"קפה הבית"

SigurRos

New member
"קפה הבית"../images/Emo185.gif../images/Emo26.gif

כולנו וודאי מכירים את המונח "קפה הבית".זה הרי מוסד.זו תרבות.זה פרקסיס חיים יומיומי.זו פילוסופייה מערבית אורבנית. זה המקום שאליו נוטלים את הגברת ל-first date מתוק עם זיק של תקווה. זה המקום שכיף לפרוש אליו בעת עגמומיות ותוגת נפש קלה,בעת תעוקה. זה המקום אליו כיף להגיע גם בעתות שמחה,כיף והשג חשוב בעבודה. זה המקום לחוויה מוכרת ונעימה.פשוטה כזו,עם חיוך בצדה. זה המקום בו בעל הבית מכיר אותך בשמך ואת כל הקפריזות הקולינאריות שלך. כן,"קפה הבית".הקפה. מה "קפה הבית" שלכם?!

פינליש

New member
במקרה שלי זה תה הבית ../images/Emo8.gif

אז כבר ארבע שנים האספרסו בר בקינג ג'ורג' פינת שדרות בנציון הוא קפה "הבית". בקיץ זה אחלה מקום לשתות בו אייס קפוצ'ינו והכי מרגיש לי סבבה עם לשבת שם גם לבד עם עיתון. בשנה האחרונה אימצנו בחבר'ה את הארקפה בבזל...מממממ... אני ממש אוהבת את המקום!! טעים, נעים, יופי של שירות ובשבת שטופת שמש נעים שם לאללה. אני שם לפחות פעמיים בשבוע ותמיד יוצאת מבסוטה. יום טוף לך

SigurRos

New member
יום טוף גם לך ../images/Emo8.gif../images/Emo8.gif

אגב,האספרסו בר בקינג ג'ורג פינת בן ציון מתהדר בסיידר חם יאמי יאמי....

איזה רעיון יפה../images/Emo141.gif להלן הקפאים:

1- הכי בנאלי אבל הכי אהוב- הקפה שבנז' עושה לי בהפתעה או במהלך לימודים ובייחוד- קם להכנת הקפה של הבוקר, שזה הכי פינוק שיש
2- (ליטי- סלחי לי
)- "קופי בין"- אייס בלנדד וניל...אווו...ממממ...
או קצר ולידו בראוני (לא סלט ולא כריך
) 3- קצר ב"ארקפה"+טאטלט פירות חובה! מ ת ה ע ל ט א ר ט ל ט י ם
! מספיק, לא?
נ.ב- מצפה להשכיל כי ברור לי שהשניים האחרונים ממש לא "פוליטיקלי פורום קורקט"

Giggle Loop

New member
אני גרה באיזור א' רבתי

או בעברית פשוטה = רמת גן. שני הבתי קפה שתמיד עושים לי את זה, ברמה של לצאת עם נעלי בית, גינס ו T-shirt נמצאים בגבעתיים המנומנמת: "קפה ויולה" הישן והטוב. ממש מקום מקסים וכייפי והשני "קפה גבעתיים" שהוא קומפקטי ביותר עם אוכל מ-ע-ו-ל-ה במחירים ממש סבירים. רצוי לא להגיע מורעבים יתר על המידה, כי מכינים את האוכל במקום מה שקצת מעכב את ההגעה. אח ! איזו טריות וטעם ...

liti

New member
קפה בונו ביקום ../images/Emo96.gif

מכיוון שאת ה- first date עברנו מזמן, הקפה שאצלנו הכי מתאים לתיאור הוא קפה בונו ביקום. המנה הקבועה כוללת ג'בטה טרייה וחמה בה נחות פרוסות חזה אווז שמנוניות המלוות במיונז, פסטו וירקות קלויים נפלאים, לצד לאטה עם מעט קצף וקינמון מעל (הגבר מעדיף בלי קינמון). פעם היינו עוצרים שם כל אימת שהיינו בדרכנו לצפון, היום גם גיחת קניות קצרה בשפיים מלווה בעצירה בקפה הבית שלנו, שם תמיד מקבלים את פנינו בחמימות, וגם המלצרים החדשים שאינם מכירים אותנו דואגים לזכות אותנו בשירות נעים וחברותי.

גידי42

New member
סי קפה

ברמת החיל. למרות שאני לא פריק גדול של קפה ובתי קפה אני ממליץ על המקום ללא היסוס. המון סוגי קפה שהם טוחנים במקום (אפשר לראות את מכונת הטחינה נמצאת בתוך מין אקווריום) שממנו הם מרכיבים את אחד התפריטים העשירים במיני קפה שונים (כולל "שוטים" של קפה עם ליקרים שונים ואלכוהול - מדהימים ודופקים את הראש טוב טוב) סנדוויצים טעימים ביותר על כל סוגי הלחם וצורותו השונים, עוגות מגרות וטעימות, ועוגיות בראוניס (למי שאוהב). המקום מעוצב בקפידה. שרות לעילה ולעילה (מי שרוצה לראות רמה של מלצרים ורמה של שרות - רק בגין זה שווה ללכת). פינות שקטות לדייטים או סתם שיחות אינטימיות. אין תפריט, ואת הפריטים (פרט לשתיה) בוחרים מדלפק נאה, כך שאפשר לראות את משמזמינים, דבר שמקטין את סבירות "הנפילות". הדברים מוגשים לשולחן (לא כמו בארק קפה שהקונצפט שם מזכיר לי את הצבא) בצורה אלגנטית ואסטטית מאד. וכפי שהבטחתי: גישה מאד נוחה לנכים, אין מדרגות וזה בקומת הקרקע, חניה בעיתית קצת בשעות היום!

liti

New member
גידי, ממש עשית לי חשק!

אני אקפוץ לשם בהזדמנות הראשונה (סומכת עליך שלא אתאכזב!). ולגבי הגישה לנכים, כל הכבוד לגידי שעומד במילה שלו (אין עלייך!). אני להבדיל לא עמדתי,לכן אנצל את ההזדמנות לתקן: נראה לי שבבונו הגישה מאוד נוחה, יש מקום לעצור ולרדת ליד המסעדה, גם החניה הקרובה נוחה, אין מדרגות (זה נמצא על המדרכה שניתן לעלות אליה מהצד), ניתן לשבת בפנים או בחוץ- אבל לקחת בחשבון שהשולחנות בפנים קצת צפופים.

SigurRos

New member
ואם כבר סי קפה../images/Emo26.gif

אז חובה לאכול את אחד משטרודליי התפוחים הטעימים ביותר שאכלתי מחיי {אני שטרודל פטישיסט} בכל מקרה הצע הכריכים והעוגות טעים ומגוון. בתאבון

איזה חנָן ../images/Emo132.gif זה לאהוב שטרודל

אבל אתה ככככככללללללל כככככככךךךךךךךך חמוד, שנסלח לך! (על הריצפה מרב צחוק. טוב שאני יוצאת מהבית עוד מעט!)

SigurRos

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif../images/Emo8.gif

גוז

New member
ארקפה רוטשילד ../images/Emo118.gif

אבל לא בגלל אהבתי המיוחדת אליהם (המחירים שם הם שערוריתיים בעיני) אלא בגלל הקרבה למשרד בו אני מבלה את רוב שעות הערות שלי...

גידי42

New member
ארקפה

על מנת להביע את סלידתי מארקפה, לא כל כך מהאוכל והשתיה אלא יותר מהקונצפט, אתאר לכם את חוויותי מביקורי האחרון בסניף ברמת החיל שהוא לטעמי היפה ואני חושב גם הגדול שבסניפים. אקדים ואומר שעוד מימי הצבא העליזים, בנראה טראומה בלתי נשלטת, אני לא יכל אבל ממש לא יכל לעמוד בתור בכלל ולאוכל בפרט. ואם הייתי נולד באיזה מדינה של הגוש הקומוניסטי, קרוב לוודאי שהייתי מת מרעב. בקיצור, יום שיש, אחרי סרט, סי קפה, קפה "הבית" ע"פ הגדרתו של רוס, ידידי המלומד, מלא ומשהיא צועקת "פתחו פה ארקפה בואו נלך" ועוד לפני שהספקתי להניד עפעף מצאתי את עצמי בקצה קצהו של תור אין סופי שבקצהו היה ניתן לראות במיוחד אם משתמשים בעזרים כגון משקפות לראית לילה, דלפק ארוך ויפה אם משהיה נראה עמוס בדברי מתיקה שונים. היה זה יום קיץ מיוזע והעובדה שהסובבים אותי שמעו על דיאודורנטים רק בסרטי מדע בידיוני לא הוסיפה להגברת התיאבון או להגברת הנינוחות מה עוד שהתופעה הלכה והתעצמה ככל שהתקרבנו והאנשים היו נאלצים לפשוט את היד ולהצביע על מה שהם רוצים. התגעגעתי כבר לקו 5.מה עוד שאתם יודעים מה זה תור בארצנו, אני הייתי כאן, רק הרגע יצאתי, מי אחרון וכו, התחלתי לפתח געגועים צרופים גם לקופת חולים ולסניף הבנק. על המהומה ניסו להתגבר בחינניות מהולה בפטתיות, כמה נערות תיכון חינניות ומנהל משמרת מחוצ'קן ונימרץ. נו בסוף הזמנו. קיבלנו בערך את מה שהזמנו, היו כמה פריטים שלא היה ברור איך מצאו דרכם למגש שלנן אבל אנחנו לא קטנוניים ושמחנו על מה שכן קיבלנו והתחלנו לעשות דרכנו אל הארץ המובטחת, שהיה במקרה שלנו מין שולחן קטן וחינני שמספיק אולי ל2 אנשים למשחק קלפים (היינו 4) שעלו שמרה בחירוף נפש שמסירותו של טרומפלדור הגיבור משולה לבגידה במולדת בהשוואה לחריצות ולהתמדה שהיא גילתה (אני חושב שהיא גם נראתה כמוהו בסוף הקרב) אחת מהחברה שלנו. מה אומר ומה אדבר, ישו סבל פחות בויה דלרוזה שלו והנזק שנגרם עד שהגענו ל"שולחן" הסתכם ב-כוס קפה אחת הפוכה שהפכה את הסנדויץ' שהזמנו למין עיסה בוצית ומגעילה, חולצה לבנה אחת לשעבר וריצפה שזקוקה לפוליש רציני. ועכשו אתם גם מבינים למה את שאיפותי להיות מלצר גנזתי עוד בשחר ילדותי. אכלנו, עד כמה שהיה אפשר את הקומפוט, ואז התברר לי שעשיתי את טעות חיי. אני שייך למין זן מוזר של דור הולך ונעלם שאוהב את הקפה שלו ממש חם. אז בהחלטה נועזת ששינתה את חיי החלטתי קודם לסיים את הפוקצ'ה והבירה ואחר כך להזמין לי כוס קפה חם. מבט אחד לעבר קצה התור, תוך כדי העלאת זיכרונות מהעבר הקרוב (הריח, הדרך, הנזק) גרם לי להבין שאני סתם אופטימיסט חסר תקנה והחלטתי לוותר. מוסר השכל: שאני הולך לאכול אני אוהב שאני יושב ואחרים מתזזים ולא להפך!!!! וזה הזכיר לי את המערכון של הגשש החיור (כן היתה פעם להקה כזו) שתגמור את העבודה נעשה חשבון

B r u l e

New member
בתי קפה

העניין שלי בקפה הוא לפחות כמו של אחרים ביין, אני יודע להבחין בין טעמים שונים וניואנסים דקים ביותר בטעמים של קפה. פעם אחת ניגשתי לברמן בארקפה ואמרתי לו שהפולים נקלו הפעם יתר על המידה והקפה חמצמץ מדי, ואכן הוא הודה בכך! עד היום טעמתי סוגי קפה רבים. אני מעדיף את הטעם החזק של האספרסו על פני סוגי הכנה אחרים של קפה, אם כי, אם אני שותה בערב ואני בוחר בקפה נטול קפאין, אני מעדיף לדלל את הטעם של הקפה בחלב. לקפה של ארקפה יש טעם מעודן ועגול ואני הכי אוהב את הקפה שלהם. יש שני סניפים בהרצליה פיתוח- במשכית ובבאזל. את שניהם אני פוקד פעמים רבות, כמעט כל יום שאני בא לעבודה. שני הסניפים הם שונים לחלוטין באווירה ובאופי השירות. שיטת השירות העצמי של ארקפה מקפיצה את החיבה שלי כלפי בתי הקפה שלהם, מכיוון שכשאני יושב עם חבר טוב בבית קפה אני מעדיף שגינוני הנימוס וקרקור המלצרים יחסך מאיתי. אבל מה... האוכל בארקפה מצטיין בחוסר מעוף, מחיר חצוף (35 שקלים לסלטון קטן בלי כלום לדוגמא), סנדוויצ´ים יבשים ומשעממים, ועוגות עם שיק תעשייתי. הטארטלטים חביבים אבל גם לא מלהיבים. בנוסף לזה האוכל כמעט לא משתנה וזה... קצת נמאס. מצד שני, קיימים בתי קפה רבים אחרים שמגישים קפה לא משובח כמו של ארקפה, אבל מצטיינים באופי שלהם, ובעיקר באוכל שלהם. בית קפה שמגיש בריסטוט, לטעמי, מבין בקפה. בריסטוט הוא הקפה העגול המלא והטוב ביותר מבין חברות הקפה השכיחות. בתי קפה מועדפים עלי הם "קפה ויולה" בגבעתיים, בו יש אוכל ברמה גבוהה ועוגות מצויינות. כמה בתי קפה כגון קופי שופ ובר ועוד רבים שלא אפרטם. בסך הכל... ארקפה הרצליה (שני הסניפים) הם המועדפים עלי. דא עקא, האוכל, לטעמי מוריד את תואר המקום המושלם.

גוז

New member
השגה קלילה

אני נאלצת שלא להסכים איתך על האוכל בויולה. דווקא שם הייתי בוחרת את המילים "חסר מעוף". המקום נעים, ונוח לגבעתיימים, אבל זהו בעיני.

גוז

New member
וגם ../images/Emo118.gif

אני דווקא מחבבת את הסנדוויצ'ים בארקפה. וגם בארומה - שתופסים תאוצה בתל-אביב לאחרונה (הם התחילו כמקום אחד ברח' הילל בירושלים - ורק אחרי מספר שנים עברו לעיר החטאים והתחילו להסתנף).

למעלה