קנס עזיבה - סיבה: התפטרות מחוסר ברי

מצב
הנושא נעול.

Tootaa

New member

לפני 3 חודשים עבדתי בחברה גדולה בתור סוכן מכירות, לפני התחלת העבודה חתמתי על חוזה העסקה בו נאמר : "התחייבות לתקופת עבודה לאחר תהליך ההכשרה : להתמיד בעבודתו בשירות החברה לפחות 9 חודשים מיום חתימת החוזה, ואם תופסק עבודתו, ביוזמתו או ביוזמת החברה בכל שלב במהלך 6 החודשים הראשונים לעבודתו, ייצטרך העובד לשפות את החברה ולהשיב לה סך של 2,500 ש"ח מתוך עלות ההכשרה שנשאה בה." במהלך עבודתי בחברה זו,המנהל האישי שלי קילל, (אתם אפסים, אני שם עליכם ז*ן, וכו') גידף, והתייחס לעובדים בצורה מבזה ולא הולמת לאף חברה, דבר שלא איפשר סביבת עבודה תקינה, דבר שבסופו של דבר גרם להתפטרותי. 2,500 ש"ח נוקו ממשכורתי החודשית. מספר שאלות: האם זה חוקי? מה אני יכול לעשות בדבר? הבנתי שהסתדרות העובדים ממנה לי עורך דין בסכום חודשי כלשהו, אם אפשר לקבל על זה יותר פרטים. תודה.

מה זה "ז*ן"?

לפני 3 חודשים עבדתי בחברה גדולה בתור סוכן מכירות, לפני התחלת העבודה חתמתי על חוזה העסקה בו נאמר : "התחייבות לתקופת עבודה לאחר תהליך ההכשרה : להתמיד בעבודתו בשירות החברה לפחות 9 חודשים מיום חתימת החוזה, ואם תופסק עבודתו, ביוזמתו או ביוזמת החברה בכל שלב במהלך 6 החודשים הראשונים לעבודתו, ייצטרך העובד לשפות את החברה ולהשיב לה סך של 2,500 ש"ח מתוך עלות ההכשרה שנשאה בה." במהלך עבודתי בחברה זו,המנהל האישי שלי קילל, (אתם אפסים, אני שם עליכם ז*ן, וכו') גידף, והתייחס לעובדים בצורה מבזה ולא הולמת לאף חברה, דבר שלא איפשר סביבת עבודה תקינה, דבר שבסופו של דבר גרם להתפטרותי. 2,500 ש"ח נוקו ממשכורתי החודשית. מספר שאלות: האם זה חוקי? מה אני יכול לעשות בדבר? הבנתי שהסתדרות העובדים ממנה לי עורך דין בסכום חודשי כלשהו, אם אפשר לקבל על זה יותר פרטים. תודה.
מה זה "ז*ן"?
1. לדעתי - זה לא חוקי לנכות לך 2,500 ש"ח מהמשכורת. אני מציע לך לתבוע את זה מהחברה, בצירוף פיצויי הלנת שכר. 2. החברה, אולי, זכאית לתבוע ממך סך של 2,500 ש"ח (לא לקזז מהמשכורת), אבל אני חושב שהיתה יכולה להיות לך הגנה טובה מפני התביעה הזו, גם בגלל סיבת ההתפטרות וגם בגלל שאם מדובר בפיצוי מוסכם - צריך להפחית אותו עד ל-0 בגלל שהוא נקבע ללא יחס סביר לנזק שהיה ניתן לצפות אותו בעת כריתת החוזה וגם בגלל שהוא היה מוטל עליך אפילו במקרה שהחברה היתה מפטרת אותך (זה כבר ממש מוגזם). 3. אם אחרי הקיזוז נשאר לך שכר נמוך משכר המינימום - זו עוד סיבה לפסלות הקיזוז.

שיר ורד

New member
אולי הוא התכוון לזון

מה זה "ז*ן"?
1. לדעתי - זה לא חוקי לנכות לך 2,500 ש"ח מהמשכורת. אני מציע לך לתבוע את זה מהחברה, בצירוף פיצויי הלנת שכר. 2. החברה, אולי, זכאית לתבוע ממך סך של 2,500 ש"ח (לא לקזז מהמשכורת), אבל אני חושב שהיתה יכולה להיות לך הגנה טובה מפני התביעה הזו, גם בגלל סיבת ההתפטרות וגם בגלל שאם מדובר בפיצוי מוסכם - צריך להפחית אותו עד ל-0 בגלל שהוא נקבע ללא יחס סביר לנזק שהיה ניתן לצפות אותו בעת כריתת החוזה וגם בגלל שהוא היה מוטל עליך אפילו במקרה שהחברה היתה מפטרת אותך (זה כבר ממש מוגזם). 3. אם אחרי הקיזוז נשאר לך שכר נמוך משכר המינימום - זו עוד סיבה לפסלות הקיזוז.
אולי הוא התכוון לזון
צמח ממשפחת הדגניים

שיר ורד

New member
להלן הצעתי

להלן הצעתי
לשלוח מכתב רשום למעסיק ובו דרישה לקבל את מלוא שכרך תוך 7 ימים, תוך ציון העובדה שהניכוי ממשכורתך איננו חוקי.(במכתב זה אין צורך לפרט למה הניכוי לא חוקי). בהנחה שלא תקבל את התשלום תגיש תביעה לבית הדין לקבלת את הסכום המגיע לך בתוספת פיצויי הלנה. אינני מכיר את הסידור של ההסתדרות , אך במידה ויועמד לרשותך עורך דין, כדאי להעזר בו ולצרף לתביעת הלנת השכר תביעה לפיצויים בגין עוגמת נפש וסבל כתוצאה מהתנהגותו של הבוס הישיר. בכל מקרה רצוי להזכיר בכתב התביעה את התנהגותו המחפירה של הבוס ולציין שזו היתה הסיבה להתפטרות. אם הגשת תלונה למנהלים של הבוס בבקשה להפסיק את ההתנהגות הנ"ל וזו לא הופסקה, יש לצרף העתק של התלונה לתביעה. אם תוכל, תצרף תצהירים של עובדים נוספים בחברה (כולל עובדים לשעבר) אשר סבלו מהתנהגותו הגסה של המנהל הנ"ל. כדי לזכות במשפט תצטרך להוכיח שהניכוי לא היה חוקי או לפחות שסכום הניכוי לא היה סביר. נימוקים אפשריים שיכולים לעזור לך יהיו (במידה והם נכונים): 1. כלל לא קבלת הכשרה ולכן אין להתחיבות שלך כל תוקף. 2. היקף ההכשרה היה X ימים תוך כדי ביצוע העבודה ועלות הכשרה זו שווה רק סכום Y הנמוך מהסכום עליו התחייבת. (עלות ההכשרה לא תכלול את עלות ימי העבודה שלך במהלך ההכשרה, אלא את עלות שכרו של העובד שהכשיר אותך בהיקף הזמן בו הכשיר אותך או לחילופין את שווי ירידת התפוקה שלו באותה תקופה לצורך הכשרתך). 3. התפטרותך נעשתה , כתוצאה מתנאים בלתי סבירים בהם העמידה אותך החברה, אשר אלצה אותך לעבוד תחת מנהל משפיל ופוגע ולהשמע להוראותיו ועליה לפצות אותך על כל נזק שנגרם לך בגלל התפטרותך המוקדמת ובכלל זה לפחות לקזז את ההתחיבות הנ"ל. 4. סכום אחיד לשיפוי בכל תקופת ההתחיבות, איננה מראה על יחס סביר בין החזר ההשקעה לחברה מעבודתו של העובד לבין התשלום המושת עליו. מאחר והעובד עבד מחצית מתקופת התנאי (3 מתוך 6 חודשים) אין הצדקה לפיצוי העולה על מחצית הנקוב בהסכם.

מצב
הנושא נעול.
למעלה