קניתי אופה לחם! איזה כיף, של סאוטר

Anat Shemer

New member
ועוד תיקון - המכונה שלנו

דווקא מתוחכמת, יש לה 12 תוכניות, אחת לבישול ריבה למשל...
ניקנתה ב-5 דולר בחנות יד שניה, כיוון שמכונות לחם זה כמעט כמו מכשירי-ריצה.

ella100

New member
שווה ביותר.

גם בשלי יש תכנית כזו.

הכנת ריבה?--אני לא מתה על טונות סוכר ובריבה זה מסט,לא?

RSPA

New member
שאלה טכנית

את מוציאה את הבצק מהתבנית לצורך שחרור המלוש ואח"כ מחזירה אותו לתבנית או שניתן לעשות זאת רק ע"י דחיפת היד אל מתחת לבצק כדי להוציא את המלוש ?

Gidi Shemer

New member
הגברת לא פנויה, אז אני אענה

מה שאתה צריך לעשות זה פשוט להפוך את מכונת האפיה. יש למטה ארבעה ברגים. צריך לפתוח אותם (מברג פיליפס רגיל) ואז נשלפת לך ה״רצפה״ של המכונה.

מה שתראה באותו שלב זה את החיווט החשמלי של האופה. פה כדאי להיזהר מעט. אתה צריך לפרק את החוט הצהוב אבל לשים לב טוב טוב שלא יגע בחוט החום כי זה יקצר את כל המערכת וישרוף את המכונה.

עדיין מעט קשה להגיע למערבל לישה בשלב הזה. מה שאני עושה זה לקחת קולב רגיל ולכופף אותו לזוית של 128 מעלות. אז אני מחדיר את הקולב בין החוט הירוק לחוט החום וזה תופס בול את הפינה השמאלית-תחתונה של המערבל לישה. לחיצה קטנה והוא משתחרר ונופל ישירות אליך.

מפה זה כבר פשוט- תשחרר את הקולב, תרכיב מחדש את החוט הצהוב (בזהירות !!) , תחבר את ארבעת הברגים ותהפוך את המכונה.

לחילופין- אפשר פשוט להוציא את הבצק לשניה מהמכונה ולשחרר את המערבל או להרים מעט את הבצק ואז לשחרר את המערבל. מה שיותר נוח לך.

RSPA

New member
ואת זה אתה מספר לי כשאני בהתאוששות

אחרי שחטפתי שוק של 230V ....

תודה.

Anat Shemer

New member
מרטיבים טיפה את היד

במים, מרימים קצת את הבצק ושולפים מתחתיו את הסכין.
אגב, עוד טריק: אחרי שהלחם מוכן, כדאי להוציא את התבנית מהמכונה אבל לתת ללחם להזיע בתוך התבנית כ-10 דקות ורק אז להפוך אותה. כך הלחם יוצא באופן חלק ואין צורך לרחוץ את התבנית.
הלחם שלי יוצא גדול מאוד, ולכן אני חותכת אותו באמצע וכל מחצית לפרוסות לרוחב. כדאי לפרוס אחרי שמתקרר, ולהקפיא עודפים.
אגב, אם רוצים לחם "ייצוגי" כדי להביא במתנה למשל, לא כדאי לעצב אותו לכיכר מרובעת אלא להשאיר את הצורה המעוגלת. אפשר גם למרוח משהו למעלה (שמן או חלב טבעוני) ולפזר גרעינים למיניהם.

RSPA

New member
תודה.

אגב, אני לעולם לא אביא לחם "ייצוגי" מאופה לחם כמתנה. אם כבר אז "לחם לחם" אמיתי, שנאפה בתנור ממש.
מבחינתי אופה לחם הוא כלי עזר להכנת לחם פונקציונלי ולא ליצירת אומנות.

ella100

New member
צודקת,גם בהוראות אצלי אני מגלה את אבקת החלב,

מה עשית?

יוספה 51

New member
הלחם של אתמול לא כלל בהגדרות

אבקת חלב. לחם מחיטה מלאה. ערבבתי בין קמח חיטה מלאה לקמח שיפון, והתוספות שכתובות- מים, סוכר, שמן... יצא לחם נפלא. מכאן בכוונתי להגיע לנסיונות שונים שלא צמודים להמלצות שלהם. אדווח. האמת שניסיתי לקנות אבקת חלב פרווה (כזו שלקפה) אבל לא מצאתי וגם לא בטוחה שמדובר באותו הדבר. יש הרבה מתכונים ללחמים באינטרנט, משם אנסה.

ella100

New member
לא

קנווד.קיבלתי ובעקבות החשק שעשו ועשית,הוצא מהאריזה.
הענין,שיש שם רשימת מתכונים מאד לקונית.רק זה של לחם חי לא מכיל אבקת חלב.כן רשומות כמויות .

אכפת לך לרשום את הכמויות שלך-נראה אם זה מקביל לכמויות הרשומות אצלי.

תוך כדי חיפוש מתכונים,ראיתי הפניה לבלוג הזה-עוד לא התעמקתי כמה זה יכול להיות שימושי לי,אבל יש כאן תמונות ומתכונים מענינים
http://www.tapuz.co.il/blog/net/userblog.aspx?foldername=culinary

יוספה 51

New member
מצוין. אבחן תיכף, נסי גם גוגל רגיל

יש מתכונים של חמדה ועוד. ולפירוט של הלחם שלי שהיה נפלא: נקרא לחם מחיטה מלאה
לכמות של 1 קילו- 380 מ"ל מים פושרים, 2 כפות שמן, 1 כפית מלח, 2 כפות סוכר (או דבש, שמתי סוכר), 600 גרם קמח מחיטה מלאה, 300 גרם קמח חיטה מלאה מעורב - לא הבנתי מה זה ושמתי במקום זה קמח שיפון 300 גרם, וכפית שמרים יבשים.

ella100

New member
תודה

זה היה גוגל רגיל ואחת ההפניות היתה לווינט ושם ההפניה לבלוג.

אחפש עוד.

מה זה ההגדרה "קמח חיטה מלאה מעורבת" כשזה בא אחרי כמות של קמח חיטה מלאה-מי כותב את ההוראות האלה.

עכשיו ראיתי שטעיתי-במתכון ללחם חי יש אבקת חלב.
השאלה אם חלב סויה/אורז יכול להיות תחליף.
אין לי כרגע מושג איך ניתן לעשות החלפות ומה בכלל תפקיד אבקת החלב.

יוספה 51

New member
לא יודעת, בגלל זה שמתי קמח שיפון. במתכון שלי

כמו שאת רואה אין אבקת חלב ולא צריך אותו. נסי להפנות קריאה לאחרים שיש להם אופה לחם אולי מהסוג שלך, אבל לדעתי ההבדל הוא מקסימום בכמויות. לא חושבת שחלב סויה יכול להיות תחליף כי מדובר באבקה, אז אולי אבקה אחרת?

ella100

New member
הנה

מצאתי משהו שכנראה מתיחס לדגם שיש לי.
נראה.
אולי כדאי לך לקרוא,יש כאן הסברים מקיפים על אפיה באופה לחם אוטומטי וכל מה שמסביב.אבל לא מצאתי מילה על אבקת החלב. ואולי לא בא לי לראות את הצרוף הזה.
.
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?entryId=1498056

vala hopa

New member
אפשר לוותר על אבקת חלב

ועדיין הלחם יוצא מצויין.
אם יש לי בבית, לפעמים אני שמה מלבין קפה פרווה במקום. נדמה לי שהוא של חברת כהנ'ס. לא בטוחה.

למעלה