קפאין וספיגת ברזל

natnat12

New member
קפאין וספיגת ברזל

אני יודעת שקפאין פוגע בספיגה של ברזל וויטמינים ומשתדלת להפריד בין האוכל ואכילת שוקולד כשעתיים. השאלה היא, אם יש איזשהו מידע יותר מדויק על הירידה בספיגה כפונקציה של כמות הקפאין והזמן שעובר. אני ממש אוהבת שוקולד אחרי האוכל ואני תוהה לפעמים אם אני סובלת סתם מאחר וכמות הקפאין בשוקולד היא די קטנה. מישהו יודע?

vegetalien

New member
תיקון.

קפאין אינו מפריע לספיגה של ויטמינים. לספיגה של ברזל, נראה שכן, אך לא ידוע עד כמה.
בכל מקרה, בשוקולד ישנם רכיבים נוספים, מלבד קפאין, שעלולים לפגום בספיגה. הווה אומר, לא הקפאין לבדו אשם בכך.

עצה שלי - אם בבדיקות הדם שלך ההמוגלובין והפריטין תקינים, אל לך להכריח את עצמך למנוע מחיכך מעט (לא חפיסה שלמה, כן?
) שוקולד (לפחות מבחינת ההנאה. כי מבחינות אחרות... בעצם, לא אמרתי כלום) לאחר הארוחה.
דבר הרבה יותר טוב הוא לדאוג שבארוחה יהיה מקור עשיר של ויטמין C (כמו גמבה, למשל. או פירות הדר/מלונים/כרובית/פטרוזיליה ועוד), שמשפר מאוד ספיגת ברזל. גם שום ובצל עשויים לשפר ספיגה במידת-מה.

natnat12

New member
באופן כללי ההמוגלובין שלי תקין

אבל עכשיו אני בהריון ואני על 11.5 בערך. הפריטין בגבול התחתון (בדקתי פעם ראשונה בהריון. לא יודעת מה היה קודם). לגבי ויטמין סי אם ארוחת הצהריים שלי היא סלט אני מסודרת מהבחינה הזאת?

vegetalien

New member
תלוי מה יש בסלט.

וכמובן מהו גודלו. ככלל, אם בסלט שלך נמצאים גם ירקות כמו כרוב ו/או פטרוזיליה, מוטב. ואם לא... אז לפחות שהסלט יהיה גדול. ככל שיש יותר ויטמין C בארוחה, כך מוטב מבחינת שיעור ספיגת הברזל.

עם זאת, כיוון שאת אומרת שאת בהריון, את ודאי נמצאת במעקב. מקרי אנמיה בהריון הם דבר כה שכיח, עד כי חלק ניכר (ככל הנראה רוב) מהנשים נוטלות תוסף ברזל במהלכו.
כך שאל דאגה - את עוקבת, יד על הדופק, ואם צריך - הרופא רושם תוסף. זה ממש לא יוצא-דופן בנסיבות כאלו.

לא לקפות למסקנות

העובדה שמלעיטים כ-ל אשה הרה בתוספי ברזל בעיקר מעידה על טפשות שלא לאמר כסת"ח שלא לאמר לצאת ידי חובה.
בהריון בכלל ראוי להקפיד על תזונה ראשית כי לגוף זה מצב של עומס, שנית כי המפסידה הראשונה היא ההרה ואם ההרה מפסידה גם העובר/יילוד מפסידים...
נשים הרות זה כר נרחב להנחיות שגויות מיושנות ולא ספציפיות.
אני ממליצה על מעקב אצל מי שמקפיד להתעדכן בכל הנוגע לקשר בין תזונה - אם- עובר וכן מי שעבורה האשה היא מכלול ולא רק במצב סכנה

המלצה גורפת היא מעקב אחרי B12 שסביב שבוע 27 יש לו נטיה להתמעט מאד מאד ולייצר תופעות לוואי שמיחסים אותן הרבה, בטעות, לרמת המוגלובין/ ברזל...

vegetalien

New member
ולכן ציינתי

את הרופא. לדידי תוספי ברזל אין ליטול בלא עצת דיאטנית/רופא. וכי מדוע דווקא עלי תבוא הקטגוריה? הרי במידת הצורך, את יכולה להמליץ על דרך נאותה יותר כראות עיניך.

אני ממליצה לבדוק

אבל רופאי נשים פעמים רבות מספור אוטומטית מנחים ליטול

הממ

ראשית פריטין נמוך דורש מעקב
שנית 11.5 זה לא נמוך, תלוי באיזה שבוע את
שלישית תלוי בן כמה הסלט חצי שעה אחרי שעתכת את הירקות הויטמין הרגיש הזה כבר לא כל כך שם...

vegetalien

New member
שאלת תם.

ידוע שוויטמין C רגיש, זה לא חדש. עם זאת, הטענה על "בריחה" כל כך מהירה שלו, על-אף היותה מוכרת לי, מעולם לא גובתה באסמכתא מדעית בכל הפעמים שנתקלתי בה.
אני באמת לא יודע עד כמה זה נכון, וייתכן שזה נובע מעצלנות, אבל אם יש לך מקור מהימן לגבי הטענה, אשמח לקרוא ולהחכים.

שאלת תם הא?

שוין
בקיצור לא מצאתי אסמכתא מחקרית אם כי אחפש
רק כי הוא רגיש לחימצון באור, לחימום ונהרס במגע עם חומרי שימור כאלה ואחרים.
מצאתי דיאטנית קלינית שטוענת כי הוא נהרס בקלות בשל מגע עם האויר וממליצה לחתוך בסלט חתיכות גדולות כדי שמה שפחות שטח יבוא במגע עם האויר

טרם מצאתי זמנים אבל מאחר וזו דעה מאד רווחת ואני לא רואה איזה נזק עלול להיגרם מהליכה על פיה אני מחזיקה בה עד שאדע אחרת.

ברשותך כמובן

פריטין 11.5 זה בהחלט נמוך

גם אם בגבול הנורמה. ידוע לי שהפריטין צריך להיות מעל 30.
אצלי למשל בבדיקה האחרונה הפריטין היה על 17 והרופא המליץ להמשיך לקחת את התוסף, ואני אפילו לא בהריון..

גם המוגלובין ברמה הזאת זה נמוך

ככל הזכור לי הגבול התחתון בהמוגלובין הוא 12. כך שזה גם מתחת לנורמה.

את טועה

ולא באשמתך
כדאי לקרוא המלצות מהעולם, כדאי לשים דגש על נשים הרות ועל הקשר בין המוגלובים למדדים אחרים
מיילדות ורופאים שמתעסקים עם נשים הרות יודעים היטב כי זה לא נחשב נמוך ובעיקר שזה תלוי שבוע הריון

הדיון הזה נעשה , לדעתי במקום הלא מתאים משום שעסקו של הפורום אינו הריון ולידה
אציין רק שאני מכירה מיילדת מאד וותיקה שטוענת שלא רק שהערכים המוצגים בנורמה הם גבוהים מדי אלא שנגרם נזק מעודף תוספי ברזל ותומכת דעתה במחקרים.

אני מביאה את הכרותי, אתם רשאים לחקור ולדרוש בזה כרצונכם

והיא אינה היחידה

אבל ממש ממש לא מתחשק לי לצטט ולהביא מובאות ובעיקר לא לעשוות לעצמי אאוטינג

למעלה