קצת מבולבלת אחרי פגישת ייעוץ...

א ו ר ח ת

New member
נשמע כמו מישהו שמושך לכיוון שלו

אם תקראי הרבה מאוד באינטרנט (באנגלית בעיקר כי שם זה מפותח יותר) תראי שמי שיש לו BMI גבוה מאוד עדיף שיעשה מעקף תריסריון (אני אישית לא היה לי כזה גבוה עשיתי רק מעקף קיבה)
בניתוח זה אין מצב שקיבה חוזרת לגודל שלה , וראיתי מלא אנשים אחרי הניתוח שהיו ב BMI הרבה מעבר ל 50 וירדו פלאים ומרוצים מאוד.

בכל ניתוח יש אנשים שמשמינים חזרה אם תוכלי מטוגן ושוקולדים מן הסתם מה זה משנה מה גודל הקיבה?

בהצלחה!

אופירA

New member
מנהל
את מכירה הרבה מאוד אנשים שעשו מעקף תריסריון?

איך זה?

אני קוראת על מנותחים שנים, ומכירה רק כמה, וכמובן שהם ירדו פלאים, אבל גם איכות החיים שלהם ירדה פלאים והם מאוד לא מרוצים.
הניתוח הזה מאוד לא מומלץ, לדעתי. הוא מאפשר לשמן לאכול כמעט כאוות נפשו, במחיר בריאותי מזעזע, מחריד. חוסרים תזונתיים חמורים מאוד שעלולים לגרום להתעלפויות תכופות (שגורמות לצניחה של הגוף לקרקע, עם כל המכות בראש והזעזועי מוח שהוא עלול לקבל מכך), לצורך בזריקות ברזל, אינפוזיות לווריד. ביקורים תכופים בבתי חולים. הרבה מאוד שירותים כל היום, ריח מחריד מהצואה ומהגזים, התפוררות השלד (שברים, כאבי גיהנום) - לפרט עוד?

מעקף קיבה הוא ניתוח שיש בו מספיק תת ספיגה כדי לגרום מספיק בעיות למי שלא יקפיד לבדוק חוסרים תזונתיים. לא צריך ניתוח חמור יותר, אפשר להסתפק במעקף קיבה...

קוביd1

New member
לאורחת

נכון כל רופא מושך לכיוון שלו ,חלקם במה שהם מאמינים חלקם בגלל הנוחיות שלהם ,ועוד הרבה סיבות לא רפואיות חלקם כלכליות .
ברור שקיבה לא חוזרת לגודל שלה לפני הניתוח , ,ניתוח מעקף תריסריון ניתוח דראסטי וצריך לחשוב אלף פעם לפני שעושים אותו ,
שאלה לי אורחת כמה זה מלא אנשים שאת מכירה שמבסוטים עד הגג ממעקף תריסריון ,כמה 20 100 1000 סתם בשביל הסקרנות .
כל עוד את לא מנותחת מעקף תריסריון אל תציעי את זה לאחרים ,כמו שאני מנותח טבעת 12 וחצי שנה ,ובחיים לא תראי שאני מציע למשהו לעשות טבעת
ידוע שניתוח כלי עזר לירידה במשקל ואפשר לרמות כל ניתוח בנישנושים ומטוגנים

קובי

א ו ר ח ת

New member
לספקנים :)

נתקלתי בלפחות 10 אנשים שעשו את הניתוח הזה (רובם גברים האמת) אני אנסה ליצור איתם קשר ולבקש מהם להיכנס ולהגיב פה ואפילו לא אחד סיפר לי אכזבה או מה שתיארתם

ושוב , כל המחקרים מראים וגם הספרות המקצועית של הרפואה בניתוחים ביראטרים של השמנה מאוד קיצונית זה הניתוח שהכי רצוי .

אם אתם לא מכירים מספיק אנשים זה לא אומר שהם לא קיימים , בכלל הפורום הזה מלא אנשי טבעת , אבל יש עוד מלא מנותחים אתם יודעים... , בשנה בישראל יש 7,000 ניתוחים
לא כולם פה בפורום כמה אתם מכירים פה ? 20 ? 100 ? 1000? סתם בשביל הסקרנות .

דבר נוסף אני לא ממליצה לאף אחד כלום , רק כותבת עובדות , העובדות הן שמומלץ למישהו שהוא מעל 50 BMI לעשות את הניתוח הזה.

א ו ר ח ת

אופירA

New member
מנהל
אלו לא עובדות, אלו טעויות

את באמת חושבת שאני מסתובבת במשך כ-6 שנים רק בפורום הזה ושואבת ממנו את המידע?...
שמעתי סיפורים של אלפי אנשים בכל הפורומים והקומונות במשך השנים.
על סמך מה החלטת שאנו לא מכירים מספיק אנשים?
קראתי סיפורים של מנותחי תריסריון של סביבות 5-7 שנים. הסיפורים קשים מאוד.
זה שהגברים מכרייך לא סיפרו לך על מה שתיארנו, זה לא אומר שזה לא קורה להם... מה רצית, שהם יספרו לך איך הם חיים כל היום בשירותים ומסריחים כמו פיל? כמה שנים מנותח כל אחד מהם בתריסריון? תיכנסי לפורומים של מנתחים בריאטריים מקצועיים, ותקראי את השאלות והתשובות של מנותחי תריסריון...

המחקרים הם תיאורטיים, ובפועל, במציאות, הדברים שונים לחלוטין. כל הספרות הבריאטרית היא תיאורטית, ולא כתוב שם שום דבר ממה שקורה למנותחים בפועל, במציאות.
לא בשרוול, לא במעקף קיבה, לא בתריסריון ולא בטבעת.
התיאוריות אינן עובדות. המציאות בשטח זה עובדות.

בארץ רק ד"ר קידר מנתח מעקף תריסריון מנוסה, וכל שאר המנתחים לא נגעו בתריסריון או שרק השנה בכלל התחילו לעשות את הניתוח הזה.
במציאות אין שום המלצה במרכזים הבריאטריים לעשות מעקף תריסריון, מלבד ד"ר קידר שהרבה פעמים מושך לכיוון הזה.
בשנתיים האחרונות יש סוגים שונים של מעקף תריסריון, שיש בהם שינוי של הפרוצדורה הניתוחית.

בכל ניתוח שמבוסס על תת ספיגה (ועוד על איזו תת ספיגה!) יש סיכון בריאותי גדול להרוס את החיים טוב טוב. למהדרין, מה שנקרא.
סיכון - לא אומרת שזה יקרה לכל אחד. אבל האם העובדה שרק 2 מתוך 10 שרצים באור אדום בכביש נדרסים, צריכה לגרום לי לא להזהיר את האנשים מהסיכון שבדבר המטורף הזה?

רוייקו

New member
בקושי 100 מנותחי תרסריון בישראל עד כה

תשאלו את כל המנתחים שעשו מעקף תרסריון, חברו את כל המספרים יחד בסך כולל של שש-שבע שנים מאז החלו לעשות מעקף תרסריון, ותקבלו סה"כ עד 100 מנותחים. לא יותר אחד אפילו.
מעבר למספר הזה הבל הבלים, הזיות קשות.
חבל על כל מילה

אופירA

New member
מנהל
המספרים שאורחת ואני דיברנו עליהם

מתייחסים למנותחי כלל הניתוחים, ולא רק למעקף תריסריון.
אני שמעתי סיפורים של פחות מ-10 מנותחי תריסריון. גבר אחד, והשאר נשים. הסיפורים - בעיקר משאלות שלהם ותיאורי מקרה בפורומים הרפואיים. 3-4 מנותחים ששמעתי את סיפוריהם הם מהקומונה של מנותחי מעקף תריסריון, שבמשך כמה שנים כתבו את קורותיהם.

אבל תודה על הנתון של כ-100 מנותחי תריסריון, ושל כ-7 שנים בארץ. זה נתון מספרי חשוב, ונתונים כאלו אני שואבת בעיקר מהמידע שלך, שמגיע מד"ר קידר וממנתחים בכירים רבים שאתה בקשר הדוק איתם.

קוביd1

New member
ניתוח מעקף תריסריון

אז ככה במשך 12 השנה ויותר שאני נמצא בפורום וקורא גם בקומונות ובבפורומים אחרים ,נתקלתי בעשרות רבות ואולי מאות של מנותחים חלקם הגדול גם באופן אישי במשך השנים,
אז הפורום הזה מלא טבעות אז מה זה צריך להגיד , הפורום מלא טבעות אבל שישנה שאלה בתחום ניתוח השרוול אני מפנה לפורום של ליבי או למי שמועקף אני מפנה לקומונה של המועקפים ,אף אחד לא נגד ניתוח מעקף תריסריון ,אני רק אומר שהניתוח קיצוני ביותר וגורם לבעיות של חוסרים בויטמינים ,אשמח מאוד שיכנסו לפה מנותחים שיגיבו על הניתוח ,אולי נלמד מהם דברים חדשים
מכל מלמדיי השכלתי

קובי

ליבי3617

New member
אורחת נחמדה

גם אני נתקלתי במנותחי מעקף תריסריון וגם בנשים מנותחות.
דווקא בנשים יש את עניין הויטמינים שהוא קריטי במהלך שנות הפיריון ויכול להרוס אם הניתוח גורם לחוסרים משמעותיים.

הניתוח הזה מבוצע המון בארה"ב ובצדק. מכיוון שכאן אין הרבה אנשים עם BMI כמו ששם. בן דוד שלי, רופא מרדים במיאמי, סיפר לי על אנשים בגדלים של 300-500 ק"ג. בודאי שבמשקלים כאלה צריך לעשות משהו דרסטי.
ועוד דבר, הויטמינים שיש לנו כאן לא מספיקים להתמודדות עם ניתוח כזה ומי שבאמת עומד על הרגליים, תגלי שמזמין ויטמינים מחו"ל וגם אוכל אותם הרבה מאד.
זה הרצון? לבלוע ויטמינים בכמויות אדירות או לחילופין להיות בחוסרים רציניים כל כך?

מי שנמצא בפורומים האלה שנים מכיר אלפי מנותחים.
רובם הגדול מנותח ויוצא מפה - בין אם בהצלחה ובין אם בפחות הצלחה.

אני עם BMI 47 עשיתי שרוול ויש כאלה עם BMI כמו שלי ויותר שעשו שרוול או מעקף.
במקרה של מעקף תריסריון אני לוקחת את הניסיון בן ה- 6 שנים שלי ואומרת: אל תעשו את זה.

Lychee1

New member
תודה למגיבים על העזרה

למעלה