קניית בית, איפה? האם זה הזמן?

lital22

New member
קניית בית, איפה? האם זה הזמן?

שלום לכולן, התחתנו לפני כמעט חודשיים ואנחנו גרים בשכירות.. וכעת יותר מתמיד אנחנו רוצים סוף סוף 4 קירות משלנו.. הסתובבנו קצת באזור השרון ומודיעין. אזור השרון מקסים אבל מאוד יקר, מישהי מכירה אזורים טובים אך פחות יקרים מהוד השרון/רעננה, מישהי גרה במודיעין ויכולה לתת חוות דעת על העיר? ובכלל זה הזמן לקנות בית? תודה.. ויום טוב לכולנו.

יעלי2

New member
חברים שלנו קנו בהוד השרון

ואני יודעת מחיפוש בלוח ידיעות אחרונות ומעריב שדירת 4 חדרים יד שניה יכולה לעלות כ 150,000$. חדשה כ 185,000$ יש גם בפחות בוודאות. קרוב משפחה שלנו קשנה במודיעין אמר שלמעט הנסיעה לת"א המחירים מאוד אטרקטיביים. ואם את נגישה לגדרה קרובה אחרת קנתה שם 4 חדרים+ גינה ענקית ב 135,000$ לטעמי עכשיו זה הזמן הכי קשה לקנות, אבל המצב לא עומד להשתנות לטובה והדולר כבר לא ירד בצורה דרסטית, הריבית רק עולה ועולה. אז למתי נחכה? אז מי שצריך/מעונין קונה. חברים שלנו לדוגמא קנו לפני שנתיים על הנייר בדולר נמוך נמוך. אבל זה כבר לא מצב שיחזור, אז אין לבכות על חלב שנשפך. למרות זאת, אם יש כאם כלכלנ/ית שישפכו אור מבחינה מקצועית, אני אשמח מאוד.

מיכלכהן

New member
אנחנו באותה התלבטות

החוזה אמור להסתיים עוד מעט ואז צריך להחליט..לקנות במודיעין כשלא מכירים וזה גם רחוק מההורים או לקנות קרוב להורים, אבל זה לא במרכז.. וואי, זו התלבטות ובינתיים אנחנו מתבחבשים עם זה..

תוכי

New member
האמת שאף פעם

אין זמן מתאים לרכישת דירה כל זמן והבעיות שלו אנחנו קנינו עכשיו בפ"ת במרכז וקרוב להורים שלי

lital22

New member
איך בפ"ת? אילו שכונות נחשבות לטובות

יותר ואילו לפחות? אני ממש לא מכירה וגם זאת עיר שבאה בחשבון.. היא בסך הכל מרכזית ופחות יקרה ..

kisses

New member
אין כמו פתח תקווה

ויש שם שכונות ממש יפות אבל אין לי מושג לגבי מחירים

תוכי

New member
יש המון שכונות ../images/Emo13.gif

בפ"ת יש ממש טובות שהם "אם המושבות" "עין גנים" "הדר גנים" ששם המחירים ממש בשחקים לדעתי דירת 4 חדרים 173,000$ יד שנייה אני קניתי במרכז איזור שהוא ביניים אך התקציב הוא שקובע דירת 3 חדרים במחיר סביר לחלוטין 90 מ"ר

רחלילי

New member
לגבי מודיעין

אולי תבינו יותר את האווירה בעיר אם תקפצו לכאן כמה סופי שבוע תקראו כמה מקומונים. אגב יש במודיעין כל מיני מכירות עם מחירים די טובים לא? ויש במודיעין המון זוגות צעירים אבל לא רק קשה לי לחוות דיעה כי אני לא גרה ממש בתוך מודיעין. מה שכן נראה לי שחיצונית מודיעין הולכת ומשתפרת נההית יותר ירוקה וגם יש יותר ויותר פעילויות כאן לתושבים. מצד שני נראה לי צריך לשאול מישהו שגר בה. יש כאן בפורום כמה כאלה.

lital22

New member
יש המון דעות לכאן ולכאן..

בגלל שלא גרנו במודיעין או בפ"ת אז קשה מאוד להיתרשם מהמקום וצריך די ךסמוך על חוות דעת של התושבים במקום.. לגבי מודיעין בדיוק היום קיבלתי שתי דעות מנוגדות אבל בעיקר שמעתי על העיר דברים טובים. תודה בכל אופן על ההתיחסות..

שמופית

New member
בעניין השרון....

מה לגבי צורן ? הבנתי שהמחירים שם לא בשמיים. כך גם לגבי כפר יונה, בת חפר ונתניה הצעירה (בונים שם בנייני קומות חדשים). לגבי הזמן - הדעות מאוד חלוקות (והן לא שלי אפילו אלא של המרצים שלי, שמבינים בכלכלה): אחד אומר - בשום פנים לא להיכנס לענייני משכנתא כי הבנק אוכל לך את כל הכסף ואין שום סיבה לקנות, כשאפשר להמשיך לשכור. המרצה השני אומר שדווקא עכשיו, כשמחירי הדירות בשפל, כדאי יותר לקנות ואפשר גם להוריד את המחירים כי אנשים מחפשים קונים לדירות. אתם פשוט צריכים לעשות את השיקולים שלכם ולהחליט מה מתאים לכם - שיהיה לכם נכס או שיהיה לכם יותר כסף בבנק ? להיות קרובים להורים (טוב לעזרה עם הילדים ובכלל) או רחוקים מהם ? בכל אופן, שיהיה בהצלחה !

דירות בפ"ת...

לגבי עיר במרכז, אין ספק שפ"ת הופכת להגדרה מתאימה. אנחנו רכשנו דירה בפ"ת לפני חצי שנה בפרוייקט "אולימפיה על הפארק" דירה בקומה 9 180,000$ וזה נחשב לאזור טוב ושקט של פ"ת. לדעתי כדאי לקנות דירה על הנייר כפי שאנחנו רכשנו, ככה אפשר להתווכח וגם להוציא עוד דברים מהקבלן. לצערנו אזור השרון באמת יקר לעומת פ"ת, ונאלצנו לחשוב טוב לפני שקונים קצת בריחוק דירה מההורים, אבל לא כ"כ נורא 10 ק"מ מכפ"ס לא כ"כ נורא. תנסי אולי תמצאי גם את משהו שמתאים לך בפ"ת.

אופה3

New member
מה דעתך על כפר סבא, עיר נחמדה מאוד

ויש פה גם איזורים לא כל כך יקרים, השאלה באיזה סכומים מדובר, ואיזה איזור את רוצה. לידי דווקא מוכרים כמה בתים, במחירים מוזלים מאוד. כל טוב האופה

dorlim

New member
קניית בית ../images/Emo82.gif

מודיעין - אנחנו גרים במודיעין כבר קרוב לשנתיים וממש מרוצים. העיר צעירה ומתפתחת, ירוקה ונעימה ובניגוד למקומות אחרים בארץ אני מרגישה שאת התמורה לארנונה אנחנו מקבלים
. חוץ מזה מבחינת השקעה, אנחנו רואים במקום השקעה בטוחה כיון שתוכנית הרכבת קורמת עור וגידים לנגד עינינו (מדברים על 2004 תחילת הפעלת הקו לת"א), דבר שיקפיץ את המחירים בעיר. חוץ מזה, מבחינת ילדים יש כאן עולם ומלואו - מליון גנים, בתי"ס, חוגים ומה לא ועם המון אפשרויות בחירה. בקיצור - גן עדן לילדים. עוד יתרון של מודיעין זה שהיא נמצאת ממש במרכז וממש נוח להגיע ממנה גם לירושלים, גם לת"א, גם לרחובות, גם לראש העין - בקיצור כמעט לכל איזורי העבודה הרציניים. (אני נשמעת כמו פרסומת לעיר, אבל זה ככה... תאמינו לי
) זמן? זו שאלה קשה מאד.... כמו ששמופית אמרה גם הדעות של "מביני העניין" בתחום נחלקות. לדעתי שאלת הזמן תלויה בכם - כמה כסף זמין יש לכם? כמה יעלה לכם לשלם משכנתא, מה האופציה החליפית מבחינתכם? האם אתם משלמים שכר דירה וכו´ ... הלוואי והיה לנו בית משלנו.... לימור

dorlim

New member
הרכבת במודיעין ../images/Emo22.gif

טוואי הרכבת כבר מוסכם וחלקו (מה שנמצא בתחום הערייה של מודיעין) כבר ממש יש עבודות בשטח ואפשר לראות בעיין איפה תעבור הרכבת וכו´ לפני חודשיים בערך היה דיון עם שר התחבורה שאפילו ציין את עריית מודיעין לטובה בעניין זה, כי היא ממש מעמידה עובדות בשטח וממש מקדמת את העניין. יש למה לצפות

נופר30

New member
יש את בת חפר

צור משה ועוד כמה מקומות בשרון שלא יקרים מה עם פ"ת ? או משהו מהאזור ?

jesenia

New member
יורים בבת-חפר!

וברצינות, הקרבה לטול כרם מסבירה קוטג´ להשכרה עבור 350$ לחודש. חבל, מקום מקסים.

נופר30

New member
סתם לידע כללי

בפעם האחרונה שנשמעו יריות בבת חפר היה מזמן ובנתיים מכל מדינת ישראל בת חפר היא אחד המקומות היותר ממוגנים והיותר שקטים לעניות דעתי היו פיגועים בכל כך הרבה מקומות שאם זה מה שפוסל בעינך את בת חפר ( למרות שלא היו פה ממש פיגועים ויריות היו מעט ) אז צריך לפסול גם את פ"ת ירושלים נתניה ראשון ת"א ועוד כל מיני מקומות

POOH*

New member
עוד לא נשואה אבל כרגיל מתגנבת....

אז חברים שלנו אחרי שחיפשו בכל מיני מקומות קנו בכרכור. ומאד מרוצים. לגבי הוד השרון/ וכו´... אמנם גדלתי שם אבל אין לי מושג... למרותש נראה לי שגם פה אפשר למצוא אולי בשכונות היותר פנימיותש ל הוד השרון בתים נורמלים וזולים יותר מבמרכז... בכל מקרה בהצלחה לכל המחפשים... POOH

הכוכבת

New member
בית? בשעה טובה

תנסי את איזור ראשון לציון. לא כל כך זול, אבל יש איזורים יפים ומדהימים... בכל מקרה, שיהיה בשעה טובה

למעלה