קנסות במקום עבודה

Marble Arch

New member
קנסות במקום עבודה

שלום מה אומר החוק על קניסת עובדים? לדוג'- מלצר שהזמין מנה לא נכונה יאלץ לשלם על המנה, או חלק ממנה.. חוקי או לא? תודה!

Marble Arch

New member
אוקיי,

אני חושבת שהקנס הזה הוא בקטגוריה של "קנסות על נזקים", ואז לפי מה שהבנתי אסור להם לקנוס אותי על דעת עצמם, אלא לפנות לבית דין? מדובר בקנס של כ40 שקלים, ובכל זאת.. מה שמעניין אותי זה איך אני מוכיחה למעסיק שלי שזה לא חוקי? אני רק רוצה לתת לו את החוק עצמו, בצורה שהוא לא יצליח להתנער מזה- יש לך רעיון אולי? תודה רבה!

את לא צריכה להוכיח שום דבר

הוא צריך להוכיח לך שיש לו סמכות לנכות כספים ממשכורתך ללא רשותך. אם יעשה כך זו תהיה הלנת שכר.

Marble Arch

New member
ובכל זאת?

אני לא רוצה להיכנס לסכסוכים.. רק רוצה להראות לו שאסור לו לעשות את זה, כדי שירדו מהעניין הזה.. בכל זאת מלצרות זה תחום אפור ואני לא בדיוק בעמדה שאני יכולה לדרוש ממנו להוכיח לי, כי הטיעון שלהם הוא שבכל מקום עושים את זה.. תודה על התגובה, אבל אני לא רוצה מלחמות מיותרות - אני לא רוצה לחכות שיורידו לי מהמשכורת כדי להתלונן על הלנת שכר.. סה"כ היחסים יחסית מיודדים ואני מעדיפה לשמור אותם כך ולא לפנות לגורם שלישי... תודה

gurfi

New member
לא צריך להתכנס לסכסוכים עכשיו

את יכולה לתבוע אותו גם אחרי סיום העבודה.

מדון

New member
אין חוק ברור בנושא

יש חוק הגנת השכר תקון 24 ויש פסק דין המצורף פה לעיונך קראי מה בית המישפט אומר על קנסות הספור מסביב לא קשור לנושא העקרון הוא החשוב לא ניתן לנכות משכר עובד קנסות או "השתתפות עצמית" בגין רכב של מעביד ס"ק 1083,1074/04 הסתדרות העובדים הכללית נ. מטרודן באר שבע בע"מ, ניתן ביום 20.2.2005. עובדות מטרודן באר שבע בע"מ (להלן – החברה), הינה חברה פרטית, אשר מפעילה את התחבורה הציבורית בבאר שבע. הסתדרות העובדים הכללית (להלן – ההסתדרות), הינה ארגון העובדים היציג בחברה. בחוזה העבודה המקובל בחברה (להלן - חוזה העבודה), נקבע, בין היתר, כי החברה תמנה ועדת משמעת אשר תכריע אם הנהג (עובד שהוצמד לו רכב), אחראי לנזקים שנגרמו לכלי הרכב שבשימושו ובהתאם, תחייבו בתשלום השתתפות בנזקים. חוזה העבודה קובע גם כי עובד יהיה זכאי לתשלום פרמיה עבור העדר תלונות, אי העדרות והימנעות מתאונות על פי נוהלי החברה. לטענת ההסתדרות, החברה מנכה משכר העובדים קנסות וניכויים שאסור לנכות לפי חוק הגנת השכר, תשי"ח-1958 (להלן - החוק). כמו כן, נטען כי החברה ניכתה, שלא כדין, את מלוא הפרמיה ממשכורת חודש אוקטובר 2004, לאחר שהנהגים שיבשו את מהלך העבודה עד כדי שביתה. בית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע פסק על פי סעיף 25 לחוק, ניתן לנכות משכר עבודה סכומים שחובה לנכותם על פי חיקוק אחר, או סכומים שניכויים הותר במפורש בסעיף 25(א) לחוק. בהתאם לחוק, לא ניתן לנכות משכר העובד קנסות שהחברה חבה בהם, או סכומים שהחברה חבה בהם כהשתתפות עצמית בנזקים שנגרמו לרכב חברה, באשר אינם נכנסים לגדר הניכויים המותרים בסעיף 25(א). לו היתה החברה פועלת מכוחו של הסכם קיבוצי, יכולה היתה להקים ועדת משמעת, שהיתה מורכבת מנציגי העובדים והמעביד. החלטה של ועדת משמעת, ככל שהיה לה פועל כספי מבחינת העובד, היתה מופחתת משכרו. בהעדר הסכם קיבוצי, אין החברה רשאית לנכות משכר העובדים קנסות שחוייבה בהם או השתתפות עצמית שחוייבה בה בשל נזק שנגרם לרכב בו נהג העובד. לעומת זאת, ניכוי מהפרמיה לה זכאים הנהגים הוא מותר, באשר החוק אינו חל על רכיב זה. הפרמיה המדוברת הינה תשלום המותנה בתנאי. היא באה לעודד הופעה סדירה לעבודה, עמידה בנוהלי המשמעת, וציות לחוקי התנועה. כלומר, הזכאות לתוספת זו, קמה רק אם הנהג לא נעדר מהעבודה, לא היה מעורב בתאונות ולא התלוננו עליו. משמדובר בזכות מותנית ולא אוטומטית הרי שלא מדובר בהפחתת שכר או בשלילתו, האסורים על פי החוק, אלא בתנאים שהחברה קבעה לצורך קבלת הפרמיה. סוף דבר - הערעור התקבל חלקית. אין צו להוצאות. הדף עודכן בתאריך 03.06.2007

למעלה