קפה פילטר

duncken

New member
אני שותה קפה פילטר בבית - כנסי

יש בהום סנטר מכונות פשוטות של דילונגי ובחנויות חשמל קטנות ופרטיות ראיתי מכונות קצת יותר מתוחכמות.

הדילונגי עולה בערך 150 ש"ח.

מה שקורע את הכיס הוא לקנות את הקפה הטחון. למשל המוקה של עלית זה בערך 50 ש"ח לחצי קילו. יש גם של יצרניות גרמניות בסופר מרקט במחיר גבוה יותר.

אני קונה פולי קפה, קולה וטוחן אותם לשם כך. יותר טוב מהכל.

את הפילטרים מנייר (גודל 2X4) אפשר לקנות בסופרים גם במחיר של 12 ש"ח לכמות מועטה יחסית של פילטרים. אני את שלי מביא בחבילות של 200 פילטרים לחבילה מחו"ל תמורת 1-2 יורו לחבילה כשאני טס. כך אני קונה אספקה לשנה.

Buttercupple

New member
ומרוצה מהמכונה?

מבחינתי לקנות היום.

התקשרתי לאמיגו, אין להם את האביזרים לקפה פילטר, יהיה אולי מתישהו בהמשך.
וראיתי שהקונוסים ודפי הפילטר נמכרים בחצי חינם ורמי לוי אבל באמת שלא מגיעה לשם בקרוב.

אבדוק את עניין המכונה, אולי אפילו עוד היום
קפה טחון הבאתי מאיטליה, כשיגמר אשקול צעדיי להמשך

תודה!

duncken

New member
היו לי 2 דילונגי מהום סנטר

לאחד נשבר הקנקן ואז אין מה לעשות ולקנות מכונה חדשה. השני עשה את העבודה עד שקניתי בביקורי האחרון בחו"ל מכונה מתקדמת יותר של אלקטרולוקס.

בסך הכל מכונות בסיסיות שעושות את העבודה. רק זיכרי להשים מסיר אבנית כי המים בארץ סותמים מכונות אלו די מהר.

Buttercupple

New member
בלנד לקפה פילטר

היי חברים
חוזרת לשאלות נוספות במסעי אל קפה הפילטר המושלם.

טעמתי קפה פילטר מחברים שמחזיקים במכונה ייעודית. שוב, הזכיר לי את הפרנץ פרס.
קפצתי לאמיגו, בעצתכם, ושם נאמר לי שאני צריכה לחפש בלנד שהוא יותר כהה, והמליצו לי באופן ספציפי על יוליוס מיינל.

סיכוי שאתם יודעים היכן אפשר לרכוש את הבלנד? לחילופין להמליץ על בלנד מתאים לפילטר?

תודה!

Buttercupple

New member
ומאיפה בכלל אפשר לרכוש קפה

במחיר סביר? משיטוט באינטרנט נראה שזה ממש יקר.

knappertsbusch

New member
אין בלנד ״מתאים״ לפילטר. זה עניין של טעם נטו

הפינים שותים קפה פילטר בכמויות בלתי נתפסות, ושם הוא בדרך כלל קלוי בהיר עד בהיר מאוד.
השוויצריים שותים גם כן לא מעט (בערך חצי מהסקנדינבים, עדיין פי כמה יותר מפה) ואצלם הקפה המקובל
קלוי כהה מאוד, כמעט מפוחם.

אני חוזר על ההמלצה שלי להתנסות במספר סוגים עד שתמצאי את מה שטעים לחיכך,
בלי להקדיש אפילו שביב של מחשבה על המונח השגוי ״מה הבלנד המתאים״.

למעלה