באופן עקרוני, אפשר בלי הפסקות
נהפוך הוא, כל הרעיון של מכונת אפיית לחם הוא שהיא עושה את העבודה בשבילך. מבחינתנו, היה עדיף להשתמש בתכנית אפייה קצרה (זו מכונה פשוטה, עם 7 תכניות בלבד) גם כי התוצר מצויין וגם כי אין צורך לבזבז חשמל. העניין הוא שהתפיחה בתכנית הזו היתה קצרה מדי ותפיחה לא מחייבת מכונה.
לגבי שמרים. השמרים, בנוכחות סוכר, יוצרים תסיסה אנאיירובית שממנה נפלט פחמן דו-חמצני. הפחמן הוא המקור לתפיחת הלחם (הם גם מייצרים אלכוהול בתסיסה הזו וזה העקרון מאחורי יצירת בירה ויין, אבל במקרה האפייה האלכוהול מתנדף. אין שום בעיה אם עושים את התסיסה מחוץ לתכניץ, אבל גם אין שום בעיה לעשות לפי התכנית.