קניית SSD

קניית SSD

ברצוני לקנות זיכרון SSD של 1 T.
קיימים הרבה סוגים ואני מבולבל.
לדוגמא מה ההבדל בין: Samsung 860 Evo MZ-76E1T0B 1000GB לבין: Samsung 860 Pro MZ76P1T0E 1000GB שעולה פי שלוש.
ולבין : Samsung 860 EVO 1TB SSD SATA III Internal Solid State Drive MZ-76E1T0B/AM שמצאתי ב Ebay ?
העבודה בו תהיה עיבוד תמונות ווידאו - חובבני.
תודה מראש על ההסברים.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אין הבדל מהותי לך...המחירים משוגעים שם זה כן

השאלה שלי איזה לוח אם יש לך? ההבדל יכול לבוא ממנו באיזה SSD לרכוש ויכול להיות הבדל גדול במהירות עבודה איתו...
תענה על זה דגם ויצרן מדוייק בבקשה אוכל לכוון יותר למה מתאים.

לוח אם הוא:

Gigabyte GA-Z87-HD3 LGA1150' Intel Z87, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI
ותודה על תשובתך המהירה

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
לוח ישן כבר

&nbsp
השאלה פה פשוטה אם אתה מושך אתה מחשב עוד שנה שנתיים אולי..קנה SSD הכי זול...כולם טובים ועם אחריות...וישפרו את מהירות ההפעלה.
&nbsp
אישית הייתי קונה של 240 למערכת הפעלה ותוכנות. וקשיח מגנטי למידע 1 טרה ..בבחינת עלות זה משתלם ( כ300 ש"ח ) והקבצים לא יושבים על אותו דיסק ( יותר מוגן )
ככה תרוויח מהירות ..ונפח בעלות מינימלית...מה שכן צריך לגבות ולהתקין מחדש מערכת הפעלה גם פה יש רווח לנקות את המערכת לגמרי ולחדש אותה..שתעבוד יעיל ומהיר כבראשונה.
יורת מזה לא הייתי משקיע מחשב ישן וחבל....למחשב הבא ..יש כבר חומרה בתקנים חדשים מהירים יותר וכו'...
&nbsp
&nbsp
&nbsp

ראשית תודה על תגובתך המפורטת.

כיום יש לי ווינדוס 7 הרץ כל כונן C שהוא SSD 128G (אני יודע שזה קטן מדי).
כוונתי היא להחליף כונן דתה אחד שלי של 500G SSD לכונן C (עבור מערכת ההפעלה), ולרכוש SSD של 1T עבור שיפור מהירות בעבודת עיבודי תמונות וסרטים.
אני מודע לזה שאצטרך תוך זמן קצר לשדרג ל ווינדוס 10 (סוף תמיכה ב ווינדוס 7 של מייקרוסופט). ולכן גם אצטרך להתקין מחדש מערכת הפעלה.
האם מחשבותי תקינות ?
או כפי שאמרת שכדאי להחליף גם לוח אם ?
כרטיס המסך הוא: EVGA GTX960 SSC ACX 2.0 + 4GB GDDR5 DVI HDMI 3xDP PCI-E 04G-P4-3967-KR
ספק הכח הוא 650W של SeaSonic.
בברכה דני

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
זה יותר מורכב..

אתה יכול לשדרג SSD + SSD זה כן...הם גם במידה מסויימת יכולים לעבור למחשב חדש..( אם כי התקן החדש NVME יותר מתאים לך למחשב חדש) ...

יש פה כמה דברים
1 חומרה ישנה ..על קצה גבול התפקוד תקין שלה..יש עייפות חומר טבעית. אין טעם לחליף לוח אם זה כבר מחשב חדש ...ווינדוס זיכרון מעבד..לוח ישן לא ישפר כלום הלוח שלך נחשב טוב מאוד לזמנו.
2 ביצועיים ירודים לעומת דרישות תוכנה של היום..
3 מערכת הפעלה שפג תוקפה תיכף....
4 שידרוג לא מספק בעיקרו צריך הכל להחליף

מה שיעשה SSD יקצר זמני טעינה..קריאה כתיבה. כל מה שתלוי במעבד כרטיס מסך זיכרון...ממש לא. יהיה שיפור מסויים אל תצפה לניסים...

לשם זה יש כבר צורך במחשב חדש עם הטכנולוגיה של היום החוזק הזיכרון...זה הפיתרון לעכשיו ולשנים הבאות....אי אפשר במחשב ישן לעשות יש מאין .

שוב אם אתה מוגבל כלכלית לשדרג רק SSD יתן שיפור מה...הייתי הולך על זול . חושוב איך אני רוכש מחשב חדש .

ושוב תודה על התשובות המאירות.

בהנחה שהעלות לא מדאיגה (לא יותר מדי...).
על איזה חלקים אתה ממליץ ?
אני עוסק בעיקר בעיבוד תמונות . קצת סרטים.
תודה מראש.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
לא הבנתי ממש את השאלה

אם אתה מתכוון SSD

כונן קשיח Crucial MX500 CT500MX500SSD1 500GB SSD SATA III

Crucial MX500 CT1000MX500SSD1 1TB SSD SATA III

כ 800 ש"ח , ללא עלות התקנה מחדש שאני ממליץ בכל מקרה. אין טעם לשדרג ווינדוס.

אם התכוונת מחשב חדש תן מסגרת תקציב.

כתבת :

"יש פה כמה דברים
1 חומרה ישנה ..על קצה גבול התפקוד תקין שלה..יש עייפות חומר טבעית. אין טעם לחליף לוח אם זה כבר מחשב חדש ...ווינדוס זיכרון מעבד..לוח ישן לא ישפר כלום הלוח שלך נחשב טוב מאוד לזמנו.
2 ביצועיים ירודים לעומת דרישות תוכנה של היום..
3 מערכת הפעלה שפג תוקפה תיכף....
4 שידרוג לא מספק בעיקרו צריך הכל להחליף "

ולכן חשבתי אולי לשדרג הכל ???
במיוחד שלקראת סוף 2019 תמיכת הווינסוס 7 נגמרת.....
בשדרוג אני מבין שיש לשדרג את לוח האם. עוד משהו?
מסגרת התקציב.... שאלה טובה כמה אלפים.
תודה

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אווקי הכנתי משהו

שיהיה לך טוב לכמה שנים קדימה גם...מהיר ועם כל מה שצריך לעריכה ברמה שלך ,כולל מערכת הפעלה כמובן.

הקישור למפרט ( לא מחייב לרכוש שם)

https://ksp.co.il/t/76uNkR

מעבד טוב מאוד לצרכים שלך. קירור מספק. זיכרון מהיר ורב מספיק. דיסק בתקן החדש למהירות גבוהה. דיסק נוסף לאיחסון. כרטיס מסך שיספק בהחלט. ספק כח 80+ זה תקן שמבטיח איכות ואף חיסכון בצריכת חשמל. לוח אם מתקדם עם כל הפיצ'רים שצריך..כולל שיש היום כרטיסי קול על הלוח שהם טובים מאוד לסרטים זה זה חשוב ( בנתאי שיש גם רמקולים טובים) ..ודיספליי פורט שנותן איכות תמונה הכי טובה כיום אם יש מסך עם חיבור זה כמובן והוא קיים בכרטיס מסך גם כמובן. מארז סולידי איכותי ושקט עם פילטרי אבק שקל לנקות ולשמר את החומרה. מבחינת איכות הכל טוב וטוב מאוד..חברות טובות .

זה המחיר למחשב טוב לצרכים שלך כמובן ניתן לשדרוג עתידי..מבחינת מעבד זיכרון נפח איחסון מסך.. כ5800 ש"ח . הווינדוס אגב הוא ריטייל זה אומר שבעתיד תוכל להעביר אותו בתנאי שאתה מוחק אותו מהקיים לגמרי ומעביר לחדש. בישנים אפשר להתקין לינוקס בחינם שישמשו לגלישה וכדומה..בחינם.

זו ההצעה הכי טובה ומאוזנת בעיניי:)

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
שכחתי משהו ..מאוורר נוסף

&nbsp
למארז שיותקן מקדימה..כי יש לך כרטיס מסך שם שרצוי שיהיה לו יותר קירור...זה עוד כ70 ש"ח מאוור טוב של אנטק..אותה חברה של המארז.

הרבה תודה וקצת שאלות מנדנדות

לגבי כדאיות או הצורך להחליף את הרכיבים הישנים שיש לי:
יש לי היום מעבד : Intel Core i7 4770 3.4Ghz 8MB L3 Cache s1150
האם כדאי/צריך להחליף (האם מתאים ללוח האם החדש?)

יש לי היום זיכרונות: Kingston HyperX Fury 2x8GB DDR3 1600MHz PC3-12800 Kit HX316C10FK2/16
האם כדאי/צריך להחליף?

יש לי היום כרטיס מסך: EVGA GTX960 SSC ACX 2.0 + 4GB GDDR5 DVI HDMI 3xDP PCI-E 04G-P4-3967-KR
האם כדאי/צריך להחליף?

יש לי היום זיכרון SSD : Samsung 850 EVO Seies 2.5'' 500GB SSD Sata III MZ–75E500
האם כדאי/צריך להחליף?

יש לי היום מארז : Antec One S3 Mid Tower Gaming Black Case (No PSU)
האם כדאי/צריך להחליף?

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אוקיי ככה

&nbsp
1 לוח זיכרון מעבד מערכת הפעלה אין ברירה אלא חדש. אין תאימות פשוט.
&nbsp
2 כרטיס מסך אישית כן הייתי מחליף ...מצד שני אתה יכול להשתמש בו עד שילך לעולמו לרכוש אחר כך
&nbsp
3 SSD אתה יכול להשתמש...הייתי משתמש בו לדיסק גיבוי למערכת . בנוסף...לרכישה.
&nbsp
4 מארז אני לא יכול להמליץ...ישן איוורור פחות מקום לדיסקים שאין כבר צורך אין פילטרים
,אם אין ברירה אז כן....
5 אפשר להוזיל עלויות בויתור על נניח סמסונג יש חברות זולות יותר...לוח אם זול יותר

&nbsp
שוב המחשב שלך לא רע...אני מניח עושה את העבודה...הבעיה שלי ושלך...שאין כבר אחריות הווינדוס עומד לסיים קריירה..עייפות חומר...של לוח אם ..זה ניחוש כמה הוא יסחוב עוד...
אנסה להוריד לך עלויות

הבדל בן מעבדים

האם אני ארגיש הבדל משמעותי בין המעבד שהצעת 'Intel Core i5 9500 3.0Ghz 9MB Cache s1151v2 - Tray' לבין מעבד i7 ? ואם כן אז מה הדגם המומלץ?

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
למשחקים שציינת זה מספיק

&nbsp
גם לכבדים יותר...בטח לגיל הזה שלו....להוציא עוד סכום של כסף מיותר...ואם כן על כרטיס מסך משופר..
תראה העולם של משחקי מחשב מורכב...יש דרישות חומרה בסיסיות...יש בינוניות יש גבוהות...ובתוך זה יש משחק של הגדרות באיזה איכות לראות פילטרים ועוד ועוד...הסבר על רגל אחת זה לא פשוט..והמון דברים להסביר..בגדול אפשר על חומרה פחות חזקה לשחק משחק כבד על הגדרות נמוכות יותר מהגבוהות אפשרא רזולוציה פחות גם..לגיל שלו למשחקים שלו זה מעל ומעבר...
כרגע ואני מקווה לשלוש שנים הבאות זה אמור להפסיק...
אם תרצה מחר אולי אוכל להרכיב לך הצעה נוספת שאני אבחר רכיבים אבל..זה יעלה יותר..ולא בטוח שיתן יותר..

ירון - הרבה תודות. תשובתך מספקת. אומנם אני

לא עוסק במשחקים כלל, אלא בעיבוד תמונות וקצת ביצירת סרטים.
אני מניח שתשובתך מתאימה גם למקרה זה. יום טוב

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
צודק בלבלתי עם זה שביקש משחקים...

&nbsp
אכן גם אצלך אין צורך..אתה בעריכה קלה ...לא מקצועית לגלח כמה דקות לא ישנה לך בעריכה . מספיק I5 לזה ליום יום.

winner999

New member
איפה בדיוק הבעיה במחשב ?

המפרט הזה דיי חזק, איפה הבעיה שלך ? בביצועים או בנפח דיסק ?
אם יש בעיית ביצועים, כדאי לבדוק במנהל המשימות היכן הבעיה - CPU או זיכרון ולפי זה מחליט אם צריך שדרוג (יכול להיות אפילו שיש איזו התקנה מיותרת שטוחנת את המעבד והזיכרון) אם העומס הוא על ה-CPU, כנראה שאין מנוס משדרוג וצריך להחליף לוח, מעבד וזיכרונות ורצוי גם SSD חדש
אם צריך רק נפח דיסק, יכול להיות שמספיק להוסיף דיסק מכאני גדול - לפחות 2Tb עבור שמירת קבצים.

למעלה