קצת מבולבלת אחרי פגישת ייעוץ...

Lychee1

New member
קצת מבולבלת אחרי פגישת ייעוץ...

מאז ההודעה האחרונה שלי בפורום הקשבתי לעצתכם והתחלתי במקביל לבדיקות לתאם גם פגישת יעוץ עם המנתח אבינוח וגם בסורוקה בקרוב יש לי פגישה. מה שכן אני מעט מבולבלת.

בפגישה עם אבינוח שהיה מאוד נחמד וסבלני הוא הסביר שהוא ממליץ מאוד על טבעת לעומת שרוול. ציין שמי שעושה שרוול צריך לקחת בחשבון שכעבור 4-5 שנים הקיבה גדלה ולא נשארת קטנה ולכן אנשים עולים במשקל ואף הוא ציין שיש משורוולים שחוזרים אליו לעשות טבעת על ניתוח השרוול. הוא העלה טיעון נוסף שאין סיבה להסיר 75% מאיבר בריא בגוף בניתוח עם הליך מסובך כמו שרוול ובאמת שיצאתי משם משוכנעת שאני רוצה טבעת. אבל, במקביל לכל בדיקה שאני מגיעה מטעם קופת החולים מאוד דוחפים לכיוון ניתוח שרוול. הBMI שלי די גבוה (בסביבות ה50) והדיאטנית טענה שבמשקל כמו שלי היא ממליצה שרוול. אני מאוד מבולבלת וצריכה כבר לגבש החלטה כי יש לי פגישת טרום ניתוח ממש בקרוב.

שאלותיי הן:

1. האם אבינוח עושה רק ניתוחי טבעת ובגלל זה ממליץ בחום על טבעת? (אולי כדאי לי לשמוע דיעה של מנתח שעושה גם וגם?)
2. אילו בדיקות בדיוק עוברים בפגישת טרום ניתוח? כתוב לי שהבדיקות תערכנה 3 שעות אבל, לא כתוב לי מהן. אשמח לדעת מה מצפה לי. (אני מדברת על ניתוח בסורוקה).
3. כיצד ניתן להמנע מהקאות במצב שעושים טבעת? והאם מוגבלים בסוגי האוכל בטבעת לעומת שרוול שניתן לאכול כמעט כל דבר?
4. הריון וטבעת, האם הטבעת עלולה להפריע במידה ורוצים להכנס להריון? האם צריך לפתוח אותה?
5. האם מותר לשתות מוגז לאחר טבעת ולאכול פירות בשלב מתקדם יותר אחרי הניתוח?

אודה לתשובות שלכם

קוביd1

New member
קצת מבולבלת

כל רופא מושך בכיוון שהוא רוצה
ד"ר אבינוח עושה רק ניתוחי טבעת כי הוא מאמין בזה ,וזה שהוא אמר לך שבניתוח שרוול הקיבה מתרחבת אחרי כמה שנים ,זה מניסיון ,הקיבה מתרחבת בטח לא למה שהייתה לפני הניתוח. יש המון הצלחות וגם כישלונות כמו כל דבר בחיים
יש גם רופאים שהנוחיות שלהם עולה על מה שהם מאמינים בלי כל הבעיות בטבעת של סגירות ופתיחות
ההקאות בטבעת זה בגלל התנהלות לא נכונה ,מי שסוגר את הטבעת עד כדי חנק יקיא ,מי שמתנהל בצורה נכונה עם הטבעת לא יקיא ואם זה יקרה פעם בכמה חודשים אז לא קרה כלום ,זה מה שנקרא דמי לימוד.
בטבעת בעיקרון אפשר לאכול הכל ומה שלא יורד אפשר לוותר
בהריון יש צורך לפתוח את הטבעת ,התפתחות העובר שווה אלף מונים מאשר עוד כמה ק"ג
מוגז רוב הרופאים לא ממליצים לשתות מוגז ,ד"ר אבינוח מרשה לשתות מוגז
כל מה שכתבתי לך לא המלצה לעשות סוג מסויים של ניתוח זה איך שאני רואה את הדברים.
ההחלטה שלך כי ההצלחה או חס וחלילה הכישלון יהי רק שלך
מקווה שההחלטה שלך תיהיה חכמה וטובה

קובי

ליבי3617

New member
די כבר עם הטבעת אחרי שרוול - אין חיה כזו!

ותגידו את זה לד"ר המכובד.
השרוול הוא כזה שטבעת פשוט לא עולה עליו... אין מבנה אנטומי מתאים.
קרוב לשש שנים שאני משורוולת ומעולם לא נתקלתי במשורוול מטובע. יש טבעת אחרי מעקף וטבעת אחרי טבעת ושרוול אחרי טבעת ומעקף אחרי טבעת אבל מאיפה הוא ממציא את הדבר הזה שחוזר פה שוב ושוב?

כדי לשמוע על כל הניתוחים צריך ללכת לרופא שעושה את כל הניתוחים. מבחינת ד"ר אבינוח אין דבר אחר מלבד טבעת מכיוון שזה הניתוח היחיד שהוא מבצע - קחי את זה בחשבון.

אופירA

New member
מנהל
הוא לא ממציא, ליבי

הוא כבר עשה הרבה ניתוחי טבעת מעל השרוול. אלו עובדות חדשות בשטח, מהשנתיים האחרונות בלבד. יש דבר כזה, והיום גם לא מעט.
מישהי סיפרה לנו שפגשה בתור לאבינוח יותר משורוולים ששמו טבעת מאשר מנותחי טבעת מקוריים.
יש עובדות חדשות שלא פגשת בהן עדיין. לא תיתקלי במשרוול מטובע כי הוא נמצא בחדרי ההמתנה של רופאי הטבעת. מנותחי טבעת פוגשים בו, וכנראה בכמות הולכת וגדלה.

זה לא בגלל שהשרוול לא טוב. הוא טוב מאוד, אבל בשום ניתוח אי אפשר להצליח ללא הפנמה של שינוי הרגלים ואורח חיים. ואנשים מתקשים - מי כמוני יודעת...
אז הוא מציע להם פיתרון ניתוחי כזה, שאולי הוא בעצם גם המציא אותו. אבל בפועל הוא מבצע זאת.
להגיד לך שטבעת על שרוול זה טוב? מניין לי לדעת? רק השנים והניסיון יוכלו להגיד לנו. אני משוכנעת שגם הד"ר לא יודע מה צופן העתיד. הוא מנסה לעזור - בדרכו שלו...

ליבי3617

New member
אז הוכחות בבקשה

ומייד אחרי שאני נפגשת עם הקבוצה השניה שלי אני אריץ מיילים לרופאים כדי לשאול האם וכיצד.
נראה אם מישהו אחר מהבריאטריים שמע בכלל על אופציה כזו.
אם מטובעים יודעים על ניתוחי ריווזיות אחרי טבעת למה שאני לא אשמע על טבעת מעל שרוול?

אגב, ד"ר אבינוח הציע למישהי אצלנו לעשות לה שרוול. כמובן שהמלצנו לה לבדוק טוב את ההצעה הזו כי לא מוכר לי דבר כזה שד"ר אבינוח עושה דברים אחרים חוץ מטבעת.

סורי.
ממהרת לקבוצה

נשתמע.

ואוי כמה שיש לי לדבר איתך אופירה

אופירA

New member
מנהל
אני אתקשר לרובין ואשאל אותה -

גם על השרוול וגם על הטבעת מעל שרוול.

רוייקו

New member
לא רק שיש חיה כזו, יש גם ספארי כזה

וצריך להיות גם אמינים ולא רק מאמינים
מה לעשות שחלק נכבד ממנותחי השרוול עלו ועולים ויעלו במשקל ? זה ויכוח שהולך ומתיישן ועוד נוכיח אותו הלוך ושוב. יום אחר יום.
נוציא מכלל זה את אלה שהניתוח מתאים להם.
למי הוא מתאים ? זו שאלה גדולה ורחבה של מי מתאים לניתוח הזה ויש פה גם סימן שאלה.
על בסיס ההודעה שלך, ליבי, את מבטיחה שאין עליה במשקל לאחר שרוול קיבה. הביאו נא הוכחות. שיפרסמו המנתחים תוצאות לחמש שנים ונוציא האמת לאור.
למה לא ?

ליבי3617

New member
שב. תקרא. תבין

לא הבטחתי ולא אבטיח שאין עליות. יש ועוד איך ואני עדה להן.
לא מכירה שום מטובע אחרי ומבחינה אנטומית לא נראה לי בכלל שזה יכול להיות.
אני די בתחום והרבה זמן..

(והיה ברור לי שההודעה שלי תיקרא על ידך בצורה הכי לא נכונה
מעניין למה).

תקרא בסבלנות ולא בקריאה סלקטיבית

רוייקו

New member
מספיק שתגיעי פעם אחת, ספונטנית

לקבלה של אבינוח, תפגשי שם משורוולים לפני ואחרי הטבעה. זה לא סוד. גם מנתחים נוספים מדווחים על עליה בממדי התופעה. זה מתחיל בטיפטופים ומתגבר. אין פה סילופים. עובדות מוחלטות. עוד לא דיברנו על הרוויזיות למעקף קיבה ומעקף תרסריון. אם כי, בוא נאמר שרוויזיות למ. תרסריון עם אחוז מהרוויזיות לפרוצדורות אחרות.
בטווח הארוך, בפרספקטיבה של חמש שנים ויותר, אפשר כבר לגבש תמונה ברורה: רוב המשרוולים עולים. חלק ניכר עולים את מרבית המשקל.

ליבי3617

New member
הנתונים שלך לקוחים מאיזשהו בסיס או מהדימיון?

וטבעת זה הניתוח הכי טוב, נכון? עם נתוני ההצלחה הכי מדהימים.

לפחות אני לא חיה עם הראש באדמה. לא רוב המשורוולים עולים (כמה נוח לך תמיד היה להגיד את זה בזחיחות הדעת) אלא חלקם.
מהתנהלות לקויה ותו לא.
כשלים טכניים כמעט ואין.

גם בטבעת וגם במעקף יכולים להיות כשלים טכניים.
רוויזיות יש לרוב הניתוחים. אבל אתה תוכל לספר על זה יותר טוב. אני עשיתי שרוול אחד וטוב לי

רוייקו

New member
השרוול שלך זוכה לגיבוי

מצד המוטיבציה שלך. סיפרת לנו על המאמץ האינטנסיבי שלך לשמור על המשקל, להוריד עוד .. וזה כולל ספורט ספורט ספורט ועוד ספורט מסביב לשעון. לא ? לא שיש בזה רע, חלילה. להיפך. אני מפרגן לך על התוצאה והשמירה עליה.. ועל הכל בכלל. אבל את יודעת ששרוול לבד לא מספיק.. את מגבה את התהליך במאמץ מרוכז במיוחד של עשיה מסביב לשעון סביב אותו מאמץ. שלא לדבר על התהליך הפסיכולוגי שבו את מהווה דוגמא לאחרים, בעצם היותך מלווה אחרים, משמשת דוגמא, העיסוק בקואצ'ינג וכו וכו .. זה אפילו יותר מהספורט עצמו מבחינת המלחמה בהשמנה.. זו משרה מלאה במלחמה בהשמנה. אבל עדיין רואה בזה את הצד החיובי של המאבק שלך ואומר לך כל הכבוד.

ליבי3617

New member
באיזה סרט אתה חי?

אין לי מנוי למכון כושר מנובמבר בגלל הניתוח, ורק בפסח חזרתי לעשות הליכות.
בגלל הקבוצות שלי אני לפעמים עושה חצי מסלול.
והרגלים? כן יש לי. תודה. בגלל זה אני לא צריכה 4 או 5 ניתוחים כדי להבין את המסר.

אני חיה טוב עם השרוול וכן, עובדת איתו.
כמו שצריך לעבוד עם הטבעת כי זה לא איזשהו קסם. גם המעקף לא.

ניתוח חייב גיבוי ואם אתה מנסה למכור למנותחים חדשים שהטבעת היא הגיבוי היחיד אז אתה מטעה. לא הוגן מצידך.

אתה רואה את הצד החיובי ומצד שני מבטיח לכולם עלייה במשקל.
אתה יודע מה? עצם ההבטחה הזו מגעילה. תפרגן לאחרים בבחירת הניתוח, תראה להם - בתור מנותח ותיק - שאפשר לחיות עם הניתוח אבל לא רק איתו.
במקום זה אתה בוחר לנגח (כהרגלך בקודש) את הניתוח הפופולרי ביותר שקיים ושמראה הצלחות נהדרות. למה? למה לשים תהליך והחלטה של מאות ואלפי אנשים לצחוק?

אתה רואה מישהו מהמנותחים עושה אותו דבר למגוון הניתוחים שאתה בחרת בהם?
(חוץ מה SRVG שהוכח כבר כלא יעיל...)

אופירA

New member
מנהל
ליבי, הגננת והגנן בפורום הזה לא מרשים לריב...

לא מסכימים לתקיפות הדדיות וסגירות חשבונות ישנים. את זה תעשו במסרים פרטיים (אם אתם מוכרחים, ואתם לא מוכרחים).
מצד אחד זה טוב שאתם משתתפים כל כך ישנים וותיקים, ומה היינו עושים היום בלעדיכם.
אבל מצד שני מריבות ודיבורים כועסים לא עושים טוב לשום פורום, והמנהלים "הזקנים והמרובעים" הנוכחיים של הפורום מאוד נרתעים ממריבות וכעסים, ומקפידים לשמור על פורום אנמי ו"חנוני", עם נימוסים והליכות אלגנטיים, ובלי אקשן של התכסחויות.

איך אומר קובי, זקן הפורום - תנו כבוד לזקנים
.
אגב, גם אני זקנה ביותר. הבן שלי חוגג בעוד פחות מחודש 30!!! את קולטת? הבן שלי בן 30. זה הזוי ממש. ויש לי מלא קמטים בסנטר, נשבעת לך!

אין לכם מה לריב. שניכם מסכימים על כל הנקודות -
שניכם מסכימים ששרוול זה ניתוח טוב.
שניכם מסכימים שבשרוול חלק מהאנשים כן משמינים אחרי שנים.
שניכם מסכימים שכל הניתוחים אינם קסם.
אנו מסכימים איתך שלא ראית ולא שמעת על שום מנותח שרוול שעשה גם טבעת, ובטוח שאת מסכימה שמי שראה מנותחים אלו ומעיד על קיומם בכמות לא אפסית - לא משקר. ושהפרוצדורה הזו נעשית כנראה בעיקר אצל ד"ר אבינוח, ולא אצל מנתחים אחרים.

אז אל תישברו מכמה אי הסכמות לגבי האחוז של המשמינים אחרי שרוול או לגבי ההבדלים באישיות שלכם בנוגע להתמודדות עם השנים שלאחר הניתוח.
אף אחד מאיתנו לא מושלם.

קוביd1

New member
ליבי ורוייקו

חזרנו לויכוח הישן של השנים מה יותר טוב ,לא נורא קצת אקשן לפורום ,כל עוד זה נעשה בצורה תרבותית סבבה .
מעיר את הפורום מתרדמתו ,

אז מה החלטנו ,לא להסכים ,וזה גם טוב .......
העיקר הרבה בריאות לכולם מטובעים משורוולים מועקפים

קובי

ליבי3617

New member
העניין הוא לא לריב

מצידי שימצא משורוולים שהולכים ערומים על הירח.
עדיין יש אנשים שמשיגים בניתוח אחד (פשוט יותר להתנהלות) מה שאחרים לא משיגים במספר ניתוחים אז אני מבינה את התסכול.

אבל לבוא ולהשתלח בבחירה של הרבה אנשים?
בשביל מה? איזו הנאה יש בזה?

גועל נפש, זה הכל.
אבל אישיות אי אפשר לשנות כנראה אז בכל גיחה נראה השתלחות קטנונית כזו או אחרת בכיוון של הפרוצדורה שמצליחה למרות כל התחזיות השחורות.

אופירA

New member
מנהל
אז לא תתייחסי לזה שהבן שלי נהיה בן 30?

אני מסתובבת כמו טווס גאה, ולא תגידי מילה?

אני מסכימה ששניכם התנהגתם קצת פויה. אבל קובי דווקא אהב את זה, אז אני לא אומרת כלום.
המלצה שלי - כשאת רואה השתלחות או סילוף - תגידי מה נכון, וזהו. לא צריך לכעוס, לא צריך להשמיץ את הניתוחים האחרים. הכעס וההשמצות לא משכנעים אף אחד. אבל אמירה בטוחה ושקטה של מה שאני יודעת יכולה בהחלט לשכנע. בלאו הכי אני לא יכולה לשנות את הזולת. אני יכולה רק להגיד, וזהו.
כמה פעמים ביקשתי מאנשים שיתקשרו ויקבלו ייעוץ, והם לא עושים את זה? אז לא, אי אפשר להכריח, אי אפשר לשנות את האופי של מי שלא רוצה לקבל עזרה שהוא זקוק לה, כי הוא לא יודע שהוא זקוק לה / לא נעים לו וכו'. וגם אנשים שכן התקשרו, מחליטים לעשות בניגוד לייעוץ שקיבלו. כי אי אפשר להכריח אנשים לעשות מה שאני רוצה, בגלל שאני חושבת שזה הכי נכון לעשות כך.

תשמעי - יש דבר אחד שכל המנותחים של כל הניתוחים צריכים ללמוד: הניתוח שלי הוא טוב, גם אם אחרים משקרים או משמיצים אותו או לא חושבים כמוני.
היתרונות שלו הם היתרונות רק שלו. לניתוח אחר אין היתרונות שלו. אם אני בחרתי ביתרונות האלה, אז מי שלא בחר בהם לא מעניין אותי מה הוא חושב.
וגם אם חס ושלום הניתוח שלי לא היה טוב, עדיין השיקול שלי לבחור בו היה טוב, ועם הניתוח הזה אני אעבוד.
עם כל ניתוח צריך לעבוד. אין הנחות מהבעיה של השמנת היתר הנובעת מאכילה בלתי רציונלית כתוצאה מדחק נפשי זה או אחר או מדפוסי נפש/חשיבה אלה או אחרים.

האדם נברא כבר לפני איזה 6000 שנה כמעט, במטרה לעבוד על מידותיו ולכבוש את יצרו החומרי.
אם הוא לא עושה את זה, אז עוזרים לו לעשות את זה, כי זה תפקידו וממנו לא יימלט לעולם.
איך עוזרים לו? בכך שלא משאירים לו ברירה: או שתסבול, או שתסבול. תחליט ממה לסבול. בכל מקרה, הסבל יוריד את האגו שלך, וייגרום לך לכניעה בפני האמת. מהאמת לא תוכל לברוח לעולם.

אז אם מלפני פסח איבדתי את סדר האכילה שלי, ואני אוכלת יותר שוקולד וקמח לבן, ופחות ירקות - ברור ששוב השמנתי, כמו ששמנתי לפני שנתיים.
והמציאות שלא אוכל לעולם לברוח ממנה היא שאני משמינה במהירות וממעט מאוד חריגה, ומורידה בקושי רב ובהרבה זמן.
עכשיו יש לי בחירה - אם לסבול מההשמנה או לסבול מוויתור על המאכלים המנחמים ועל העצלות לאכול בריא.
ואת הבחירה הזו אני עושה כל רגע ורגע, כל יום (ובעיקר בלילות, ששם הבעיה
). וברור לי שאני ורק אני אחראית לבחירה שלי ולתוצאות שלה.
וכמו שרזיתי כל מה ששמנתי לפני שנתיים, כך ארזה גם עכשיו. כי עבודה יש כל החיים, ומה שאני רוצה לבחור ברור לי. ואם זה קשה - אז קשה. בכל לחם יש קשה. החיים נעים בצד הקשיים. חיים וקושי הולכים ביחד, ואם מצרפים להם גם חיוך ותקווה, אז הכל טוב.

ליבי3617

New member
וזה שהוא נשוי ועוד מעט יביא לך נכדים?

בזה יש יותר גאווה.
אם היית מספרת לי שעוד מעט את סבתא כמובן שהייתי שמחה מאד לשמוע

לגבי היצור, נו שוין.
אין מה להגיד למישהו מתוסכל.
כי המתוסכלים רק נוטים למרמר על העולם.

אשרייך שאת יודעת שגם כשהניתוח פחות עובד, זה לא הניתוח.
לזה קוראים מיקוד שליטה פנימי (ויש כאלה שצריכים ללמוד קצת על זה
)

ברור ומובן מאליו שאם לא הייתי עוזרת לניתוח לא הייתי כאן היום רזה וחתיכה - ואת לא ראית אותי אחרי הפלסטיקה יש לציין
.
זה לא קשור לזה שאני מנותחת שרוול.
וזה לא קשור להבטחות שניתנו לי כשנותחתי ש"עוד תאכלו אותה תרתי משמע".

אני אוכלת בכיף

גם מתוק וגם בריא.
ועושה ספורט בעיקר לנשמה... איך כתבתי בפורום אתמול בלילה.
לא לעבוד בזה ולא להשתעבד לזה.. לעבוד עם זה.

אופירA

New member
מנהל
אבינוח נחמד וסבלני, ולעולם ימליץ רק על טבעת

כך הוא סבור. אני לא סבורה כמוהו, וחושבת שההתאמה היא אינדיבידואלית, אבל זה הוא.
הקיבה בשרוול אכן גדלה, השאלה כמה.
גם הקיבה המטובעת במשך השנים כבר לא יעילה כמו בשנים הראשונות, וחייבים לשחרר את הלחץ של הטבעת כדי שהיא תעבוד נורמלי. אז אין הרבה הבדל, ואין ישועה מהצורך לעשות סוויץ' קשה ולשנות אורח חיים - ואם לא מצליחים לעשות סוויץ' או שינוי קיצוני - אז לפחות שינוי חלקי, לפחות שינוי במשהו שכן מצליחים.

1. אבינוח עושה רק טבעת. כדאי לשמוע דעה של מנתח שעושה הכל (סובחי למשל).
2. בטרום ניתוח פוגשים מרדים. סורוקה ציבורי, ויש לו הליכים של ציבורי. אני לא מכירה אותם.
3. כדי להימנע מהקאות בטבעת יש ללמוד לאכול נכון (הדרכה באתר "טבעת" בחתימתי או בטלפון), באופן שמכניס את האוכל פנימה בהדרגה, ונמנע מלדחוס כמויות שייצאו החוצה ושלא מותאמות למצב הטבעת. לומדים ע"י התנסות מודרכת להרגיש את הקיבה ולאמוד את יכולת האכילה בכל שלב. יש טכניקות שונות להכניס את האוכל בעדינות, ולמנוע את ההכרח להקיא. כמובן שתוך כדי הלמידה יהיו כשלונות והקאות.
כמו כן, מתאימים את כמות הסגירה של הטבעת ליכולת האכילה. רק כך אפשר למנוע הגבלה של סוגי מזון. בשרוול כמובן אין צורך בתמרון כזה.
4. להיכנס להריון הטבעת לא מפריעה (ורק עוזרת...). בהריון יש לפתוח את הטבעת לפי הצורך בהדרגה רבה. קיצוניות לא טובה לבריאות גם בהריון. הקיבה עוברת לחץ וצריך להתאים את הטבעת בהתאם לשינוי בגודל הבטן. לפני הלידה יש ממליצים לפתוח את כל הטבעת, ולהתחיל לסגור בהדרגה מיד לאחר הלידה, וזאת כדי למנוע סיכון של תזוזה בגלל הלחץ של הלידה.
5. יש אומרים שמותר לשתות מוגז, ויש אוסרים. מי יודע מה נכון? אני מעדיפה להיזהר ולהימנע. פירות, כמו כל סוגי מאכל שפחות נוחים למעבר, אפשר לאכול תלוי בכמות הסגירה של הטבעת.

Lychee1

New member
תודה לך אופירה על התגובה המפורטת

מאוד נעים שיש את הפורום הזה שמלווה אותי בכל התהליך, ההיסוסים וסימני השאלה. אבדוק אולי ללכת לעוד פגישת יעוץ עם מנתח שעושה גם שרוול כדי לקבל עוד חוות דעת.

תודה

למעלה