קנדה מצטרפת לחרם נגד ישראל

trigotrigo

New member
האם זכותם של הפלסטינים עולה בקנה

אחד עם שלנו? הרי כל מנהיג שלהם אי-פעם הכריז שמדינת פלסטין תהיה זו שבירתה ירושלים. איפה ההגדרה העצמית שלך? אתה לא רוצה שבירתך תישאר ירושלים? לך היא לא משמעותית וקדושה, בדרך זו או אחרת?

trigotrigo

New member
זו בדיוק הבעיה

הם רוצים אותה שלמה, וכך גם אנחנו צריכים! עיר מחולקת זה לא דבר שעושה טוב, בטח שלא נועד לשרוד. תראה את ברלין, את ניקוסיה, את ירושלים לפני מלחמת ששת הימים.. אני לא צריך להסביר לך כמה זה רעיון גרוע לחלק עיר.

אתה חי בעננים

אני זוכר ("בגילי הקשיש") שלפני 67 לא היתה שום בעייה עם "ירושלים המחולקת". לא צריך "לחלק" שום דבר. פשוט אין דבר כזה "ירושלים המאוחדת". ירושלים הערבית וירושלים הישראלית הן שתי ישויות שאין ביניהן שום קשר ושום זיקה, ושום דבר משותף. ההנהגה הפלסטינית הסכימה מזמן-מזמן-מזמן "לחלק" את ירושלים, ואף לא טענה לחלק הישראלי. מבחינתם זה בכלל לא "אל-קודס", כמו שאני אין לי מה לחפש בשכונות הערביות. אם היית בן-שיח קצת יותר רציני, הייתי מפרט יותר. ברור, שהדברים אינם כה פשוטים וסכמטיים, אבל אינך נראה לי בשל לדיון רציני ומעמיק יותר, סליחה על הבוטות.

trigotrigo

New member
אתה בעצמך עננים

לא הייתה שום בעיה? שיהודים צריכים להסתכן במוות בשביל תפילה בכותל המערבי, המקום הקדוש ביותר ליהדות? אין כזה דבר "ירושלים המאוחדת"? אתה בן-שיח לא רציני בכלל. אין כזה דבר "ירושלים לא מאוחדת". אין כזה דבר עיר לא מאוחדת! אם לא נוח לך שאני לא מסכים איתך, ושאני מעלה טיעונים שהם לא "לא הגיוניים", אתה יכול לדבר בצורה רצינית, ולא לכתוב שאני איני בשל לדיון רציני. אתה בעצמך, מסתבר, לא כל כך בשל, כי אתה מנסה להפיל עלי את האחריות לטמטום של דבריך.

אלון 58

New member
אם כך אז אתה די מנותק מהמציאות...!

איני יודע אם אתה דובר את השפה הערבית או לא,אבל אני כן(לא על בוריה,אבל כולל קריאה וכתיבה ברמה של עיתון),וכשהם אומרים "אלקודס" הם כן מתכוונים לעיר כולה,על כל "צדדיה".מאחר ולשכת העתונות הממשלתית מאפשרת לכתבים ערביים,מרשתות טלויזיה ועתונות מרוב ארצות ערב כולל גם מהשטחים,לסקר את אשר קורה בארץ,אותם עתונאים בטלויזיה דואגים לסיים את כתבתם בסיומת הידועה(גם כשברקע נראה בנין הכנסת):"הונא XXXXX,אלקודס אלמוחתללה",ובתרגום חפשי:"כאן XXXXX,ירושלים הכבושה",ועכשו לך ותתווכח עמם מה זה "אלקודס".

אלון 58

New member
חבורה של תומכי טרור!

הם חושבים שמדובר באיזה עם בסגנון שויצרי שנכבש על לא עוול בכפו,הם לא יודעים שה"עם" הזה היה תחת שני כיבושים גם עד 1967,ומעולם לא היתה שם "מדינה".ידוע שישראל כבר ניסתה להגיע להסדר וגם הכירה בהם,ורשמית גם הכירו בנו,אבל לא נעשה דבר כדי לממש זאת,גם מצד ישראל,אבל הרבה מצדם,כי הם בוטחים בתמיכת גופים כמו אלה בבריטניה וקנדה,שהם כנראה תומכי טרור ידועים,עד שזה יפגע בהם,כפי שכבר פגע בבריטים.

תומכי טרור הם אלה

התומכים בהמשך הכיבוש, בחסות מסך-העשן המילולי על "מה שהיה" או "לא היה". היום יש כיבוש קולוניאלי, שליטה על עם אחר. ככה זה לא הולך ביחד - גם להמשיך בדיכוי עם אחר, תוך חלוקת ציונים לאחרים, וגם שילטפו אותך בראש ויגידו "כמה אתה צודק ונחמד". ולא תעזור כאן שום "הסברה".

אלון 58

New member
עם גילך המכובד...,

כדאי לך לחזור בדיוק 39 שנה אחורה:סתם שלחו את צה"ל ל"שטחים" הללו?ממש ללא סיבה נראית לעין?האויבים,שרק רצו להשמידנו ונתקלו במכת-נגד,ובשטחים אלה:מדוע המלך חוסיין והרודן עבד אלנאסר לא "הקימו להם מדינה?"כדי להשתמש בהם נגדנו.טול קורה מבין עינייך. אני לא בא ואומר שישראל היא "צדיקה" גדולה,בעולם שלנו אין צדקנים.אני גם נגד שליטה ב"עם" אחר,אבל שזה יהיה בצורה מסודרת,אחרים ושכמותך שמטיפים לצאת משם באופן טוטאלי ומיד ישרור כאן שלום,מנותקים מהמציאות,כאן זו לא סקנדינויה. ומי קבע שכאן אצלנו אנו חייבים להחזיק מיעוט "פלסטיני" גדול,ושם אסור יהיה ליהודים "לדרוך" ולגור?משנות ה-40 של המאה ה20 יש שם אדמות בבעלות יהודית מוכחת(גוש-עציון למשל),הגזענות הערבית כבר עוברת כל גבול,ואנשים כמוך עוד נותנים לזה יד.

עם גילך הזעיר, אולי תסביר

מדוע בוצעה התנחלות בשטחים הכבושים, ומדוע ישראל מסרבת לפנות אותם? ואם עדין לא הבנת בגלל גילך הזעיר, כלל אינני קורא לקום ולצאת באופן חד-צדדי, אלא להתחיל מזה שלהסכים לנסיגה מלאה מהשטחים הכבושים תמורת שלום. ברגע שישראל תהיה מוכנה להיפרד מהקולוניות שלה, אבל באמת ולא "כאילו", ייווצר מצב פוליטי חדש לחלוטין. גם כשנפל המשטר הפשיסטי בפורטוגל בסביבות 73, והממשלה החדשה, הדמוקרטית, הכריזה על כוונתה להיפרד מהקולוניות, תנועות השחרור באנגולה, מוזמביק וקאפו ורדה התייחסו לכך בחשדנות, ואמרו נחכה למעשים ולא לדיבורים. אבל, מכיוון שהממשלה הפוטוגלית החדשה התכוונה באמת לסיים את המלחמות בקולוניות, היא פתחה בשיחות עם תנועות השחרור הללו ותוך כמה חודשים שלחה נציגים רשמיים לטקסי הנפת דגלי העצמאות במושבות לשעבר. אז בוא נתחיל מהשאלה הפשוטה: האם אנו מוכנים לוותר על השטחים הכבושים, בלי כל מיני התחכמויות על "גושי התיישבות"? בינתיים המציאות מוכיחה את ההיפך: ישראל עושה את כל מה שבכוחה לסיכול... סכנת השלום! כל צעד זעיר לכיוון שלום מבהיל אותנו, ואנו מחבלים בו בכל כוחנו. גם כשדרשנו ממנהיגי ארצות ערב להיפגש איתנו "בלי תנאים מוקדמים", והם לא הסכימו כל עוד לא נתחייב מראש לסגת מהשטחים הכבושים, קם יום אחד חביב בורגיבה ואמר: טוב, אני מסכים להיפגש איתכם! ואז כל התקשורת הישראלית לעגה לו, ואף השתמשה בביטויים כמו "השתן עלה לו לראש". גם כשהחמאס הלך והתמתן, הציע הודנה אחרי הודנה, ישראל סירבה ועמדה על "זכותה" לחסל את מנהיגי הארגון. דווקא כאשר השייך יאסין על כיסא הגלגלים משך קו מתון יותר בחמאס, הדבר כל כך הפחיד את ישראל, שהיא מיהרה לרצוח אותו. באשר ל"בעלות היהודית" יש לי שתי הערות. 1. האם אתה (בגילך הזעיר) מכיר בכל בעלות פרטית שהיתה כאן באזור עד 48? 2. לדעתי האישית, אין כל סיבה שהמדינה הפלסטינית העצמאית שתקום לא תסכים למגורי ישראלים תחת שלטונה.

אלון 58

New member
ההשואה לפורטוגל או קולוניות ...

אירופיות היא בכלל לא נכונה,אדון נכבד!מוזמביק,אנגולה הן רחוקות מהכובשת לשעבר כרחוק דרום מצפון,כאן זה "החצר האחורית" שלנו,גם ישראל שגתה,אבל צמחה כאן רשות-טרור שאפילו ראשיה לא יודעים איך להפטר ממנה(אם הם רוצים בכלל...),מה שנקרא,הגולם קם על יוצרו,כל מה שיעשה,זה הימור מסוכן על חיינו,יתכן ושוה שוב לנסות עם ערבויות בינלאומיות כלשהן,אבל הסכוי קלוש,כי מי שקובע שם זה רק הקיצונים ביותר,אתה יכול לקבוע הסכם 1,000 פעמים עם אבו-מאזן,אבל הוא כבר לא קובע,מי שקובע היום זה בן-לאדן,ח'אלד משעל וכל הכנופיה שבחוץ. אני בודאי אישית לא מכיר כל בעלות שם,אבל ידוע מספרי ההיסטוריה הקרובה שאדמות גוש-עציון הם קנין יהודי,ואם זכור לי טוב,גם מי שמכר להם אדמה זו,לא סיים את חייו באופן טבעי,כך שכדאי להבין עם מי בכלל יש לנו "עסק" כאן. שיהיה לך שבוע טוב!

אלון 58

New member
למה לך יש?../images/Emo8.gif

אתה רק חוזר פחות או יותר על אותן מנטרות,שעל חלקן כבר אבד הכלח.

אני חוזר על השאלה שלא ענית עליה -

האם אתה (בגילך הזעיר) מכיר בכל בעלות פרטית שהיתה כאן באזור עד 48? אני מקווה שהשאלה ברורה?

trigotrigo

New member
תפסיק כבר לזלזל בגילאים

גם בן 10, שטורח ללכת לאריכונים הנכונים ולבדוק, יכול לדעת. אין לי כוח לשמוע שוב את השטויות שלך, שבכל פעם שמישהו צעיר יחסית אומר משהו שלא נראה לך, אתה בא ומאשים את הגיל, במקום להבין שאין לו משמעות.

שטויות עשו אותך

אינני מזלזל באף גיל ומעולם לא זלזלתי - עלה כמה הודעות למעלה ובדוק מי התחיל כאן לדבר על גילים
גם אין כל שמץ של מושג מה הגיל של הבנאדם, וזה גם לא מעניין אותי. ניסחתי שאלה פשוטה מאוד, שלדעתי אמורה להיות מובנת גם ע"י גילאי 10. עם זאת, אני מוכן לחזור ולהסביר אותה יותר לאט. הבנאדם הזה, שאינני יודע מה גילו (ושהעלה את "נושא" הגילים) דיבר על רכוש יהודי בגדה המערבית. בהקשר זה שאלתיו, אם הוא מכיר גם בבעלותם של כל האנשים על רכושם מלפני מלחמת העצמאות. עכשיו הוא ענה לי, שלא. כלומר, אם הבנתי אותו נכון בגילי הקשיש, הוא מכיר רק בבעלות יהודית בשטחים הכבושים, אך כלל אינו חושב להכיר בבעלותם של ערבים על בתיהם ואדמותיהם שהופקעו במהלך מלחמת העצמאות ואחריה. יש לך מה להוסיף?

trigotrigo

New member
רגע, אז כשאמרת "גילך הצעיר"

לא זילזלת בגיל שלו? משהו אצלך לא בסדר, מיידלע

אתה עד כדי כך קשה-תפיסה? ../images/Emo12.gif

כבר הסברתי לך, שדיברתי כביכול על הגיל של הבנאדם (שאין לי שמץ של מושג מהו, וזה גם לא מעניין אותי) בתגובה לנימת דבריו על הגיל שלי
אתה בטוח שהבעיה היא אצלי?

אלון 58

New member
עניתי על השאלה,בודאי שלא...!

רק לגבי גוש-עציון יש לי מידע מקריאת חומר על מלחמת-העצמאות,אם כי איני זוכר מאיזה ספר,כי קראתי קטעים על הארועים שם בעבר בכמה ספרים.

למעלה