קללות

שלב הביטוים הקשיים

גם בני בן ה-3.3 מביא לאחרונה "פנינים מסוג אני אהרוג אותך ,אני רע (נחשב מהו טוב בעיניו )וכ"ו לאחר שיחות מסתבר שהוא מחקה מספר חברים שלו מהגן ,שהוא מחשיב כגדולים וחזקים . הייתה תקופה של משחק אלים בחרבות ,אחר כך מכשפות -יש לציין כי הוא פחד שחברים שלו שיחקו במשחקים האלה לדעתי פעילות הולמת מצד צוות הגננות בגן תעצור את זה .

גוליגל

New member
אצלנו איתמר (3.5) אמר בהתרגשות "חרא"

אני לא התרגשתי - גם אני אומרת את זה, ככה שאני לא יכולה להגיד שלא מדברים אצלנו ככה
ויש כל מיני מזימות רוע - "אם תציקו לי אני אביא סכין ואחתוך אתכם לחתיכות", "אם תציקו לי אני אקח מקל גדול ואתן לכם מכות בראש". בעיני זה לגיטימי.

ליגיטימי ?

אני חייבת להודות שהבהרתי לבן שלי שאצלנו בבית לא מדברים כך ואז הוא סיפר מה XX מהגן אמר. אז אמרתי לו שהוא צריך להגיד לו שכך לא מדברים. ושידע שעלול להיות מצב שלילד ההוא לא יהיו חברים בגלל איך שהוא מדבר. המילים הקשות פחתו משמעותית.

גוליגל

New member
זה אמור להפריע לי?

לא יודעת - לא מפריע לי כשהוא אומר את זה ככה. נראה לי שבאופן כללי הוא מתעסק עכשיו עם נושאים של כוח, נקמה, רוע וכו'. זו רק אחת הצורות (הוא גם מתעסק הרבה עם גנבים ואנשים רעים אחרים). שימי לב שזה "אם תציקו לי אז אני XXX" - ולרוב אנחנו לא מציקים לו.

למעלה