קצת מחשבות על מה זה טבעי

קצת מחשבות על מה זה טבעי

יש לי הרבה מחשבות שכבר כמה ימים מפריעות לי להתרכז בדברים אחרים, אז ישבתי לכתוב אותן ושמחה לחלוק איתכן. אשמח לתגובות אבל רק רציתי להדגיש נקודה אחת - הסיבה שבגללה התמכרתי לפורום הזה היא בדיוק בגלל שהוא לא לוחמני והחלטי ומאוד פתוח ומאפשר. לצערי אני לא מוצאת פורום דומה באוסטרליה ולכן שאלות רבות שלי נותרות לא מענה (כלומר הפורומים המקומיים הם מאוד קיצוניים לכיוון של לידה רפואית או לחלופין לידה ביתית וקשה לקבל תשובות מגוונות וכנות בהם). או במילים אחרות - מה שכתבתי בפורום אינו מופנה ספציפית לכותבות בפורום אלא יותר לחוויה שלי בשבועות האחרונים...

אום נטע

New member
וואו. מה זה, ככה לגרום לי לחשוב

לעומק באמצע הלילה? זה יפה לעשות להריונית ככה? אני הולכת לישון אבל אגיב מחר. בקיצור לעכשיו - אכן יש סקאלה רחבה. או כמו שאני אומרת, גם יבולים מהונדסים גנטית הם טבעיים כמו יבולים שנוצרו מהכלאות, אבל יש להם השפעות שיותר מרחיקות לכת ... אמשיך מחר אחרי שיתבהר לי הערפל במוח.

כתבת נפלא!!!

כיוון שאני לפני ארוחת ערב, ראיון עבודה ומבחן באנטומיה, אגיד בקיצור (לאחר קריאה שטחית נורא) רק שני דברים: א. כל החלק הראשון על מה "טבעי" ומה "לא טבעי" - מסכימה על כל מילה. ב. לא מסכימה לקבל את הדיכוטומיה שבין לידה פעילה ללידה התערבותית. מה, אם יש מיילדת בלידת בית שמדרבנת יולדת מסוימת (ש"נתקעה" קצת בתנוחה אחת) לשנות תנוחות, אז זו לא התערבות? אם המלווה של היולדת נותנ/ת לה מסז' זו לא התערבות? אני מעדיפה, כמוך, התייחסות של רצף, ואם כבר דיכוטומיה, אז אני מעדיפה "גישה רפואית" ו"גישה פיזיולוגית". גם בגישה פיזיולוגית יש התערבויות, רק שהאופי שלהן שונה מהותית. אה, כן. את מאוד צודקת באבחנה שלך שישראל נוטה להיות מאוד מאוד דיכוטומית. חייבים לשבץ אותך לאיזושהי קופסה - ואם לא!!! אז לא יודעים איך לאכול אותך, ואז בששון ובחוסר ברירה יוצרים למענך את קופסת ה"מוזרה". (מאז ומתמיד נהניתי לראות אנשים אחרים מנסים לצוות אותי לאחת הקופסאות שלהם - ונכשלים טוטאלית
) ג. ספרי עוד על החוויה האוסטרלית, הפורומים שנתקלת בהם וכל זה. אין לי זמן כרגע כמעט לכלום, אך אני קוראת דברייך בצמא.

rjf

New member
כל הכבוד לך שאת גם בהריון וגם

מצליחה לארגן מחשבות מורכבות על נייר.... או על המחשב למען הדיוק - גם אני אקצר כי אני באמצע העבודה וגם באמצע הריון
גם התחושה שלי היא שיש שני דרכים מקובלות ושאין אמצע שמקובל פה. מאוד מסכמה עם התהיה שלך לגבי מה זה טבעי ואת ההבדל ביננו לבין שאר החיות בטבעיות שלנו. אני חושבת שעולם הרפואה הוא מצויין מעניין וחיוני אבל לא בכל דבר. לצערינו, הנורמה היום היא ללדת במוסדות רפואיים, של חולים ובכך למתג כל יולדת כחולה. גם מי שרוצה לחרוג מהנורמה ובוחרת ללדת בבית יכולה לעשות את זה רק עם היא בעלת אמצעים ביננוניים לפחות : 1000 $ מילדת עוד תומכת לידה נניח 600 $ בריכה או אמבטיה עם מיים עוזרים, סידור לילד לשעות של הלידה, אמבולנס למטה לבית עם קומה גבוהה ביקור רופא פרטי אחרי הלידה לתינוק ובטח עוד דברים שלא לקחתי בחשבון.לפי החשבון שלי ותתקנו אותי עם אני טועה - מדובר על לפחות 7-8 אלף שקל ללידת בית ממוצעת. אפשר לצמצם כמובן ולקחת רק מיילדת ואז אנחנו יורדים לסביבות ה5-6 אלף שקל שלמורת שרשורים פה על סדרי עדיפויות -זה עדיין סכום מכובד ואצלי כבר סכום כבד יותר מג'גלינינג בתקציב המשפחתי.... בשבילי פתרון אמצע היה לידה בבית חולים עם דולה או מילדת פרטית (כמובן עם עדיפות ללניאדו בגלל מרכז הלידה) אבל גם שם זה כבר מתחיל להיות סיפור לא זול - החדרי לידה של המרכז כבר יעלו מעל 1000 שח עד שאני אלד מיילדת פרטית דרך לניאדו זה עוד 3600 שח דולה עולה פחות - נניח 2000 שח - ושוב המחיר גם פה הוא לא שווה לכל נפש. מאוד מאוד מתסכל. (לא ככה כותבים בטוח...) אז אדם שהוא חלש מבחינת כלי מדידה של החברה שלנו (כלכלית כמובן) בעצם נותר בלי ברירה ובביריוניות מסויימת נאלץ ללדת "על הגב כמו חיפושית" או להביא איתו שומרי ראש ולהתכונן למלחמה... מאוד מבאס

אם פי 3

New member
רק לגבי המחיר (ליעל אתייחס

כשיהיה לי יותר זמן) המחיר שציינת מוגזם מאד. מיילדת - אכן כ-1000$ (למרות שיש גם פחות). יקר, אבל מוצדק (כלומר: לא עושק) ובעיני שווה כל אגורה. בבית לרוב אין צורך בתומכת לידה מקצועית בנוסף למיילדת (אלא אם לוקחים רופא או מיילדת שלא מתעסקים בתמיכה - וזו בחירה לא מחויבת המציאות). אמנם רצוי שיהיה אדם נוסף (לרוב אשה) מעבר למיילדת ובן הזוג, במיוחד אם מתכננים בריכת לידה, אבל זו בהחלט יכולה להיות מישהי לא מקצועית, בחינם או בתשלום סמלי (חברה/משפחה/אחרת). בריכת לידה אפשר לקנות (בקיץ!) בחנויות הצעצועים, במחיר של בערך 200 ש"ח - משהו שאני מאמינה שרובנו יכולות לעמוד בו, וזה גם לא הכרח. אפשר בהחלט ללדת גם על יבש, ורבות בוחרות בזה גם ללא שיקול המחיר (לא שאני מבינה את זה
), וגם שאר הדברים שצריך לארגן, הם "כסף קטן". אמבולנס הוא לא הכרח בדרך כלל. הוא מומלץ בלידות רחוקות מאד מבי"ח או כאלו שהן עם מאפיינים מיוחדים (לנל"ק למשל, למרות שאני הסתפקתי במרחק של כ-5 דקות ממד"א, ומרחק קצר למדי מבי"ח, ולא העמדתי אמבולנס בכוננות). את בדיקת הרופא עשיתי בקופ"ח, אחרי מספר ימים (אין צורך בבדיקה מיידית). הגענו מוקדם (נותנים לתינוקות רכים עדיפות), הוא היה במנשא כך שנשם פחות חיידקים. ללא תשלום (ואצל הרופא שהיה לי חשוב שיבדוק אותו, עוד לפני שידעתי שאני יולדת בבית). הסכום הכולל היה בין 5000-6000 ש"ח, לא זוכרת בדיוק (לדעתי, קרוב יותר ל-5000). לא סכום בשמיים - וחסכנו במקומות אחרים (מיטה, עגלה, חיתולים (גדל חלקית בלי חיתולים), שידה, ביגוד (השתמשנו בהרבה יד שניה), ברית מילה...). אפשר גם לנצל את מתנות הלידה למטרה הזו (ההורים שלי החליטו שהמתנה שלהם תהיה השתתפות בעלות הלידה). רוב האנשים, מסוגלים לגייס סכום כזה, אם זו מטרה חשובה עבורם (אחרים עושים את זה בשביל נסיעה לחו"ל, חתונה יקרה או ציוד יקר לתינוק וכדומה), ואם זה בלתי אפשרי, לרוב אפשר להגיע עם המיילדות להסדרים כספיים (אבל לא מומלץ לנצל אותן אם אין צורך אמיתי, כי גם הן, ברובן, לא ממש עשירות, וזו המשכורת שלהן..). אם את משלמת על מיילדת פרטית בלניאדו 3600 ש"ח (ממה שאת כתבת, ולמיטב ידיעתי, אם את שוכרת מיילדת, זה כבר כולל גם את התשלום עבור החדר) + 2000 ש"ח לדולה, זה לא יוצא יותר זול, אולי אפילו יותר יקר. (ולטעמי - את מקבלת תמורה פחותה). וקיימת גם האפשרות ללדת ללא מיילדת. אני שותפה לצער על הקשר בין יכולת כלכלית לבין היכולת לבחור, באופן כללי, ובתחום הלידה בפרט, אבל זו המציאות. הבעיה היותר חמורה, היא שלרוב, מי שממש עניה, חסרה את הידע/אסרטיביות/... (מתקשה להגדיר) שלמרות שהם לא עולים כסף, הם אלו שיכולים להפוך את הלידה שלה לחוויה טובה. ויחד עם זאת - אני טוענת שלידת בית היא ממש לא רק לעשירות, ובארץ, רוב יולדות הבית רחוקות מעושר.

רק לגבי תומכת לידה מקצועית בבית

אני ממש, אבל ממש, לא שותפה לדעתך שבבית לרוב אין צורך בדולה מקצועית, ולהיפך לדעתי.

אבל זה נורא תלוי בסיטואציה

ובעיקר במיילדת - יש מיילדות שמתפקדות גם כתומכות, ויש מיילדות שמביאות עמן מיילדת או מתמחה ואז יש את האדם הנוסף שצריך להיות שם. גם לדעתי חשוב שיהיו שני אנשים מקצועיים בלידה ולו למקרה הנדיר בו יש מצב חירום שכולל גם אמא וגם תינוק. אצל המיילדות שלי למשל, בכל לידה מגיעות שתיים (או שתי המיילדות הראשיות, או אחת מהן ואחת שעובדת איתן, או אחת מהן וסטודנטית... אצלי היו שתי המיילדות הראשיות הנפלאות) והן גם תומכות ומי יותר מהן מכיר אותי הכי טוב? עברתי אצלן לווי הריון משבוע 8
אם המיילדת מראש לא מתפקדת כתומכת, לדעתי חשובה תמיכה של מישהו שיודע קצת יותר, אם לא הרבה הרבה יותר (כמו דולה) על איך לתמוך ביולדת וגם על מה עושים במצבי חירום.

rjf

New member
אני שמחה מאוד שאת מתקנת לי את

ההערכה שלי לעלות לידת בית. חלק ממה שביאס אותי כלכך בלשמוע את המחירים החדשים בלניאדו זה שבאמת אם מחירים כאלא - או שהולכים על לידת בית שקצת יותר יקרה או מוותרים ונשכבים על הגב
. אני גם חייבת לציין כדי שלא יובן אחרת - שאני ממש לא חושבת שהמיילדות יקרניות. הן עושות עבודה מאוד קשה ומלאה בהמון המון אחריות ואין לי אליהן ולמחיר שלהן ולו טענה אחת קטנה. בחיים לא הייתי מתמקחת איתן על המחיר כי זה לא מכובד ולא לעניין. התלונה שלי היא כלפי הממסד - אם אני יולדת בבית ורושמת את הילד בבית חולים - הבנתי שזה הנוהל - אז למה בית החולים מקבל את ה 5000 או 7000 שקל שהם מקבלים מבלי שהתאשפזתי אצלהם - למה הכסף הזה לא משמש לתשלום הוצאות הלידה שהיו לי... כמו שעושים באירלנד או באנגליה... קיטורים חסרי תועלת אני יודעת... אבל בכל זאת מרגיז. שבוע הבא אני אקבל תוצאות של מי השפיר... ואז, טפו טפו טפו אני אתחיל בצעדים פרקטיים לאיזהשהו כיוון...

עופריקה

New member
ואגב, דולה לא גובה 600$

כך שכבר יש לך הנחה לא רעה בכלל
או שאולי כבר כתבו לך על עלות של דולה... בכל אופן בין 1,500 ל- 2,000 ש"ח. ויש גם בפחות. וגם אני משתתפת בבאסה הכללית על העלאת המחירים בלא מעט אחוזים בלניאדו. באסה! רק בשמחות

אם פי 3

New member
אז עוד כמה

קודם כל - זה לא לידת בית או חדר טבעי או חיפושית הפוכה. אפשר ללדת לידה פעילה וטובה גם בבי"ח ציבורי. הרבה תלוי ביולדת ובידע/רצון שלה. למרות שיש גם את רולטת הבי"ח הידועה. דולה בהחלט עוזרת כאן, גם בתיוג מראש (כלומר, נדמה לי שמי שבאה עם דולה, יש לה יותר סיכוי לקבל צוות שתומך בלידות טבעיות... כמו גם שרוול, דרישה להמנע מסטריפינג ועוד "מתייגים"). מעבר לכך - רוב יולדות הבית, במיוחד מאז הוקטן המענק, ובמיוחד בלידה שניה ומעלה, כשהמענק הוא שולי, מוותרות על ה"תענוג" המפוקפק של ללכת לבי"ח לאחר הלידה, ומסתפקות בבדיקת המיילדת, ובדיקת רופא לילוד (רצוי תוך יומיים) - בביקור בית או בקופ"ח - בהנחה שהכל נראה תקין. מצטרפת לבאסה לגבי אי היכולת לנצל את מענק האשפוז (הסכום שהולך לבי"ח) לצורך הוצאות הלידה, אם כי יש גם חסרונות רבים למיסוד לידות הבית - שמצד אחד יאפשר את המענקים הללו, ומצד שני, יכפה פרוטוקולים נוקשים מאד המגדירים את מי מותר ליילד בבית (וכבר נוסחו פרוטוקולים כאלה, קטלניים, כך שאני לא מדברת בעלמא). כבר עדיף לוותר: לא מדובשך, ולא מעוקצך.

שָׂרָה

New member
אני לא הייתי שורדת

את רולטת הבית חולים או בלידת בית בלידה הנוכחית בגלל השיליה שלא יצאה... הם היו עושים ממני מצב חירום

May first

New member
ואם כבר

אז הנה עוד אחד: אפשר ללדת לידה בבית חולים, מושרית באמצעים מלאכותיים, מזורזת באוסיטוצין, לעבור אותה כנכה בכסא גלגלים ובלא יכולת להתנועע (לא כל שכן לכרוע, לעמוד או להיות על ארבע). ועדיין לחוות אותה כפעילה בתוך הנסיבות. בחיי שאפשר.

א אוהל

New member
../images/Emo47.gif../images/Emo23.gif

סתם כי נחמד לפגוש אותך ככה סתם לפעמים פתאום...

May first

New member
../images/Emo25.gif לשתיכן

אבל לא לזה התכוונתי (ז"א לא לקציר המחמאות). אלא להגיד, שההגדרה "פעילה" תלויה גם בקונקסט הרחב. בעיני, הרכיב המשמעותי (שלמשל, הפך את הלידה שלי לטובה ונחווית כפעילה באופן יחסי למגבלה) הוא כושר הבחירה. הוא חווית השליטה (ובהפוך -גם הנכונות לוותר עליה, להתמסר לתהליך הלידה, בלי להתגונן מהתערבויות, למשל). הידיעה הפנימית, שאת אמורה לעבור את זה, שהגוף בנוי להעביר את התינוק מבפנים אל החוץ. התחושה שלא לאבד כבוד, שלא לחוות יחס מבזה או מקטין מכל סוג שהוא. אני חושבת שחלק לא קטן בהיותה של הלידה "טובה" הוא גם היכולת להשלים עם התהליך כפי שקרה ולעבד אותו כטוב. "זה הכל בראש" אומרת חברה שלי
וגם - שבעד שום מליון דולר שבעולם, לא הייתי מוותרת על התחושה של תינוק העובר בתעלת הלידה. של השחרור שאחריו. פשוט אין עצום מזה.

מסכימה (עם אם פי 3)

לגבי העניין הכספי, כמו שכתבתי יש סדרי עדיפויות, אבל יש גם משהו מרגיז בכך שאופצייה אחת ממומנת והשנייה לא... בכל מקרה את ההוכחה לכך שאין זיקה ישירה בין יכולת כלכלית לטיב הלידה מצאתי לפני כמה ימים במחקר שהשווה לידות פרטיות לעומת ציבוריות באוסטרליה (על סמך מעל ל-170,000 לידות), נחשו איפה היו יותר התערבויות? בפרטי - איפה שמשלמים הרבה כסף (ומצפים לתמורה מלאה? ).

debby12

New member
מנהל
נהניתי לקרוא

מסכימה לגבי זה שאין דיכוטומיה אלא סקאלה רציפה (באנגלית היו אומרים CONTINUUM) אגב, המיילדות שלי התנגדו -השתוממו מהאפי נו כי אמרו ש"זה לא טבעי ואת רצית לידה טבעית - לא?" מה שמדגים באמת את החשיבה הדיכוטומית שתיארת אפילו אצל כאלה מ"הצד שלנו". אולי תפרסמי את זה איפשהו? <סתם רעיון בשבילך....> אולי תציעי לאיזה עיתון? <אם כי זקוק לעריכה>

למעלה