קצת ביקורת עצמית היא במקום לדעתי.

קצת ביקורת עצמית היא במקום לדעתי.

אהוד אולמרט - שאני מבין את הצורך שלו בקואליציה יציבה כדי לממש את התוכניות, אבל ממשלה של 27 שרים זה ממש מיותר. לא הייתה שום סיבה לתת לעבודה יותר מחמישה שרים והיא הייתה מצטרפת לממשלה, רואים לפי החמדנות והצורך שלהם בתיקים. אולמרט היה צריך להתעקש על להשאיר לפחות את תיק החינוך בקדימה ופרץ היה מתקפל בסוף בטוח כי לא הייתה לו ברירה. בנוסף אהוד אולמרט צריך קצת כמו שאומרים באנגלית "To Gather The Troops" ולהרגיע את החבר'ה של המפלגה לפני שהם התפזרו ויתפרעו יותר מדי, להסביר להם שכל התבטאות וכל סכסוך פנימי רק פוגעים במטרה הסופית שהיא ניהול המדינה בצורה הטובה והחכמה ביותר ! אוריאל רייכמן הוא היה צריך להבין גם כשהוא הצטרף ל"קדימה" שההבטחה של תיק החינוך מותנית בקואליציה שתורכב ואין מה לעשות שכשמרכיבים ממשלה לפעמים צריכים להתפשר על תיקים מסויימים. הוא היה צריך לדעת כשהוא מצטרף לפוליטיקה שאם כל הרצון לתת לו את תיק החינוך המצב שקרה היה עלול לקרות ולא להתנות את הישארותו בפוליטיקה בקבלת תיק כזה או אחר כי זה מציג את עצמו ממש ממש רע. הוא היה צריך לקבל את התיק שהציעו לו - שר לענייני חוקה במשרד המשפטים ולהתחיל משם, עם כל הכבוד מדובר על אדם חדש יחסית בפוליטיקה ולמרות ההבטחה הוא היה יכול לתרום המון במה שהוצע לו וגם ללמוד ולהתקדם משם. ההתנהגות שלו היא התנהגות של ילד קטן שלא נתנו לו את הסוכריה אז הוא משחק ב"ברוגז". שאול מופז הרבה תקף לגביו מה שתקף לגבי רייכמן - במקום לשים רגליים לממשלה ולשחק משחקי כבוד שיקבל תיק שונה קצת משר ביטחון,בכלל עד כמה שלדעתי הוא היה שר ביטחון מצוייין הוא צריך להתנסות גם עם תיקים אחרים אם הוא רוצה להגיע לאנשהו וגם אם זה תיק קצת פחות בכיר זה לא אומר שזה מוריד ממה שהוא, שיתרום ושיתנסה קצת בתחומים אחרים ושיהיה "גבר גבר" ולא "ילד ילד". אני תומך נלהב של מפלגת קדימה כמו שכולכם יודעים ואני מאמין גדול גם באנשים וגם בדרך אבל הם צריכים ל"התכנס"
ולהתאפס על עצמם כדי להתחיל את ניהול המדינה בממשלה החדשה בצורה הטובה ביותר ולהפסיק להציג את עצמם כילדים קטנים. הם צריכים להיזכר בדברים שאיתם הם רצו לבחירות ובשבילם בחרנו בהם. ולכל הנודניקים : כמה ביקורת שיש לי על קדימה יש לי פי 100 יותר ביקורת על "העבודה" ועל עמיר פרץ.

אשרת

New member
היום רייכמן אמר בראיון לערוץ 2

שההבטחה שניתנה לו הן על ידי שרון והן על ידי אולמרט לא הותנו בכלום. אתה אומר שיתחילו עתה לזרוק בוץ אחד על השני?

טלמ

New member
דווקא אני מגבה את רייכמן

שהוא הצטרף לקדימה הוא הודיע שהוא יכול לתרום המון מחוץ לכנסת ולממשלה - במרכז הבינתחומי ובכל הדברים שעשה עד כה. הוא אמר שאם לא יקבל את תיק החינוך יפרוש וימשיך לעסוק במגזר הפרטי בדברים למען הקהילה - מהיום הראשון הוא אמר את זה. והוא עמד במילה שלו. לכאורה, הוא עשה טובה לקדימה. הוא הוריד את נטל התיק שלו מאולמרט. למרות שחבל שאיש כמו מוכשר כמוהו לא בכנסת. הוא אמר שהוא פורש מהכנסת אבל לא מקדימה. יכול להיות שהוא יהיה ראש המוסדות המפלגתיים שלה, ראש מועצת קדימה העתידית או משהו בסגנון.

the new L

New member
אז בשביל מה

הוא היה ברשימה לכנסת? למה שמישהו שאינו רוצה להיות מחוקק יתמודד ברשימה לכנסת?

טלמ

New member
כי זה מערכת בחירות ומן הסתם

רשימה צריכה להתפאר בכמה שיותר כוכבים. ואני חושב ששר חינוך יוזם הצעות חוק, מן הראוי שהוא יציע אותם.

the new L

New member
כלומר

הוא התמודד ברשימת קדימה סתם בשביל לקשט את הרשימה. או במילים אחרות - ביזוי הבוחרים.

ElvisAlive

New member
שטויות

אם הוא כבר שר אז שיכנס לכנסת. זה מאוד הגיוני ששר יהיה בכנסת. בגלל זה יש גם הגבלה של מספר השרים שהם מחוץ לכנסת וראש ממשלה חייב להיות חבר כנסת.

mean girl 16

New member
בגלל ששרון רצה להציג

רשימה מנצנצת ומרשימה. אופס, בסוף קיבלנו את אולמרט כרה"מ ועמיר פרץ כשר ביטחון.

מעניין איך היה נוהג אדון רייכמן

אם העבודה היתה מנצחת בבחירות ולא קדימה. ומה אם קדימה היתה יושבת באופוזיציה? יש לשער שבכל מקרה אם האופורטוניסט הזה שנכנס כמו רוב חברי קדימה למפלגה החדשה הזאת מתוך אופורטוניזם גרידא, היה שובר את הכלים בכל מקרה שבו האופורטוניזם שלו לא השתלם ולא נתן פירותיו. כך שטוב מאוד שאדם כזה נוטש את הפוליטיקה, כי אדם שלא מוכן לשרת את המדינה שלו בכל תפקיד, אפילו מהאופזיציה, אינו ראוי לשרת אותה בקואליציה. ומה שהכי טוב בזה, שעכשיו מערכת החינוך בישראל ניצלה מהפרטה שתיכנן עבורה הרייכמן.

ElvisAlive

New member
דווקא ההיפך

ההיפך לא אפרטוניסט. הוא רצה לתרום לחינוך. אם הוא היה רוצה הוא היה יכול להשאר ולקבל תיק אחר. הוא אמר שאם הוא לא יקבל את תיק החינוך הוא לא ישאר. הוא לא קיבל והלך למרות שהיה יכול לקבל תיק. מי שיצא אפרטוניסט זה פרץ והעבודה. אחרי כל הסיפורים החברתיים הלך לקחת את תיק הביטחון כי זה התיק הכי בכיר. הוא רצה תיק חברתי אלא בכיר. ממש נהדר. ושלא נדבר שהעבודה דרשה שתי(!!) שרים בלי תיק, יש להם שני בבגני שרים והם רוצים עוד אחד, ואל חשבון מי זה? זה מיליונים שיכלו ללכת לדברים אחרים.

the new L

New member
טעות

עכשיו פורסם - העבודה וקדימה סיכמו שלא יהיו סגני שרים

ElvisAlive

New member
אחרי כל הפירסומים והביקרות שקיבלו

אז הם הורידו את זה. אני ע דיין מחכה שלא יהיו שרים בלי תיק.

למעלה