קל יותר להתרחק מלהפרד...?

קל יותר להתרחק מלהפרד...?

זה מה שהפסיכית אמרה לי בפגישה האחרונה שלנו. ולמרות שלא ממש חשבתי על זה בצורה כזאת עד עכשיו (בכל אופן לא הודיתי בזה) – היא לא יכלה לקלוע יותר. אני נמצאת כרגע בתהליך של פרידה. עוד חודשיים אני עוזבת מקום שהייתי בו במשך הרבה זמן – עוזבת לגמרי. אני קרוב לוודאי לא אראה יותר בחיים את רב האנשים שחייתי איתם פה. וגם אם כן הם אף פעם לא יהיו חלק מהחיים שלי שוב, כמו שהם היו עד עכשיו. ובזמן האחרון אני דיי מתנתקת מהם. בלי שתהיה לי ממש סיבה מוצדקת לעשות את זה. ולא רק מחברים – גם מההורים שלי דיי התנתקתי בחודשים האחרונים. (גם אותם אני עומדת לעזוב). ואני באמת מרגישה (למרות שממש לא עשיתי את ההתנתקות הזאת במודע) שככה יהיה לי יותר קל להפרד מהם – רק שמצד שני, זה עצוב לי. ואני לא יודעת מה עדיף – להקשר ואז לעזוב ולכאוב, או להתנתק לגמרי ולהקל על העזיבה אבל להתאכזב מעצמי על זה שהתנתקתי. ומאז שהפסיכית אמרה את מה שאמרה – אני חושבת על זה יותר ויותר. ופתאום נדמה לי שאולי אף פעם לא נתתי למקום הזה את הצ'אנס שהגיע לו. עד כמה שכן יצרתי לעצמי חיים פה ובניתי קשרים עם אנשים – הלב שלי אף פעם לא היה לגמרי פה ותמיד רצה להיות במקום אחר. ואף פעם לא ממש מיציתי את השהות שלי פה – אולי העדפתי לא להקשר יותר מדי, כי כל הזמן חשבתי שאני עוזבת עוד מעט. או יותר נכון, קיוויתי. ולא כי היה רע. פשוט כי משהו חסר לי כאן. אז מה שאני בעצם תוהה לגביו הוא דבר כזה. יש לי פה עוד קצת זמן. ואני קרוב לוודאי לא הולכת להעביר את כולו לבדי, בציפיה לעזיבה – מה שלא יהיה אני הולכת לצאת, להסתובב עם אנשים שאני אוהבת, לחיות. אבל מחלק גדול מהאנשים שהיו לי פה התנתקתי מאוד בזמן האחרון. ואני שואלת את עצמי, למרות שהתשובה נראית ברורה – אם שווה לי לעבוד עכשיו על מערכות היחסים עם אלה שהתנתקתי מהם. להקשות על עצמי את הפרידה עוד יותר, אבל לדעת שלא נתתי לעצמי להשתפן, שלא הרסתי את כל מה שבניתי רק כדי קצת להקל על עצמי את העזיבה. ועכשיו כשאני כותבת את זה, פתאום נראה לי ברור מה אני צריכה לעשות. מדהים, איזה תהליך יכול לקרות בפנים תוך כדי כתיבה. אבל אין לי מושג איך אני קמה ועושה את זה עכשיו. טוב. נראה. :) בכל אופן, מתנצלת על ההתפרצות, והבירבור... יודעת שלא הייתי פה הרבה זמן... אבל.. בכל זאת. שמחה שכתבתי. תודה על המקום.
ושבת שלום לכולם

ו...אם כבר אז כבר – שאלה

איך אתם עם פרידות? למישהו מכם קרה פעם מצב כזה, שבו במקום להפרד כמו שצריך הוא לאט לאט התנתק?

ניאו30

New member
קרה לי לא מעט פעמים...

האחרונה לפני כמה שבועות.התחלתי קשר עם מישהי,אבל לאחר כמה זמן התברר שיש לנו ציפיות שונות מהקשר.זה התברר לנו בשיחה עמוקה ומאוד כנה ואמיתית בבית קפה.לאחר מכן,הקשר לא ממש נגמר כי אנחנו מדברים לעיתים רחוקות,אבל התרחקנו אחד מהשני בצורה ממש בולטת לעומת אותה תקופה קצרה. עברה בי גם מחשבה שאולי יש משהו בתוכי שקשה לי להתקרב לאנשים לאורך זמן(התמדה כבר אמרנו?...) ולכן אני מעדיף את ההתרחקות על פני ניתוק קשר מוחלט.תמיד עוברת בי מחשבה-אולי דברים ישתנו?אולי פעם נוכל לחזור להיות בקשר? וכדומה...בדרך כלל אין לזה בסיס,אבל באיזהשהו מקום אני תמיד שומר על התקוות האלו בכל הקשרים שלי,ולכן לא זוכר שממש ניתקתי קשר עם מישהו, אבל התרחקתי בהחלט מהרבה מאלו עם הזמן...

מבינה אותך בקשר לניתוק קשרים...

גם אני לא מרבה לנתק קשרים ממש. אני מזדהה עם מה שאתה מתאר. גם לי יש עד היום הרבה קשרים שלא נותקו לגמרי – שלא ממש אכפת לי מה יהיה איתם אבל אני אשמח אם הם יתחדשו. רק שברב המקרים אין לי כוונה ממש לעשות משהו בעניין – פשוט כי עבר הרבה זמן מאז שהקשר היה חזק, והדברים השתנו מאז. ובכלל, לחדש קשרים אחרי הרבה זמן זה לא דבר קל.

יש המון סוגים של פרידות

יש פרידות מאנשים שאולי להם קשה עם זה אבל לי אישית לא היו רגשות כאלה עזים כלפיהם ואז הקושי היחיד הוא עם הידיעה שפגעת במישהו. יש פרידות של הכרח - כמו מעבר דירה - שזה קשה מאוד ואמנם מעולם לא עברתי דירה, אבל כשחברה שלי עברה מפה אולי כבר חודשיים מראש דאגתי שבקושי יהיה ביננו קשר וככה היה לי באמת קל יחסית. יש פרידות שנכפות -למשל בן זוג שעוזב אותך - במצב כזה מאוד קשה ולוקח לי המון זמן לחזור לעצמי, אני יורדת המון במשקל ומעשנת בלי סוף... ויש פרידות סופיות...כמו מוות....שזה כבר לא משנה איך תגיבי....

אכן, יותר קל להתנתק... ../images/Emo4.gif

אבל... (עם החברה שעברה דירה) לא התחרטת אח"כ שככה זה נגמר?

זה לא שהתנתקנו לגמרי

פעם היא היתה גרה בבניין אז כל ערב היינו יחד...עכשיו היא מרחק חצי שעה הליכה ממני אז מדברים פעם ב... היא עובדת בחנות מתחת לבית של אחותי אז אני באה לבקר אותה לפעמים. וחבל לי אבל אם הייתי ממשיכה להיות קשורה אליה היה חבל לי הרבה יותר

מממ

בעבר.. חוסר איזון פנימי. חוסר שלמות פנימית הובילה לחוסר יכולת בהתמודדות עם פרידות. נהגתי כמו ילד קטן הבועט לכל עבר ומסרב. היום.. שלמות פנימית נותנת לי את החופש לבחור. ולהבין. כשאני יודעת שעלי לקום וללכת, אני מבינה. אפילו שקשה לי. אני יודעת מה טוב עבורי.

BellA עלמה

New member
אממ

גם אני עשיתי את זה לפני כמה שנים. עזבתי מקום שחייתי בו הרבה מאוד שנים והנתק היה מוחלט כמעט לחלוטין (יש עדיין קשר אי מייל ומסנג'ר וכאלה) זה לא קל (אוי כמה בכיתי בדשה לפני עלייה למטוס) אני מצעיה להכין את עצמך ואת החברים שלך ותדברו על זה

להתרחק או להיפרד

אני לא טובה בפרידות. אני מתנהגת בדיוק כמוך - מתרחקת, מתנתקת לפני שהפרידה תקרה. וזו טעות בעיני. זה נובע (אצלי) מתוך פחד, או מתוך חרדת נטישה - אז לכאורה אני עושה את הצעד הנוטש ומסדרת לי מציאות ברורה. בולשיט, לא?! הייתי רוצה להגיע למצב בו אתייחס יותר להווה בסיטואציות כאלה. וזה אומר - כן. לעבוד על הקשרים, בלי לחשוב: שווה לי/ לא שווה לי, למרות שעוזבת אוטוטו. לא לנתק. לתת לחיים לזרום בקצב שלהם ולא להכתיב להם. כל זה, מזווית הראייה שלי. של איך שהייתי רוצה להיות. (ובאמת, חסרת פה, אגב).

...

באמת בולשיט
יש לך מושג מאיפה באה החרדה הזו..? ובקשר אליי - אז זהו. את יודעת מה מוזר לי? שלא תמיד אני ככה עם פרידות. בעצם, בכלל לא. בפרידה הקודמת שעשיתי מהסוג הזה, לפני בערך חמש שנים – נפרדתי בדיוק ההפך. שמרתי על קשר בכל הכח, כמה שאפשר, וכמובן - עד היום עדיין שומרת. ואני לא מבינה איך זה שפה כמעט ונתתי לעצמי לעשות בדיוק את ההפך. אבל רק כמעט. וטוב שככה. :)

כמעט?

זה אומר שבחרת להפסיק להתרחק? לפני 5 שנים, את אומרת. 5 שנים זה המון זמן, וזמן משמעותי. לא נשארים אותו הדבר, לא?

opalit

New member
../images/Emo24.gif

כל הכבוד על ההחלטה, מקווה שתפיקי את המירב מהזמן שנותר. כל כך מבינה אותך.הייתי שם ועכשיו אני כאן. ואולי גם עכשיו אני שם.לא בבית. לי לא היה את האומץ לעשות את זה כמו שצריך, ועזבתי כשנפרדתי כמה חדשים לפני העזיבה הפיזית. שיהיה לך המשך נפלא. ספרי כאן בהמשך אם בא לך.

../images/Emo24.gif חזרה :) (וטיפונת של עדכון)

אז רגע... לא בטוחה שהבנתי נכון... את אומרת בעצם שלמרות שהתנתקת משם עוד לפני שנסעת את עדיין מרגישה שאת שם, באופן מסויים? (וואו. מתוסבך ביותר. ועם זאת, מובן.) ו...הנה, אני אעדכן קצת כבר עכשיו: דברתי היום עם חברה ממש קרובה שממש התנתקתי ממנה בזמן האחרון (הגענו למצב ששתינו כבר ממש כעסנו אחת על השניה.. כי לא הבנו למה אנחנו ככה) והיה ממש כיף, ממש הרגיש כמו פעם. ואפילו עשינו תוכניות לקיץ – דברים שנעשה ביחד. אז אני שמחה. ודברתי עם עוד חברה, שלא נפגשתי איתה כבר המון זמן וכבר חודשים שלא דברנו אפילו בטלפון – אנחנו מתכננות להפגש בסופ"ש הזה (בין היתר לכבוד המומולדת שילי
) ואני שמחה. זהו לבינתיים. ואני מאוד מרוצה :)

opalit

New member
איזה יופי!

אני ממש שמחה בשבילך. שאלת את להבה למה זה משתנה ואני חושבת שאנחנו משתנים, בכל זאת 5 שנים עברו מהפרידה האחרונה. אבל הנה התעשתת ואת עושה מה שנכון לך
. מתי מומולדת? לגביי- אני עכשיו שם- ז"א לא בבית, לא יודעת אם אפשר להרגיש שייך במדינה זרה גם אתה חוקי וחי כרגיל או אפילו יותר טוב מהרגיל. ימים יגידו.

s h i r k u s h

New member
../images/Emo24.gif ענקי ענקי

את תמיד מוזמנת לכתוב פה, לא משנה לכמה זמן נעלמת לנו למרות שהתגעגענו אלייך
אני אישית מאמינה שצריך ללכת לפי מה שהלב אומר, כל אחד יתנהג בצורה האופיינית לו בסיטואציה דומה ולכן הלב הוא זה שצריך לקבוע, אם הלב אומר לך שאת צריכה לעבוד על המערכות יחסים שהתנתקת מהם -עשי זאת ואם את יודעת שזה יקשה עלייך יותר מדי אל תעשי זאת. ולגבי שאלתך- אני שונאת פרידות, מחברים, משפחה, זוגיות. הפרידה הכי קשה שהייתה לי ורק עכשיו מודה בזה זה מאחותי שעברה לניו יורק- אז זה התחיל במגורים שלה ושל בעלה בבית משלהם לכמה שנים ואז ההחלטה לעבור לניו יורק שהדחקתי כל הזמן עד שזה קרה במציאות ורק כשהיא עברה עם המזוודות וכו' הבנתי שזה באמת קורה. זה היה במעין תהליך כזה של התנתקות לאט לאט, קבלה והבנה של אין יותר אחיות שגרות באותו בית, אין שיחות לילה אינסופיות וכיפיות <חשבנו שגם בחו"ל נוכל לעשות את השיחות אבל דרך הטלפון אבל לא הלך כל כך במיוחד כשהתינוק שלהם נולד...>.

../images/Emo24.gif

אוף, החו"ל הזה זה עסק מעצבן, אני חייבת להגיד. אבל דווקא מהנסיון שלי, בייחוד כשמי שעובר הוא מישהו כל כך קרוב, כמו אחות – גם אם זה לא כמו פעם האהבה נשארת וכל פעם שמתראים אפשר להשלים קצת את החסר. ברור שזה לא אותו דבר אבל קשר משפחתי כזה הוא לא דבר שנעלם. ותודה. גמני געגעתי :) ובינתיים אני אכן עושה מה שהלב אומר... וזה אחלה.

מיכל..~

New member
../images/Emo24.gif

אני כבר המון זמן מנסה להגיב להודעה ולא מוצאת את המילים גם על השאלה ששאלת קשה לי לענות.. אז רק רציתי להגיד לך בהצלחה בהכל ושהכל יסתדר לך לטובה [קצת תגובה מפגרת אבל ככה זה שאני בלי מילים ובכל זאת רוצה להגיב..]

למעלה