קניית בית מעבר לקו הירוק

elvinnox

New member
אי אפשר להחזיק את המקל בשני הצדדים

אם אתה מתכוון להיות משקיע נדלן (יותר מדירה אחת) אתה צריך לשלם את המס הזה.
&nbsp
אם אתה לא מאמין שהנדל"ן עוד יעלה, אז עדיף לך למכור ולהקטין את המשכנתא שתיקח
למה אתה מסבך אנשים אחרים בצרות שלך? בגלל שיש איזה קומבינה שתעזור לך לשלם פחות מס? אם היה את אותו דבר בעסקים, האם היית רושם את העסק על אחיך?
&nbsp
אם יש לך כסף, שלם את המס ועזוב את אחיך בשקט.
אם אין לך, אל תיכנס לפוזיציה ותחפש משהו שיותר מתאים למידות שלך.
&nbsp
חזירים סופם להישחט... לא ממליץ לאף אחד להיות עם עיניים גדולות. עצה אישית
&nbsp

davesh

New member
אם הייתי צריך לקחת משכנתא אז הייתי שוקל למכור את הדירה

אבל מכיוון שיש לי את כל הסכום, אני לא רואה טעם במכירתה, מה גם שאין לי מה לעשות עם הכסף שאקבל תמורתה.
אני לא רואה את עצמי כמשקיע בנדל"ן מכיוון שהבית שאני קונה היא עבורי, ולא נקנית כהשקעה.
כחלון חשב שהוא חכם גדול, והעלה את המס במחשבה שזה ירתיע את המשקיעים, וזה לא ממש עזר. הוא גם מתכנן למסות את בעלי ה-3 דירות ומעלה כדי לנסות לצנן את השוק. בינתיים כל הסימנים מראים שזה בסוף מגולגל לשוכרים, אז חכם גדול כחלון לא.
עכשיו אני צריך לסבול בגלל הטיפשות של כחלון? יש לי קומבינה חוקית לגמרי כדי להוזיל לי את המס. אני לא מרמה אף אחד, ולא גונב מאף אחד.
שמעתי שלא מעט אנשים עושים קומבינות ובחוזה המכר רושמים סכום נמוך, וחלק מהכסף משלמים במזומן. אני לא מוכן לשקר למדינה, אבל מצד שני לא מוכן שהמדינה תשחט אותי במס שהמציאו כדי לנסות לפתור בעיה שנגרמה בגלל מחדלים של הממשלה.
לפני כשנה המס על דירה שניה היה משמעותית יותר נמוך, והייתי משלם אותו בשמחה, אבל המס הזה לא פרופורציונאלי מה גם שאני רואה את עצמי כ-"משפר דיור".

elvinnox

New member
סבבה, בהצלחה עם זה

אני אישית לא הייתי רושם על קרובים או לא יודע מה.
לא רוצה טובות מאף אחד ומי יודע מה יהיה עוד 30 שנה.
תתפלא, פתאום שיש סכום כסף גדול על השולחן גם משפחה פתאום שוכחים איך להתנהג.
&nbsp
עוד בסוף אחיך ירגיש שהוא עשה לך טובה ענקית ואתה עכשיו חייב לו 200K שח, או שאפילו אם ערך הדירה יעלה הוא ירגיש שקנית רק בזכותו.
&nbsp
אני בגישה שלי - לא רוצה טובות מאף אחד ולא רוצה לעשות טובות לאחרים.
אני גם לא בעד להלוות כסף בתוך המשפחה, זה לפעמים גורם לסכסוכים מיותרים.
אם אני ממש רוצה לעזור - נותן מתנה נדיבה וזהו, מתנה ולא מצפה לשום תרומה או טובה.
&nbsp
אין קשר לכחלון או לתכנוני מס כאלה או אחרים, כל עוד מעורבים בזה עוד צדדים אני לא הייתי נכנס לזה.
&nbsp
אבל זו דעתי האישית, כל אחד יכול לחשוב ולעשות כרצונו.

rj111

New member
אתה כן משקיע נדל"ן

את הדירה בתל אביב אתה הולך להשכיר, כנראה ללא תשלום מס על רווחי השכירות.
הצעדים שהאוצר נוקט, נועדו למנוע ממשקיעים כמוך לקנות דירה נוספת, כדי לעצור את עליית המחירים.
אם הבועה תפוצץ בשנים הקרובות, כנראה אתה הולך להפסיד.
אם הבועה תתפוצץ עוד הרבה שנים, אתה תרוויח.

davesh

New member
משקיע בנדל"ן לא קונה בית צמוד קרקע במעל 3M כהשקעה

האם מישהו שיש לו דירה בבעלותו, ואז הוא יורש דירה נוספת עונה להגדרה של משקיע בנדל"ן?
על הדירה בת"א אני בשום מקרה לא הולך להפסיד, מכיוון שמאז שקניתי אותה היא כבר הכפילה את ערכה, ואני לא רואה שהיא תאבד 50% מערכה, גם אם הבועה תתפוצץ. רק שכר הדירה שחסכתי מאז שסגרתי את המשכנתא עליה כמעט וכיסה את הסכום שהיא עלתה לי.

rj111

New member
כמובן שאתה משקיע נדל"ן

כל הנכסים שלך נמצאים בנדל"ן ונותנים לך תשואה.
אם תמכור את הדירות ותשקיע במניות או באג"ח אז פתאום תהפוך למשקיע?

Fitch

New member

אם זה אח שאתה סומך עליו לגמרי

ואתה מוכן להתחייב לו על כל הפסד שיווצר לו בגין העזרה והחיסכון שהוא חוסך לך,
אז אני הייתי הולך על זה.

אני חושב שאחר כך אחיך יכול לתת לך את הדירה במתנה ואתה תשלם רק שליש מס רכישה.

אפשר גם לעשות הפוך שתתן לאחיך את הדירה בתל אביב במתנה (ותשלם את שליש מס הרכישה עליה), ואתה תקנה ללא מס את הדירה במושב.
במיוחד אם הנכס בתל אביב זול יותר. (ומס הרכישה יהיה פחות)
וגם הנכס שאתה הולך לגור בו יהיה על שמך.

במקרה כזה אפשר להצהיר שאתה מתכוון למכור את הדירה בתל אביב תוך שנתיים ולא לשלם מס רכישה (ואולי בנתיים יצוצו פתרונות טובים יותר, אם לא תמכור\תמסור את הדירה בתל אביב לאחיך) ואגב תוכל בחוזה למכור לאחיך בזול משמעותית מהמחיר האמיתי של הדירה, כעזרה לאחיך.

שיהיה בהצלחה!

davesh

New member
כמה טעויות יש בתגובה שלך ...

לא ניתן להעביר נכס ללא תמורה בין אחים, אלא רק בין הורים לילדים. כלומר אפשר להעביר ללא תמורה, אבל לא תשלם שליש מהמס אלא את כולו.
כחלון הוריד את תקופת החסד למכירת דירה מרגע קניית הדירה השניה משנתיים לשנה אחת.

והדירה בתל אביב יקרה יותר?

כי נראה לי עדיף שתשלם מס רכישה שם,. (במקום אחיך) מאשר על הדירה שבה תגור.
אלא אם כן הדירה בת"א יקרה משמעותית.

למעלה