קפה פילטר חמוץ

seelinewoman

New member
מניסיוני בגרמניה זהו הטעם המועדף עליהם

ולפי מה שאמי הארגנטינאית אמרה זהו בעצם
הטעם המקורי לפני שקולים אותו עד שריפה ברחבי העולם.
אני יודעת שכאן אוהבים את הקפה מר,
אבל זה לא מעיד על איכות בהכרח או רק שימוש בזן.
מכל מקום, זהו הטעם הגרמני ואני אוהבת אותו.
זה לא הורג את הארומה אלא מחזק אותה.
 

אספרסו2

New member
קולינריה בכלל זה לא הצד החזק של הצרכן הגרמני,

שהציפיה היחידה שלו ממזון היא שיהיה זול.
לפי מוצאה של אימך היא לא היתה מתקרבת כאן
למנות הבשר ששוחות בתוך רטבים מוזרים,
כי זה הטעם המועדף עליהם.
 

seelinewoman

New member
ממש לא נכון


זה שיש להם לא מעט מאכלים מוזרים או כאלה שנחשבים
לאוכל רחוב עדיין לא אומר שאין להם אוכל מצוין.
להבדיל מישראל, הם לא מבשלים במרגרינה אלא בחמאה, למשל.
אפילו את הברלינר, שהיא הספוגניה המקורית הם עושים בחמאה.
ועוד לא התחלתי לדבר על מיני הלחמים, בשרים והתבשילים שלהם.
ברור שיש אוכל גרמני זול ויש יקר יותר.
יש עני ויש עשיר, בדיוק כמו באיטליה.
העניין הוא שמדובר בטעם, לגמרי טעם.
בנוגע למחיר: הגרמנים חיים מצוין משום שהם לא חונקים אנשים ביוקר המחיה
אם אין להם כסף, ולכן אפשר לקנות באלדי וגם באוטו מס.
הם ממש לא מוכנים לבזבז כסף על אוכל אבל גם לא יתפשרו על איכות.
מצד שני, לפחות כשאני חייתי שם לא היה צורך בזה כי גם האוכל הטוב סביר ומעלה באיכותו.
גרתי שם שנה והמבחר היה מדהים ומכניס לכיס הקטן כל מה שאנחנו חושבים על סופרמרקטים ומעדניות.
מה שיפה בגרמניה שכשהם מאמצים קולינריה מהשכנות שלהם באירופה
הם עושים את זה על אמת וכמו שצריך, לא כמו היומרנים שלנו.
בשכונה שגרתי בה הייתה מכולת טורקית, מכולת איטלקית, מכולת טבעונית, שלושה סוגי מרכולים
ואין ספור מזללות, מאפיות ומסעדות וביר גרטנים גרמניים.
 

אספרסו2

New member
אז כנראה ששנה לא הספיקה לך

על מנת לאבחן נכונה את המצב לאשורו,אני גר בגרמניה כבר הרבה שנים
וחוויתי את כל רבדי הקולינריה שלה בכל איזוריה ולכן איתן בדעתי
לגבי המצב בשטח.
האימוץ הקולינרי הוא לא אימוץ אלא מהגרים שמבשלים את מה שהם מכירים.
 

seelinewoman

New member
כפי שאמרתי, שאלה של טעם


זה שאתה גר בגרמניה שנים ודגמת הכל לא אומר שטעמך משובח מלכתחילה.
סביר להניח שיש לך את הסטנדרטים שלך, זה לא אומר שזה טוב וזה לא אומר זה רע.
זה רק אומר שזהו הטעם שלך.
זה שהוריי מארגנטינה ואני גדלתי גם בארץ בשנות השישים על חאמון ופרמזן אמיתי,
פיצה מאפה בית, ניוקי וקנלוני ביתיים ושרימפס טריים מהדייגים בעיר שבה גדלתי
גם לא אומרים שכל מה שאני אוהבת נחשב משובח לפי סטנדרט "מקצועני" כלשהו.
זה רק אומר שכך גדלתי.
אני עדיין אוהבת במבה וריבת תות שדה פושטית ולחם אחיד של פעם עם חמאה וזהו.
זה גורמה?
זה גורמה של פשוטים, לפחות לטעמי

בקיצור, לא קונה את הדירוגים למיניהם, רק את הטעמים.
 

אספרסו2

New member
דיברתי באובייקטיביות

ואת מנסה להיות סוביקטיבית ,כך אי אפשר לשפוט נכונה.
כנראה שאין לך את הכלים להבין את מה שכתבתי
ואת רומזת לכיוונים של בועה קולינרית שגדלת בה
ורומזת שסבתי הנאפוליטנית לא הוציאה מטעמים תחת ידיה
ולכן טעמי אינו משובח,הרשי לי לגחך קלות.
 

seelinewoman

New member
להפך, יש לך בעיה בהבנת הנקרא

אם אתה חושב שאני טוענת שאין לך טעם.
כל שאמרתי הוא שאין לסבתות שלנו קשר לגורמה
רק משום שגדלו ובישלו כפי שבישלו.
כל אחד וטעמו וצר לי שאתה לא מספיק סובלני לקבל את העבודה
שלכל אחד טעם משלו ולכן אני מתנגדת להאחדת קריטריונים
מלבד עניינים ברורים של טריות, עוצמת תיבול וכדומה.
אין לי שום בעיה להעניק לך את תואר האנינות הגדולה משלי.
אדרבה, באמת ובתמים ובלי ציניות
אני מוותרת עליה בשמחה ונשארת עם הגבינה הלבנה והעמק שלי
 

אספרסו2

New member
כמי שפת לחמה תלויה

באופן הניסוח שלה אני כולי תקווה
שאת מצליחה לרכוש את העמק,
כי על מישור עושר השפה
לא הצלחת להלך בביטחה יתרה.
 

seelinewoman

New member
אולי בגלל זה אני מובטלת


אכן, ניסחתי מעומק העייפות וחוסר הריכוז שלי.
כך נראה מי שכותב ועורך שעות ללא ריטלין.
לא על זה יקום וייפול המוניטין המקצועי שלי, עם זאת.
שבוע נהדר.

אגב, שאלה: מה דעתך על קפה ג'ייקובס, קרונונג כמובן?
יש לי ויכוח עם חבר על הטעם שלו.
מאז שהכרתי אותו בגרמניה זה מה
שאני מעדיפה בגזרת הקפה הקנוי המוכן,
וגם משתמשת בו לקפה-פרס.
גם נס קפה.
 

אספרסו2

New member
לא מתקרב לזה

אבל כמו עם הקפסולות,
נראה שהקהל נשבה בקנקן השיווקי
ונשאב לתוכן בכוחו של הרגל.
 

seelinewoman

New member
במקרה שלי זה עניין של כסף

פשוט אין לי כסף, ואני גם מובטלת כבר שמונה חודשים.
מצחיק אותי שאני מתעקשת לא לוותר על על קפה נורמלי,
גם אם לא בסטנדרט המקובל, האנין.
 
למעלה