קניות בבנגקוק

Automann

New member
קניות בבנגקוק

אני נוסע בקרוב מאוד לבנגקוק, ורציתי לשאול בקשר לקניות שם - בעיקר של חשמל ואלקטרוניקה, מצלמות וכדומה - האם אכן משתלם לקנות שם לעומת הארץ? או שמא המחירים בסופו של דבר קרובים מאוד למחירים בארץ.. תודה,

aviron

New member
חנות קטנה ומטריפה...

תרשום לפניך: שופינג סנטר MBK- זה שבטעות מירב המטיילים מישראל קוראים לו "טוקיו סנטר" ("טוקיו סנטר" הינה חנות גדולה בת 5 קומות בתוך ה- MBK , כמו שה"משביר לצרכן " הינה חנות גדולה בתוך "דיזנגוף סנטר") MBK הינו מרכז הקניות הגדול ביותר בתאילנד. כל המרכז המסחרי הזה בנוי מדוכנים וחנויות (מאות) - ומקומה 2 ומעלה המון המון המון דוכני חשמל, אופטיקה, אלקטרוניקה, טלפונים סלולרים וכ"ד. הרבה מהמוצרים עלולים להיות מזויפים - באם אתה מבין בזאת - יכול למצוא "מציאות".

Automann

New member
אבי, זו בדיוק השאלה

א. האם המחירים אכן זולים לעומת הארץ? ב. האם ניתן להשיג דברים מקוריים.

*מור

New member
לפי מה שאני זוכרת מלפני שנתיים

המחירים אכן זולים לאומת הארץ וניתן למצוא דברים מקוריים, אבל צריך גם להיזהר

aviron

New member
אכן.

כפי שמור זוכרת וכפי שציינתי: כדאי להבין בזאת - כי מירב המוצרים מזוייפים - האמת שחלקם ברמת זיוף לא רעה כלל וכלל.

Automann

New member
קניית מצלמה בבנגקוק

אני מתלבט האם לקנות מצלמה בארץ או בבנגקוק, בתחילת הטיול. הזיופים כוללים גם מצלמות מתקדמות וכיו"ב? האם יש חנויות שניתן לסמוך עליהן, והאם המחירים בחנויות אלו מצדיקות קניה במזרח?

aviron

New member
תאים הם וטריקים רבים להם

לא תמיד זה עניין של זיוף דווקא. נתקלתי גם במקרים (ודרך-אגב: עוד יותר פעמים נתקלתי במקרים אלו בהונג-קונג) של מצלמות סופר-משוכללות ש: * חסר להם איזשהו רכיב או פריט. * המקרה היותר שכיח: סדרה מסויימת שסוני הורידה מהמדפים בגין ליקוי כלשהו. הכוונה לא לדגם מסויים, אלא לסידרה ממוספרת כלשהי : נניח מצלמת ..... מסידרת HT 54555 ועד HT 54655 . ואז אותם מוכרי זיופים וכ"ד משיגים את הסרייה הלא-טובה ומוכרים אותה - ואפילו יותר בזול. לכו תדעו שסרייה זו ירדה מהמדפים... כל-זה לא יקרה בחנויות SONY רשמיות - כמו אותה רשימה שרשמתי למעלה.

Automann

New member
אבי..

עם ההודעה האחרונה שלך הפכתי איש מוטרד. יש חנויות קאנון רשמיות או מפיצים רשמיים בבבנגקוק? (הונג קונג לא רלוונטי).

avirov

New member
קאנון? לא ראיתי, לא שמעתי

ולא שמתי לב באם יש. BENKOK) ?BENKOK זה איש, לא עיר..שנמצא כעת בבנגקוק -אני בצ´.ראי) מה שכן ראיתי זה ,קוניקה" בצ´.מאי - חנות בשוק הלילה.

ירדן 29

New member
תגובה למחירים ולסחורה בתאילנד

אז כן, המחירים בתאילנד משתלמים פי כמה וכמה מהמחירים בארץ, הן במכשירי חשמל, והם בבגדים, נעליים, וכל מיני פסלים ומוצרים לבית. באשר למקוריותם ולטיבם של המוצרים, אני יכול לומר לך, (מניסיון של 4 שנות חיים בתאילנד) שאין דבר מקורי אחד שם, הכל כולל הכל מזוייף, החל מסיגריות, דרך בגדים ונעליים, ועד שעונים, ושאר מותגים. מי שיאמר לך שיש מקומות שניתן למצוא בהם דברים מקוריים, לא יודע על מה הוא מדבר.

Automann

New member
נו באמת

זה לא טיפהל´ה מכליל ויומרני, מה שאתה אומר? אין יבוא סדיר של מוצרים מקוריים אל תוך תאילנד? אני מתקשה לקנות את הטענה הזו..

mto

New member
לי קנו

מיני דיסק בבנקוק זה היה לפני שנה בערך בחנות של סוני זה היה הדגם הכי חדש שהיה אז MZR-900 והוא עלה לי 300 דולר בארץ רצו עליו משהו כמו 3000 שקל ...בהחלט אני ממליץ לקנות בבנקוק ולא בארץ. למעשה אני מחכה לטיול הבא של מישהו שאני מכיר שיביא לי מצלמה דיגיטלית.

aviron

New member
על-כל-פנים

חנויות SONY בבנגקוק יש ב: WTC (וורלד טרייד סנטר) - קומת הקרקע, חנות חיצונית - באיזור ה"מקדונלד". ממול ל-WTC ברחוב הצר שמוביל למרכז הקניות BIG-C, במדרכה השמאלית. מומלץ באחת משתי חנויות אלו. מוצרי SONY נוספים - ולא מזוייפים - ניתן למצוא גם במרכז קניות "סנטרל" הנמצא בתחנת ה-BTS סנטרל צ´יטלום - ברחוב הסוקומביט (לכן: קו הסוקומביט) מקום נוסף: חנות SONY שבמרכז הקניות PATA הסמוך למלון "אינדרה",ליד שוק הטקסטיל "פרטונם". וכמובן שגם ב-MBK - אך כאן, כאמור, יכול להיות גם מזוייף.

סתם לידע כללי

אומנם זה לא קשור לתאילנד אבל אם מדברים כל כך הרבה על מצלמות רצוי ואף מומלץ לקנות בנאפל.... (אם אתם במזרח) נאפל ידועה בתור המקום הכי זול בעולם למצלמות כמעט כל מי שפגשתי בטיול קנה בנאפל מצלמה מקצועית (עם העדשות וכל הלבאגן) במחירים יחסית מצחיקים... יש רחוב שלם שבו יש חנויות למצלמות וציודם (בדומה למשל לנוה שאנן בתל אביב שהכינוי שלו הוא "רחוב הנעליים") אם אני לא טועה שם הרחוב בנאפל הוא ה-NEW ROAD אפשר למצוא כמובן גם מצלמות וידאו דיגיטליות ,מיני דיסקים ועוד דברים... שבת שלום לכולם

salmax

New member
מוצרי חשמל בבנגקוק

שלום לך אני מבקר רבות בבנגקוק ולא אחת עולה השאלה שהצגת ע"י מטיילים רבים הפתרון הוא תמיד לא להתפתות למחיר שנראה זול מידי . גם בחנויות חשמל " מכובדות " עלולים למכור לך מוצר "חדש" שיתברר כמוצר משומש שעבר מתיחת פנים. רצוי לקנות בחנויות בעלות שם בקניונים גדולים ולבקש לראות את המוצר לוודא שיש אחריות בינלאומית לכל מקרה שלא יקרה. דע לך שהמחירים בבנגקוק הם לא זולים בהרבה מהארץ ועלות ההובלה של מוצרים גדולים עושה את העסק ללא כדאי מבחינה כלכלית. אם אתה קונה בחנויות מפוקפקות קח בחשבון שהמוצר עלול להיות פגום או משומש ודרוש לשלם עליו בהתאם. בהצלחה ונסיעה טובה

הבעייה היא שאתה לא יכול לדרוש זאת..

המוצר עלוללהיות משומש או פגום... השאלה היא איך אני בתור לקוח יכול לראות זאת? הקופסא חדשה המוצר נראה חדש ארוז יפה יש תעודת אחריות וגם נגיד אפילו חוברת הוראות השאלה היא איך המוצר עצמו??? איך למשל אני יכול לדעת שחלק אחד או יותר באותו המוצר הם משומשים???? או בכלל שהמוצר משומש אבל נראה כחדש??? הכל יכול להראות טוב אבל אי אפשר לדעת... כמו שאמרת עדיף לקנות בחנויות בעלות שם בקניונים גדולים אבל גם שם יכול להיות מוצר מזויף או משומש... אני מאמין שרק בחנויות של חברה מסוימת לא יהיה מוצר משומש כמו למשל בחנויות של חברת סוני או כל חברה אחרת (ראה את הרשימה של אבי רון) ולא בתוך קניון או יותר גרוע חנות פשוטה ברחוב.... צריך לדעת היכן לקנות עין חדה ותחושת בטן יום טוב לכולנו ברי

salmax

New member
צודק במאה אחוז

כמו שאמרתי אין וודאות של מאה אחוז בכל דבר אני לא קניתי מוצרים שערכם גדול ממאה דולר אז לקחתי בחשבון את הסיכון שהמוצר פגום בחנויות של סוני ב-mbk אין בעיה לקנות מוצר אמין אבל המחיר לא מי יודע מה זול.

נכון אני התבאסתי רק בגלל זה...

רציתי נורא זוג משקפי שמש של אוקלי.... בקניון בתאילנד רצו עליהם 7000 באט שזה שווה ערך ל-700 שקל.... אז לך תשקיע על מוצר שמחירו כמו בארץ ועוד קיים הסיכוי שהמוצר מזויף.... תמיד חושבים שהמחיר זול יותר אבל זה לא בהכרח נכון אחרי כל החישובים (ולא נשכח את המכס בארץ) המחיר עלול לעבוד את המחיר של אותו המוצר בארץ ולכן הקנייה עדיפה לפעמים כאן (ולפעמים גם על אותו המוצר אין תעודת אחריות בינ"ל כך שעדיף לקנות אותו כאן בגלל האחריות שגם מהווה שיקול) ========= חישבו טוב טוב =========== (לא משנה שקיבלתי מהחברה לשעבר דגם חדיש יותר של אוקלי והוא נגנב באוטובוס
)

mto

New member
דרך אגב

הדוגמא שנתתי מקודם על המיני דיסק ...הבן אדם שהביא לי אותו הוא עובד בחברת תקשורת וטס מלא אז שהוא הביא אותו הוא לא היה צריך לשלם מכס על המוצר הוא קנה לי את המוצר שחנות של סוני עם אחריות בינלאומית והכל טוב ויפה.. אבל ברגע שהמיני דיסק שלי יתקלקל בלי עין הרע תראו לי את הטמבל שישלח בדואר את המיני שלו לתיקון - יש לומר כי מעבדות בארץ לא מטפלות בתיקון של מיני דיסקים , והן אומרות לשלוח את המוצר למקום שקנית במקרה שלי בנקוק אז אם אני ישלח אותו לבנקוק העלות תצא נורא יקרה ומי ידאג למותר שיגיע באמת הרי צריך לתת מיסי ביטחון כלומר אם קורה משהו למוצר אז אתה מקבל פיצוי בקיצור ...סיבוך גדול . מה שאני מנסה לומר , אם יש לך אפשרות לקנות במזרח אז ברוב המקומות זול ויש הרבה מקומות שלא אמין ומקורי אבל במקומות שאמין זה בהחלט יותר זול מהארץ ואם אתה מצליח שלא לשלם מיסי מכס אז זה יוצא רווח טוב מאוד.

לא יכול להיות.....

נתחיל מהשאלה המתבקשת למה הוא לא צריך לשלם עליו מכס? נראה לי שעל מיני-דיסק צריך לשלם מס יכול להיות שהוא עבר במסלול הירוק ולא עצרו אותו לבדיקה זה משהו אחר אפשר להגיד שהוא הצליח "להבריח איתו את המוצר" או שהמוצר עולה פחות מ-200 דולר ולכן הוא פטור ממכס. בקשר לאחריות אם הוא קנה מוצר עם אחריות בינלאומית חברת סוני תטפל בו ועוד איך... זה העיקרון של תעודת אחריות בינלאומית לא משנה היכן קנית את המוצר אם הוא מתקלקל כל אחת ממעבדות החברה בכל מקום בעולם תטפל בו (כמבון לפי התנאים שצוינו בתעודת האחריות) אני למשל קניתי מצלמה של חברת מינולטה עם אחריות בינלאומית היא אומנם לא התקלקלה אבל בררתי ובארץ בהחלט היו מטפלים בה במעבדת החברה (כמובן זה תקף כמו כל אחריות אם לא פתחתי את המוצר וכמובן אין אחריות על שברים וכו´וכו´וכו´ ממש כאילו קניתי את המוצר בארץ) ובנקודה אחת אני מסכים איתך לחלוטין.... קניית מוצר במזרח זה רווח טוב מאוד...

למעלה