קנדה ארץ שלווה, יש סיבה?

מה לדבי השינויים בחוק מס שבח? האם בדקת כמה מס יחול עליך אם

תמכור את הבית באיזור השרון לפני סוף 2017? נדמה לי שאחרי 2017 יחול מס שבח מלא, מיום שקנית, ושכדאי לשקול מכירה.
אם תמכור, תבוא אלי, אני אמצא לך השקעות נדל"ן טובות מאד במרחק של פחות משעה נסיעה מהבית.

TrigATUSA

New member
אין כזה חוק

החוק אומר שאם הבנק מחזיק השקעות בשביל תושבים קנדים הבנק מחוייב בדיווחים מפורטים לרשויות הקנדיות, והבנקים בישראל לא רוצים להתעסק עם הכאב ראש הזה בשביל דגי רקק כמוך
&nbsp
אם היית משפחת קופלר בנק הפועלים היה שמח להחזיק את השקעות המיליונים שלך

הבנתי

אז מה אני יכולה לעשות? לומר לבנקאית שהם משקרים כדי לחסוך לעצמם כאב ראש? אני לא מעוניינת למכור את התיק כשאעזוב לפחות לא בשנים הראשונות בקנדה. יש לך מושג איך לפתור את הבעיה?

אני לא חושב שהבנק שלי מדווח

הבנק שלי יודע שאני תושב חוץ אבל הוא לא יודע שאני תושב קנדה. אני דג רקק, אני לא משפחת קופלר ובכל זאת הבנק שלי ממשיך להחזיק בתיק ההשקעות שלי.
אני מדווח בעצמי ל CRA על רווחי ההון שלי (טופס T1135 ) כל שנה ושומר את טפסי הבנק מישראל (טופס 867) למקרה שרשויות המס בקנדה ירצו לראות אותם. עד עכשיו עוד לא ביקשו ממני

מילוי טופס T1152 ותשלום המס על רווחי ההון מישראל והשכרת הדירה בישראל הם כאב ראש קטן, אני משלם 500 לרואה חשבון שיעשה את זה בשבילי. אבל זה שווה לי.

SupermanZW

Well-known member
אני מחזיק תיק השקעות בבנק הפועלים

לא העבירו את החשבון שלי לסניף מיוחד לתושבי חוץ והבנק יודע שאני תושב קנדה ולא תושב ישראל. אגב, החוק הקנדי קובע שחובת דיווח על ני"ע שאינם קנדיים חלה רק כאשר שווי סך כל הני"ע שאינם קנדיים עולה על 100000 דולר קנדי במהלך שנת המס, על ני"ע לא קנדיים בשווי כולל של פחות מ100000 דולר קנדי במהלך כל שנת המס לא צריך לדווח.

SupermanZW

Well-known member
לא טעות, שקר

אין חוק כזה. יותר מכך, בכל בנק אפשר לפתוח חשבון תושב חוץ או לשנות את סטטוס החשבון לתושב חוץ אחרי שהופכים להיות תושב חוץ.

בקנדה חלה חובת דיווח על ני"ע לא קנדיים אך ורק אם במהלך שנת המס השווי הכולל שלהם עולה על 100000 דולר קנדי.

TrigATUSA

New member
אתה לדעתי מבלבל בין

חובת הדיווח האינדיבידואלית של אזרח קנדי על נכסיו בחול (חובה שהייתה קיימת תמיד) לתקנות בנקאיות בינלאומיות חדשות שנחקקו בשנים האחרונות על מנת להילחם בהון השחור ובהעלמות מס
&nbsp
התקנות האלו מחייבות את הבנק עצמו למסור מידע לגורם שלישי לגבי זהות של מפקידי הכסף

פורטי40

New member
במה הורע מצבה של ישראל במשך 10 השנים האחרונות?

תוכל לתת דוגמאות?

ngalili

New member
כמה תשובות

1. על המדינה עוברים יותר ויותר תהליכים של הקצנה לכיוון של "ניצני פאשיזם". להלן כמה דוגמאות קטנות מתוך עשרות אחרים:
לאור העובדה שהממשלה "נחטפה" ימינה ואינה מסוגלת בעצמה להחליט החלטות דמוקרטיות אזי גורמים אחרים חוץ פרלמנטריים נאלצים לעשות זאת במקומה. מה שיוצא הוא ש:
ההתקפות על בית המשפט העליון ועל מערכת המשפט בכלל נמצאות בשיא.
ההתקפות על הצבא וראשיו כנ"ל בדומה לסעיף 2.
הועברו חוקים כגון חוק העמותות...
בראייה לכמה עשורים קדימה ניתן לשער לאן הכל הולך....

הלאה- כלכלה?
1. מחירי הדיור עלו לשיאים מטורפים בהשוואה לעשור אחורה
2. השכר הריאלי במשק נשחק בהשוואה לעליית המדד
3. סל הקניות הממוצע עלה בעשרות אחוזים
4. מי שראה את הסדרה "סל הכסף" או איך שקראו לה בערוץ 8 מבין שבעשור האחרון בעיקר....מעניין למה.... המדינה הפכה למדינה שממסדת שחיטות, חד וחלק! ומוכרת את נכסיה לעשירי המדינה על חשבון האזרח הקטן...
רואים בצורה חדה וברורה את ההסברים לסעיפים 1-3....
להמשיך? יש עוד הרבה אבל די באלו

מדיני
ישראל של היום מבודדת יותר בהשוואה למצבה לפני עשור בעת ימי כהונת אולמרט.
קשה יותר למדינאים הישראלים להציג את עמדתה של ישראל בפורומים בינלאומיים (לטענתם)

בטחוני
למזלנו פה המצב השתפר היותר וכל המזרח התיכון שוחט אחד את השני ואנחנו עדיין בחוץ...

פורטי40

New member
תודה על תשובה יסודית ומקיפה!

אתה אומר שישנם יותר ישראלים שהם מתחת לקו העוני, בהשוואה למה שהיה ב 2006? מצער לשמוע.
השחיתות , תמיד היתה בארץ בצורה זאת או אחרת, רק שאז לא תפסו אותם כל כך, כמו כיום.
שנה טובה בכול העולם!

מחירי דיור גבוהים אומר שטוב בארץ

לו היה משבר המחירים היו צונחים כי אנשים היו בורחים ולא היה כסף לקנות.
ניצני פשיזם יש בהצהרות של פולטיקאים מהשמאל ובעיתון הארץ.
תראה את תוכנית גב האומה שממשיכה לצחוק על השלטון כבר שנים.
בטורקיה זה לא היה קורה.

SupermanZW

Well-known member
רוב הישראלים לא יכולים להגר

זה יחד עם העובדה שהריבוי הטבעי בישראל מהגבוהים בעולם והמחסור בדירות רק הולך ומחריך גורם למחירי הדירות הגבוהים, זה ממש לא אומר שטוב בישראל.

TrigATUSA

New member
פעם היינו מתגאים בלהשוות את ישראל

למדינות אירופאיות
היום אנחנו יוצאים טוב רק בהשוואה לטורקיה
מחר נתגאה שהמצב יותר טוב מבסוריה
אתה שם לב לכיוון?

פורטי40

New member
נאום בערבית, לא כדאי?

אם נחזור לשאלה הפותחת: לא כדאי שנתניהו וריבלין יאמרו כמה משפטים בערבית בנאומים החגיגיים שלהם , ביום העצמאות וכד'?
לא כדאי שנתניהו וריבלין יאמרו שישובים יהודיים מסויימים יושבים על אדמת כפרים ערביים לשעבר, ולשלם פיצויים?
הראשון לא עולה כסף, השני... כן, אבל אולי משתלם?

זה לא יספיק

ישראל היום, מבחינת יחסה לפלסטינים בפרט ולזרים בכלל דומה למצב בו קנדה היתה לפני מאה שנים.
מדובר במדיניות גזענית ומפלה בה הצבא והממסד הישראלי ביחד עם חלקים נרחבים באוכלוסיה מתעמרים באופן יום יומי במליוני פלסטינאים, גם אזרחי ישראל וגם אלו החיים תחת כיבוש צבאי.
אתה יודע שמרבית ההתנחלויות הוקמו בעזרת הצבא על אדמות חקלאיות ושהמתנחלים תקפו והיכו את החקלאים הפלסטינאים עד שצה"ל אסר על הפלסטינאים להגיע לשטח שהיה בעבר שלהם (הטיעון: להגן על חיי הפלסטינים). אתה יודע שהעניין נדון בבג"ץ ושבג"ץ קבע שזה לא ראוי אבל החליט לא להתערב בעניין?
&nbsp
אתה יודע שיש שתי שכונות ערביות בירושלים המזרחית שתושביהן ישראלים ערבים ואשר נשארו מחוץ לגדר ההפרדה? מצד אחד הם לא תחת שלטון הרשות ומצד שני אינם מקבלים שום שירותים עירוניים יותר כולל פינו זבל, שיטור, מד"א, מים זורמים, פיקוח עירוני. אבל דורשים מהם ארנונה. האנשים שחיים שם אזרחי ישראל ותושבי ירושלים וכדי להגיע למשפחותיהם ומקומות העבודה שלהם הם צריכים לעבור במחסום כעת וחייהם באופן כללי הפכו לגיהנום.
&nbsp
אתה יודע שיש 50% אבטלה בקרב אקדמאים בגדה בגלל המגבלות הכלכליות שישראל מטילה ?
&nbsp
זה ממש על קצה המזלג. בכלל לא דיברתי על מה שהולך במחנות הפליטים בגדה.
&nbsp
מה שאנשים לא מבינים זה שמדינת ישראל דורסת את הערבים ברגל גסה ואכזרית מאז הקמתה. זה לא משהו שישתנה כתוצאה מנאום כזה אחר. הערבים כבר לא מאמינים לאף נציג של המשטר הישראלי. רבים מהם חיים בגיהנום עלי אדמות ורוצים שהיהודים יבינו דבר אחד פשוט: צריך לנהוג בבני אדם באופן ראוי ושווה בין אם הם יהודים, מוסלמים, נוצרים, אתאיסטים וכן הלאה. את זה קנדה הבינה ולקח לה עשורים רבים כדי להגיע למקום בו ניתן לפתוח בדיאלוג קונסטרוקטיבי עם העמים הילידים.
אינני מאמין שישראל תגיע לזה בחמישים השנים הקרובות. אני מאמין שישראל תהפוך למדינת אפרטהייד על כל המשתמע מכך לפני שהעולם יפיל את הממשלה בעזרת סנקציות וייאלץ אותה להשתנות, ואז תהיה התמוטטות חברתית כמו שאנו רואים בדרום אפריקה של ימינו.

פורטי40

New member
ח"כים ערבים, שופט עליון ערבי, מנתחים בכירים ערביים

מה איתם? הם לא דוגמה להעדר אפרטהייד?

לא

הם דוגמא לעלה תאנה.
צא ובדוק את העובדות בשטח.
ברצינות, בפעם הבאה שאתה מבקר בארץ, סע לגנין, שכם, חברון, מזרח ירושלים. דבר עם האנשים שם ברחוב, בחנויות, בעסקים.
לא תתאכזב מהפתיחות.
כן יישברו לך קונספציות.
&nbsp

פורטי40

New member
אם אנשי ג'נין יהיו באמת כנים אתך...

תשמע מהם שהם וקרוביהם רוצים לחזור לגור בחיפה, יפו ורמלה המשוחררות, בארץ שנקראת פלסטין, ולא ישראל.
האם לדעתך יש לחסל את ישראל?
עשרות אלפי סטודנטים ערבים אזרחי ישראל לומדים באוניברסיטאות בישראל, עשרות אלפי ערבים אזרחי ישראל עובדים כעורכי דין, רופאים, ואנשי עסקים מצליחים. זה לא עלה תאנה אלא יער של עצי תאנה.

למעלה