קצת ביקורת עצמית היא במקום לדעתי.

תלוי בלחץ הציבורי - הויתור על סגני

השרים מוכיח שלחץ ציבורי משפיע. זה תלוי בכלנו! אם נרצה - לא יהיו גם שרים בלי תיק. אם נרצה יותר - יהיו פחות מעשרים שרים.

ואיך תקרא אדם שהצטרף למפלגה

מסויימת, רק בגלל שהובטח לו תפקיד שר החינוך מטעמה? או לחילופין, איך תקרא לאדם שהפסיד בבחירות על ראשות מפלגתו, נטש אותה והצטרף למפלגה אחרת שאין בינו לבין שאר האנשים במפלגה הזאת שום קשר, רק כי הובטח לו שיהיה שר בכיר מטעמה? אדם שאין לו אידיאלים ומצטרף למפלגה רק מתוך אופורטוניזם, הוא בדיוק זה "אופורטוניסט". ושטענתי שלקדימה אין אידיאלים, בדיוק לזה התכוונתי, שכן אנשים שאינם מוכנים לשרת את מדינתם אפילו מהאופוזיציה, אינם ראויים לשרת את מדינתם בקואליציה. הדבר הכי גרוע עבור כל מפלגה זה שהיא וחבריה מתנהלים מתוך אופורטוניזם, ולא מתוך אידיאליזם. שכן בצורה כזאת גם שיקוליה יהיו אופורטוניסטים ולא ענייניים. רק תחשוב כיצד יצביעו חברי מפלגתך, למשל על התקציב או הצעת חוק של העומד בראשם, במידה ולא יקבלו את מבוקשם, למשל: לא תתן לי את ראשות ועדה X לא אצביע בעד הצעת החוק שלך, או התקציב שלך, או אני לא יודע מה שלך. וזה לא בגלל שאני לא מאמין בה, וגם לא בגלל שאני כן מאמין בה, אלא פשוט בגלל שאתה לא מפצה אותי תמורת התמיכה שלי בך. וזה ידידי אופורטוניזם

ElvisAlive

New member
הובטח לו שר החינוך

הוא רצה להיות שר החינוך ולהשפיע שמה. אם כל מה שהוא רצה זה תיק הוא היה לוקח עכשיו תיק אחר. ואם דיברת על שמעון פרס אתה שוב משקר. שמעון פרס עבר לקדימה בלי שהובטח לו שום תפקיד בכיר. ממתי "פיתוח הנגב והגליל" זה תיק בכיר? שמעון פרס הפסיד מול פרץ. מיד אחרי זה בכירים בעבודה אמרו שלא צריך את פרס ושהוא זקן מדי. פרץ לא רצה אותו אז פרס הלך. הוא הלך למפלגה שרוצים אותו שמה וגם מתאימה לתפיסה המדינית.

אוקיי, תחשוב מה שאתה רוצה

אני לא מתכוון להתווכח איתך. כי אין כל טעם להתווכח עם אדם מקובע שאין לו מושג וחצי מושג בעניין.

למעלה