קפוארה בדי וי די

Kalimac

New member
אתה מדבר על משהו אחר

להתאמן לבד על טכניקות שרכשת זה משהו אחר לגמרי מללמוד ממקור שלא ייתן לך משוב ו/או אינפורמציה על ההתקדמות שלך.

Kalimac

New member
כדי להבהיר

יעל ואני דיברנו על תהליך למידה בעוד שמה שאתה התכוונת אליו (או לפחות כך הבנתי) הוא אימון ושיפור ידע תנועתי שכבר נלמד. בעוד שאני עומד על דעתי שאין להתחיל לרכוש ידע תנועתי מקלטת/ספרים, עזרים אלו בהחלט עלולים, ואני אף מפציר במכריי, לעזור לפתח את הנרכש. למשל, לצפות בקלטת בה רואים מאסטרים משחקים, כמעט שאין לה תחליף כדי ללמוד ולהעשיר את אוצר המילים התנועתי האישי. אף על פי שקלטת כזו יכולה להרחיב את מאגר התנועות, הסגנון האישי צריך (לעניות דעתי) להתפתח באופן נפרד. כלומר, קלטות + ספרים וכו' משמשים רק קווים מנחים לעולם גדול יותר שבו רק אדם לבדו יוכל לפתח ולהתפתח.

wolfeyes30

New member
אוקיי, תגיד לי מה עדיף

להתחיל ללמוד בקבוצה של, נניח, 100 תלמידים מתחילים, או של 10? ואם התחלתי בקבוצה של 100 ובשלושת האימונים הראשונים לא קיבלתי פידבק בכלל מהמאמן אז היסודות הכי בסיסיים שלי פגומים? ומה ההבדל בכלל בין קבוצה של 100 תלמידים מתחילים לבין DVD? ומה דעתך על שיעורי אירובי/קיקבוקס אירובי/יוגה/טאיצ'י/ווטאבר שקיימים היום ב DVD? אני עומד על דעתי שאפשר ללמוד מ DVD עד גבול מסוים, שזה הרבה פחות טוב מאימון בקבוצה אבל יותר טוב מכלום.

ToryMaster

New member
בקבוצה של מאה לפחות יש אנשים

אתה זוכה לשחק עם מישהו, להתאמן עם מישהו, גם אם זה מישהואים שמתחלפים כל הזמן, אי אפשר להשוות בכלל, מה גם שבקבוצות גם של מתחילים תמיד יהיו את אלו שיש להם יותר נסיון ויתאמנו איתך וילמדו תוך כדי.

wolfeyes30

New member
כיף הדיון הזה ../images/Emo6.gif

הכוונה בשאלה היא על קבוצות של מתחילים, כולם ובלי משחק אחד עם השני, ג'ינגה, מיאלואה די פרנצ'י וסקיבה נניח

wolfeyes30

New member
מתי ראית קלטת ללימוד קפוארה?

זה דיון תאורטי, לא? ראיתי אימון כזה פעם באיזה פסטיבל דמוי בומבמלה, מלא אנשים שאין להם מושג בקפוארה מנסים ללמוד ג'ינגה עם מדריך אחד ואיזה חבר שלו היה נחמד דוקא

ToryMaster

New member
אבל מדובר פה על בסיס קבוע

דווקא ראיתי סרטונים, די משונים בעיני, אבל מה אני יודעת

Kalimac

New member
עצור את הסוסים

אני אתייחס לפי סדר השאלות שלך. דבר ראשון, באימון מתחילים גדול, תמיד אמורים להיות לפחות שניים-שלושה אנשים יותר מתקדמים שיעזרו, מכיוון שאימון בסדר גודל הזה קשה מאוד לניווט, לא משנה מי אתה. לפיכך, כשמישהו חדש מצטרף, הנוהל הסטנדרטי, הוא להצמיד לו מתקדם למשך מספר שיעורים כדי שיעבוד איתו באופן אישי עד שהחדש ירגיש בנוח עם שאר מהלך השיעור. אני מסכים עם הנאמר, אבל שוב, ראה את תשובתי לשאלה הראשונה. ההבדל הוא בדיוק כמו שיעל אמרה, האינטראקציה בינך לבין אחרים, שבעיני בקפואירה חשובה עד מאוד. דעתי על יוגה ושות' היא שונה לחלוטין, מכיוון שאלה לא קלטות של אמנויות לחימה, אלא של אימון עצמי והן משמשות כלים למי שלא מרגיש בנוח ו/או לא מסוגל להגיע לשיעור הנ"ל עקב בעיות גאוגרפיות/פיננסיות. יפה שאתה עומד על דעתך, אבל אני עדיין חושב שפספסת את מה שניסיתי לומר.

אתם כולכם מתווכחים על אותו דבר,

כולכם הסכמתם שצריכים ללמוד ביחד. אבל אפשר לעשות כמה תירגולים עצמאית.

ToryMaster

New member
אנחנו לא מתווכחים

זה נקרא דיון. הנקודה בהמשכיות של הדיון הזה היא שכל אחד מושך לכיוון אחר ומנסה להסביר למה זה נכון, אבל בעצם ממשיכים למשוך. :S.

wolfeyes30

New member
הויסה, עצרו ../images/Emo13.gif

עצרו.... יוגה ושות' הם אימונים תנועתיים שפידבק ממאמן ייתן יישפר אותם פלאים, ההבדל בינהם לבין אומניות לחימה שלא צריך יריב בשביל להתקדם, או יותר נכון שותף לדיאלוג. בקשר לעצמי, אוהו, זה דיון אחר לגמרי שבסיסו הוא שכל אומניות לחימה או אימונים בכלל זה אימון עצמי, השותפים עוזרים לי להשתפר אבל האימון הוא עצמי. ואם אתה חושב שזה בסדר ללמוד יוגה מקלטת, אז מה דעתך על ללמוד 3-4 שיעורים ראשונים בקפוארה מקלטת? נניח כמה סקיבות, כמה בעיטות ואיזה אאו ואולה... רק את התנועה בלי האינטרקציה, לא יכול להיות? אני מבין מויי מצוין מה שאמרת ומקבל את החלק העיקרי, מה שאני לא מקבל זה שלימוד דרך קלטת או עם הנחיה לא ישירה הוא פגום. לטעמי יותר נכון להגיד שהוא חסר/לא שלם כמו שאמרת, כולם לומדים בעצמם מסרטים של משחקים, מצפיה בהודות, מצפיה באחרים מתאמנים או מנסים תרגילים אם למדת משו חדש במדיה כזאת ולא דרך שיעור עם מורה LIVE לא מפחית מהעובדה שלמדת משו חדש ולא משנה באיזה דרגה אתה

ToryMaster

New member
ההבדל שמשום מה בורח כל פעם

הוא בין ללמוד גם בעזרת קלטת [בנוסף לאימון קבוצתי] לבין ללמוד רק עם קלטת, זה ההבדל שגם אני וגם גאטו ניסינו להבהיר פה, ולהציג למה בעינינו יש טעם לפגם בשיטה השניה. אתה אומר דברים חכמים, נכון, אבל אחרים, besides the point.

ToryMaster

New member
*אני* הבנתי

אני שוב אצא כלבה, אבל הנקודה שגם אני וגם החתול נוגעים בה היא לימוד מקלטת בלבד, ואתה אומר דברים שלא קשורים בכלל, ואז אנחנו לא מבינים, מצטערת, את זה אני לא מבינה

Kalimac

New member
Only a Sith deals in absolutes

(ואני גם נגד הוודקה אבל זה לא קשור לעניין) אני חושב שאפשר לסגור את הדיון מאחר שאנחנו מסכימים. ואני עדיין עומד מאחוריי מה שאמרתי, אני חושב שספרים/קלטות יכולות לשמש כמקור נוסף, אבל לא כתחליף. אני בהחלט לא חושב שכדאי ו/או מומלץ להתחיל ללמוד קפואירה, או כל סוג של אמנות לחימה מקלטת או ספר - מאחר שהתנועות הראשונות והבסיסיות מוכרחות להיות נקיות ונכונות, ואי אפשר לקבל משוב כשאין מישהו שיראה לך איך ומה לעשות. אתה עלול ללמוד במשך חודש למשל מקלטת, ואז להגיע לשיעור, רק כדי להבין שהתאמנת במשך חודש על תנועה באופן לא נכון. אני אומר שוב, קלטות/ספרים הם אחלה מקורות, אבל הם נספחים בתהליך לימוד. כך אני רואה את הדברים בכל אופן.

למעלה