קנס על עבירת רמזור אדום בצומת – האם להישפט?

Eitan114

New member
קנס על עבירת רמזור אדום בצומת – האם להישפט?

קנס לפי סעיף 6528 על סך 1000 ש"ח + 10 נקודות בגין פניה באור אדום.
בדוח נכתב שתצפיתן על אזרחי ראה אותי חוצה את הצומת אלעל ברמזור אדום, והרכב זוהה לפי צבע ושלוש ספרות באמצע.
אין צילום, אין וידאו.
אמרתי שאולי סיימתי את הפניה באדום אבל לא יצאתי באדום.
השנה כבר קיבלתי קנס לפי סעיף 6104 על כך שעקפתי רכב בפניה שמאלה שזה 8 נקודות.

מתלבט אם להישפט ולהגיד שיש לי רישיון 15 שנה, אני נהג זהיר מאד, מעולם לא קיבלתי קנס על רמזור אדום, מהירות, פלאפון או שום עבירה חמורה.
לבקש להמיר את הקנס בהזהרה, להפחית את גובה הקנס, או לפחות לא לחייב בנקודות.
עוד חשבתי לציין שהיו מאות רכבים בצומת, אין תיעוד מצולם של עבירה, הכל נסמך על עדות של שוטר בודד והם עצרו עשרות רכבים בזה אחר זה.
קונסים נהג באלף שח תוך שנייה בתוך פקק ליד אזור תעשיה ביום חמישי אחה"צ כשאנשים בדרך מעבודה הביתה, ולא טורחים לצלם?! כשנותנים דוחים חניה של מאה שח מצרפים תמונה...

מה דעתכם, האם כדאי להישפט? האם יש לי מה להפסיד? מה הסיכוי לזכות?

איתן

32103210

New member
אין מצב לדו"ח בנתונים שמסרת (אלא אם כן אתה מחסיר פרטים ,,,)

מה זאת אומרת " הרכב זוהה לפי צבע רכב ,ושלוש ספרות באמצע "
איך בכלל הדו"ח הגיע אליך ? על פי שלוש ספרות באמצע ? למה שזה יגיע דווקא אליך ?
או שאתה מחסיר פרטים ?או ש,,,

shlang

New member
כנראה שהיו בצומת 2 שוטרים, אחד לפני

הצומת ושימש כתצפיתן והשני אחרי הצומת שעצר רכבים שהתצפיתן דיווח לו על פי צבע וספרות הרכב, כמובן שבמקרה זה יוגש תזכיר עליו יחתמו 2 השוטרים

Eitan114

New member
זה במסגרת מבצע אכיפה

שורים עומדים מאחורי הפניה ועוצרים רכבים על סמך דיווח במכשיר קשר של שוטרים סמויים בצומת שעדים לעבירה.
סמויים לא מוסרים להם מספר רכש שלם אלא רק צבע ושלוש ספרות באמצע.
בין הסמויים לשוטרים אחרי הפניה יש קשר עין.
כעקרון כששוטר עוצר רכב, הוא מוודא בקשר עין עם הסמוי שהוא עצר את הרכב הנכון ואז רושם לו דוח.

במקרה שלי השוטר שעצר אותי אחרי הצומת לא היה זה שרשם לי את הדוח, אלא רק עצר אותי.
מי שבא לרשום לי את הדוח זה בכלל שוטר אחר, נראה לי מתנדב.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
כן

בצומת הזאת "מאד מקובל" לעבור עבירות רמזור וכניסה לצומת לא פנויה, יש שם תצפיתן באזרחי + 2 - 3 ש/עומדים אחריה, בד"כ בסמוך לתחנת האוטובוס ועוצרים כלי רכב על סמך הוראות התצפיתן ששומר קשר עין עם כלי הרכב שננסו באדום לרמזור, התצפיתן עןמד במקום שממנו נראה גם הרמזור וגם קו העצירה, הוא מקריא בקשר את הצבע וכמה ספרות ובעזרת זה מזהה השוטר שעוצר את הרכב שעבר באדום, התצפיתן ששומר על קשר עין עם הרכב מזהה ומאשר שהרכב הנכון נעצר, על סמך זה השוטר רושם את הדו"ח, הוא מציין על סמך מה עצר אותו ואיך זוהה והתצפיתן מצרף מזכר להוכיח שזה הרכב שעבר את העבירה.
אין במקום מצלמת רמזור כך שהדו"ח (כמרבית הדו"חות הניתנים ביד) ללא צילום, כמו דו"חות טלפון, חגורות עקיפה, שכרות ונהיגה בפסילה, כדי לדעת מה סיכוייך במשפט צריך לראות את הדו"ח ואת המזכר, אבל ככלל השוטרים שעומדים שם מכירים את הצומת ומיומנים ברישום תקין של דו"ח ומזכר על עבירה זו, כך שנראה לי שבמידה ותלך למשפט מרבית הסיכויים שתחויב בדי ואתה לוקח סיכון רב שבנוסף לקנס ולנקודות תקבל גם פסילה.

לא

י מציע בנסיבות שתארת להשפט
איזו הגנה יש לך?
מרבית תיקי התעבורה נחתכים על בסיס מהימנות אינני רואה גרסה סותרת שלך

למעלה