ולגבי מה שישפר
כמובן שציינתי במפורש - שאשתדל לא לשים יותר אוכל ממה שצריך, כך שבעניין של לא לקחת לצלחת יותר ממה שצריך, ולא לקנות בסופר יותר ממה שצריך, אני איתך לגמרי, אבל אם אוכל יותר ממה שצריך בגלל שבכל זאת יש בצלחת, ולא הערכתי נכון, הכלל שקיים אצל לא מעט אנשים שחוו רעב אמיתי, של לסיים הכל, לא יביא לשום דבר טוב. ההערה שלך שאם כל אחד יחשוב שהוא לא ישפר, אז זו תהיה נבואה שמגשימה את עצמה, נכונה, אך אני לא רואה את הרלוונטיות שלה לאלו שאוכלים יותר ממה שצריך בגלל שאסור לזרוק אוכל. ועדיין הכל בפרופורציות. אין טעם להשקיע מאמץ עיקרי, ברחיצת כלים במים עומדים, כאשר יש פיצוץ בצנרת של הבית שגורמת לבזבוז של קובים. אין טעם להשקיע זמן בלחסוך אגורות כשהזמן הזה שווה מאות שקלים. תשקיעו את הזמן בצורה חכמה, וישאר לכם יותר זמן לתרום למי שנזקק. תעריכו נכון את שווי הזמן שלכם, ותתמקדו רק במה שווה את הזמן, ויהיה לכם כסף לתרום למי שצריך. אם תשקיעו הרבה זמן באגורות, לא יהיה בסוף מספיק כסף לעצמכם. הגדולה היא להעריך נכונה את שווי הזמן שלכם. אני כאן עושה הבדלה ברורה, בין מצב שבו התרומה שלי לא משמעותית כי אני אדם אחד ואחרים לא עושים (אבל היה נכון שכולם יעשו), ובין מצב שבו לא נכון לי כמו גם שלא נכון לאחרים, לעשות דברים מסויימים. בפיצוץ בצינור חשוב לטפל. בגורמי בזבוז המים העיקריים חשוב לטפל. בדברים שבהם ההקרבה יחסית גדולה, (בין אם אחד מקריב ובין אם כל האוכלוסיה) יחסית לחסכון, לא נכון לחסוך.