול מכולם, דבר אחד מפריע לי ריבוי וכמות הפרסומות של DAA במגזין. נכון אפשר להגיד מה אתה רוצה זכותם לפרסם כמה שרוצים והמגזין לא אמור למנוע זאת אבל תודו שלאחר כמה שנות פירסום מיקי מרגיש שיש לו מעין מחוייבות לDAA, ולו הקטנה ביותר אבל עדיין מחוייבות. אולי אני טועה אבל זוהי נקודה למחשבה.

נכון מאוד, כול היבואנים בארץ מנסים

כל הזמן לפרסם כאן בפורום את מוצריהם וזה לא יפה! כל הזמן רואים כאן הודעות עם פרסום סמוי/גלוי של יבואנים שונים כמו: DAA, מצמן, CTC, רוזן ומינץ, סלאלום, קוברה בורדו (יבואני סקוט), ציר מרכזי ומי לא? כל הזמן אנחנו צריכים להתמודד איתם ולמחוק להם הודעות (אנחנו פשוט כ"כ מיומנים שלא מספיקים לראות את ההודעות שלהם). אי אפשר כבר עם כל הגורמים המסחריים האלו שכל הזמן מנסים לדחוף את מוצריהם לפורום. ולא רק זה... כשאין להם על מה לפרסם- הם מכניסים הודעות שמגנות את המוצרים של המתחרים שלהם. וכשגם זה נגמר- הם אפילו מפרסמים על מבצעים של מוצרים מתחרים בחו"ל- כדי שאם לא יקנו מהם, אז שלא יקנו גם מהמתחרים. התנהלות זו היא בלתי אפשרית, אין לנו אפשרות למחוק כל הזמן הודעות לכל היבואנים. לכן החלטנו להיטפל רק ליבואן אחד, קטן, למרות שהוא אף פעם לא מכניס הודעות על מוצריו לפורום הזה. למה דווקא הוא? למה לא??? דיסקליימר: עד כאן סוף הקטע הסרקאסטי- למי שלא הבין. א. אני לא עושה שום אפלייה בן יבואן כזה או אחר ב. אין לי העדפה לאף הודעה של גורם מסחרי אחד על פני השני. ג. כל ההודעות שנמחקו אי פעם וגם כאלו שלא - שמורות במערכת, כך שיש הוכחות מוצקות שיכולות להפריך כל אחת מהטענות הנ"ל- 99.9% מההודעות המסחריות שנאלצנו למחוק (וגם כאלו שלא נמחקו) אי פעם בפורום הזה או בפורום הכללי היו מטעמו של מר ארז לוין. נכון, אני נאלצתי להיות האיש "הרע" למה? ככה יצא! הצבע הכחול שמלווה את שמי בפורום הזה הוא על הנייר בלבד, עד השבוע האחרון לא היו לי אפילו ההרשאות לניהול הפורום, אם זה מפריע למישהו על המצפון- אשמח להסיר את הצבע הנכסף משמי. זה עדיין לא ישנה בכלום את מהות ניהול הפורום שמתבצעת בהצלחה יתרה על ידי אדם אחד עיקרי- איציק הופמן. לא יהיה כאן יותר שימוש בכלי הפורום לפרסום סמוי או גלוי של גורמים מסחריים.

ובמיוחד לנתי

כל משפט שרשום בהודעה שלך הוא שקר מוחלט! מעולם לא העדפתי כאן גורם עסקי אחד על פני השני, לא כאן וגם לא במגזין אופניים. ההודעה שלך הזו גובלת בהוצאת לשון הרע, וכך היא תטופל!

ולזה בדיוק התכוונתי - ../images/Emo10.gif

עברו שעות בודדות ורכיבת עמק קצרה כדי לחזור ולמצוא את שהתכוונתי אליו כמקדם התלהמות, חוסר סובלנות ואווירה שמלהיטה וגורמם למעבר לתרבות הספורט לשמה התכנסנו כאן. איומים על "טיפול" ביטול משום שאין תשובה ראויה או יכולת להתמודד. אני לא מצדד בכותב כזה או אחר. איני אוהב חיסולי חשובונות אישים המתרחשים כאן. אבל אל מול האיומים החוזרים ונשנים, כן שלך מיקי בר אור, נוצרה אווירה לא נעימה כאן בפורום. אני בהחלט מבין את הנזק, חוסר הנעימות והפגיעה בשמף הטוב בעקבות האשמות של כותבים. אך דבר אחד איני מבין. מדוע אתה לא מסוגל להתייחס להאשמות הנכתבות כאן בפורום בלי הסארקאזם שאת המביא לכל הודעה שנייה כאן או ההתנשאות והאיומים. את הקביעה שאת עונה בסגנון סארקיסטי לא אני הבאתי אלא אתה ("דיסקליימר: עד כאן סוף הקטע הסרקאסטי- למי שלא הבין. "). אני מבקש ממך בכל לשון של בקשה - אל תגיב לכתוביי בהתנשאות,בסארקזם או בכל דרך מזלזלת או מבטלת ובעיקר לא כריב אישי כי נכון לעכשיו אין בנינו כזה ולא אני אצור כזה. אני לא מבצע בך התחשבנות אישית ואם לא הבנת הסיבה היחידה שאני פונה אלייך, פומבית, היא שאתה מנהל פורום ותגדיר זאת כתואר רשמי או בלתי רשמי, בעל הרשאה או ללא זכויות - עובדה - אתה שם כחול וככזה ממתייחסים אלייך (כולל אני בעוונותיי). וכן, אני יודע שאני שם אדום ועד לפני כמה חודשים לא הבנתי למה או מה משמעות הדבר (חשבתי שכל גולש רואה את שמו האישי באדום שהא נכנס מהמחשב שלו) כי אני רחוק מהנהלת הפורום כמרחק מזרח ממערב וכל קשריי מסתכמים באירוח לשם פרשנות שהיו פעמיים או שלוש במהלך הטור או הג'ירו ובהתנדבות מוחלטת בדיוק כפי שאחרים נכנסו להתנהלות כאן. אישית המקום חשוב לי כמקדם תרבות שאני אוהב ואשר היא חלק משמעותי בחחיי. למרות שהואשמתי פעמים רבות באין ספור דברים שלא חטאתי בהם ולעיתים לא אהבתי לבקר ולו רק משום התנהלותך שלך. אני מוכן למחול על כבוד שאתה חושב שיש לי (ואין כבוד) כדי שנתחיל מההתחלה, כולנו כולל אני,אתה ואני מוכן גם לפנות לכל מי שאתה חושב כי מכערי את האווירה ולו רק לטובת פורום שישרת את התרבות שאנו כה אוהבים. יש לנו מספיק עם מה להתמודד, כמו נהגים שטרם הפנימו את תרבותנו וזכותנו לקיימה, אז למה שלא ננהפוך את הפורום הזה למקום שנוכל להתמודד בו בצורה הנכונה גם אם שאלות קשות של "רוכב שרלטןן" או נתי שמאשים בדברים קשים? מקווה שאני תורם להרגעה ולא מלהיט לפיצוץ. ולאיציק - אם אני לא וותרתי על אחת אתה לא צריך לוותר ואני מתכוון לממשפט שכתבת - "אתמול מצאתי את עצמי חושב, שאני מעדיף לסגור את הפורום או לראות את אנשיו נוטשים בזעם על מחיקות והגבלות שלי, על פני פורום שמתנהל כך" בברכה

אני מקווה שאני לא אצטער שהגבתי...

בתור מישהו שמסתכל על הכל מ"הצד" (לא נכנס לשום ויכוח!!) ויכוחים יהיו תמיד. מה לעשות... הבעיה היא ש א. סובלנות אנשים!!! להרבה אנשים אין כאן הרבה ממנה! ב. מסרים.. אם וכבר החלטת להתווכח עם מישהו - תעשה לנו טובה, אנחנו באים לפורום להנות ממנו.. ללמוד על אופניים, אנחנו לא צריכים לשמוע את הויכוחים שלך גם - אם הם קשורים ישירות או עקיפין לאופניים. עצבן אותך? תוציא את הקריזות שלך במסרים.. בבקשה אל תהרגו אותי ותגיבו ענייני.

למעלה