ממרומי חודשיים של רכיבת כביש
לפני כחודשיים רכשתי את האופניים שלי - מרידה 901 - אופניים שך מתחילים. בהתחלה חיפשתי יד שניה, אבל המבחר הדל עד לא קיים למידות קטנות שבר אותי, מה גם שאני לא מצטיינת בסבלנות ודחיית סיפוקים... ככה, מצאתי את עצמי בחנות רוזן ומינץ ברעננה מתענינת ובסוף גם שולפת כרטיס אשראי... אז ככה - כמו שכבר כתבו כולן - מידה מידה מידה! וכמו שכתבו - זה לא רק הגובה, אלא אורך הרגליים. במקרה שלי - אני מעט גבוהה יותר ממך - 1.65, אבל, מה לעשות, עם רגליים קצת קצרות... קניתי אופניים מידה S (הכי קטן). את הכסא העבירו לי הכי קדימה והיו צריכים לנסר את המוט (!!!) שלו על מנת שיהיה אפשר להנמיך אותו עוד קצת... הפכו לי משהו בכידון (אני מאוד מתמצאת, כמו שאת בוודאי שמה לב) בשביל שיהיה לי קצת יותר נח. טרם התחברתי לקליטים (קניתי פדאלים רגילים - אופני כביש לא מגיעות עם פדאלים) - אני עדיין משקשקת וגם חסרת תקציב... החלפתי מדאבל לקומפאקט ולא לטריפל לפי ההמלצה בחנות. לטענתם, הטריפל מועד יותר לתקלות בהעברת הילוכים (אולי רק של מרידה, אני לא יודעת). עד עכשיו, הסתדרתי בסדר בעליות, ולא הרגשתי שחסרה לי פלטה קטנה יותר. מצד שני - לא ניסיתי מעולם לרכב עם טריפל. אני מניחה שכדאי לך לקבל המלצה מאיפה שתקני. לגבי שידרוגים - נכון- אני חדשה יחסית בתחום, והדגש שלי הוא לא בהכרח אופניים (אני מתאמנת בקבוצת טריאתלון). אני לא חושבת שאזדקק לשידרוגים אולי למעט קליטים (מתישהו זה בטח יגיע). אני לא מתכננת פודיומים ולא חשוב לי לקצר זמנים בעוד 5 שניות, כך שבכלל לא בטוח שאשדרג. קניתי את האופניים האלה בידיעה ברורה שאלו האופניים שיהיו לי בכמה שנים הקרובות. אגב - לגבי היופי - מאוד הייתי רוצה אופניים צבעוניים - צהובים או כחולים, אבל הדגמים הפשוטים של מרידה מגיעים בלבן... ניסיתי למצוא נחמה בגלגלים האדומים, אבל בסוף החלטתי לחפש צבעים במקום אחר - בבגדים. אז חולצת הרכיבה שלי ורדרדה ברבי, והקסדה מתאימה בול לאופניים (לבן שחור אדום). בכלל - ראיתי בגדי רכיבה מדהימים (חולצה עם ציור של פרה - מקסים וצבעוני) וגם חולצות מדהימות אחרות ("FUNKY" משהו). בכלל - לראות קבוצה של רוכבים - הצבעוניות של הבגדים תמיד מושכת את העין הרבה יותר מהצבע של האופניים. בכל מקרה - שיהיה בהצלחה ותתחדשי!