קצת בכי וקיטורים

שמופית

New member
קצת בכי וקיטורים ../images/Emo7.gif

זהו, אני מניחה שהגעתי לשלב הזה, שבו כל צד רוצה משהו מנוגד, ואני נקרעת באמצע מול הרצון להיות בסדר עם כולם. הסיפור הוא כזה: אמא שלי לא מדברת עם אבא שלה כבר 6 שנים וגם אני והאחים שלי לא בקשר איתו. עם אמא שלה היא נפגשת אבל אני כמעט ולא מדברת איתה. אנחנו מתלבטים עכשיו אם להזמין אותו לחתונה בכלל. הצד השני (של תמיר) הוא צד חם ואוהב, משפחה מלוכדת גם מצד אמו וגם מצד אביו. הבעיה היא שאצלהם זה כבוד לסבא וסבתא לעלות לחופה. הדבר נודע לי רק לפני כשבוע כשראיתי את קלטת הוידאו של החתונה של אחיו, שם עמדו שתי הסבתות מתחת לחופה. לי היה ברור שהחופה תהיה משפחתית וקטנה יותר, ומאחר ואבי נפטר היה לי ברור שאחי ואחותי יעמדו לצד אמי. אז זהו. עכשיו הצד השני מתעקש על הסבתות מתחת לחופה ואז אמי תעמוד במצב לא נעים שכולם ישאלו - איפה ההורים שלה (ואין שום מצב שהם יעמדו מתחת לחופה). ואני נקרעת (ובוכה בשירותים) - מצד אחד אני אוהבת מאוד את המשפחה של תמיר ואת הסבתות במיוחד אבל מצד שני אני אוהבת סימטריות, גם מתחת לחופה, וזה שיש לצד אחד 2 סבתות ולצד האחר אין לא סבתות ולא אבא
וחוץ מזה זה יעציב (ומעציב) מאוד את אמא שלי, וזה הדבר האחרון שאני רוצה לעשות
אוףףףףףףףףףףףףף

אני הייתי מזמינה. לפעמים צריך להפסי

לנשום לדקה לקחת אוויר ולנצל ארועים כדוגמת החתונה הזאת ולחגוג חגיגת שלום. יש כלה כאן בפורום שאם היא רוצה להיחשף היא תספר את סיפורה שוב אבל גם היא עמדה במצב של להזמין לא להזמין ואני אמרתי מייד שעלינו לעשות תמיד את מה שצריך לעשות כדי להרגיש טוב ושלמים עם עצמנו. במידה וההורים של אמך לא יבואו לחתונה למרות שהוזמנו יהיה לאמא הרבה יותר קל לעמוד מתחת לחופה. היא את שלה עשתה. היא ניסתה והזמינה. במידה ולא תעשה דבר תמיד ינקר הספק אצלה מבפנים האם עשתה את הדבר הנכון או לא. אגב, לגבי הכלה הקודמת יצא בסופו של דבר רק טוב. כולם התרגשו שמחו באו ונהנו. בהצלחה.

אני בעצם מחזקת את דברי אתי

צריך לחפש את ההזדמנויות לעשות שלום. ואין כמו חתונה. לדעתי אתם צריכים להזמין, יבואו - יופי, לא יבואו- זה כבר משהו אחר, אבל אתם את שלכם עשיתם. בכל מקרה אם הם יבואו שיעלו לחופה גם הם כמובן. אני בטוחה שהם לא מדברים בגלל איזו שטות של העבר , ואולי הגיע הזמן לשים סוף לכך. בחתונה שלי הכרחי את אמא שלי להזמין את דוד שלה שהוא אח של אמא שלה(כלומר אח של סבתא שלי) שסבתא שלי והוא לא מדברים ובעקבות זה גם אמא שלי ניתקה קצת את הקשר. מאז החתונה יש שולם בין כולם .

שמופית

New member
מצטערת, אין שום סיכוי שהם

יעלו לחופה
אפילו אם הם יוזמנו ויגיעו, אין להם שום זכות לקבל את הכבוד הזה
וכשסבא קם ועוזב את הבת שלו והנכדים שלו שיושבים שבעה על אבא שלהם בגלל איזו העלבות דבילית - אני לא חושבת שזו שטות מהעבר...

מיה :)

New member
אתי, יכול להיות שהתכוונת אלי??

אני מאד התלבטתי, אצלנו במשפחה יש שניים וחצי איש ואחד לא מדבר עם השני
בסוף החלטתי ללכת לכל אחד באופן אישי עם החתן ואמא שלי ולמסור להם הזמנות באופן אישי. ומה אתם חושבים, שלא הגיעו? ועוד איך הגיעו, כמעט כולם. מאז, כולם בקשר, לפחות טלפוני. אני ממש מרגישה שעשיתי מצווה איזה כיף!!

J-סיקה

New member
שמופית שלנו

דיברת עם אמא שלך ???? אולי הכי טוב לפרוס את המצב כמות שהוא להתרגל למצב כי לא תאמצי לך סבים וסבתות בשביל החתונה .... מה שיש זה מה יש והצד השני עם כל הכבוד לא צריך להיות קובע במה שקורה אצלך במשפחה כל אחד והחבילה שלו

שמופית

New member
הבעיה היא לא

אם להזמין או לא להזמין לחתונה. את זה אני מניחה נחליט ברגע האחרון. הקטע הוא מה יהיה מתחת לחופה. זה נראה לי המוני שכולם יעמדו מתחת לחופה. דיברתי עם אמא שלי. הקטע הוא שהיא לקחה את אמא שלו לתופרת שלה היום כדי שתתפור לה שמלה, ובדרך הן דיברו על כל מיני דברים, אז אמא שלי דיברה איתה הכי פתוח (ממש מהלב) וסיפרה לה את הסיפור. והיא אומרת שאמא שלו פשוט התנפלה עליה שבשום פנים ואופן לא מוותרים על הסבתות מתחת לחופה. אמא שלי נעלבה בשקט וסובבה את השיחה לנושא אחר, אבל בגלל זה אני בכיתי (ובוכה בהמשכים...). הייתי מצפה לקצת התחשבות
ואפילו אם זה מאוד חשוב לה, שתדבר יפה ולא תעלה לטונים גבוהים. אמא שלי התקשרה אלי עכשיו וניסתה להרגיע אותי קצת והשביעה אותי שלא לספר לתמיר כדי שלא יכעס על אמא שלו. אוףףףףףףףףףףףףףףף

J-סיקה

New member
אוי....עסק ביש

בינינו שמופית למה להתחיל ישר במריבה??? תני לסבתות לעלות שיהיו שם מה אכפת לך ??? אז זה לא תואם למה שתכננת אבל זה יוצר שלום בית וזה שווה את הכל

שמופית

New member
כן ג´ס, אני מניחה שאת צודקת...

וגם אמא שלי מתחילה להשלים עם זה והיא גם לא רוצה ליצור מריבות. אני רק מקווה שעכשיו אמא שלו תהיה מספיק חכמה ולא תלך לספר לכל המשפחה שם שאמא שלי לא רוצה שהסבתות יעלו, וימנע סכסוך...

אם את אוהבת וקשורה למשפחתו אולי

תתפסי שיחה עם אמא שלו ותסבירי לה על הרגישות של אמך לעניין הא-סימטרי של חופה עם גדוד מצד אחד ומהצד השני כמעט ריק לחלוטין. הסבירי שלמרות שהדבר כרוך בכאב אמך משלימה עם זה והכי חשוב תבקשי ממנה לא להעביר לשאר המשפחה על מה שקרה ולהתייחס לסוף טוב הכל טוב

מיה :)

New member
שמופית, קודם כל אני רוצה לחזק אותך

אז קחי גם ממני
גדול אני מקווה שבסוף תסתדרו ותהיה לך החופה הכי הכי
אבל אני חייבת להודות, שאני לא כל כך תופסת את עניין האי-סימטריות. אני חושבת שמתחת לחופה צריכים לעמוד האנשים שאת אוהבים ושאוהבים אותכם, וזכו להיות מתחת לחופה איתכם. סבתי היא האחרונה שנותרה מכל הסבים בשתי המשפחות, והשאלה אם היא תהיה מתחת לחופה לא עלתה בכלל, ואפילו קיבלה כיסא כבוד (היא לא יכולה לעמוד). ולסיום, החופה היתה יפה והיא נגמרה מהר, זה כל מה שאני זוכרת ממנה!

שירי71

New member
לשמופית...

אניעונה באיחור כי לא הייתי כמה ימים ברשת. אבל ההודעה שלך מאד נגעה לליבי. אין לי ממש עצה אבל לפי איך שתארת את אמא שלך אני מצטרפת לאתי על זה שאמא שלך נשמעת אישה מאד נבונה. אין לי מושג מה קרה שם בין אמא שלך ובין הסבא אבל את נשמעת לי מאד מאד נחרצת כשאת אומרת שאין סיכויש הבסא סבתא יעלו. יש מה לברר עם אמא שלך בקשר לזה? גם לה זה ברור כל כך? אם כן, ואם אמא שלך הרגישה מספיק פתוחה לספר הכל לאמא של תמיר, עולה השאלה מה יהיה כל כך נורא אם רק סבים מצד אחד יעלו והשני לא? אז אנשים שלא מכירים ישאלו, או שלא. תאמיני לי אני לא חושבת שכולם שמים לב לזה. אגב הייתי בחתונה של חברה שלי לפני מס חודשים. הם לא תכננו מראש מי יעלה ומי לא ולא דנו בזה. כשהגיע זמן החופה שמעתי מישהו שואל מה עם הסבתא השנייה היא לא רוצה לעלות ? והסבתא השניה (לא יודעת מאיז ה צד זה היה) לא עלתה בעוד סבתא אחרת עלתה במהרה (לא ברור לי אם קראו לה או לא). וככה זה היה. וזהו. ברור לי שלך זה יעשה הרבה משמעות וקושי ולאמא שלך גם אבל מה שאמרת לגבי זה שישאלו אני לא חושבת שאנשים כל כך מעסיקים את עצמם למה כן עלו ולמה לא עלו. באמת. אני מאחלת לך ולמיר שהכל יעבור ברוגע, ורק אחרי האירוע תביני עד כמה האנרגיה שיצאה על זה חבל שיצאה. באמת , תתמקדי בלהיות שלווה עד כמה שאפשר כי כמו שתמיד אומרים (וזה כל כך נכון) החיים לא מסתיים מחתונה. הם רק עוברים לשלב הבא שלהם. אגב, אצלנו היו המון מתחים לחצים מההורים ואחרי החתונה אין רגוע ממני. מקווה שאצלכם הכל יהיה רגוע עוד לפני. בהצלחה ו-

dorlim

New member
אמנם אין לי עצות להשיא לך

אבל אני מרגישה צורך לחבק אותך. אז קחי
גדול.

אתי@

New member
גם לי אין שום דבר להוסיף על כל

העצות החכמות שקיבלת כבר... אז קחי
ו-
גם ממני... אני יודעת שאת מרגישה שזה מצב ללא מוצא, אז אני רק אבטיח לך שבסוף הכל נפתר ועוד כמה ימים תשכחי שזה בכלל היה... אתי@

שמופית

New member
תודה בנות ../images/Emo70.gif

אני מניחה שהעניינים סתם מתנפחים ובאמת ביום החתונה הכל יהיה רגוע וכייפי. תודה מכל ה
על האוזן הקשבת

סיגל2

New member
אני מאחלת לך שאכן תהיה לך חתונה

כייפית, שמחה ורגועה ושהכל יסתדר מעצמו ושלא יעיב על יומך השמח

סיגל2

New member
אני מאחלת לך שאכן תהיה לך חתונה

כייפית, שמחה ורגועה ושהכל יסתדר מעצמו ושלא יעיב על יומך השמח

למעלה