קצת בלחץ אחרי ריצה

אני שומרת את מתקפות המנע לדברים אחרים

אם כי כשממש בא לי שהוא ינקה, אז גם לזה הן נועדו

RegiKo

New member
אין קשר למקצוע? מצחיק...

אין קשר למקצוע? הצחקת אותי... בניגוד לרוב הנשים (לצערי, כי הייתי רוצה לראות יותר נשים במקצוע שלי) אני עובדת במשרה מלאה פלוס. מה שאומר שאני יוצאת מהבית ב6:30 וחוזרת בערב, לכן אני לא מנקה את הבית ושוקעת בבישולים. בינתיים אנחנו עושים שווה בשווה בסופ״ש ולפעמים הוא גם עושה יותר. אני לא אומרת את זה כדי לזלזל פשוט מביקורי המועטים בקניון בשעות הצהריים (חופשות מחלה וכאלה), הם מלאים בנשים שכנראה לא עובדות כמוני.
אז כן אני עובדת כל היום ובערב בא לי לרבוץ מול הטלוויזיה או ללכת לעשות ספורט כדי להרגיש טוב עם הגוף שלי.

שירהד1

Member
מנהל
מחכה בכליון עיניים מה יקרה כאשר תהיי אמא:)

לא שאני אומרת שאי אפשר לעבוד במשרה מלאה פלוס, אבל אז משלמים מחירים אחרים...
מאחלת לך שתחושי בעצמך ממש בקרוב מה זה להיות גם אמא וגם לנהל קריירה. לא פשוט. אני בעד השילוב, אבל זה דורש המון הסתגלות, יצירתיות וגמישות.
אגב, אני לא מתכנתת, אבל ממש אין לי זמן לבקר בקניון- לא בשעות הצהריים, ולא בשעות אחרות. כך שזה לא קשור למקצוע עצמו, אלא לכמות המשרה, מספר הילדים, ועד כמה משקיעים בזמן חופשי לעומת זמן שמוקדש לדברים האחרים בחיים.

בינתיים, תהני מלרבוץ מול הטלויזיה. עוד תתגעגעי לימים הללו:)
שירה.

שירה דוד - מרפאה בעיסוק -
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים בעלי קשיים התפתחותיים ולקויות למידה.
מדריכה קלינית של מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות.
מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028

RegiKo

New member
כשאני אהיה אמא לידי יהיה גם אבא

הרבה אבות מנהלים אחלה קריירה אז למה שנשים לא יוכלו לעשות את זה?
האבא יכול לעשות את הכל בדיוק כמוני, ורוב הסיכויים אפילו יותר טוב (כן הוא יותר טוב עם ילדים).
אני מכירה נשים במקצוע שלי שעושות את זה בלי בעיה וגם במקצועות אחרים שעובדים בהם במשרה מלאה, הכל שאלה של סדר עדיפויות.
אני אישית מאמינה שהחיים לא צריכים להיגמר כשמגיעים ילדים וצריך להשקיע בעצמך ובזוגיות.

שירהד1

Member
מנהל
לא רק שהחיים לא נגמרים כשמגיעים ילדים,

אלא שהם פתאום מתחילים להם באיזו תפנית נפלאה ומופלאה, שמשנה אותנו בצורות נפלאות ומגדילות אותנו בהמון מובנים.
אני הראשונה שבעד שילוב בין קריירה למשפחה, ועושה זאת וחיה את זה, אבל מי שמספר לך שהוא עושה את זה "בלי בעיה"- כנראה לא אומר לך את כל האמת:)

מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028

RegiKo

New member
קריירה וילדים אפשרי לגמרי

אבל רק במשפחות שהבעל הוא שותף מלא, לצערי בארץ התפיסה עדיין מאוד פרימיטיבית וכשמדברים על קריירה ועבודה אז זה באחריות הבעל וגידול ילדים וניקיונות באחריות האישה...
לשמחתי אצלי זה לא ככה...

שירהד1

Member
מנהל
גם אצלי הבעל הוא שותף מלא, וכך גם אצל כל חברותיי,

אבל- עדיין, זה לא פשוט- לנהל שתי קריירות, לגדל ילדים ולהשקיע בהם, לנהל בית על כל מה שזה כולל, לשמור על הזוגיות, ולשמור גם קצת זמן לעצמך בכל הבלאגן הזה- זה מורכב.
כך זה אצלי, ואצל חברותיי, ואצל המשפחות של החברים והחברות של הילדים שלי.
אני לא יוצאת דופן בזה, ואני גם לא מתלוננת. רק אומרת שזה אפשרי, אבל מצריך המון יכולות. חכי ותראי.
אגב, ככל שהם דווקא גדלים, צריך יותר להשקיע בהם- בכישורים החברתיים, בלתת לכל אחד את הצרכים שלו, לפתח אותם, לפתח אצלם כישורים ויכולות שיכינו אותם לחיים, להתרוצץ איתם לחוגים/לחברים/לקחת...להחזיר.......זו עבודה נפלאה ומדהימה, 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע.
מאחלת לך שתזכי לעבודה נפלאה זו, במקביל לעבודתך הנפלאה האחרת, שגם מתגמלת כספית:)

מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028

הקשר בין המקצוע למידת ההשקעה בחיי הבית הוא לגמרי מקרי

הכל תלוי באיזון שעושים בין העבודה לבין הבית, לבד, בזוג, או עם ילדים.
ואם כבר תכנות - אז דווקא בעולם הזה יש הרבה יותר גמישות בשעות העבודה. זה שאת עובדת הרבה שעות, לא אומר שכך זה חייב להיות.

RegiKo

New member
תלוי למה את מתכוונת ב״השקעה בבית״...

לי מן הסתם יש פחות זמן לנקות ולבשל מאשר למישהי שעובדת 1/3 משרה...
ורק שתדעי שבתכנות ומקצועות ההיי טק בכללי יש הרבה שעות עבודה (כמובן אם רוצים להצליח ולהשיג תוצאות).

עקרונית, בתכנות, אפשר להצליח גם עם פחות שעות

אין שום תועלת בלעבוד יותר מ-10 שעות ביום (למעט משימות דחופות).
יש המון יתרונות בלצאת מהעבודה בשעה סבירה ולהספיק לעשות קניות, לשטוף כלים, לקפל כביסה, להתעמל, וגם לרבוץ מול הטלויזיה.
מציאת האיזון הזה מאוד חשובה להצלחה בקריירה לא פחות מאשר לגוף ולנפש.

מה שצרם במה שכתבת זה שהשתמע מזה שבגלל שבחרת במקצוע "גברי" את פטורה מהמטלות הנשיות (כביכול) של ניקיון ובישול. אבל יש גם משהו מענג ומרגיע בבישול, ובניקיון. במיוחד שאת הדברים האלה את עושה לביתך ולא בשביל הבוס שלך.

RegiKo

New member
נכון אבל אני שואפת ליותר מבינוניות...

אין מה לעשות בשביל לבלוט צריך להשקיע גם מבחינת שעות, ואם אני יוצאת מוקדם זה ממש לא בשביל לעשות קניות/כלים/נקיון....
תכנות זה לא מקצוע גברי, כולן יכולות לעשות את זה, לצערי אנחנו חיים במדינה מיושנת בה הרבה מהנשים עדיין חושבות שהן חיות בשביל, כמו שכתבת, לנקות ולבשל. וזה מה שצורם...

ספרקית

New member
חריגה חד פעמית לא תגרום לשום נזק

ומכיוון שעשית ספורט לפני ההריון, מומלץ להמשיך (ב- 75% עצימות, כפי שכבר כתבו לך).

שיהיה המשך הריון בריא ותקין

למעלה