קצת מאוכזב...

יואב1010

New member
קצת מאוכזב...

אני חייב להגיד שאני טיפה מאוכזב. פורום כזה, שמיועד לקהילה המשפטית (ונכון שבזמן האחרון יש פה יותר שאלות של אנשים) ואפילו לא התייחסות אחת קטנה להכרעת הדין הכי חשובה שהייתה במדינה מאז משפט אייכמן בערך?

יש המון מה להגיד....

הן בהיבט המשפטי והן בהיבט הציבורי. ומה דעתך בנדון?

יואב1010

New member
דעתי...זה קצת ארוך אז סבלנות

דעתי היא שכל הכבוד לשופטים דבר ראשון. זה לא פשוט לכתוב הכרעת דין שמרשיעה נשיא בכלכך הרבה עבירות חמורות. דעתי היא שכל הכבוד למערכת המשפט (הצולעת והמקטעת והמזגזגת) שלמרות הכל הביאו להרשעה. וכל הכבוד למתלוננות שהעזו להתלונן נגד נשיא המדינה (האמת שזה אולי צריך להיות עוד לפני הכבוד לשופטים). ואחרי המחמאות נעבור לביקורת: איך לעזאזל הפרקליטות טענו שיש קושי להרשיע בתיק הזה והשופטים הרשיעו פה אחד? זה רק אומר שהפרקליטות ממהרת מדי לסגור עסקאות ופוחדת כל כך להפסיד ולנהל מלחמות שהם מעדיפים לוותר על עשיית הצדק. נכון-לפעמים עדיף עסקה שתכניס עבריין לכמה שנים טובות מאשר לנהל מלחמה שבסופה הוא עלול לצאת זכאי אבל לא נראה לי שזה המצב. ואני גם לא מבין את הביקורת של עוה"ד של קצב על הכרעת הדין. זה לא ששופט אחד הכריע שהוא אשם. זה 3 שופטים שקבעו בצורה חד משמעית שהוא אשם, שהוא שיקר, בידה ראיות, הטריד עדים וכו'. מצד שני-אני מאמין לקצב שבמוחו החולני הוא לא עשה שום דבר לא בסדר. זה שהוא שכב עם נשים אחרות למרות שהוא נשוי זה בסדר מבחינתו. זה שהוא עשה את זה בכוח זה בסדר מבחינתו והן גם נהנו מזה. אני באמת חושב שהוא מאמין שהוא חף מפשע. אבל ככה עובד מוח של עבריין כנראה. קטונתי מלהבין את זה. ואני חושב שמע הכל הוא היה טיפש. גם אם נניח שהכל עלילה ושהוא באמת הורשע שלא בצדק - הוא לא ראוי להיות נשיא או נושא משרה ציבורית כלשהי כנבחר העם. אתה נשיא המדינה לכל הרוחות. מה אתה הולך ושוכב עם כל דבר שזז לידך? אפילו בשביל הסיכוי של 1 למליון שזה ידלוף אתה צריך להיות אידיוט מושלם בשביל לעשות כזה דבר. ואם עשית-תשלם את המחיר. עכשיו נשאר רק לראות איזה עונש הוא יקבל. אני הימרתי על 2-4 שנים בלבד. סביר להניח שביהמ"ש יתחשב בגילו, בפעילות הציבורית שלו במשך השנים ובזה שהוא היה נשיא ויקלו בעונש. למרות שאני חושב שצריכים להחמיר בעונש בדיוק בגלל הדברים האלה-כי הוא עשה את זה במסגרת התפקידים שלו בשירות הציבור ולמען יראו ויראו. כך או כך-אני באמת חושב שמה שבאמת חשוב פה זה לא כמה שנים הוא ישב בכלא. זה עצם הגשת כתב האישום, ניהול המשפט וההרשעה. אלו הדברים החשובים באמת במקרה הזה. להראות לכולם שיש שוויון בפני החוק בארץ, שלמרות הכל יש גם צדק, שביהמ"ש לא פוחד להרשיע וכמו שכתוב "לא מכיר פנים", ושיש טעם להגיש תלונות נגד אנסים, מטרידים מינים ושאר ירקות. זה אולי החזיר מעט את האמון במערכת המשפט (כמובן עד הפעם הבאה שישחררו איזה אנס או רוצח או משהו כזה).

מילים כדורבנות....

מסכימה איתך לגבי דברים רבים. לטעמי, אין עשן בלי אש והוא כנראה באמת סבור שזה שטויות ועל כך הוא נענש. לא מדובר פה לטעמי בעלילת דם שכן יש לא מעט בחורות בכתב האישום ועוד כמה מאחורי הקלעים (בגלל התיישנות וסיבות אחרות, שעדויותיהן שימשו להוכחת ה"שיטה"). יחד עם זאת קראתי הבוקר ששולחים לו מכתבי נאצה ויורקים לכיוונו, זה לא מקובל עליי. אנחנו מדינה דמוקרטית והוא ייענש בדרכים המקובלות (וכמו שאמרת, סביר שעונש מופחת בשל מעמדו עד כה. מה גם שהפרקליטות נוהגת באצילות וככל הנראה תשאיר בידי ביהמ"ש את שיקול הדעת לגבי העונש). הנענשת הגדולה מכל הסיפור היא אשתו וחבל שכך, היא נראית אישה טובה. לגבי ההערה שלך על הפרקליטות, אני חושבת שאולי באיזה מקום (ייתכן שלא בצדק) הם רצו לתת לו לחתום על עסקת טיעון ולצאת עם מעט כבוד בידיו. ראיות היו לה, השיקול היה לטעמי- רחמים ורצון למנוע פגיעה רבה במוסד שילטוני כמו הנשיאות.

אני רעבה, אז....

הגזמתי עם המילה "לטעמי"....

יואב1010

New member
דבר ראשון לכי לאכול

כל הסיפור עם המכתבי נאצה והיריקות זה ממש בושה. האנשים האלה לא פחות עבריינים ממנו. אבל קראתי היום בעיתון (וידוע שאסור להאמין לכל מה שקוראים בעיתון) שהמשפחה לא התלוננה כי אין להם אמון במשטרה. נו באמת... לגבי הפרקליטות-בבג"ץ הם הצדיקו את עסקת הטיעון בטענה שיש קושי ראייתי. זה לא אני אמרתי-זה הם אמרו. אבל גם אם זה כמו שאת אומרת אני לא יכול לקבל מצב כזה. הפרקליטות אמורה לייצג אותנו-האזרחי-במשפטים פליליים. כאשר יש ראיות שאדם עבר עבירה כלכך קשה כמו קצב-לא צריכים להתחשב בכבודו. הם אמורים לדאוג להרחיק עברניינים מהרחובות ומהציבור, וכמו בתי המשפט הם אמורים לעשות זאת ללא משוא פנים וללא הבדלי מעמדות.

יואב1010

New member
וזו הבעיה...

ברק היה צריך להגיד שהכל פוליטי במקום הכל שפיט. וכולנו יודעים מה כולנו חושבים על פוליטיקאים...

למעלה