אני יודעת שלנשים ישנה האפשרות
לצאת לפנסיה החל מגיל 60. אולי ישנו את זה לגיל 62. לא כדאי לחשוב כל כך רחוק. כדאי לחשוב על ההווה. מה כן אפשר לעשות. אם אפשר למצוא עבודה שממש תופסת אותך חזק, זה עדיף, כי ככה באים בעניין עצום לעבודה. ולא חושבים על פרישה או על דברים אחרים שהוחמצו בחיים בגלל המחלה. לי היה משברון קטן בגלל הפרישה. לא ידעתי מה לעשות עם עצמי, כי עבודתי הייתה בלחץ עצום ומאוד מספקת. ופתאום כלום, נאדה. אפילו שהעזיבת העבודה הגיעה ממני, זה עדיין היה שינוי גדול. החלטתי שאני זורמת עם מה שבא. גם עם העצב שאני כבר לא חשובה לאף אחד. לכאלה ששאלו מה אני הולכת לעשות, אמרתי שאני לוקחת פסק זמן להחליט. ובינתיים אני לומדת לחיות בפנסיה. עברה כמעט שנה, ואני מרגישה הרבה יותר טוב עם עצמי. פעם ראשונה בחיי אני לא חייבת לעשות כלום אם אני לא רוצה. וזה מה שאני עושה. טוב זה לא בדיוק כך. אני משתתפת כל יום בכמה פורומים, אני מתכתבת המון עם חברות באינטרנט באיסי קיו, וכמובן עם משפחה באי מייל. אני גולשת המון ותמיד רואה דברים חדשים. אני צופה מעט בטלויזיה ורק בתוכניות מובחרות. אני הולכת לישון מאוחר וקמה מאוחר- איזה כייף. אני מבשלת מעט וטעים, והילדים והנכדים באים בשבת לבקר אותי ולטעום מטעמים של סבתא. בעלי סוחב אותי למסעדה ולסרט כל שבוע. הוא לא מוותר לכאבים שלי, וזה עוזר. חברות מגיעות לביקורים. וכמובן גם שיחות טלפון ארוכות עם החברות. אני מספיקה גם לקרוא ספר אחד בחודש, ועיתון כל יום מלבד הקריאה הוירטואלית. אני משתדלת ללכת מעט אם יש פחות כאבים. כל זה נקרא אצלי להתבטל. חחחחחחחחחחחחח כי כשעבדתי עשיתי את כל הנ"ל בנוסף לעבודה. ועם המחלה. התרגלתי לתפקד עם כאבים, לא לשים לב אליהם, לקחת משככי כאבים וכדורי שינה. אני מאובחנת פיברו'. זהו. למדתי עוד משהו בחיי, לא לרצות משהו שאני לא יכולה להשיג. מעולם לא רציתי להיות מטפסת הרים, או גלשנית גלים. או כל ספורט אקסטרים. ברור שרוב האנשים לא רוצים בזה. אבל זאת דוגמא על אי רצון לרצות. היו כמה דברים שרציתי לעשות אבל לא יתאפשרו בגלל המחלה. לקח לי זמן לוותר עליהם, להחליפם בדבר אחר. זהו. עכשיו שאני בפנסיה, אני לא חולמת על טיולים חובקי עולם, כמו שאחרים עושים בגיל הזה. כי אני לא מסוגלת. אני חולמת על הכייפים הקטנים מבלי להיות בלחץ כלכלי. ואני עושה אותם. וטוב לי ושמח לי, למרות המצב. יהיה טוף מירה