קנדה ארץ שלווה, יש סיבה?

פורטי40

New member
קנדה ארץ שלווה, יש סיבה?

אתמול בויקטוריה BC, בטקס קבלת פנים לנסיך וויליאם, כל הנואמים דברו גם קצת בצרפתית, וכולם הזכירו את העובדה שהאדמה שעליה נערך הטקס שייכת לילידים - האומות הראשונות.
המושל הכללי קנדה דייויד ג'ונסטון, סגניתו ב BC, הנסיך וויליאם, רוה"מ של BC, כולם עשו מאמץ להתייחס בכבוד אל כל הקנדים. בכלל, עצם העובדה שהנסיך הוזמן כבן מלכת קנדה, מהווה סוג של מתינות. זאת בנוסף לסכומי כסף ענקיים שילידי האומות הראשונות שהממשלה נתנה ונותנת להם כפיצוי על שימוש באדמתם.
האם זאת הסיבה שאין כאן טרור אינדיאני או צרפתי ? (כן, היה קצת, אבל נפסק). ומלחמות בין מלוכניים לרפובליקנים?

האם דבר כזה היה עובד בישראל? אם נתניהו או ריבלין היו מוסיפים קצת ערבית לנאומים שלהם, ואם היו מכריזים שבישראל ישנן אדמות שהיו פעם של ערבים, והיו מפצים את הערבים על כך, האם היו פחות מתפוצצים ודוקרים?

Buffa11

New member
לא

מדובר במלחמת תרבויות, הכיבוש והסבל הוא סתם תירוץ. הטרור היה עוד לפני הקמת ישראל , לפני 67 וגם יתר העולם סובל ממנו.

פורטי40

New member
מלחמת תרבויות

היתה וישנה גם כאן בקנדה. האינדיאנים הוכנסו לפנימיות, לבתי ספר נוצריים, נאסר עליהם לדבר בשפתם ולקיים את דתם.
והצרפתים הפכו למה שהם קראו "עבדים לבנים" של האנגלים, עד לפני 50 שנה
אבל הקנדים תיקנו את המצב: שילמו פיצויים, שינוי מדיניות, הכירו בזכויות,והעלו את המוראל של המיעוטים - צרפתים ואינדיאנים ("עמים ראשונים").
אולי יש מה ללמוד מהקנדים?
נ.ב. האדמות שעליהן דיברתי הן של קיבוצים וישובים יהודיים בתחום הקו הירוק, שנבנו על חורבות ישובים ערביים.
נ.ב.ב . גם בקנדה לפני הקמתה, היו מלחמות מדממות עם אנדיאנים ובין אנגלים וצרפתים.

Buffa11

New member
אין מה להשוואת

התרבות האינדיאנית הוכחדה יחד עם גילוי אמריקה ומה שנותר ממנה היה חלש וכנוע מכדי להלחם באדם הלבן במאות שלאחר מכן. מלחמות אירופה באלפיים שנה האחרונות היו בין מלכים ואצולה עד המהפכה התעשייתית ולאחר מכן, בין לאומים שונים עד אשר הנשק הגרעיני נכנס לזירה ופסקו מתוך הבנה שזה יוביל לאבדון האנושות. מה שנותר לך כעת שאת דת שהיא עדיין במנטליות של ימי הביניים ומסה עצומה של אנשים, שאפילו אם מיעוט מזערי מהם מעורב באלימות , זה עדיין מדובר במספרים גדולים באופן מוחלט. הטרור המוסלמי תוקף לא בשל עוולת העבר אלא כי לטעמם אין דרך אחרת מלבד שלהם.

TrigATUSA

New member
בישראל מי שמנהל את העניינים הם קנאים דתיים יהודים

והם נלחמים בקנאי הדת המוסלמים
כל עוד ישראל נשלטת על ידי הקבוצה הזאת היא רק תלך ותתקרב לתהום

גם לפני עשור כתבו בפורום שישראל הולכת לאבדון כל רגע

וישראל והפורום עדיין קיימים ולא הלכו לשום מקום.

PuffDragon

New member
אתה חושב שישראל נמצאת היום במצב יותר טוב מלפני 10 שנים?

פורטי40

New member
מפליא

השקל החזק. בדרך כלל השוק חוזה כשלון ואסון.
למה השקל חזק כל כך?

TrigATUSA

New member
הטעות שלך שאתה משווה בין אסון לאסון כלכלי

ישראל שהופכת למדינה לא דמוקרטית סטייל רוסיה/ביאלרוס, ובסופו של דבר למדינה דו לאומי מפורקת, זה אסון גם אם השקל חזק
&nbsp
בכל מקרה, האינדיקטורים הכלכליים הם תמיד מאוד קצרי רואי
כמה זמן לפני ההתמוטטות שכמעט קברה את כלכלת ארה"ב (וכלכלת העולם) ב 2008 הדולר התחיל לרדת? 6 חודשים?
יש לישראל עוד הרבה יותר מ 6 חודשים

פורטי40

New member
אז אתה אומר שכשישראל תיפול לתהום החברתי/מדיני

הכלכלה תמשיך לשגשג, לפחות לזמן קצר?

TrigATUSA

New member
אכן, הדמוקרטיה לא חוסלה עדיין

ואכן היכולת לבקר את השלטון הוא סימן של דמוקרטיה
אבל אם אתה מתעניין ברצינות אפשר להביא עשרות ולא מאות סימנים אחרים בשטח להתדרדרות בתחומים אחרים שמראים שישראל היום היא פחות דמוקרטיה ממה שהייתה לפני 10 שנים
גם ברוסיה זה לא קרה ביום אחד

מי שמהמר נגד הכלכלה הישראלית מפסיד

אני לא אוהב הרבה מהתהליכים שעוברים על מדינת ישראל, יכול להיות שלמדינת ישראל צפויים אתגרים חברתיים וגיאו-פוליטיים לא פשוטים.
אבל אני יודע לא לערב את הסלידה האישית שלי ממרכז הליכוד וישראל היום בהחלטות הכלכליות שלי.
אני מהמר על הכלכלה הישראלית, לא מכרתי את הבית שלי בישראל, לא פדיתי את הפנסיה ואני ממשיך להחזיק תיק השקעות בישראל של מניות ישראליות.
עד עכשיו ההחלטות האלה התבררו כיותר טובות מהשקעות מקבילות בקנדה.
בכל פעם שאני שומע כאן בפורום על עוד אחד שמספר איך הוא פדה את הפנסיה שלו בישראל כי ״מי יודע אם עוד תהיה מדינה בעוד עשרים שנה״ אני מברך על זה שיש מס כזה גבוה על טמטום.

שאלה

לפני כמה חודשים דיברתי עם הבנקאית שלי שאמרה לי שעל-פי החוק הקנדי והאמריקאי מי שחדל להיות תושב ישראלי והפך לתושב קנדה או ארה"ב אינו יכול להחזיק בתיק השקעות בישראל. הא זו טעות? אם לא אז איך בכל זאת אפשר להחזיק תיק השקעות בישראל? יש סייגים? אני בבנק הפועלים אם זה משנה משהו.

ועוד שאלה סתם: אם אתה מאמין בכלכלת ישראל (ואני חושבת שיש בסיס למה שאתה אומר) מה גורם לך לחיות בכל זאת מחוץ לקנדה? אם יש לך נכס בישראל האם אתה מכוון לחזור לישראל בעתיד? מבחינת קנדה למיטב הבנתי ישנם אזורים בצפון טורונטו כמו ריצ'מונד היל וכו' שם ערך הבתים עלה בעשרות אחוזים בשנים האחרונות . מדוע אם כך אתה כותב שההשקעות בישראל התגלו כעדיפות?

אגב, אשרייך שיש לך אפשרות לא למכור את הנכס בישראל ושהצלחת לקנות נכס בקנדה. למרבית האנשים אין את הממון והאפשרות הכספית להישאר בעלי מספר בתים ורובם יאלצו למכור

פורטי40

New member
כן, זה חוק חדש

גם לי העבירו את חשבון בנק הפועלים אל סניף מיוחד לחול"ניקים. אני לא מחזיק במניות ולא בקרנות כלשהן. רק קצת כסף שיהיה בזמן ביקורים בארץ.
אגב, הוא אמר: יש לו סלידה. זאת סיבה מספקת לא לגור בארץ כלשהי.

תשובות

ערך הבתים בריצ׳מונד היל עלה בעשרות אחוזים מאז 2010. גם ערך הבתים בשרון עלה בעשרות אחוזים מאז 2010. אם משקללים את התיסוף של השקל מול הדולר באותה תקופה, ערך הנכס בשרון עלה יותר
כשהגעתי לקנדה הגעתי במעמד זמני לא רציתי למכור את הבית בישראל, וגם לא ריתי לרוקן את החסכונות הישראלים
חייתי בצמצום וגרתי בשכירות עד שהתאפשר לי לקנות בית כאן בקנדה

ובקשר לתיק השקעות?

איך אתה מצליח להחזיק בתיק השקעות בישראל אם אתה כבר ושב קבע בקנדה? לפי מה שהבנקאית שלי אמרה זה לא ניתן או שיש פירצה שניתן לנצל?

SupermanZW

Well-known member
כנס לאתר של הCRA, פתח את הPDF של חוקי המס

שמור על המחשב שלך את הקובץ, הדפס את הדף הנוגע לני"ע לא קנדיים ושלח אותו בפקס לבנקאית.

אין שום פרצה, מותר לך על פי חוקי המס הקנדיים להחזיק בכל ני"ע שתחפוץ כתושב קנדה בכל מדינה שתרצה, במידה ושווי כל הני"ע הלא קנדיים שלך עולה על 100000 דולר קנדי במהלך השנה תצטרך לדווח על כך בדו"ח המס באמצעות טופס המיועד לכך.

למעלה