קפאין

lotti

New member
קפאין

שלום,

איני יודע אם זה הפורום המתאים לשאול את זה, אך אני חושב שתוכלו לעזור לי בנושא.

אומרים שהקפאין בקפה גורם לתחושת ערנות מוגברת לפרק זמן מסוים, ולאחר מכן חלה בה ירידה חדה.
אני יודע שזה משתנה מאדם לאדם, אך למרות זאת, לכמה זמן לדעתכם יספק קפה טורקי/שחור (כפית אחת בגודל סטנדרטי, כוס בגודל די סטנדרטי גם כן) תחושת ערנות מוגברת, או לחלופין- תוך כמה זמן תורגש הירידה החדה?

אודה לעזרתכם.
 

knappertsbusch

New member
משתנה בהתאם ל ->

> מין
> משקל
> אדם

אצל כל אחד זה אחרת. עבור שוודי ממוצע (מהלוגמים הכבדים) ההשפעה עלולה להיות מינורית והוא אפילו יצליח לישון אחרי ספל מלא,
ואילו אצל בחורה דקיקה שלא נוגעת בקפה בכלל, ייתכן שהיא לא תצליח להירדם כתוצאה מכוס זעירה ששתתה בשעה 15:00


אני ממליץ לנסות בעצמך. בסה"כ קפה זה טוב לבריאות.
 

jessica26

New member
קפה חזק

תקני מכונת אספרסו ,מנה אחת תעיר אותך!!!!!!!!!!!!
מכונה עם קפסולות לבית.
 
לא רק שלא מדגדג... באספרסו....

... יש פחות קפאין מאשר בכוס קפה שחור, בעיקר בשל הקלייה הקהה יותר והחליטה המאולצת המהירה יחסית,ף הקפאין משתחרר רק לאחר חשיפה ארוכה יחסית למים....
 

dudi4321

Active member
בקפסולה אין אפילו כמות תקנית של קפה

בטח שלא קפה טרי ובטח שלא קפה איכותי.
נסה למלא קפסולה משומשת עם קפה אמיתי דחוס ולסגור עם נייר אלומיניום.
לא יצא קפה איכותי בכלל מהמכונה. כי הם כנראה מוסיפים עוד חומרי טעם ואולי גם קפה נמס.
 

ezrz

New member
מעבר לעובדה שאתה מדבר שטויות

יש תקן בישראל לקפה קלוי וטחון ואי אפשר לשווק קפה שאינו שכזה , ככזה.
 

אספרסו2

New member
איפה אתה חי

חוקים לא מכובדים ונאכפים במדינה הזאת
אז על אחת כמה וכמה תקנים.

השיווק מתבסס על אחיזת עיניים
שעובדת על תת המודע של הצרכן
ומשיכתו לרבגוניות הקפסולות.

בלי קשר לקפה.
 

ezrz

New member
עוד ועוד שטויות- אתה כנראה לא מבין גדול בתחום

אי עמידה בתקינה ישראלית מהווה עבירה פלילית מעבר לעובדה שמשלוחים של מוצרי מזון נדגמים מעת לעת ע״י מכון תקנים ומשרד הבריאות בייחוד לאחר מקרה רמדיה.
התקן אינו מייחס למשקל אלא לתכולה וסוג הקפה (ועל זה עניתי לך) אבל החוק להגנת הצרכן כן, ואי דיווח על משקל נכון מהווה עילה לתביעה ייצוגית, ראה ynet מאתמול כנגד מקדונלס ישראל. קל וחומר שכאשר מדובר בחברות אירופאיות כגון אלו שעליהן אתה כותב.
אבל כנראה ככה זה שכל אחד הופך ל ״מומחה״ בפורומים
 

אספרסו2

New member
ובגלל שאתה לא מבין כלום ,

ומתחפש לאחד שמבין כמו הקפסולה שעוטה תחפושת אספרסו למרות שאינה ראויה למיתוג.
הונאת הצרכן ברורה.


„Bereitet man Espresso mit einer Kapsel-Maschine zu, sind Menge, Mahlgrad, Pressdruck und Wassertemperatur vorgegeben. Falsch machen kann man dabei nichts“, sagt Götz. Der Espresso in der Tasse muss deswegen aber nicht automatisch schmecken. Denn die in den Kapseln enthaltenen Bohnen wurden industriell geröstet. Anders als bei kleinen Röstereien werden die Bohnen hier nur sehr kurz erhitzt. Dabei können sich nicht alle Aromen entfalten, manche Bohnen werden nicht ganz durchgeröstet. „Der Kaffee enthält mehr Gerbsäure, schmeckt bitter und ist weniger verträglich“, sagt Erich Bitto, Versandleiter bei Hochland. Gemahlen werden die Bohnen für die meisten Kapseln grob, weil die Maschinen so besser funktionieren. Die Pulvermenge liegt eher bei fünf als bei sieben Gramm. Beides verkürzt die Durchlaufzeit und beeinträchtigt den Geschmack.

קליית פולי הקפה לקפסולות קצרה,ובהתאם מיצוי הארומה,חלקם לא נקלים מספיק,הקפה יותר חומצי,מר .
הטחינה גסה וכמות האבקה בקפסולה נוטה לחמש גרם.
משפיע על הטעם.
 

ezrz

New member
מה לעשות-נפלת לא טוב

ובמקרה מכיר את את ראיון הזה עם החברה משטוטגרט
אין פה שום דבר שסותר את מה שאמרתי והיפך, הם אפילו מציינים שבאיטליה יש סטנדרט שרק בו ניתן לכנות מוצר "אספרסו" (בישראל התקן הוא שונה- לקפה קלוי וטחון שכולל אספרסו )
למיטב ידיעתי רוב הקפסולות שנמכרות בישראל נמכרות גם באיטליה באספרסו, משמע עומדות בסטנדט.
 

אספרסו2

New member
שוב אתה משטה בציבור

הגרמני הממוצע ששתה כל חייו ספלי מרק שהכילו נוזל דלוח בצבע חום וקרא לו פילטר
הוא קהל היעד של ההונאה הגורפת,
לקחת את נוזל הקפסולה,להוסיף מים רותחים,סוכר וחלב
יכול לעמעם גם טעם של קפסולת רעל.

מקווה שעכשיו הבנת,הקפסולה אינה ראויה להיקרא אספרסו ולא עומדת בסטנדרט .
 

ezrz

New member
האמת שקצת התעייפתי מכם ולא מתכון להמשיך

מילא גרמנים, אבל להגיד לחברה כמו ללוואצה או אילי מאיטליה שמשווקות קפסולות שהן כבר לא מבינות זה כבר ממש בורות. אז מה, גם איטלקים שותים מרק?
אני לא מעוניין לחנך כאן אף אחד ומעריך את התשוקה לקפה טוב, אבל ממש מעצבן לראות חוסר הבנה מהותית במוצר ודיסאינפורמציה שרצה בפורום שכזה. צץ לו ברנש שמספר מה מכניסים בקפה שכנראה מעולם לא למד את התהליך או ייצר או ייבא קפה.
אני מתגעגע לימים שאילן היה מנהל פה את העניינים...
 

אספרסו2

New member
זאת מלכודת שיווקית

שמפילה רבים וטובים,עדיין זאת הונאה שאינה ברת עונש,
כי אף אחד עוד לא נענש על העדר מצפון.

לא נוח לך עם האמת,המשך להתל בציבור המאמינים לך.
 
הלו הלו...


בקפסולות לוואצה EP יש 7 גרם קפה בלוואצה בלו ובקפסולות של אילי יש 8.25 גרם מנה תקנית מדעית של קפה ובקפסולות נספרסו יש 5(!!) גרם קפה. אגב כל העיסוק אם זה נקרא אספרסו או לא נקרא אספרסו, מיותר ולא קשור לכלום

תכלס, אני לא מאמין שבקפסולות נספרסו יש 100% קפה טהור. אני בטוח שיש בקפה עירוב של "משפרי טעם" שהם יכולים להיות מופקים מקפה כמו למשל קפה נמס?!
בנינו, כל מה שיוצא מנספרסו כל כך דלוח בעיני שבברירה של בין לשתות קפה של נספרסו לבין לשתות מים מהירקון.......
 

dudi4321

Active member
אז למה יש קפסולות בכל מיני צבעים זה לא נכנס.

וכמובן בכל מיני טעמים? כמו וניל, שוקו ואחרים?
איך אפשר לדחוס נפח של מנת אספרססו של קפה טחון בתוך קפסולה? הנפח של הקפסולה פיצפון.
איך הקפה טרי אם יצרו את הקפסולה מתי שהוא, כולל זמן הובלה ועוד? אני טוחן את הקפה מתי שאני מכין אספרססו. איך אפשר להשוות.
מעולם לא בדקתי בכתובים מהי מנת אספרססו משקל וכו'. אני לא מכיר את התקן בכלל. אני גולש בפורום קפה.
מצד שני גם מגדל קפה בחצר. מה הקשר בין פולי קפה לתכולה שיש בקפסולה?
לא טוען שאתה לא מבין. לא טוען שאתה צודק, אין לי כלים לבקר את זה.
 

dudi4321

Active member
תיקון כי השתבש לי

אז למה יש קפסולות בכל מיני צבעים?
וכמובן בכל מיני טעמים? כמו וניל, שוקו ואחרים?
איך אפשר לדחוס נפח של מנת אספרססו של קפה טחון בתוך קפסולה?
זה לא נכנס. הנפח של הקפסולה פיצפון.
איך הקפה טרי אם יצרו את הקפסולה מתי שהוא, כולל זמן הובלה ועוד? אני טוחן את הקפה מתי שאני מכין אספרססו. איך אפשר להשוות.
מעולם לא בדקתי בכתובים מהי מנת אספרססו משקל וכו'. אני לא מכיר את התקן בכלל. אני גולש בפורום קפה.
מצד שני גם מגדל קפה בחצר. מה הקשר בין פולי קפה לתכולה שיש בקפסולה?
לא טוען שאתה לא מבין. לא טוען שאתה צודק, אין לי כלים לבקר את זה.
 

ezrz

New member
תשובות

לכל חברה יש מספר סוגי קפסולות. ההבדל לרוב תלוי בסוג התערובת (גידולים שונים, זנים שונים, מדינות שונות) וכד׳. מספיק שאותו זן מגודל באותה מדינה אבל בגבהים שונים וזה ישפיע על הטעם. יש כמובן גם הבדלים ברמת הקלייה.
קפה בטעמים הינו כזה: קפה קלוי וטחון עם תמציות טעם. לכן יש שוקו, וניל וכד׳. לדולצה גוסטו למשל יש תערובות עם טעם אבל דומה בסוג הקפה לקפה נמס.
מרבית הקפה בקפסולות משקלו נע בין 5 גרם ל7 גרם. אופן האטימה הינו אחד הסודות הגדולים של החברות. יש כאלו שמצליחים לאטום את הקפסולה אחת אחת ויש כאלו שנדרשים לרדיד אלומניום לאטום את הקפה באופן איכותי. הקטע הנכון הינו לדעת לסגור ולכלוא את הארומות בפנים.
אגב, האויב הגדול לטריות הקפה הינו חמצן, אור, לחות ו..קור. לכן לא כדאי לטחון הרבה קפה ולהכניס למקרר.
לגבי הגידול: לרוב גידול בארץ לא מצליח להניב קפה איכותי. קפה גדל באזור רצועת קו המשווה במדינות כגון: קולומביה, ברזיל, אתיופיה, תימן, אינדונזיה והודו.
הרבה יותר חשוב לדעת להכין את התערובת הנכונה בקלייה הנכונה מאשר סתם לחפש לטחון קפה טרי. זה גידול חקלאי, כמו יין.
אין ספק שכיף לטחון קפה בכל בוקר ולהכין אספרסו. לא כולם בנויים לזה כפי שלא כולם בנויים לאפות לחם כל בוקר. זה לא אומר שלחם שאינו ממאפייה איננו לחם.
 

dudi4321

Active member
לא הוספת לי מידע כאן.

תודה בכל מקרה על תימצות המידע.
בכל זאת.
אחד הסודות של מוכרי מכונות הקפסולות זה השיווק המצויין! כל הכבוד שהמריאו לשוק דגמי מכונות שנראות מעולה ובשיא הפשטות למי שאוהב מקבל את מנת השתיה שלו. רק שבסיכום הכל יקר, כל קפסולה זו שחיטה.
הכי נחמד זו השקית שבה מחזירים קפסולות גמורות ולא זורקים לזבל.
היתי בברצלונה בקומה של מועדון נספרסו. תאמין לי שיא היופי וההדר.

חח
אני לאחר ההכנה, בכל מנה זורק העוגיה ל3 עצי הקפה שלי. סתם לא לזרוק לזבל.
 
למעלה