קנס חנייה של מועצה אזורית... תקף?

FliZzz

New member
קנס חנייה של מועצה אזורית... תקף?

שלום לכולם, קיבלתי השבוע הודעה בדואר רשום מהמועצה האזורית של הגליל העליון שחניתי ב"מקום שלא מיועד לחניית רכבים", כלומר ליד נחל החצבני הייתה דרך עפר במקביל לנחל ונסעתי חניתי באמת באיזה מקום ליד עוד מלא מכוניות אחרות שהיו שם. גובה הקנס שקיבלתי הוא בגובה 320 ש"ח! ופרטי הקנס שנשלח לביתי הוא בכלל על שם אמא שלי, שהיא לא נהגה באותו יום אלא אני. השאלות שלי הם: האם יש תוקף בכלל למועצות אזורית להטיל קנסות ככה? אין איזו הגבלה על גובה קנס של חנייה במקום שלא מיועד לכך?! (בת"א חניה באדום-לבן זה רק 250 ש"ח) אם הם רשמו את פרטי אמא שלי במקום הפרטים שלי זו עילה לביטול? יש להם הוכחות בכלל?! כאילו אמורים להיות להם לפחות צילומים כדי להוכיח את ביצוע העבירה, זה לא שהפקח הסתובב שם ועל פי עדות הראייה שלו ניתן לי הקנס נכון? כל עזרה תתקבל בברכה, תודה.

be_roo

New member
דו"ח שלא ניתן לנהג אישית, נרשם על שם בעל הרכב

היות ומבחינת החוק הוא אחראי לכל עבירה שנעברת ברכבו. ולא, אין חובת תיעוד וצילום. לגבי גובה הקנס והאיסור עצמו, אין לי מושג.

FliZzz

New member
אז בעצם ...

הפקח יכול לשבת בבית ולרשום קנסות לכל העולה ברוחו, אפילו יכול לנצל את כוחו ולתת קנסות על רקע אישי וכל זה על סמך עדות הראייה שלו?! נשמע טיפה מופרך..... אם על שוטרים חלה חובת הצגת ראיות מוחשיות אז על פקח עירייה לא?!

be_roo

New member
הטיעונים שלך פשוט לא נכונים

שום שוטר לא נדרש להציג ראיות כאשר הוא רושם דו"ח תנועה על עבירת חניה (ועל מאות עבירות אחרות) מלבד עדותו שלו.

למעלה