קניתי אופה לחם! איזה כיף, של סאוטר

יוספה 51

New member
קניתי אופה לחם! איזה כיף, של סאוטר

מקווה שיצליח לי. בכל אופן, בחלק גדול מהמתכונים כתוב אבקת חלב, מה אתם שמים במקום?

Gidi Shemer

New member
זה בסדר, גם שני טוב

כיכר (לחם, לא בכביש) היא גם זכר וגם נקבה

יוספה 51

New member
טוב עד שתזכרו להגיב אספר לכם שהלחם הראשון

עבר בהצלחה נפלאה. לא התחכמתי בהתחלה, ניסיתי לחם מקמח מלא, ועירוב של קצת לחם שיפון, יצא אוורירי וקל, כמה נחמד.. עכשיו אנסה להתחיל לתחכם את היצירה.

merav999

New member
תתחדשי

שמחה לשמוע שיצא לך טוב

Gidi Shemer

New member
אצלנו

לחם פשוט ויותר מדי טעים- כמובן שאפשר לשחק ולהוסיף כרעינים שונים וכו'.

1/3 כוס סוכר
2 כוסות מים חמימים
3 כפיות שמרים מעט שמן זית

מערבבים מעט ביד ונותנים לעמוד מספר דקות.

4 כוסות קמח (בדרך כלל חצי מלא וחצי לבן)
שליש עד חצי כוס שיבולת שועל
1 כפית מלח
1 כפית קסאנתן גאם.

אנחנו משתמשים בתכנית קצרה, אבל היות והתפיחה שלה היא קצרה מדי, אנחנו נותנים למכונה לבצע את הלישה (בדרך 9 דקות) ואז מנתקים את המכונה, מוציאים את הבצק ומאפשרים לו לתפוח בחוץ לשעה.
היתרון הנוסף הוא שבשלב בתפיחה אנחנו גם מוציאים את סכין הלישה מהמכונה (הוא נשלף החוצה) ואז לא יוצא בסוף "חור" בלחם.

לאחר שעה מכניסים את הבצק בחזרה למכונה ומפעילים את התכנית מחדש (אפיה של בערך 50 דקות).

יוספה 51

New member
טוב, אני עוד לא מעיזה לתחכומים של הפסקה

באמצע. אבל - החוברת חוזרת וטוענת בתוקף שברגע שמוסיפים שמרים צריך להתחיל את הפעלת המכונה כי המפגש בין השמרים למים עושה משהו (זה אתה מבין מה, לא בתחומים שלי, אלא אם המים מאד נעלבים מההכנסה המיותרת של השמרים). אז איך זה עובד?. אפשר לנסות את כל התערובת גם בלי ההפסקות השונות שהצעת? כלומר, להכניס הכל ביחד ומראש? (חוץ מהתבלין שעושה לי אסוציאציות משעשעות?)

Gidi Shemer

New member
באופן עקרוני, אפשר בלי הפסקות

נהפוך הוא, כל הרעיון של מכונת אפיית לחם הוא שהיא עושה את העבודה בשבילך. מבחינתנו, היה עדיף להשתמש בתכנית אפייה קצרה (זו מכונה פשוטה, עם 7 תכניות בלבד) גם כי התוצר מצויין וגם כי אין צורך לבזבז חשמל. העניין הוא שהתפיחה בתכנית הזו היתה קצרה מדי ותפיחה לא מחייבת מכונה.

לגבי שמרים. השמרים, בנוכחות סוכר, יוצרים תסיסה אנאיירובית שממנה נפלט פחמן דו-חמצני. הפחמן הוא המקור לתפיחת הלחם (הם גם מייצרים אלכוהול בתסיסה הזו וזה העקרון מאחורי יצירת בירה ויין, אבל במקרה האפייה האלכוהול מתנדף. אין שום בעיה אם עושים את התסיסה מחוץ לתכניץ, אבל גם אין שום בעיה לעשות לפי התכנית.

Gidi Shemer

New member
שאלתי את ענת

היא בדרך כלל האופה. היא הסבירה שלקסנטן תפקיד דומה לגלוטן- מייצב את הלחם ו״מחזיק הכל ביחד״. משתמשים בו לא מעט בלחמים נטולי גלוטן. אצלנו הקמח עם גלוטן, אבל זוגתי אומרת שהוא לא עשיר בגלוטן כך שללא הקסנטן הלחם יהיה לא מספיק יציב.

RSPA

New member
קסנטן גאם אכן מתאים למאפים נטולי גלוטן

לעומת זאת, ללחמים עם גלוטן, אפילו שכמותו קטנה, מומלץ להשתמש בלציטין (מסויה) ובויטמין C (אבקה של חומצה אסקורבית).
תעביר בבקשה לענת...

Anat Shemer

New member
וויטאמין C ישפיע על התפיחה

(אפשר להוסיף גם מיץ לימון). אני נוהגת להוסיף 1-2 כפות חומץ תפוחים. לציטין יושב על המשבצת של השומן. הוא לא יתרום לכך שהלחם לא יתפורר. בשביל זה צריך "דבק" כמו גלוטן או קסנטן גאם או גואר גאם.

Anat Shemer

New member
תיקונים: לעולם לא מוציאים

את הבצק, משאירים אותו בתבנית לתפוח ומועכים כדי ליישר אותו (כך שהכיכר תתקבל מלבנית ויהיה קל לחתוך פרוסות שוות בגודלן לסנדביצ'ים). מוציאים את סכין הלישה כדי שבהפעלה מחדש - אחרי שהלחם תפח למלוא הגובה - לא תהיה לישה.
לא מערבבים ביד את השמרים והמים והשמן. שמים אותם וממשיכים הלאה.

למעלה