קנס על חניה שלא כחוק, כאשר אני באוטו

orenhz

Member
קנס על חניה שלא כחוק, כאשר אני באוטו

שלום,
עמדתי היום בחניית נכה בתחנת דלק כאשר הבת שלי נכנסה לרגע לארומה. בזמן שהאוטו היה בחניית נכה, הייתי בתוך האוטו עם מנוע דולק.
איך שהבת שלי הלכה לארומה, בא אלי שוטר וביקש רשיונות, תוך כדי שכמה צלמי עיתונות/טלויזיה מצלמים את כל המתרחש. אמרתי לו שאני באוטו ושבמידה והיה מגיע נכה הייתי ישר יוצא, אבל זה לא עניין אותי והוא רשם לי דו"ח 1000 ש"ח.
לאחר מכן עוד באו אלי הצלמים שתיעדו את זה כדי לראיין אותי. האוטו שלהם עמד גם כן במקום אסור, אבל להם כנראה מותר.

שאלתי היא:
1. מה דעתכם על כל האירוע ההזוי והמבוים הזה?!?
2. לפי החוק, במידה ואני בתוך האוטו עם מנוע דולק, כאשר אני עומד במקום אסור, האם השוטר צריך להגיד לי קודם כל להזיז את הרכב ואם אני לא מזיז אז אני נקנס? או שהשוטר יכול לתת לי קנס מיידית, גם בלי לדבר איתי בכלל??

תודה לעונים

גבע אבי

New member
1. קבלת דוח בדין 2. כן

אתה לא יודע איזו תיבת פנדורה פתחת כאן.
חפש מעט בפורום ותראה מה דעת רובם על מה שעשית.

בעבר היה כאן דיון פורה ורחב בנושא הזה בדיוק.

למיטב זכרוני, הגישה של הנכים שכותבים בפורום הזה הייתה מקילה מגישתם של השוטרים המתנדבים הכותבים פה.
אם זכרוני אינו מטעני - הנכים כאן טענו שבמידה וכאשר מגיע רכב נכה מיד מפנה הנהג את החניה - אין לקנוס אותו.
לעומתם, טענו השוטרים המתנדבים כי ההמתנה לפינוי חניית הנכה עלולה לעיתים להיות בלתי אפשרית ובמקרה שכזה נפגעת זכותו של הנכה.

לפעמים אני תוהה הכיצד זה ששוטר עלול להיות נוקשה יותר מהנכה - בשעה שכל המערכת הזאת לא נוצרה אלא בכדי לסייע לו...

ולעניינך - אני מסופק אם לך סיכוי להצליח לפוצץ את הקנס הזה. דומני שהוא חוקי ומעוגן היטב, ואם התקשורת מעורבת בזה - יש לי התחושה שיש שם מישהו שמנסה לבצע 'למען יראו וייראו', ובמקרים כאלו, העצה שלי תמיד היא: להוריד את הראש ולתת לגל לעבור. כי הם יותר חזקים מאיתנו...

צר לי על חסרונך.

בהצלחה.

shlang

New member
התקשורת מעורבת כי היום יש מבצע של

אכיפה מוגברת לחונים שלא כדין החניית נכים
ולשואל, הדוח נרשם לך כדין

orenhz

Member
לכולם על התשובות! והבהרה קטנה:

לגבי זה שקיבלתי קנס על זה שחניתי בחניית נכים, אני לא מלין לרגע. אם עשיתי משהו בניגוד לחוק אזי מגיע לי את העונש המתאים, הקבוע בחוק.
פשוט זכור לי ששמעתי בעבר שאם אדם חונה נניח באדום לבן ומגיע פקח (כאשר הנהג באוטו) אז על הפקח להגיד לנהג להזיז משם את האוטו ובמידה והנהג לא מזיז את האוטו רק אז הפקח רושם לו דו"ח.

האם כך הדברים באמת עובדים?
האם יש שוני בין פקח עירייה לבין שוטר בעניין הנ"ל?
האם דין אדום לבן כדין חנייה בחניית נכים?

שוב, תודה.

shlang

New member
ואז ייצא מהרכב ערסוויק מצוי ויכסח

את הפקח על זה שביקש ממנו לזוז
בעיריית ת"א, מצלמים את הרכבים החונים באדול לבן ובעל הרכב מופתע לקבל דוח כעבור מספר ימים
לא השוטר ולא הפקח צריכים לבקש מנהג עבריין לא לעבור עבירה - זאת הם עושים ע"י רישום דוח

orenhz

Member
מסכים לגמרי. פשוט היה זכור לי אחרת.

כנראה שזה תלוי ברצונו הטוב של השוטר אם בא לו להזהיר אותך

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
לא קיבלת קנס על שחנית בחנית נכים

קרא שוב את הדו"ח - הקנס הוא על שעמדת בחניית נכים
ולשאלותייך - באדו-לבן אסור לחנות ולכן הפקח מזהיר אותך שאם תחנה תקבל דו"ח ואם תמשיך בנסיעה לא תקבל.
כן - כך הדברים עובדים.
למיטב ידיעתי אין שוני בין פקח לשוטר בעניין חניית נכים
דין אדום לבן לא כדין חניית נכים, בחניית נקנס גבוה בהרבה, באדום לבן שוטר רשאי לשקול מתן אזהרה במקום קנס - בחניית נכים לא ניתנות אזהרות.

orenhz

Member
אתקן אותך לגבי אדום-לבן:

תמרור 818:
"אבני שפה צבועות אדום -לבן:
אסורה כל עצירה או חניה של רכב בכביש ליד אבני השפה, אלא אם הדבר דרוש למילוי הוראות כל דין."

כלומר, אסור אפ' לעצור.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
מסתבר שהגיעו מים עד נפש

מה שהשוטר צריך להגיד לך במקרה כזה: "תן את הרשיונות והזז את רכבך לחניה חוקית ותחזור אלי ברגל כדי לקבל רשיונותיך + דו"ח"
ואגב - אני נתתי היום 4 דו"חות על חניית נכה, אחד מהם לרכב שלא היה רשום כרכב נכה אבל על חלונו היה תו עם מספר של רכב אחר.

gady18

New member
בקשר לתו עם מספר אחר

בהנחה שמוצאים את הנהג צריך לבדוק האם הוא נכה, יש תקדים משפטי של עומר יאבץ
על שימוש בתו נכה ברכב אחר.

פופאי 100

New member
התו הוא אישי של הנכה

הנכה יכול לנהג או להיות מוסע ברכב אחר ואז הוא מצמיד את התו לרכב האחר(ברזילי צריך לבדוק אם הנכה ברכב )
יש בעיה לנכים במספר ערים שהפיקוח והמשטרה באים ורושמים דו"ח אבל לא דואגים לפנות את החניה בגרירת הרכב
ואז ממלאים את קופת האוצר אך לא דואגים לרווחת הנכים בעירי ראש העיר דואג לכסאו ולא רוצה לגרור ולא גובה עבור חניה
לכן הוא ניבחר (אבל אם תעמוד או תעצור בחניה שלו בעירייה תוך דקות יגיע גורר שנימצא על התדר של הפיקוח
גם עם רכב חוסם חניה פרטית והאזרח לא יכול לצאת עד שכבודו הנהג החוסם יגיע . .

יש לי שאלה האם יש שוטרים כנהגי מוניות היום נתקעתי ב1730 בפקק ליד הולץ לכוון צפון ויד הפניה לירושלים
ומצד ימין עקפה אותי מונית תוך צפירות ואני נהג בסוואה נכים ואך שהוא בפקק אני תימרנתי שמאלה ונתתי למונית
לעבור והוא צפר והראה לי תעודה מהחלון ועשה תנועות לא ברורות ופנה ימינה לכוון ירושלים

ואני לאחר מספר דקות שהפקק יתפנה המשכתי לכוון התקווה
שאלה לי האם יש שוטרים מוסווים במוניות כנהגים ואם הוא לא מופיע אם מדים וכובע הדו"ח לא קביל
מענין נהגי המוניות הם חסידי אומות העולם חותחים מימין ומשמאל עוצרים במקומות אסורים כולל נהגי
אוטובוסים
והיכן הם כל הפקחים והשוטרים הרמבואים אם פינקסי הדוחות שהם צריכים למלא להם יש חסינות
כי השוטרים נוסעים חינם באוטובוסים ואז נהגי האוטובוסים חוגגים על חשבון ציבור הנהגים

shlang

New member
בשורה הראשונה, יש לך טעות, נכה מקבל תו

ששם מצויין מס' הרשוי של הרכב בו הוא משתמש, ניתן לרשום עד 2 רכבים

gady18

New member

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
הנכה אכן לא חייב לשים תו כשחונה בחנית נכים

אבל הרכב צריך להיות רשום במשרד הרישוי כרכב השייך לנכה
אחרת יאכף
במידה ויאכף הוא רשאי לבקש להישפט והשופט יפסוק מה שיפסוק - אבל הדו"ח תקין

gady18

New member
דרך אגב הדוח בוטל

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000594801
צריך להבדיל ביו כמה מקרים
מי שלא שם תו חנייה כנראה יבזבז את זמנו במשפטים ברור שהדוח תקין הרי לשוטר אין אפשרות
לדעת , אבל אולי ניתן לבצע סוג של עדכון במחשב או פסילה אוטומטית של הדוח, היה באמת
רעיון שתו החנייה יהיה אישי ולא צמוד לרכב. כי למשל אם נכה מקבל רכב חדש אז אין לו תו חנייה
כנל אם יש לו רכב זמני.

פופאי 100

New member
התו אישי על שם +ת.ז ולא חייב להיות קשור לרכב

הנכה יכול להיות מוסע לא ברכבו לכן התו אם פרטים אישיים
לנכה יכול להיות צי רכב והיות ואין מקום בתו מאשרים רק 2 מספרי רכב
אך הנכה יכולל לנסוע ברכב של הפילגש או חבר והוא נימצא ברכב
והוא צריך להגיע לבילויי הוא לא נהפך לאדם בריא פתאום (הלווי אל כולנו
שנבריא ונרוץ בתרינתרון הקרוב ונוותר אל כל התווים לשמחת כל עם ישראל
שמקנא בנו שיש לנו פריבלגיות "מזה רק להם מגיע חניות שמורות מה לנו
לא מגיע יש הרבה חניות ואנו משלמים 1000 ש"ח " !!!!
בכתבה אתמול בערוץ 2

אנו לא צריכים את הגויים ובני דודינו שישחטו אותנו יש לנואת שכניו היהודים

"ועם ישראל חי וקיים "
אצל הגויים יש מושג החמלה ואצלינו הקנא

shlang

New member
אם הבנתי אותך, אני יכול לחנות בחניית נכה

(אין לי תו נכה) ואם יירשם לי דוח, אני אטען שהסעתי נכה או שהנכה נהג ברכבי וכך יבוטל לי הדוח, האמת, נשמע תמוה, אם זו כוונתך

פופאי 100

New member
לא אמרתי זאת וזה לא כוונתי

רק נכה שיש לו תו חניה בתוקף על שמו ות.ז שלו יכול לחנות בחנית נכים
או במקרים מיוחדים באדום לבן כאשר הוא משאיר את התו על שמשת הרכב בצד
הנהג כחוק
עו"ד יעבץ שהוא נכה צהל בכיסא גלגלים נסע אם ילדו עם הרכב של אישתו שהוא לא רשום בתו החניה
עצר או חנה להוריד את ילדו לבית הספר קיבל דו"ח ובבית הדין לעניינים מקומים בוטל
ואם נכה נוסע או מוסע לא ברכב הרשום כריכבו בתו מגיע ואין חניה אחרת
במקום קרוב יכול וזכאי לחנות בחנית נכה ולהשאיר את התו בשמשה
וזה נחשב כאילו הוא חונה אם ריכבו
התו ניתן אישית לנכה לכדי שהוא ההיה נייד ולא לרכב מסוים
הוא יכול לנהג גם ברכב עבודה שלא בבעלותו והוא ישתמש בתו האישי שלו
תבדוק אותי האם אני צודק
אני כבר ביטלתי דו"ח של רסרית בתנועה באדום \לבן לקנית לחמניות
שזה לקח פחות מ-5 דקות וכאשר חזרתי לרכב וזה סוואנה נכים היא רשמה
לי דו"ח בלי לשאל אותי היא ראתה אותי הולך ואני הראתי לה
תעודת נכה +תו נכה וזה לא עזר לי לבטלו במשטרה ובפרקליטות
הגעתי לשופט דרורי בבית הדין תחבורה ת"א הגשתי את טענותי בכתב
הוא רק ביקש ממני לראות את תו הנכים שלי +תעודת נכים
ואז הוא צעק על התובעת למה הם מטרטרים את הנכים שלא בצדק
ולא רצה לדון בתיק ואמר לי שהאשמה תבוטל
מהמשטרה לא קיבלתי ביטול אשמה אלה גניזת התיק

shlang

New member
אם כך, מדוע טורחים לציין בתו הנכה את

מספר הרישוי של הרכב המשרת אותו (עד 2 רכבים) , אם הוא יכול להשתמש בכל רכב שבא לו, לא מצויין בתו הנכה שם ומס' זהות

למעלה