קפוארה בדי וי די

noalita

New member
קפוארה בדי וי די

למישהו יש המלצה לקלטת מסוימת ? המון תודה!

Forever NemeSh

New member
קפואירה צריך לעשות לא ללמוד דרך DVD

אני אומרת ללכת לאימון!!! אין כמו אימון!!

noalita

New member
כבר התאמנתי בעבר

פשוט כרגע אני עושה סוגי אימון אחרים ואין לי כסף מיותר ועדיין חייבת את זה אם יש לך מושג איזו קלטת טובה יכולה לעזור בנושא אשמח לשמוע

surpresa

New member
מסכים עם נמש

יש כמה שעברו בדרכי , לא ב DVD ... על המחשב ... Mastering Capoeira - Vol 1-5 - Fundamentals Capoeira school - Mestre Mao Branca לטעמי זה נחמד לצפות אבל שווה יותר ללכת לאימון . אגב , אם תרשמי capoeira ביוטיוב את תהיי עסוקה בצפיה במשך ה 10 שנים הבאות .

coacain

New member
כל הכבוד על המשמעת העצמית והרצון

פעם היה לי את הרצון ללמוד עוד ועוד, , , ועכשיו הוא קצת חוזר,, עצה: יש הודות או סתם מפגשים בים! לך לשיעור אחד, תרחרח מה קורה מעבר לאימונים

Kalimac

New member
אז ככה

אין לי המלצות על קלטות. ואסביר גם למה: 'לדעת' קפואירה זה לא לדעת מספר תרגילים/תנועות מסויים ו/או שירים, אלא ה_הודה_. האימונים בימינו הם בעצם כלים שבאים לידי ביטוי בהודה. בזמנים של פעם לא היו אימונים כדי ללמוד - אנשים נכנסו להודות מבלי לדעת כלום (בדיוק כמו אנשים שנכנסים היום מתוך לגלוג "בוא נרקוד בוא!") ולמדו על בשרם מתי ואיך להתכופף, לקפוץ, לתקוף וכו'. אי לכך, אני מאמין שגם אם מישהו יידע את 'כל' התנועות, כל עוד הוא לא יודע כיצד ליישם אותן ב_יחס_ למישהו אחר, הוא לא באמת משחק קפואירה, אלא מבצע מופע סולו. כל הנקודה במשחק קפואירה, היא האינטראקציה בין שני השחקנים, בעוד שרוב הפעמים משחקים זה _עם_ זה, ישנם גם המקרים בהם נלחמים זה בזה; ובשני המצבים האלה, אם מישהו לא מאומן מבחינה רפלקסיבית/קוגניטיבית על "תנועה ביחס לשותף" המשחק/קרב מאבד כל תוכן ומשמעות. כי אחרי הכל, המשחק הוא כמו שיחה, וכמו שאנחנו יודעים, קשה מאוד לנהל שיחה עמוקה כאשר מדברים עם עצמך.

ToryMaster

New member
ולמדת מהן איך לתקשר עם אחרים?

כי זו ההשוואה, אתה יכול לדבר רק עם עצמך לנצח ואולי להרוויח מזה הרבה, אבל זה לא ייתן לך כלום כשתבוא לדבר עם מישהו אחר, נכון? זה לא ייתן לך יכולות תקשורתיות, הבנה של אדם אחר וכן הלאה. כנ"ל קפוארה, אתה יכול לעמוד מול המראה ולבעוט כמה שתרצה, אבל א. אתה עלול לפגוע בעצמך וב. זה לא ייתן לך הרבה למשחק אמיתי. [ורק כשסיימתי לחפור, קלטתי שאתה בכלל לא הבחורה שפתחה את השרשור ובטח יצאתי חומוס, אבל לא נורא, הכל בשביל אדוםיומולדת!]

wolfeyes30

New member
../images/Emo6.gif חומוס, אהבתי

ואם כבר נכנסים לפילוסופיה של העניין... אם אני מדבר איתי אז אני יודע לנהל שיחה איתי, ואם עם אחר אז אני יודע לנהל שיחה איתו (שלב אחד נוסף) אבל, למשנתך, זה לא ייתן לי כלום (דוקא ייתן באיזושהי רמה) כשאני אבוא לנהל שיחה עם אחר אחר וכן הלאה. ככה גם בקפוארה אם אני אשחק עם אחרים אני אשתפר יותר מאשר במשחקים עם עצמי אבל כדי להמשיך להשתפר ולא להכנס לתוך מסגרת משחק אחידה צריך לשחק עם אחרים ואחרים אחרים ואחרים אחרים אחרים וכו' אבל כל זה לא סותר את הצורך בלהתאמן לבד או את האפשרות שאחרי התחלה בסיסית ללמוד קצת לבד. ת'אמת, השיחות איתי היו משעממות אבל לא רציתי להעליב אותי

ToryMaster

New member
לאלא, פספסת אותי

[אולי זה כי אתה מדבר עם עצמך
] למשנתי, אם אתה מדבר רק עם עצמך ולא מתקשר עם אחרים, הכישורים החברתיים שלך לא יועילו לך כשלשם שינוי כן תדבר עם מישהו אחר, נכון? כי איך תדע לתפקד עם אנשים אחרים, אם אתה לא עושה את זה ומתאמן על זה בחיים האמיתיים? זה כמו לשחק סימס ולחשוב שככה תדע לתפקד בעולם האמיתי, או משהו. זו ההקבלה, ללמוד קפוארה מDVD ובלי אנשים אחרים זה כמו לדבר עם עצמך ורק עם עצמך, אני בטח האדם האחרון פה שיכול להסביר למישהו את החשיבות של הקבוצה והאנשים בקפוארה.

Kalimac

New member
אכן

אחד ההיבטים הכי חשובים לדעתי קפואירה הוא ההיבט החברתי.

wolfeyes30

New member
לאלא את פספסת אותי

לדבר איתי יביא אותי לכישורים חברתיים עד רמה מסויימת, נמוכה אמנם אבל קיימת, לדבר עם אחרים יועיל לכישוריי החברתיים. מה שאני הדגשתי זה שצריך לדבר עם הרבה אחרים, מכל מיני מקומות ותרבויות כדי שאני יוכל להתפתח חברתית יותר. ונחזור לקפוארה, להתאמן לבד יביא אותי לרמת משחק מסויימת, לפחות של הכרת התנועות ולא של תגובה לאחר, לשחק עם אחרים יביא אותי לרמה יותר גבוהה, אבל גם עד למסגרת מסויימת ושיפור היכולת באותה מסגרת. צריך לשחק עם הרבה אחרים מכל מיני מקומות ותרבויות כדי להתפתח בקפוארה יותר. בנוסף כדאי להמשיך להתאמן לבד ואפילו די הרבה כדי לשפר את התנועות אין פה חד משמעות הכל תופס, צריך לשלב ולא להתקבע, נראה לי שזה חלק חשוב בקפוארה, בחיים בכלל מה רע בחומוס?? היה דווקא טעים אצל אווזי בצהריים

ToryMaster

New member
לא פספסתי

כאילו, כן הבנתי את מה שאמרת פה, זה פשוט שלפי מה שכתבת, פירשת לא נכון את מה שאני אמרתי. כי נכון, אתה צודק, אבל מחוץ לנקודה שניסיתי להגיע אליה [שהיא - למה אני לא מסתדרת עם הרעיון של ללמוד קפוארה מDVD]. חומוס זה מגעיל

wolfeyes30

New member
צודקת

אבל אפשר ללמוד ג'ינגה מDVD אפשר ללמוד בעיטות, אסקיבות, אפשר קצת סקוונסות המוגבלות היא שאין מי שיתקן, יחזק את הנקודות החלשות ואין עם מי לשחק

Kalimac

New member
לכן תהליך הלימוד פגום מלכתחילה

כשאין משוב ישיר, אין לדעת אם מה שאתה עושה (לא) נכון. כל מיומנות לחימה כלשהי, אינה יכולה להיות נרכשת באופן עצמאי. כל מה שתלמד לבד, ישמש אך ורק בתור קישוט - ואם לצטט (בערך) את הגדול מכולם, ברוס לי: "אמנות וכל צורה ודרך חסרת כל משמעות כשהיא משמשת לקשט, הצורך בתוכן גדול מהכל". מספרים ו/או קלטות, ניתן ללמוד באופן _תאורטי_ על יסודות התנועות, אבל לא הרבה מעבר לכך.

ToryMaster

New member
תודה

זה בעצם מה שניסיתי לומר, מה שווה אמנות לחימה, ועוד אחת כמו קפוארה, כשאתה עושה אותה לבד? זה כמו לשחק פוקר עם עצמך!

wolfeyes30

New member
לברוס לי היה

המתקן הזה שלו, עם מי הוא התאמן עליו? אני בטוח שגם אתה מתאמן לבד, משפר בעיטות, פלוראו, ג'ינגה באימונים בקבוצה המאמן מתאר את הסיקוונסה, מדגים ואז כולם עושים, המשוב הוא בד"כ לפי הרוב וכשיש אימונים גדולים עם הרבה אנשים אין משוב ישיר אלא כללי. אני לא רואה איך אימון לבד זה אימון ללא תוכן ומשמעות. גם בקשר ליופי של התנועות, שיפור האסטתיקה, הזרימה והיופי של התנועה או "קישוט" הוא לא חסר תוכן. את התוכן מאימון אני לוקח אם היה משוב ואם לא, גם מאימונים לבד אני לומד (אין הרבה כאלה) לכן אני לא שולל DVD, אבל עם זאת ברור לי שזה לבד לא מספיק בכלל

ToryMaster

New member
אבל הדיון הוא על לבד בלבד

ברור שאימון פה ושם עם עצמך כדי לשפר זה מועיל, אבל זה בהנחה שאתה הולך גם לאימונים קבוצתיים ומשחק עם אנשים אחרים, אם אתה לא עושה את זה, פה מתחילה הבעיה בעיני.

למעלה