אך ורק מירינדה דומה בטעמו לקינלי ! איו קשר בין פאנטה לקינלי:
הפאנטה דהוייה בטעם, חסרת מעוף, ללא גזים בכמות מספקת וטעמה טעם עני.
הקינלי המיתולוגי בטעם אורנג' היה בעל ניחוח של עוצמה, יותר מתוק מפאנטה והכי חשוב: הרבה יותר גז היה בו.
אין כמעט דימיון בין פאנטה העלובה לקינלי שמשון הגיבר !
המשקה היחיד בישראל שדומה בטעמו לקינלי הוא מירינדה של טמפו ! אך צבעו של הקינלי היה קצת יותר כהה מהמירינדה.
קינלי היה המשקה הקל הטעים ביותר בישראל וכפי שקרה עם מוצרים נוספים - חלק ניכר מהמוצרים העכשוויים טעמם דלוח ומגעיל בהשוואה למוצרים דומים או זהים שיוצרו בשנות ה-70 ! אין בכלל מקום להשוואה - מזון שנות ה-70 היה הרבה יותר טעים ומגוון מהנוכחי שטעמו עלוב !
אם נשווה את העוף בגריל המוכן בשופר-סל כיום לזה של שנות ה-70, נראה שההבדל עצום ! פעם העוף היה הרבה יותר טעים ואיכותי עם תבלינים נפלאים ! וכיום? אתה מקבל עוף-דרעק עתיר אנטיביוטיקה עם טעם לוואי מחריד ותבלינים דהויים של יצרני תבלינים מנגריות עם נסורת שעדיף לא להתקרב אלייהם...זה נכון כמעט לגבי כל מוצר מאכל. אז בשנות ה-70 היה טעם ואיכות ! כיום הכל דהוי בלי טעם. זה נכון במיוחד לגלידות ! טעמן כיום מבחיל ! מי שלא טעם ואכל גלידה אמריקאית בקפה אלנבי ברחוב המלך ג'ורג' בשנות ה-70, לא אכל גלידה אמריקאית אמיתית מימיו. היחידה שהתקרבה בטעמה לזו של קפה אלנבי היתה קראוול ברחוב המלך ג'ורג' 16.
ובכלל להערכתי שנות ה-70 היו הטובות ביותר מבחינת אוכל מאז ומעולם ! האוכל בשנות ה-60 היה די עלוב. בשנות ה-80 הוא חזר להיות עלוב...
שיא פירמידת המזון היא שנת 1975 והאמן לי שאני זוכר מצויין כמעט כל מוצר מזון בשופר-סל או במכולת בין השנים 1965 עד 2015.....והיום האוכל פשוט דרעק !!!! אין כמעט אוכל טעים עכשיו ! דרך-אגב: החלות והלחם כיום טעמן איום ונורא......