קפאין וספיגת ברזל

natnat12

New member
אני בשבוע 28

רופא אחד אמר לי ש 11.5 זה בסדר גמור. רופא אחר אמר לי שאני אנמית ולקחת תוסף ברזל בנוסף לפרנטל שיש בו ברזל אבל גם יש בו סידן. ביינתיים אני לוקחת אבל לא תמיד זוכרת...

Ofericko

New member
עד מאה ועשרים....

natnat12

New member
מה התלות בין שבוע ההריון להמוגלובין?

הוא אמור לעלות בהמשך? מאיפה הנתונים? תודה

תשובה

נפח הדם בהריון עולה כל הזמן ומגיע עד 45-40% מעל הרמות שמקובלות לא בהריון כשהשיא בין השבועות 34-32. התהליך נובע משתי סיבות- עלייה בפלזמה (נוזל הדם) וריבוי אריתרוציטים (תאי דם אדומים). העלייה הגדולה של פלזמה גורמת לריכוז ההמוגלובין לרדת.

סיבות נוספותלהמוגלובין נמוך יכולות להיות חסר של ברזל, B12 או חומצה פולית, אלה בדיקות ספציפיות ולא כלולות בבדיקות הרגילות שרופאים מבקשים.

הנתונים מספרות מקצועית בתחום ומהכשרה מקצועית רלוונטית.

את יכולה

ובעצם נכון תעשי אם תבדקי מה שנכתב כאן
מבחינתך איננו אנשי מקצוע והכל בגדר עצות כלליות, כיווני מחשבה ואפשרויות שניתן לשאול את הרופא שלך

לא לענין התזונה כי אם

לסוגיית הערכים
את יכולה להתיעץ עם מיילדת ותיקה, אני הייתי נועצת באחת ממילדות הבית הפעילות בישראל

RSPA

New member
שאלה לכל מומחי הברזל

אולי פעם אחת זה יעשה לי סדר...
מה המשמעות ש ה IRON בדם הרבה מתחת לגבול הנורמל התחתון והפריטין בתחום הנורמל אבל צמוד לגבולו התחתון (כלומר מאוד מאוד נמוך) ?
מה זה אומר בעצם ולאן זה יכול להוביל ?

[רק לציין שבמקביל ההמוגלובין וההמטוקריט נמצאים בתחום העליון של הנורמל.
עוד לציין - אני לא בהריון קלאסי.
]

Gidi Shemer

New member
לא מומחה, ובלי נדר, אבל....

iron נמוך בא בדרך כלל בשני מצבים- חסר בברזל או תהליך דלקתי/מחלה כרונית. הדרך להבדיל בין שנייהם היא לבדוק את רמת היחס ברזל/טרנספרין ואת רמות הפריטין- מאגרי הברזל בגוף.

היות ובמקרה שלך מדובר ברמות נמוכות גם של פריטין וגם של ברזל, ההגיון שלי ( אבל אל תסמוך עלי. בשביל זה יש המטולוגים!) אומר שמדובר בחסר בברזל.

לפעמים חסר בברזל מתבטא באנמיה, ואז רמות ההמוגלובין וההמטוקריט יהיו גם הן נמוכות, ולעיתים יהיה מדובר ב- Non-anaemic Iron Deficiency, ואני משער שזה המקרה פה.

או שאתה כן בהריון

smaak

New member
יש לי חוסר בברזל

(עוד מלפני הטבעונות),
בהתחלה חשבתי לוותר על קפאין, ואז החלטתי שאני נהנית מזה יותר מדי ולא פוגעת באף אחד אז מותר לי.
אני מחכה שעה-שעתיים בין הקפה לברזל, בדרך כלל לוקחת את הברזל עם או אחרי ארוחת צהריים, ביחד עם כמוסה של וויטמין סי, אם אין וויטמין סי, אז פרי הדר או קיווי.

אני יכולה לומר לפחות על עצמי

בתור מי שגם לוקחת תוסף ברזל באופן קבוע וגם אוהבת שוקולד
שאם אני לוקחת את התוסף ברזל אחרי ארוחה שכללה סלט גדול לדוגמא ואחר כך עוד כדור שוקולד קטן, זה לא פוגע בספיגת הברזל. זאת אני יודעת כמובן מתוך בדיקות דם שעשיתי.
כך שכנראה שזה גם תלוי מה גובר על מה. אם באותה ארוחה יש יותר מקורות לברזל וויטמין C (סלט גדול לדוגמא) אז כדור שוקולד קטן כנראה לא ישנה הרבה. פשוט עניין של כמויות.

למעלה