קעריות מרק מבצק לחם

נושי, אפשר שתי שאלות? שאלה ראשונה-

חבילת טימין - זה הכרחי? אפשר אולי פשוט קצת טימין יבש? לא כל כך נלהבת לטעמו. ושאלה שניה - האם אפשר להקפיא מרק כזה?
 
בבקשה תשובות

1. מעולם לא הקפאתי מרקים-אין לי מושג אבל בימים קרים אלו אפשר להשאיר לפחות שבוע במקרר וכל יום לחמם מנה או שתיים מקסימום תקטיני את הכמות במקום כל הכמות הזאת של 10 בצלים תעשי 5 בצלים. 2. לגבי חבילה טימין- שמים את החבילה ומוציאים אותה בתום הבישול וזורקים לפח, לכן כתבתי שיש לקשור אותה באזיקון/חוט וברגע שאת מוציאה אותה בתום הבישול הטעם פחות חזק מטימין יבש שנשאר שם קבוע. אני לא ניסיתי עם טימין יבש וגם אין טעם חזק בתום הבישול כששמים חבילה טימין קשורה. דרך אגב אם הטעם מפריע אפשר לוותר על הטימין לחלוטין. בתיאבון
 
שהצורפתים לא ישמעו ../images/Emo6.gif

מרק בצל אמיתי עושים מציר מרק בשר מבשלים בשר עצמות וירקות שורש עד צאת נשמתם מצמצמים את הציר מעבירים במסננת את התכולה שכמעט נמסה ואל הציר הזה מוסיפים את הבצל אצטרה אצטרה אצטרה........ קחי מרק בצל של קנור הוא יעשה לך את העבודה כל יתר התפאורה , קרוטונים, גבינה מומסת וקערת הלחם ישכנעו את התושבים שלקח לך יומיים לפחות להכין את המרק. מצנפת
מוענקת לך ולו בשל הרצון שהפגנת.
 

w o m a n 10

New member
../images/Emo45.gif את צודקת ../images/Emo9.gif

לי נראה שהם מכינים את הציר מבקר נמוך.
אכלתי פעם בפאריז הקסומה ואחר כך טסתי הבייתה לשחזר. יצא דומה. פשוט טיגנתי שינקה יחד עם הבצל. ושוקולדהההה... אני מתפלEת עלEך מרק בצל מאבקה יכול לעשות ת'עבודה???? המתכון שלי למרק בצל (ללא כמויות) מטגנים/מאדים הרבה בצל חתוך לפרוסות דקות עד להזהבה. מוסיפים כפית קמח וממשיכים לטגן קלות תוך כדי ערבוב. ואז מוסיפים מים (עדיף ציר של מרק בשר או אפילו עוף) אבקת מרק עוף כף סוכר מגישים עם גבינה צהובה מגורדת. אין צורך לחמם את המרק עם הגבינה מכיון והמרק החם ממיס אותה ממילא. אם רוצים הגשה מיוחדת יותר אז אפשר לכסות עם פרוסת לחם קלוי מרוחה בשום. את השום מורחים לאחר הקליה. הלחם החם ממיס את השום.
 

w o m a n 10

New member
יהודית, אפשר להקפיא מרק בצל

אני נוהגת להקפיא בצל מטוגן כדי לקצרי תהליכים בהכנת מאכלים באמצע השבוע. הבצל שומר על טעמו כך שכנראה אפשר לעשות זאת גם עם מרק בצל. שני דברים אני לעולם לא אקפיא. תפו"א ואורז טעמם משתנה לאחר ההקפאה..
 
מפתאום

מסכימה איתך לגבי תפוחי אדמה שטעמו ומרקמו משתנה אחרי ההקפאה אך האורז עם כל התוספות שאני מכינה בדרך כלל משתמר נפלא אחרי ההקפאה. גם מרקים אני נוהגת להקפיא ואין שום בעיה . על מנת לחסוך בזמן אני נוהגת לבשל או לאפות בבת אחת כמויות, ומקפיאה כמעט הכללל. צריך מיכלים אטומים וסגירה נוספת באמצעות עטיפה של שקית ניילון . וחוצמזה מנצלשת את המקום להגיד לך תודה על בקורות התאטרון שהבאת כאן, חסכת לי צפייה בהצגה אחת לפחות אליה יש לנו כרטיסים במסגרת המיני מנוי שערכנו השנה.
 

maybesure

New member
הגרסה שלי

או יותר נכון של חברתי מלפני כמעט 20 שנה שהשאירה לי בירושה מתכון אלהי בטרם נעלמה: במקום טימין - עלי דפנה. מוותרת על היין. מטגנת בשמן - יותר בריא, ומוסיפה כף קמח להסמכה ורק אז את המים. לפי השרשור הזה צריך לעשות מפגש טעימות מרק בצל
 
למעלה