קניית אופני כביש - עצות לכבישונית מתחילה

אה,

נושא החנות - כי עלו פה כל מיני הסתייגויות. ונושא החדש - בהחלט הפוך לאינסטינקט שלי בד"כ. אבל - בכתבה שהיה אליה קישור פה, ההמלצה היתה חד משמעית לחדש פשוט, מהטעם שמשומש איכותי עלול לחייב שיפוץ-החלפה-שידרוג של המערכות, וזה יהיה יקר כמעט כמו האופניים עצמן (לפי הכתבה ההיא).

moran ashur

New member
ממש ממש לא מחייב

אפשר תמיד למצוא מציאות.קרן ( זברה )דוגמא, אני דוגמא. אין כ"כ הרבה בלאי באופניים שטופלו ושנרכשו בשנים האחרונות גם אם רכבו עליהם די הרבה, כך שלא צריכה להיות בעיה. האינסטינקט שלך בסדר גמור...
לגבי החנויות, אני מכירה המון רוכבים. כל אחד מטפל במקום אחר ומוכן להישבע שזה המכנופן הטוב ביותר בארץ...אני החלפתי כמה, בעיקר בגלל מקום מגורים וכולם היו בסדר. רפי מפדלים, שמשון מראשון, מקסים מעמית לוינזון, DAA, גל מלטרון, גל סלבדור, פאוול מרעננה ועוד ועוד כולם טיפלו באופניים שלי ולרוב כולם היו יותר מבסדר גמור ובמחירים הוגנים מאוד. העיקר זה הטיפול השותף, ניקיון, כבלים, שמן, החלפת שרשרת בזמן. זהו. לא תורה מסיני.

zzebra

New member
זברה מתייצבת

מורן צודקת לגבי יד שניה. בתקציב שאת קובעת לעצמך את יכולה לקנות אופניים יד ראשונה או באותו תקציב אופניים יד שניה טובות יותר שבמקור עלו כפול מהתקציב שלך. צריך לקחת בחשבון עלות קטנה נוספת של טיפול וכיוונונים (100-200 ש"ח) אבל זה רחוק ממחירי חנות (יד ראשונה). הבעיה היחידה היא באמת למצוא במידה שלך וכאמור, ל א מתפשרים על מידה. אני הלכתי לזה שמכר לי עם חבר שלי שהוא רוכב שנים ומבין במערכות והוא בדק אותן. כך שחשוב ללכת עם מישהו שמבין. מה גם שיש חנויות שמוכרות יד שניה ואז את יכולה לקבל את ההסברים והשירות של חנות ועדיין לשלם בערך 50% מעלות אופניים חדשות. שיהיה בהצלחה! קרן.

hartzitzit

New member
ממרומי חודשיים של רכיבת כביש

לפני כחודשיים רכשתי את האופניים שלי - מרידה 901 - אופניים שך מתחילים. בהתחלה חיפשתי יד שניה, אבל המבחר הדל עד לא קיים למידות קטנות שבר אותי, מה גם שאני לא מצטיינת בסבלנות ודחיית סיפוקים... ככה, מצאתי את עצמי בחנות רוזן ומינץ ברעננה מתענינת ובסוף גם שולפת כרטיס אשראי... אז ככה - כמו שכבר כתבו כולן - מידה מידה מידה! וכמו שכתבו - זה לא רק הגובה, אלא אורך הרגליים. במקרה שלי - אני מעט גבוהה יותר ממך - 1.65, אבל, מה לעשות, עם רגליים קצת קצרות... קניתי אופניים מידה S (הכי קטן). את הכסא העבירו לי הכי קדימה והיו צריכים לנסר את המוט (!!!) שלו על מנת שיהיה אפשר להנמיך אותו עוד קצת... הפכו לי משהו בכידון (אני מאוד מתמצאת, כמו שאת בוודאי שמה לב) בשביל שיהיה לי קצת יותר נח. טרם התחברתי לקליטים (קניתי פדאלים רגילים - אופני כביש לא מגיעות עם פדאלים) - אני עדיין משקשקת וגם חסרת תקציב... החלפתי מדאבל לקומפאקט ולא לטריפל לפי ההמלצה בחנות. לטענתם, הטריפל מועד יותר לתקלות בהעברת הילוכים (אולי רק של מרידה, אני לא יודעת). עד עכשיו, הסתדרתי בסדר בעליות, ולא הרגשתי שחסרה לי פלטה קטנה יותר. מצד שני - לא ניסיתי מעולם לרכב עם טריפל. אני מניחה שכדאי לך לקבל המלצה מאיפה שתקני. לגבי שידרוגים - נכון- אני חדשה יחסית בתחום, והדגש שלי הוא לא בהכרח אופניים (אני מתאמנת בקבוצת טריאתלון). אני לא חושבת שאזדקק לשידרוגים אולי למעט קליטים (מתישהו זה בטח יגיע). אני לא מתכננת פודיומים ולא חשוב לי לקצר זמנים בעוד 5 שניות, כך שבכלל לא בטוח שאשדרג. קניתי את האופניים האלה בידיעה ברורה שאלו האופניים שיהיו לי בכמה שנים הקרובות. אגב - לגבי היופי - מאוד הייתי רוצה אופניים צבעוניים - צהובים או כחולים, אבל הדגמים הפשוטים של מרידה מגיעים בלבן... ניסיתי למצוא נחמה בגלגלים האדומים, אבל בסוף החלטתי לחפש צבעים במקום אחר - בבגדים. אז חולצת הרכיבה שלי ורדרדה ברבי, והקסדה מתאימה בול לאופניים (לבן שחור אדום). בכלל - ראיתי בגדי רכיבה מדהימים (חולצה עם ציור של פרה - מקסים וצבעוני) וגם חולצות מדהימות אחרות ("FUNKY" משהו). בכלל - לראות קבוצה של רוכבים - הצבעוניות של הבגדים תמיד מושכת את העין הרבה יותר מהצבע של האופניים. בכל מקרה - שיהיה בהצלחה ותתחדשי!

moran ashur

New member
איזה יופי! תתחדשי

נראה שעשית בחירות נכונות ולא התפשרת על מידה בגלל צבע. החולצה עם הפרה...של אסוס, היא באמת יפה... אבל העלות היא בערך כמו האופניים שלך
לא נורא, כמו שהמליצו פה, תעשי מגבית ביומולדת...
ותהיה גם חולצה! שיהיו לך רק רכיבות כייפיות והרבה הצלחה מורן

hartzitzit

New member
אוי... ממש תכננתי על החולצה הזאת של הפרה...

ויום ההולדת הבא יהיה עוד שנה... (כבר אמרתי שאני לא חזקה בדחיית סיפוקים...) השנה (למעשה לפני כשבוע) ניצלתי את יום ההולדת לקנות חליפת טריאתלון - קניתי חליפה סגולה-כחולה מהממת וצבעונית

avivar

New member
התכוונת גם לפנקייר

אנחנו רוכבות שוהם הזמנו את החולצה שלנו מהם. האתר שלהם: FUNKIER.CO.IL מחירים מאוד נוחים. איכות מאוד סבירה. יש לי מספר פריטים שלהם, רחיצים מאוד.לא מאבדים צורה. והיתרון בחולצה כיס מבודד לנייד/ארנק/רישיונות/מפתח.. והרוכסן מגיע עד כמעט לפופיק , היתרון בכך שיותר קל לקלף את החולצה אחרי רכיבת סאונה, פחות מסתבך בשיער, יותר אוורירי למי שרוכבת עם טופ מתחת. איש המכירות שלהם :גל כהן.

susieada

New member
עוד הערה בקשר לבחירת חולצה

בנוסף לכיסים לאוכל, בד שמדיף את הזיעה, וכו' מטרה עיקרית בעיני בבחירת חולצה היא שנהגים י ר א ו א ו ת נ ו. אנחנו "invisible" לנהגים. לא מחפשים רוכבים בכביש, לא מצפים לרוכב/ת דו-גלגלית בשוליים. עלינו לקחת כל אמצעי אפשרי להבליט את עצמינו. דרך א ח ת טובה היא בבחירת צבע החולצה. למשל: לא רואים אפור מרחוק, אך כן רואים צבעים זוהרים, כמו צהוב וכתום. אני מתיחסת לרכיבה באור היום. ברכיבות לילה, בוקר מוקדם, ערפל, קודם כדאי להמנע... אך אם צריך, יש פנסים, נצנצים (אור אדום שמנצנץ במהירות), מחזירי אור לבגדים. Safety first! תמיד לחשוב על הבטיחות שלכן, בריצה וגם ברכיבה! המשפחות והחברים שלכן רוצים לשמור עליכן לחיים ארוכים! סוזי

ofec bar

New member
החולצה "הכי יפה" בעולם...

אחרי שלוש שנים של רכיבה על אופניים, שנה אחרי שראיתי אותה ושלושה ניתוחים, הרגשתי שמגיע לי... אני רוכבת אתה כבר בערך שנה, היא בצבע של השלדה שלי (כחול) ולא משנה מה - בבוקר יום שבת היא תמיד משמחת אותי. היא חולצת הרכיבה היחידה שקניתי, את חולצת הרכיבה השנייה שיש לי קיבלתי במתנה מאחותי אחרי החצי איש ברזל. עד אז רכבתי עם טישירטס.

MayaShuShu

New member
מידה 50 את בטח לא!!!

אני 1.63 ואחרי מדידות הציעו לי לקנות מידה 46.. כיוון שהגלגלים קטנים ולא להרבה חברות יש 46. קניתי קנונדייל 48. - לפני כן היה לי טרק 50 והיה WAY TO BIG FOR ME. חברה מהקבוצה קנתה עכשיו פוג'י מידה 46 - בסביבות 5000, אבל את יכולה למצוא בפחות (חלקים פחות יקרים)

יש הבדל משמעותי בין מידות של אופניים!

המידות האיטלקיות הן ,כרגיל,שונות... אני ,מאותגרת גובה-1.64 מ',רוכבת על אופניים איטלקיים במידה 46.5 (רגליים ארוכות ללא קשר לשאר הגוף) ,באופניים במידות אחרות ,(לרוב אמריקאיות-טרק וקנונדייל למשל...) , הייתי מידה 52 . יש קשר ישיר לגובה אבל ,כמו שאמרו כאן לפני , גם ל - inseem - למידת הרגל הפנימית. מהרצפה ועד למפשעה. והמלצה אישית שלי : אפרת וידמן.מבינה נשים!!! (על כל המשתמע מכך!).

קשתית9

New member
תשובות מאחת לא מקצועית

שעדיין רוכבת על "אופני התחלה" (קאנונדייל ספיישל אלוי, מזלג קרבון, מידה 47) - על רמה באלכסון לא שמעתי וזה נראה לי גם קצת מיותר (בעיקר אם זה מייקר) - מידה- תעשי מדידה, הייתי ממליצה על מדידה בשני מקומות לפחות ולראות מה מציעים לך. ומנסיוני הטוב- לכי על המידות הקטנות (את 1.60 אני 1.69- ואני רוכבת על מידה 47, וזה נוח!!!!) - לי יש מזלג קרבון- עדיין אין לי מושג מה הייתרון שלו אבל ניחא. - הצבע לא חשוב. לא באמת. אני רציתי ורודות או אדומות או תכלת בהיר. אני רוכבת כבר שנתיים וחצי על אופניים באפור-כחול מטאלי- ואני מרוצה מהם עד הגג. - קליטים- לי יש קליטים של שטח- אני מרוצה מאוד. זה היה בעצה אחת עם מספר רוכבי כביש- ואהני לא מצטערת על זה לרגע. - טריפל- באמת היה נהדר להתחלה. אפילו חשוב. למעשה- איך הייתי שורדת בלעדיו?... אז כן- ממליצה על טריפל בחום רב. מה עוד? הכי חשוב לדעתי זה שתחפשי מקום שבו המוכרת גם רוכבת והקטע שלה זה לא למכור לך אלא להפוך אותך לרוכבת כביש מאושרת וללקוחה מרוצה. ואם זה מוכר- אז גם כנ"ל. מרגישים את זה אחרי שמבקרים בכמה מקומות. בהצלחה (בקומנת בנות רוכבות כבר בקרת? כי כדאי לך
)

למעלה