קניית SSD

winner999

New member
מה שכן, את מערכת ההפעלה כנראה שתהיה חייב לשדרג

ומנסיון שלי, Windows 10 מהירה יותר - לפחות בזמן עלייה

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
נו...לשדרג אי אפשר עבר הזמן לקנות חדש

&nbsp
ואז ממילא צריך אצלו לוח אם זכרונות מעבד לכל הפחות....ואם כבר רוצים מהירות של היום אז כפי שאמרתי לו כבר SSD NVNE לעבודות כאלה הוא יותר מיועד מלמשתמש רגיל..
&nbsp
בעיני זה כבר מחשב חדש לפחות בגישה שלי אני לא אוהב בשדרוג כזה לשים ישן על חדש...
&nbsp
מעבר לזה אם לא אמרתי המחשב הנוכחי שלו יכול לשמש לגלישה סרטים מוזיקה להפוך בעצם למולטימידיה...לחבר לטיוי ולהנות גם ממנו. אם שומרים אותו כמות שהוא וקונים חדש....

תודה על ההארות.

הכל התחיל משתי סיבות :
1. רצון לעבור מעבודה על הרד דיסק מכני, לעבודה על SSD (בעיקר עיבוד
תמונות וקצת עיבוד סרטים). לוקח הרבה זמן להטענת התמונה, לקראת
העיבוד, ולשמירתה במחשב לאחר ביצוע העיבוד. (תמונות בגודל כ 260M כל
אחת).
2. צריך לקראת סוף השנה לעבור לווינדוס 10 בגלל הפסקת התמיכה.
3. רצון להחליף את ה SSD של כונן C (מ. ההפעלה) ל 240G.
4. וכמו שירון הזכיר שכדאי לשדרג כל מספר שנים (עייפות החומר וכו').

היום ה CPU עמוס בכ- 2% כאשר אין ריצת ישומים.

winner999

New member
260M זה בהחלט קבצים גדולים

המכסימום שאני עובד איתו לא מגיע ל-25M וכנראה שבאמת אתה כבר צריך מחשב חדש
לשמירת קבצים נראה לי שאפשר להסתפק ב-SSD בחיבור SATA - יש כבר כונני 1T כאלו במחירים סבירים. למערכת ההפעלה עדיף כנראה NVME.

זה מה שאני גם חשבתי לאחר הלימוד כאן,

לשמירת קבצים ב"ארכיון" אני משתמש בהרד דיסק רגיל.
ה SSD של 1T ישמש אותי לקבצים בעבודה.
המשך יום טוב.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
לא ינצל את כל המהירות

יש בלוח 1 x 2280 Key M(PCIe Gen2 x2/SATA) יתן חצי מהירות ממה שהSSD יכול.. Gen 3 x4
יהיה שיפור אבל לא תרגיש את כולו ...רק את חציו

בפשטוות הלוח תומך בשתי נתיבים ....הדיסק בעל 4 נתיבים....במקרה הזה הלוח עושה פקק..ויאט בחצי את המהירות.

חלאה

New member
תודה, להבנתי אני מקבל חצי מהירות ממה שהדיסק/כרטיס יכול להציע

זה עובד ככה או המחסור בנתיבים יותר משמעותי ממה שזה נראה? כי אם זה בפשטות כזאת אז על הנייר יהיה שיפור לא מבוטל למרות שזה רק חצי כוח.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אמרתי יהיה שיפור

מ 500 ל 1500 בערך...זה פי שלוש....המהירות של הדיסק 3500 נדמה לי...אתה מרוויח פי שלוש וחסר לך ..לכל המהירות עוד פי כמה...
מה שזה לא יכול לשפר זה את העבודה עצמה..מה שתלוי במעבד זיכרון ...כרטיס מסך...רק את העלאת ושמירת הנתונים..התקנות וסריקות יהיו מהירות יותר..

אני מסביר לך ולקוראים כולם. למשל רינדור של סרטון ..בזמן ואחרי עריכה לא יהיה יותר מהיר..כי זה לא תלוי במהירות דיסק אלא בחומרה האחרת...השמירה שלו לדיסק כן..השליפה שלו לצורך ניגון כן...

השיקול כולו שלך אם זה מספיק לך....ומתי תשדרג את המחשבכולו ...אני לא יכול לאמר לך עם עוד שנה שנתיים שתרצה לשדרג הכל הדיסק הזה יהיה רלוונטי ממש או ישנו משהו..בלוחות הבאים....

כלכלית ומעשית החשבון כולו שלך ..

חלאה

New member
אוקי הבנתי את הרעיון בערך, שאלה אחרונה בנושא.

שמתי לב שהחיבור מעט שונה בכניסת 2 ערוצים מול 4 ערוצים:
מצורפת תמונה.
האם טכנית זה בכלל מתאים או שהעניין הזה סוגר את כל הרעיון של לשדרג מעט את מהירות האיחסון נתונים?
&nbsp
במידה וזה אכן מתאים ובהתבסס על המחשבה שזה כנראה לא יהיה רכיב שהעביר למחשב עתידי נראה לי שהבחירה הנכונה היא בכונן במחיר של 320 ש"ח שזה שדרוג במחיר סביר ולא גבוה מידי עבור מחשב מיושן טכנולוגית.
https://ksp.co.il/?uin=63007

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
מדוייק קשה לי לענות..כרגע

&nbsp
בכל מקרה הכי טוב לראות בעין את החיבור...ממשית בלוח אם...רואים את החריצים..
&nbsp
ולפי זה לקנות.....על פניו החריץ שלך מתאים ל 4 ערוצים רק שאין לו את המהירות בתמונה שהעליתי רואים את זה...שוב הכי טוב לראות בעין . אצלי למשל מרוב שיש תקנים וכל מיני תצורות פניתי ליצרנית שלי לקבל תשובה לSSD NVME ..בחנויות לא ידעו ואף טכנאים..בסוף הבנתי לאחר מחקר מה שאמרתי לך....
&nbsp
לדעתי השיקול שלך סביר אם אתה רוצה את השיפור במהירות זה ישתלם .

חלאה

New member
פתחתי את המחשב ועל פניו זה אכן מתאים.

נראה מה מדניות ההחזרים של KSP במידה וזה לא מתאים ולפי זה החליט.
&nbsp
תודה על העזרה.

למעלה