קניית אופני כביש - עצות לכבישונית מתחילה

קניית אופני כביש - עצות לכבישונית מתחילה

חברות יקרות, מסתובבות בפורום כל כך הרבה נשים שמבינות כל כך הרבה יותר ממני..... בימים אלו אני מתכננת קנייה של אופני הכביש הראשונות שלי
- אופני כניסה. בתקציב התחלתי ולא פרוע. אופניים של 3500 ש"ח ולא 6000.... בלי להתפרע מעבר לזה. בהגיעי לחנויות השונות - זורקים לי בפנים כל כך הרבה מושגים חדשים ולא מוכרים.
אנא, תנו עצה - מה לחפש.... - מזלג קרבון - כולם אמרו. - אופני נשים עם רמה באלכסון - סבבה. - טריפל? דאבל? - אני מבינה שמידה זה הדבר הכי חשוב - אני 1.60 (נו טוב, את זה אי אפשר לתקן) - מבינה שזה באיזור של מידה 48 או 50 - מה עוד
לא נעים לי כל פעם מחדש להגיד למוכרים בחנות - שהצבע חשוב
אנא עצתכן
אני רוצה לקנות ולהתחיל כבר.... תודה, גלית

zzebra

New member
בתור כבישונית עם ותק של חודשיים ../images/Emo6.gif

הכתבה הזו של מור בבלוג שלה מאוד עזרה לי כשחיפשתי אופניים. זה לא עונה על כל מה ששאלת, אבל יכול לעזור בקצת מושג.. אני יכולה להגיד לך על טריפל מול דאבל לפי מה שאמרו לי כששאלתי. טריפל נותן לך הילוכים קלים יותר בעליות ובעצם עוזר לך לרכב בעליות. מישהי כאן מהפורום אמרה לי בזמנו שהיא הרגישה שהכושר שלה משתפר כשהיא עברה לדאבל, בעצם כי אין לאן לברוח. אני בסופו של דבר עם טריפל ואני חושבת שלהתחלה זה עדיף כי אני מעדיפה "לברוח" לטריפל בעליה אבל לפחות לנסות את אותה עליה.. ואולי אפילו להצליח... זו דעתי בלבד. לגבי מידה, זה לא רק גובה אלא אורך רגליים. יש נוסחא שאומרת שמודדים את אורך הרגליים (פיסוק קל של 20 ס"מ, ולקחת מטר מהרצפה עד המפשעה, אפשר לשים ספר במפשעה- כמו המושב בעצם ולמדוד עד אליו, קצת יותר נוח. כמובן שמישהו צריך למדוד אתכן ולא את את עצמך.
), ומכפילים ב0.66 זו מידת האופניים. ההסבר המפורט יותר נמצא כאן. מקווה שזה קצת עוזר.. ותכף יבואו כל הותיקות ויעזרו יותר. קרן.

avivar

New member
העצה הכי טובה שלי...

לפנות בעיניין מידות לאיש/אשת מקצוע. אפרת וידמן היתה כאן בפורום. לגבי היתר, תמצאו שלכל אחד יש העדפה שונה, תלכו על מה שהיא נוח לכן,ומתאים מבחינת הכיס, כי אם העיניין תופס, אז בין כה וכה משדרגים כעבור שנה עד שנתיים, אם לא תופס - הפסדתן פחות כסף.. חבר/חברה שמבינים, חנות עם יחס אישי נעים ומקצועי -הכי חשובים. בהצלחה.

דורסל12

New member
אני קניתי את שלי במייק בייק קידרון../images/Emo13.gif

גל בעל החנות מקסים מצא לי אופניים בדיוק למידה שלי שם את שנינו על הטריינר והסביר לי במשך שעתיים מה עושים איך עושים- ובסבלנות אין קץ שרות מצויין כול פעם שאני חוזרת וצריכה משהו מומלץ מומלץ. {כנ"ל לגבי כול צוות החנות}

ofec bar

New member
מצטרפת להמלצה!

מתקנת שם קבוע. ולפני כחודש קניתי שם את הקנונדייל לשטח. תום מקסים ועונה בסבלנות אין קץ לכל שאלותי, אני סומכת עליהם לגמרי.

ofec bar

New member
אוף טעות!

התבלבלתי, זה לא מייק בייק, זה ספין בייק בנס ציונה... אבל אני ממליצה!

מצטרפת לשאלה

תקציב דומה, הגובה- 1.68 מ' ומעדיפה בבירור צבע אדום או ורוד...

מספר דגמים שעלו

מספר דגמים שעלו בבדיקה: 1. felt - דגם z100 - לפני הנחות עולה כ 3900 ש"ח. על פי הפרסומים המידה הכי קטנה היא 51... (אדום/כתום) 2. trek - דגם 1.2 לנשים - הבנתי שלא ניתן להשיג בזמן הקרוב במידה 50 3. marin - יש דגם בשם ונציה, יותר יקר

moran ashur

New member
אל תתפשרי על המידה

כי אחרת את דנה את עצמך לסבל על האופניים. ותרי על חברות שאין בנמצא מידה מתאימה, אפילו אם צריך להתפשר על הצבע. תאמיני לי, אחרי שעתיים שלוש רכיבה על מידה גדולה, לא ממש יעניין אותך אם זה ורוד עם נקודות לבנות או אדום עם ריבועים כחולים... כי כל מה שאת תראי זה רק שחור בעיניים...
עוד נקודה חשובה, מידת כידון. שוב מנסיון, רשת חנויות מאוד מאוד מוכרת "דחפה" לי פעם (בהתחלה) אופניים 2 מידות מעל המידה האמיתית שלי וכידון 42 במקום 38.... את יכולה לתאר לעצמך מה עבר על השכמות המסכנות שלי... ולגבי האוכף, כבר המלצתי כאן בעבר, לא להתבייש, לקחת ל נ י ס י ו ן, זו לא בושה לבקש, חנות רצינית תסכים ברצון. תהיי סגורה לגבי המידה, רצוי אצל מודד - כך תוכלי להצטייד באורכים, ולא רק במידה ספציפית, ותוכלי למדוד פיזית כל דגם ולהשוות. אם את צריכה עזרה ספציפית יותר, דברי איתי במסרים. בהצלחה!!

avivar

New member
בעיה ידועה..

מוכרים מנסים ל"התפטר" מציוד שיש להם במלאי.. אני קיבלתי עם השילדה, כידון 42 ומורן יכולה להעיד שאני מואד מאוד רחוקה מ-42 מכסימום 38.. קיבלתי קסטה, שמתאימה לגברים שריריים במיוחד, עד כדי כך, שאחרי שלא הצלחתי לעלות עליה, שהייתי עוברת אותה ביעף, הבנתי שמשהו כאן לא תקין, רק אז החליפו לי. וכן קניתי חדש ברשת מאוד מאוד ידועה אצל משהו שאני מכירה..ובכל זאת.. אז ליתר ביטחון נימדדתי (רזניק) וחזרתי לחנות עם מידות מדוייקות והחליפו לי מיד. וואי מורן, אולי זה אותו אחד??..יש לנו נתונים דומים..ואת מאוד מכירה אותו.. אז באמת מה עושים לגבי מה טוב לנו בהתחלה?? ומה לגבי מי שיותר מתקדמת לדוגמה, רוכבת כבר שנתיים שלושה? יש המון המון דגמים, וכל אחד נשבע ששלו הכי טוב, קצת מזכיר את הדילמה במצלמות -קנון או ניקון. המומנט הנוסף מעבר לאנשים מקצועיים או קודם לכן הוא בעצם להגדיר לעצמנו מה המטרה שלנו. להגדיר טווחים ואז לצאת להשוואת מוצרים ומחירים.

moran ashur

New member
תספרי לי מי זה באוזן...

הלוואי שזה היה רק אחד.. בארץ יש, לצערי, חוסר הגינות נוראי בנושא. אולי באמת כדאי להתחיל "לטנף" על מוכרים שמפשלים בענק...? ואז יחשבו פעמיים.. במקרה שלי, רכבתי שנה וחצי!!! על האופניים האלה ורק העליה המטורפת הזו לצובה הצילה אותי...
בכל מקרה, צריך פשוט לבוא מוכנים. לעשות שיעורי בית וכן, להבין. גם זו לא בושה. ממליצה, גם אני, על רזניק. גם חבר טוב שלי ובעיקר מ ק צ ו ע ן אמיתי ופיזיוטרפיסט. כמובן שיש עוד טובים (עמוס, אפרת) לגבי טריפל או קומפקט, למתחילות הייתי ממליצה טריפל. כי למה להרוס את הרגליים? ולהוציא את הנשמה? בהתחלה... אח"כ זה כבר סיפור אחר

avivar

New member
מזכירה לי עוד עיניין...

לסתומה שכמותי מכר לי שיש לי קומפקט.. מסתבר שלא קומפקט ולא נעליים. קסטה רגילה... ובכל זאת, יצא מזה משהו טוב, כי לא וויתרתי לעצמי בעליות דחפתי ודחפתי כי הייתי בטוחה שיש לי עוד שן ואמור להיות לי טיפה יותר קל.. עד שבא המאמן הנוכחי שלי ושאל אותי על איזה קומפקט אני מדברת.. את מבינה אני עדיין עליהם כי טרם חליתי בשידרוגיטיס.. ואם את יודעת על מה אני רוכבת, אז מיד תדעי מי מכר לי אותם.. מילה טובה על דוד רזניק, למרות שעשיתי מדידה לפני למעלה משנה וחצי ,אין לו בעיה להתאים לי את הקליטים היום בנעליים, שקניתי לאחרונה, ללא תמורה.. אז כשיש כאלה אנשים צריך לפרגן להם.

ofec bar

New member
שלושה דברים חשובים באופנים...

החנות ממנה קנית, הצבע והמידה. 1. מזלג קרבון - הקרבון היא מתכת קלה וגמישה יותר מהאלומיניום ולכן מאפשרת רכיבה נוחה יותר (בולמת מעט יותר זעזועים). לפני כמה שנים (ולדעתי עדיין, אבל בדעיכה) היה מן "קרבון בום" - קרבון היה "אין". באופן אישי אני מעדיפה לרכוב על אלומיניום שהיא מתכת קשיחה, לא באתי בשביל שיהיה לי נוח... אבל מזלג קרבון זה משהו שהפך להיות יחסית סטנדרטי על מנת לאפשר איזושהי ספיגת זעזועים. 2. אופני נשים - לא מתמצאת בעניין הגיאומטריה של נשים. 3. דאבל, כדאי דאבל. טריפל = עוד גלגל שיניים מקדימה (שלושה במקום שניים). בפועל באופני כביש יש רק שני גלגלי שיניים למעט אופני מתחילים, הגלגל הנוסף נועד "לעזור" בעליות. אם את רוכבת עם גלגל שיניים קטן מדי מקדימה את אולי שומרת על קצב פידול סביר בעליה, אבל לא מתקדמת (מה שנקרא "לפרפר"). בעליות בארץ אפשר להסתדר על דאבל, גם אם את באמת מתחילה. אני מדמיינת את המאמן שלי אומר "קדימה, תעבדו" - בעליות צריך להיות קשה ודרך האימון מתחזקים. 4. מידה זה באמת הדבר הכי חשוב אחרי ה... 5. חנות - אופניים זה דבר שדורש תחזוק שוטף, וכדאי לקנות מחנות אליה יהיה לך נעים לחזור בשביל תיקונים. את רוצה "אבא ואמא" לאופניים שלך, מישהו שאת לא מתביישת לשאול שאלות. מה שמוביל ל... 6. צבע - ובאופן כללי ה"גרוב" של האופניים. את רוצה להגיש ש"זה זה" שנוח לך, שזה עושה לך את זה, שאת מרגישה בטוחה על האופניים. הדבר הכי מבאס הוא לרכוב על אופניים שאת לא אוהבת. זה קרה לי כמתחילה. המלצתי - על זה אל תתפשרי. גם אם "על הנייר" נראה שהאופניים נהדרים, אם זה לא עושה לא את זה - אז לא. את לא רוכבת על הנייר, את רוכבת על האופניים, ואת צריכה לאהוב אותם. אם יש עוד שאלות אשמח לענות

moran ashur

New member
לא מדוייק...

קרבון זה סיבי פחם... ולא תמיד יותר קל מאלומיניום. תלוי באיכות. לי היית שילדת אלומיניום קלה קלה יותר מרוב שלדות הקרבון שהיו בסביבה. הקשיחות של האלומיניום זה לא כדי שיהיה לך פחות נוח ואז תחשבי שאת מתאמצת יותר, אלה על מנת שה"תגובות" של האופניים יהיו חדות ומהירות יותר. יש יתרונות לזו ויש יתרונות לאחרת. אביבה, תיקון קל, הקומפקט זה הפלטות הקידמיות ולא הקסטה. בקסטה מאחור באמת אפשר לבחות גדלים שונים, כלומר, אפשר לקבל 23, 25, 27, 29 גלגלי שיניים ואז, בשילוב עם הפלטה הקדמית הקטנה אפשר להגיע ליחסי הילוכים קלים. אני ממש לא ממליצה למתחילות ללכת על קומפקט. למה? חבל על הבירכיים. תמיד אפשר לשדרג בעלות נמוכנ יחסית כשמרגישים שנהיה קל, או לחילופין להחליט שלא יורדים לפלטה השלישית... זו רק שאלה של החלטה.

avivar

New member
צודקת, התבלבלתי

עשיתי מיקס עם הפלטות והקסטה מאחור. כמובן רגיל 2 פלטות(53 ו-39) טריפל שלוש (50,39,30)קומפקט שתי פלטות=50/34... משהו כזה.. בכל אופן אני לא טרחתי לספור את השיניים של הפלטה, כך שיצא שחשבתי שיש לי מה שאין לי.

עכשיו אני כבר מבולבלת ../images/Emo122.gif

מה שסיכמתי לעצמי עד כה לפי סדר חשיבות, לאופני מתחילה ("כניסה" אתן קוראות לזה, אה?): 1. מידה-מידה-מידה! להתאים מידה עם מישהו מקצועי שיהיה בדיוק. 2. חנות מהימנה לצרכי מכירה מקצועית ושירות במהשך. 3. הבנתי שטריפל עדיף על דאבל כדי לאפשר הילוכים קלים יותר בעליות 4. חדש פשוט עדיף על משומש איכותי יותר. זה בד"כ קצת סותר את ההנחות שלי - אבל הבנתי שחלפים איכותיים של אופניים שנשחקו עלולים להיות יקרים מאוד. למישהי יש השגות?

moran ashur

New member
כמעט הכל נכון

לא הייתי פנאטית בנושא החנות. כמעט כל החנויות והרשתות נותנות שירות טוב. חדש לא עדיף על יד שניה - להיפך. אם את מוצאת יד שניה (תשאלי את זברה) במחיר מציאה בדרך כלל 50% פחות !! ממוצר זהה בחנות - אז למה לא? גם בחנויות עצמן יש אופניים יד שניה, צריך פשוט לשאול. אני קניתי לפני כמה שנים אופניים בעלות 11500 ש"ח שחצי שנה קודם נמכרו ב 26000 ש"ח!!! רכבו עליהם בסה"כ 1000 ק"מ. עד היום, שכבר שידרגתי שוב את השילדה, אני עדיין עם אותן המערכות ולמעט שרשרת וקסטה לא החלפתי כלום. ואלו אופניים שעושות 200-300 ק"מ בשבוע כבר לפחות חמש שנים.

למעלה