קניית בית, איפה? האם זה הזמן?

yosefrat

New member
דעתי היא...

אמנם היה לי דיון רציני בפורום חתונות בנושא קנית בית, ואני רק אסביר את העקרונות, לא כדאי לקנות בית היום עם מה שקורה עם הדולר וזה העצות שרוב הכלכלנים נותנים , אנחנו לא קונים בית בגלל שלהשכיר בית יותר זול מלשלם משכנתא על אותו בית. ומשכנתא מחזירים פי שניים מהסכום שקיבלתם וזה גם להשתעבד בצורה מסוימת ל 20 שנה הבאות.. יוסי

אתי@

New member
יש לך טעות בסיסית:

אל תבדוק מה יותר גבוה: שכר דירה או משכנתה. תבדול מה יותר גבוה: שכר דירה או ריבית חודשית על המשכנתה. כי הכסף שמשלמים למשכנתה בסופו של דבר משלם על דירה שהיא הנכס שלך. הריבית זה כסף שהולך לבנק ואתה לא נהנה ממנו. אם תגיד לי שיש לך בבנק סכום כסף שצובר ריבית חודשית גבוהה משכר הדירה שאתה משלם - אני אומר לך שאתה צודק ועדיף לשכור. אם לא, אז החישוב משתנה בהתאם לכל מיני פרמטרים. בכל אופן היום הריביות נמוכות (כלומר כדאי לקחת משכנתה), הדולר אמנם גבוה אבל לא ירד למה שהוא היה לפני 1/2 שנה, וההיצע גדול, כלומר יש תחרות והמחירים יורדים. לכן נראה לי שכדאי לקנות עכשיו דירה. אבל אני לא כלכלנית ובטח יש עוד המון פרמטרים שנכנסים למערכת השיקולים. וחוץ מזה יש גם עוד שיקולים לא כלכליים, האם לקנות או לשכור.

yosefrat

New member
תשובה

אני יודע שדעתי קצת שונה מאחרים.. ובקשר לנכס, באופן תאורטי אם אני חוסך את ההפרש בין המשכנתה לשכירות אחרי 20 שנה יהיה לי סכום כסף מכובד בבנק

אתי@

New member
אחרי 20 שנה יהיה לך סכום כסף מכובד

אבל לא תהיה לך דירה, שהיא נכס שיש לו ערך כספי גבוה מאוד
את רוב כספך "תתרום" למשכירי דירות" למינהם ואת מקצתו תחסוך, במקום שאת רוב הכסף תשקיע במשכנתה ואת מקצתו "תתרום" לבנק
חוץ מזה זה לא עניין של דיעה. כמה כסף תרויח או תפסיד אפשר לחשב בקלות רבה. חישוב הוא מדעי, דיעה היא לא פרמטר בחישוב כלכלי

yosefrat

New member
מקצתו לבנק????

למה לא כשווי הסכום שקיבלת מהבנק ובמידה וחס וחלילה אין עבודה וכסף לשלם את המשכנתא אז מעיפים אותך מהבית ושאלה תיאורטית , מה קורה אם הדולר ירד בצורה דרסטית {הלוואי} מה עם ערך הדירה אז, וברך כלל קונים בית לפי הכיס ולא איפא שרוצים לגור

אתי@

New member
מקצתו = ריבית על המשכנתה

רובו = החזר למשכנתה. רובו = כסף שחוזר אליך בצורת דירה. הבנת למה אני מתכוונת?

אתי@

New member
אני עובדת, לא יכולה להיכנס

לצ´אט. אני אסביר שוב בקצרה: כסף שהולך למשכנתא הוא רוב הכסף, וזה כסף שבסופו של דבר חוזר אליך, כי הדירה נשארת אצלך. מקצתו של הכסף - זה הריבית על המשכנתא שהולכת לבנק. זה כסף שהוא בזבוז מבחינתך כי אתה לא נהנה ממנו. בדיוק כמו כסף שהולך לשכר דירה, שגם ממנו אתה לא נהנה כי בסופו של דבר לא תהיה לך דירה. לכן תמיד צריך להשוות בין הריבית לשכר הידרה. כי הכסף של המשכנתא הוא בסופו של דבר שלך.

dorlim

New member
מסכימה עם כל מילה של אתי ../images/Emo45.gif

ומוסיפה עוד משהו קטן... יש המון מאמרים של כלכלים שעשו בדיקות והשוו בין שכירות דירה למשך 20-25 שנה לבין קניית דירה במשכנתא והמסקנה של כולם חד משמעית. גם כשאת ההפרש של הכסף בין השכירות לבין גובה המשכנתא שמים בפקדון בבנק, שכירות עולה יותר לאורך השנים שלא לדבר על זה שנשארים בלי נכס (דלא נידיי) ביד. וסתם הערה אישית שלי - כל פעם שמגיעים לאיזור ה- 1 לחודש אני בדיכאון שהנה עוד חודש אנחנו זורקים כסף לים....

תוכי

New member
לדעתי אתי צודקת ../images/Emo45.gif

כל מה שאמרת צודק ונכון ובקשר למועד קנייה אין מועד טוב או רע כל מועד והסיבוך שלו

יעלי2

New member
נ.ב. לאתי@ לגבי הריביות

נכון לאתמול, הריביות על המשכנתאות עולות ועולות חזק. כל יום קצת. (0.3%). זה מה שנגיד יכול לעשות. אז גם הדולר גבוה וגם הריבית על המשכנתאות עולה. אגב, לפני כשבועיים אמרו בעיתונות שמי שלוקח משכנתה עכשיו, מנצל ריבית נמוכה, אבל מי שלא יכול ולוקח עוד חודש, עלול להיתקל בריבית גבוהה באופן יחסי. זה ממה שאני שמעתי.

אתי@

New member
נכון שהריביות עולות חזק

אבל יש עוד הרבה פרמטרים שלוקחים בחשבון לפני שמחליטים לקנות דירה, ולכן זה משתנה מאוד מאדם לאדם. כל אחד והחישוב האינדיבידואלי שמתאים לו.

למעלה