רק לגבי המחיר (ליעל אתייחס
כשיהיה לי יותר זמן) המחיר שציינת מוגזם מאד. מיילדת - אכן כ-1000$ (למרות שיש גם פחות). יקר, אבל מוצדק (כלומר: לא עושק) ובעיני שווה כל אגורה. בבית לרוב אין צורך בתומכת לידה מקצועית בנוסף למיילדת (אלא אם לוקחים רופא או מיילדת שלא מתעסקים בתמיכה - וזו בחירה לא מחויבת המציאות). אמנם רצוי שיהיה אדם נוסף (לרוב אשה) מעבר למיילדת ובן הזוג, במיוחד אם מתכננים בריכת לידה, אבל זו בהחלט יכולה להיות מישהי לא מקצועית, בחינם או בתשלום סמלי (חברה/משפחה/אחרת). בריכת לידה אפשר לקנות (בקיץ!) בחנויות הצעצועים, במחיר של בערך 200 ש"ח - משהו שאני מאמינה שרובנו יכולות לעמוד בו, וזה גם לא הכרח. אפשר בהחלט ללדת גם על יבש, ורבות בוחרות בזה גם ללא שיקול המחיר (לא שאני מבינה את זה
), וגם שאר הדברים שצריך לארגן, הם "כסף קטן". אמבולנס הוא לא הכרח בדרך כלל. הוא מומלץ בלידות רחוקות מאד מבי"ח או כאלו שהן עם מאפיינים מיוחדים (לנל"ק למשל, למרות שאני הסתפקתי במרחק של כ-5 דקות ממד"א, ומרחק קצר למדי מבי"ח, ולא העמדתי אמבולנס בכוננות). את בדיקת הרופא עשיתי בקופ"ח, אחרי מספר ימים (אין צורך בבדיקה מיידית). הגענו מוקדם (נותנים לתינוקות רכים עדיפות), הוא היה במנשא כך שנשם פחות חיידקים. ללא תשלום (ואצל הרופא שהיה לי חשוב שיבדוק אותו, עוד לפני שידעתי שאני יולדת בבית). הסכום הכולל היה בין 5000-6000 ש"ח, לא זוכרת בדיוק (לדעתי, קרוב יותר ל-5000). לא סכום בשמיים - וחסכנו במקומות אחרים (מיטה, עגלה, חיתולים (גדל חלקית בלי חיתולים), שידה, ביגוד (השתמשנו בהרבה יד שניה), ברית מילה...). אפשר גם לנצל את מתנות הלידה למטרה הזו (ההורים שלי החליטו שהמתנה שלהם תהיה השתתפות בעלות הלידה). רוב האנשים, מסוגלים לגייס סכום כזה, אם זו מטרה חשובה עבורם (אחרים עושים את זה בשביל נסיעה לחו"ל, חתונה יקרה או ציוד יקר לתינוק וכדומה), ואם זה בלתי אפשרי, לרוב אפשר להגיע עם המיילדות להסדרים כספיים (אבל לא מומלץ לנצל אותן אם אין צורך אמיתי, כי גם הן, ברובן, לא ממש עשירות, וזו המשכורת שלהן..). אם את משלמת על מיילדת פרטית בלניאדו 3600 ש"ח (ממה שאת כתבת, ולמיטב ידיעתי, אם את שוכרת מיילדת, זה כבר כולל גם את התשלום עבור החדר) + 2000 ש"ח לדולה, זה לא יוצא יותר זול, אולי אפילו יותר יקר. (ולטעמי - את מקבלת תמורה פחותה). וקיימת גם האפשרות ללדת ללא מיילדת. אני שותפה לצער על הקשר בין יכולת כלכלית לבין היכולת לבחור, באופן כללי, ובתחום הלידה בפרט, אבל זו המציאות. הבעיה היותר חמורה, היא שלרוב, מי שממש עניה, חסרה את הידע/אסרטיביות/... (מתקשה להגדיר) שלמרות שהם לא עולים כסף, הם אלו שיכולים להפוך את הלידה שלה לחוויה טובה. ויחד עם זאת - אני טוענת שלידת בית היא ממש לא רק לעשירות, ובארץ, רוב יולדות הבית רחוקות מעושר.