קלללל. לא להתבלבל🥰

דיברגנט חדש

Well-known member
ברגע שחידה מפסיקה לספק נתונים לינאריים עוברים לראיה מרחבית. במסגרת הנתונים של החידה, כל עוד לא הייתה דרישה להוסיף מספרים ושורות עזר, אני מסתכל על החידה כפי שהיא .
מהסיבה שיש קפיצה בסידרה לפני השורה האחרונה שיוצרת פער שלא ניתן לגשר עליו בצורה של סידרה, הפתרון שמצאתי מחייב להשתמש בפתרון של השורה הקודמת. כלל שדרך אגב תקף לכל אורך הסידרה, גם אם מוסיפים את הסדרה שסוגרת את הפער, וגם אם מוסיפים למעלה שורה ויטואלית (0,3).
אם כך, למה החלטת דווקא על 0,3?

כוכבית מצויה

Well-known member
ברגע שחידה מפסיקה לספק נתונים לינאריים עוברים לראיה מרחבית. במסגרת הנתונים של החידה, כל עוד לא הייתה דרישה להוסיף מספרים ושורות עזר, אני מסתכל על החידה כפי שהיא .
מהסיבה שיש קפיצה בסידרה לפני השורה האחרונה שיוצרת פער שלא ניתן לגשר עליו בצורה של סידרה, הפתרון שמצאתי מחייב להשתמש בפתרון של השורה הקודמת. כלל שדרך אגב תקף לכל אורך הסידרה, גם אם מוסיפים את הסדרה שסוגרת את הפער, וגם אם מוסיפים למעלה שורה ויטואלית (0,3).
גם הוספת שורה וירטואלית הינה הוספת נתונים ולכן לא ראויה.
הפיתרון לא מתבסס על סדרה. אלא על הקשר בין המספרים בצד שמאל לזה שבימין. משתפרת נתנה הסבר שלא דורש שום הוספת נתונים.

אור גינאל

Well-known member
גם הוספת שורה וירטואלית הינה הוספת נתונים ולכן לא ראויה.
הפיתרון לא מתבסס על סדרה. אלא על הקשר בין המספרים בצד שמאל לזה שבימין. משתפרת נתנה הסבר שלא דורש שום הוספת נתונים.
הטענה שלי- שהייתה בחירה שרירותית באחד המספרים על פני האחר, על סמך מה ?

כוכבית מצויה

Well-known member
הטענה שלי- שהייתה בחירה שרירותית באחד המספרים על פני האחר, על סמך מה ?
אין שום סיבה לא לבחור שרירותית. כל אחת מהשורות מקיימת את הכלל שמשתפרת הסבירה, מי שמנסה לפתור את החידה בסך הכל צריך למצוא את הכלל ולישם אותו על השורה האחרונה. היה יכול להיות שם כל צמד מספרים.

אור גינאל

Well-known member
כל אחת מהשורות מקיימת את הכלל שמשתפרת הסבירה
זאת בדיוק הבעיה, כל שורה בפני עצמה לא מחייבת את השורה התחתונה.
בהיעדר נתונים, בזמן אמת, לא הייתי מסתכן בבחירה שרירותית באחד מבין שני המספרים רק בגלל שזה מסתדר, ואז מחיל זאת על שורה לא ידועה,
אלא מסתכל על החידה כיחידה אורגנית.

כוכבית מצויה

Well-known member
זאת בדיוק הבעיה, כל שורה בפני עצמה לא מחייבת את השורה התחתונה.
בהיעדר נתונים, בזמן אמת, לא הייתי מסתכן בבחירה שרירותית באחד מבין שני המספרים רק בגלל שזה מסתדר, ואז מחיל זאת על שורה לא ידועה,
אלא מסתכל על החידה כיחידה אורגנית.
גם הפתרון של משתפרת מתייחס לחידה כיחידה, הכלל צריך להיות כזה שכל השורות מקיימות, ברגע שנמצא כלל זה יש ליישמו על השורה הנוספת.
יש בחידה את כל הנתונים שצריך לפתרונה. אין צורך להוסיף שורות לא לפני השורה הראשונה ולא לפני השורה האחרונה.

דיברגנט חדש

Well-known member
גם הפתרון של משתפרת מתייחס לחידה כיחידה, הכלל צריך להיות כזה שכל השורות מקיימות, ברגע שנמצא כלל זה יש ליישמו על השורה הנוספת.
יש בחידה את כל הנתונים שצריך לפתרונה. אין צורך להוסיף שורות לא לפני השורה הראשונה ולא לפני השורה האחרונה.
במתמטיקה, זה נקרא התמרה של פונקציות, היינו מגיעים מצד שמאל לצד ימין ע"י פעולות מתמטיות כלשהם ובדוגמתינו על הפונקציה (X+3)*X+X.

אור גינאל

Well-known member
אם היה מדובר רק במציאת כלל, די היה באחת מן השורות.
חידות, אם לדבר במושגים פילוסופיים, מטרתן לאפשר חשיבה שלא כמו בפתרון בעיות מתמטיות, זה מאפשר לשחרר את המחשבה מהמסלול המקובע של חשיבה לינארית ולמצוא אספקטים חדשים, חלק מההנאה הוא אפקט ההפתעה.
כל פרט שנמצא בחידה חשוב, גם מה שלא נמצא, ויוצר החידה רוצה שנשים לב ונשתמש בהם.
זה לא אומר שמציאת כלל פסולה, וגם לא תוספת של תותב עזר של סדרות שלא נמצאות בחידה, אלא זוהי פשוט דרך חשיבה אחרת, דרך הסתכלות אחרת על בעיות.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
חידות, אם לדבר במושגים פילוסופיים, מטרתן לאפשר חשיבה שלא כמו בפתרון בעיות מתמטיות, זה מאפשר לשחרר את המחשבה מהמסלול המקובע של חשיבה לינארית ולמצוא אספקטים חדשים, חלק מההנאה הוא אפקט ההפתעה.
כולה חידה.
לאיפה לקחת את זה?
"מושגים פילוסופיים"?
להזכירך, 90 אחוז מהאנשים כאן אינם בוגרי הפקולטה לתורת הקוואנטים על שם איינשטיין.
תעשה לי טובה, תן לנו לפתור את החידות בדרך הקלה כפי שעשינו עד כה.
תן לנו להתענג על אפקט ההפתעה הישן והטוב שהיה לנו.

משתפרת1

Well-known member
צפה בקובץ המצורף 25824 מה צריך לעשות בסעיף א? אשמח להסברה במלל
גדול עלי. מבינה את הדוגמה שמדברת על מספר שסדר הספרות שלו רציף (321, או 54321, או 987654321), אך הבקשה לפונקציה לא מזכירה את התנאי הזה. עוד מכשול (עבורי) הוא החזקה ב- Reverse, לדעתי היא צריכה להיות m-1, m-2, m-3 וכן הלאה, ולא להתחיל ב- m. מאמינה שדיב' ו/או סופרמן יכול לבנות פונקציה כזו.

למעלה