קצת להשוויץ...מותר?

rustynail

New member
קצת להשוויץ...מותר?

היה לי לקוח סמוי של גינס... מזיגה נכונה = מצת זיפו גינס.... נחשו מה קיבלתי....

nunimon

New member
כל הכבוד...../images/Emo99.gif

סחתיין.... תמיד שמעתי שהם מסתובבים, אף פעם לא ראיתי.

D221

New member
גם אני רוצה!

קודם כל כל הכבוד, עכשיו - גם אני רוצה! איך מביאים לקוח סמוי של גיניס לבר? אם אני לא יודעת לצייר על הקצף עדיין יש לי סיכוי?

rustynail

New member
אין לי מושג איך מביאים לבר...

אבל לא צריך לצייר כלום, צריך למזוג נכון ולאט בשני שלבים ראשון 45 מעלות המתן דקה והשני ברוורס אנך

Symbolic

New member
אני לא מבין איך יש מקומות שזה לא הסטנדרט

לא צריך לתת פרס על מזיגה נכונה צריך פשוט לפטר מי שלא מוזג נכון זה כמו שתקבל פרס על שמזגת ג'וני אדום באולדפאשן במקום בכוס מרטיני. אני לא בא נגדך או משהו, אבל אתה, שעובד במקום רציני, וברמן רציני שמבין את החשיבות של המזיגה הנכונה בטוח מסכים איתי. ושוב - מברוק, אני בטוח שהייתי נורא נהנה לשבת אצלך על הבר

Symbolic

New member
ובכל זאת

גינס צריכה לצאת כמו שגינס צריכה לצאת ומזיגה נכונה תקפה לכל בירה אחרת, אם זה סטאוט, לאגר או אייל. אם זה לחץ במטבח אז מוציאים מנה חצי מוכנה? אין מה לעשות! לחץ זה לא אמור שמורידים סטנדרטים מקום נמדד בסטנדרטים שלו בשעת לחץ

Symbolic

New member
אוהבי הגינס התאחדו

או יותר נכון "אלה שכבר לא יכולים לסבול גינס לא מזוגה טוב ולשלם עליה 25 שקל"

rustynail

New member
אפשר לפתוח קבוצה בפייסבוק! או שלא....

מזיגת נכונה של גינס היא בעיה כלל עולמית.... ישראל והברמנים הזריזים שלה היא לא היחידה בתחום.... אבל אין מה לעשות אם המהלך של גינס בהקשר הזה היה קצת יותר רציני של מתנות אולי זולות יותר אבל יותר זה היה נראה אחרת... בינתיים מתוך הרבה ברמנים שראיתי\עבדתי רק מעטים מקפידים על גינס\קילקני וכו' עצוב אבל נכון וקצת לא נעים להגיד אבל גינס אני משתדל רק להזמין בברים מתמחים( אירים או שעל דגלם חרוט הגינס!) מהסיבה הפשוטה שבניגוד לכל שאר המקומות לברים האלה יש מיקסר ובלוני חנקן ופחמן דו חמצני נפרדים ולא בלון משולב ומקפידים לרוב על מזיגה נכונה! ושם הגינס טרייה כראוי! אפשר לפתוח שירשור הברים המוזגים כראוי... לא נראה לי שנמצא יותר מדי... גם אצלנו יש ברמנים שחוטאים, לדעתי עניין של אהבה ומוסר עבודה למקוצע ותו לא ! אהה ואני שונא את התילתן... דיי טוב בזה אפילו אבל פוגע במראה החלק והיפה של הגינס! ולציין מקום ששמעתי ממספר אנשים על גינס מעולה הבר שטיב טעם בראשון. נ.ב. התגובה פונה הן לגינס ומרפיס כאחד!

תלת חי

New member
מסכים

כלקוח. ובכל זאת, לא תמיד התנאים בשטח מאפשרים.. בתור מישהו שעבד ועובד במקומות לחוצים, ראיתי מה קורה בפועל.. בזמן שאני מוזג גינס נכון ב- 25 ש"ח פספסתי 5 וודקה רד בול ב44 ש"ח לאחד... אני אומר לכם, בפועל, בלתי אפשרי למזוג כל גינס בדקה וחצי...

or83

New member
אבל זה היופי בלדעת לעבוד כמו שצריך

לא שאני רומז פה שמישהו לא עובד כמו שצריך, אבל גינס חייבת להמזג כמו שצריך! לגינס לוקח זמן. אתה מושך את הברז עד הסוף, היא מתחילה לזרום... תופס 3 הייבול ביד, זורק לתוכם קרח. בקבוק וודקה ביד אחת מוזג לכוסות, היד השניה מפסיקה את הגינס (אפשר למזוג עוד גינס אם צריך, או לעזור עם הגינס לברמן אחר ובינתיים הוא מתעסק עם עוד לקוחות) בזמן שהגינס מחכה מוזגים את הרדבול, קש סטירר, ואם ממש צריך אז אפשר גם לדחוף את הברז של הגינס ולסיים איתה. אמנם קל לכתוב וקשה לעשות, אבל תסמכו עלי שזה אפשרי. עוד דבר, לקוחות שאוהבים גינס מוכנים לחכות. קחו את זה בחשבון.

Symbolic

New member
צודק מאה אחוז

אמנם לוקח דקה וחצי למזוג גינס, אבל אתה לא "עובד" כל הדקה וחצי האלה. אפשר לשים גינס "על האש" ובנתיים לעשות דברים אחרים. לקוחות שאוהבים גינס ישמחו לחכות כמה דקות, ויעריכו את זה שאתה לא מתפשר. לקוחות שלא מכירים, אפשר ללמד שככה מוציאים גינס ואם הם שתו גינס שלא נמזגה טוב, הם ירגישו בהבדל.

rustynail

New member
חסרה לך שם יד? אתה אמור להחזיק את

הגינס ב45 מעלות כל המזיגה הראשונית....

or83

New member
לא ממש

תנסה פשוט להוריד את הברז ולהשאיר אותה עומדת בניצב. לא תתאכזב מהתוצאה. אם הברז גבוה מדי אז תעמיד את הכוס על כוס פיינט הפוכה.

D221

New member
תודה רבה !

לטענתי, כל הקטע של ה45 מ' זה די פלצני, כמו אלו שטוענים שצריך למזוג את הגיניס ב3 מזיגות, כל אחת בזוית שונה ועם דחיפתץ הברז לכיוון השני. די, כולה בירה !! יש לנו ברז גיניס עם מתקן שעליו שמים את הכוס, וזה כבר בדיוק בגובה הנכון, לא צריך להטות ולא שום דבר. שתי מזיגות, נותנים לה לנוח רגע ומגישים. *אני מודעת לגל הרציחות שהולך לבוא בעקבות התגובה... כל הכבוד על המזיגה בכל אופן, לדעתי ברור שזה מובן מאליו שהברמן צריך להיות מקצועי אבל זה לא שהבעלים נתן לו פרס, אלא מישהו מטעם חברת גיניס. לא סתם הם שולחים לקוחות סמויים כי יש המון מקומות שלא יודעים איך לתחזק (מחזיקים חבית שבוע ומעלה) ולא יודעים למזוג אותה ואז לקוחות סתם מתבאסים על הבירה לא באשמתה
אני כבר אמצא בדרכי להשיג כזו זיפו...

rustynail

New member
אין לי מה לנסות את זה....זו מזיגה "חצי נכונה"

יש לי שני ברזי גינס וקילקני אחד... כבר 6 שנים מוזג גינס, מזיגה נכונה היא ב45 מעלות...דקה מנוחה ואז סוגרים אותה ברוורס כשהיא אנכית.... אתה מתכוון למזיגה שבה פשוט נותנים לה דקה לנוח... גינס רוצים את כל הטקס כולל המזיגה בזווית....והדקה מנוחה... זה שהבירה תצא גם כך...אין ספק...זאת בדיוק הבעיה של המזיגות בארץ הפחות מוצלחים גם לא נותנים דקה מנוחה! מכיוון שאני יכול להרשות לעצמי קצת פלצנות על גינס לקחנו פעמיים מתוך ה-3 שנים האחרונות מקום ראשון בארץ במכירת גינס מחזיקים ציוד מיוחד רק לגינס וקילקני בנפרד מהשאר, קטע של גאוות יחידה כזה...ועברתי הדרכות בארץ ובאירלנד מטעם גינס. גינס הנמזגת אנכית נטו נמזגת שטוחה יותר.. יש גם לזה קהל...אני משתדל ב90% מהמקרים למזוג בזווית יש לי את האופציה להחזיק שני ברזים פתוחים על אותה יד אבל עדיין יש 10% של החמצה...בד"כ בלחץ ואת הלקוחות שמתעקשים על גינס עם מינימום קצף...והלחזיק שתי כוסות ליטר של גינס בזווית להרבה זמן על יד אחת קשה בהחלט... תנסה בבר לימזוג פיינט "כראוי" ופיינט אנך נטו ושחק מצא את ההבדלים, דבר ראשון יקח לפיינט האנך פחות זמן להתיישב וגם אז הוא יהיה מעט מיימי יותר... בכל אופן אני לא קדוש מעונה אני אוהב גינס טעימה ואדרבא אוהב למזוג אחת טובה כמה שיותר.. יצא נחמד עם המצית ואני מאושר מזה.. יותר מזה יצא מוצלח ששאר הצוות שחדש יחסית ולא מוזג כראוי אול יבין בדרך הפרס כמו שאר ישראל למזוג כראוי נ.ב. הסיבה מאחורי כל הטקס מזיגה הוא השימוש בחנקן והמרקם הנוצר כתוצאה מהשימוש בו והלכידה שלו בנוזל, חנקן בורח, מרקם משתנה......

למעלה