קנאה ורכושנות

בוקר טוב

קנאה היא דבר יפה.
גם בעולם המקביל קנאה יכולה להיות דבר יפה.
יחד עם זאת המינון חייב להיות נכון, חייבים להיות כללים מאוד ברורים לקנאה בטח ובטח בעולם הזה.
קנאה היא דבר מאוד מחמיא (לי בכל אופן) אני בעדה.
&nbsp
תגידי....
את קנאית ?
(שואל בשביל חבר קנאי)

קרוב לוודאי

שכשאני במערכת יחסים עם רגשות - התחושה הזאת עובדת שעות נוספות.
אני משתדלת לא להראות את זה כלפי חוץ עד שזה לא ממש כואב לי.

ותגיד לחבר הזה שלך - שקנאה זה דבר טוב, אבל יותר חשוב לבסס מערכת יחסים באמון ובאכפתיות ולמנוע את ההגעה לקנאה.

מסכים לגמרי

ועדיין...גם אם מערכת היחסים והאמון מושרשים היטב הקנאה מפציעה משום מקום.
אותו חבר תוהה כיצד ניתן להפנים את הקנאה כפי שציינת ?

כמו בכל מערכת יחסים

אם זו החוקית או קשר אסור, צריך להשקיע בקשר.
ומה שזה אומר - זה לא לתת לזה שמולך להרגיש שיש לו סיבה לקנא.
לחזר, לחזר, לחזר. ולקוות שנופלים על הפרטנר שגם רוצה להגיע לאותה מטרה.

סורגייט

New member
קנאה היא רגש

שלילי שגוזל מאיתנו אנרגיות חיוביות .......
כיוון שאני נטול כל כישרון כתיבה, ציור,פיסול , ריקוד , נגינה ושירה ..... אני מקנא באלו שכן התברכו בכישרונות כאלו ......
הקנאה שלי מתבטאת בפירגון והערכה לאותם כישרונות

אני רואה

שוני בין קנאה לאנשים עם כשרון, שבו אנחנו באיזה מקום רוצים משהו מהכשרון שלהם, אבל לא בלקיחת הכשרון שלהם.
ומאידך מפרגנים להם.
זה שונה במעט מקנאה לאדם, שמלכתחילה אינו "שייך לנו" ובעצם כך לגרום לו לאי נוחות.

סורגייט

New member
במידה ואנ

כמעט ומגיע למצב כמו שאת מתארת בשורה האחרונה שלך
אני פשוט מנתק מגע ומתעלם

קנאה

קנאה היא רגש נורמאלי אבל תלוי לאן לוקחים את זה.
אני לא קנאית מודה לא קנאית! ��

כייף לך.

וסתם מעלה סיטואציה - ושואלת.
נניח את בקשר רומנטי עם מישהו. יש לך רגשות כלפיו ולמרות שאת מבינה שזה קשר שלא הולך לשום מקום - אין ספק שנקשרת בצורה זו או אחרת.
ואז יש מצבים כאלה:
1) את מגלה דרך ידידה שמספרת על התכתבות / פלרטוט עם מישהו ומסתבר שזה הבחור שאת בקשר איתך והוא בעצם מנהל איתה קשר וירטואלי מאחורי גבך.
2) את בקשר טוב עם הבחור, הסקס שלכם מטריף ומיוחד והוא מציע לצרף בחורה שלישית - 85% שהיא נראית יותר טוב ממך, צעירה יותר, שמורה יותר.
3) הוא מספר לך חוויות מקשרים קודמים ומהלל את אותה בחורה באוזנייך ומדגיש כמה דברים שאת יודעת בוודאות שלשם את לא תגיעי.

האם משהו מהדברים האלה מעקצץ משהו בתוכך ?
(שואלת בתור אחת שכן מגדירה את עצמה כקנאית לייט).

Anigodin75

Member
יש שני סוגי קנאה
סוג אחד נוגע לצרות עין וחוסר פרגון והסוג השני נוגע לרצון להדמות למושא הקנאה.
הסוגים האלה מובחנים מאוד בכיוון שלהם.
בעוד הסוג הראשון מנסה להוריד אנשים למטה (ולכן ילדותי ופאתטי) - כלומר החיים שלי בזבל אז אני אשמח כשאנשים נוספים ייפלו לשם ואף אפעל לשם כך.
הסוג השני מדרבן אנשים לטפס למעלה לאנשים שנמצאים 'מעליהם' - כלומר החיים שלי בזבל אז אני אנסה לשנות ולהשתפר כדי להצליח ולהדמות לאלה שאני מקנא בהם.

בהקשר של זוגיות, קנאה ורכושנות בעיני הם מנת חלקם של חסרי הבטחון ו\או האובססיבים ולכן לעולם יהיו שליליים.

מחזקת ומצטרפת לדבריך ... אך גם מוסיפה

נכון, יש את סוג הקנאה שבנויה מצרות עין וחוסר פרגון והיא סוג הקנאה השלילי ביותר שיש - ואני מאוד מקווה שאין כאלה ביננו.
יש את הרצון להידמות למושא הקנאה - כדוגמת אישה שמקנאה באישה אחרת שבן הזוג שלה בקשר איתה.
אבל יש גם סוג של קנאה בגלל רצון לתשומת לב, כלומר - הרעיון דומה לרצון להידמות למושא הקנאה- אבל גם בלי היכרות למושא הקנאה רק מהמחשבה שהגבר חושב על אחרת (או האישה על אחר) והרצון לקבל את כל תשומת הלב ולהיות במרכז.
מקווה שעקב חוסר זמן הצלחתי להעביר את הדברים.

מה שכן, בהקשר של זוגיות - גם זוגיות של מאהב ומאהבת - נכון שיש חלק שמוגדר כחוסר בטחון, אבל מאידך יש דרך למוסס את העניין ולא תמיד הפרטנר/ית עושים את זה. אני חלילה לא מדברת על אובססיביות שזה כבר שייך לרכושנות יותר מאשר לקנאה.
אגב, אישה שהיא חסרת בטחון בנוגע ליכולות שלה/ למראה שלה/ אם היא מראה סוג של קנאה - לא הופך אותה חלילה למשהו בעייתי. אולי צריך להשקיע בה יותר תשומת לב ...

Anigodin75

Member
תראי

הכל מתחיל ונגמר בכמה את בטוחה באהבה של הגבר אלייך.
כל השאר נגזר מזה.
ובקשר למשפט האחרון שלך. כשבחורה מתחילה עם משחקי צומי בגלל קנאה או כל דבר אחר - זה כן בעייתי. אנשים בוגרים מדברים. לא משחקים ב'נעלבתי'.

אכן

נחמד להסכים איתך.
בעולם האסור, קשה להיות בטוחים באהבה ובנאמנות של הגבר (וגם של האישה - לא עושה הכללות ואגב לא מדברת על עצמי אישית).
כשהקשר בנוי עם הרבה הגנות, עם הרבה שמירה של כל אחד על הפרטיות שלו ועם האופי של כל אחד מאיתנו - לעיתים קשה לקבל מה שרוצים.
לעומת זאת - בבית בן הזוג לא יכול לעזוב "בום" כשנגמרת האהבה, בעולם האסור כן ...

אגב, אני ממש אנטי משחקי צומי בגלל קנאה. היה לי קשר כזה וכל פעם שהייתי מבטלת פגישה היה סרט ...

Anigodin75

Member
אז זה כבר בכלל משהו אחר
לקנא למישהו שאת בוגדת איתו זה באמת משהו נשגב מבינתי.
מה שכן, זה מזכיר לי את מה שסיינפלד אמר על אלה שבוגדים במי שהם בוגדים איתו -
שזה כמו לשדוד בנק ואז לכוון את האקדח לשותף שלך ולהגיד לו 'עכשיו תן לי מה שיש לך':)

אגב. מי אמר שבבית בן הזוג לא יכול לעזוב כשנגמרת האהבה? יש חוק נגד זה? להיפך - עדיף לעזוב מאשר להתחיל עם כל משחקי המחבואים האלה. לפחות בעיני.

בחיים האמיתיים

אני ממש לא מקנאה !
אני בטוחה מאוד באהבה שלו אליי.

וברור שבן הזוג יכול לעזוב כשהאהבה נגמרת. אבל זה יותר מסורבל ...

stranger lover

New member

קנאה כמו כל רגש צריכה להיות במינון הנכון
אם אין קנאה בכלל אין אהבה בכלל
אבל קנאה חולנית זה מפחיד
אז קצת קנאה זה דבר טוב
מעבר לזה זה כבר לא טוב בעליל

בעליל אתה צודק ...

ושוב .. צריך לדעת להצניע גם את הקנאה ולהראות אותה בצורה נחמדת ולא מעיקה.

DON קישוט

New member
את מדברת

על קינאה?
או על נאמנות ?
&nbsp
קינאה יכולה להיות נעימה עד גבול מסוים
ונאמנות , מקווה שיש גם בקשר שכזה

למעלה