קצת על הסתה,

קצת על הסתה,

הרבה פעמים העלת (צחי) כאן טיעונים על ההסתה שההנהגה הפלשתינאית מסיתה את העם הפלשתינאי נגדנו. ואני תוהה - לו אתה היית פלשתינאי, ואפילו לא היית נחשף להסתה הזאת, מה היית חושב על מדינת ישראל ועל צה"ל ועל חייליו?

Zack DA

New member
תראה.

יכול להיות שילד שרואה את אבא שלו מושפל במחסום, שונא את תה"ל את היהודים ואת מדינת ישראל. אבל זה לא שונה מזה שאני רואה חברים שלי מתפוצצים באמצע הרחוב. ועדיין - אני חונכתי לסובלנות ולשיוויון, ועדיין - אני לא אפוצץ ערבים ברחובות ולא אגיד שהם חזירים ונחשים.

ימיממה

New member
אולי כי...

גדלת במדינה מסודרת עם משטר מסודר וגדלת עם כל הדברים הבסיסים אם לא יותר

Zack DA

New member
בזה אין ספק ../images/Emo45.gif

ולכן, החינוך שקבלתי הוא חינוך לשיוויון ולא להסתה כמו שהם. וכאן באמת הבעיה.

זה כל הדוגמאות שמצאת?

אתה יכול בבקשה להתאמץ קצת יותר ולחפש סיבות למה הפלשתינאים שונאים אותנו, מלבד המחסומים המשפילים? נניח שהמדיניות של ישראל לא מוצאת חן בעיניך כישראלי - מה אתה יכול לעשות? להקים תנועה פוליטית, לרוץ לכנסת ולשנות את המצב. ואם אתה פלשתינאי שחי תחת הכיבוש? איזה אופציה יש לך מלבד התקוממות?

Zack DA

New member
זה שטויות

הפלשתינים חיו את חייהם לפני האינתיפאדה והם שונאים אותנו רק כי הם חונכו לכך. גם המחסומים, אגב, לא היו קיימים בתקופות של שקט.

ימיממה

New member
זו הבעיה...

לך בתקופה של שקט יש באמת שקט ואוכל מיים חשמל מדינה להם אין כלום טוב אז אין להם מחסום מצד שני אין גם אוכל או מדינה...

Zack DA

New member
סליחה ?

לפני האינתיפאדה היו להם מים, אוכל חשמל וכל מה שאפשר להעלות על הדעת. הרשות הייתה אוטונומית בהחלטות שלה.

למה אתה כל כך בטוח?

אין ספק שמאז פרוץ האינתיפדה מצבם הורע בהרבה. אולם גם קודם לא היתה להם עצמאות והם חיו תחת כיבוש. הפקעות אדמות למטרת בניית התנחלויות היתה אז לא פחות מהיום. סגרים היו גם אז.

Zack DA

New member
בגלל זה מתפוצצים ברחובות ?

הצחקת אותי. את זה עושים בגלל דת או חינוך לשנאה, ולא בגלל כעס על הפקעת קרקעות.

יתכן,

אולם בשלוש השנים האחרונות התמיכה בחמאס ובפיגועי ההתאבדות שלו עלתה מאוד. ברור לך שהעליה הגדולה בתמיכה בו לא נבעה בעיקר מהחינוך, אלא דווקא כן מהכיבוש ועוולותיו.

Zack DA

New member
לא מקבל

תמיכה בארגון שמעשיו כל כך לא אנושיים, חייב לבוא מתוך מקורות של חינוך לחוסר אנושיות.

על מה אתה מדבר?

הרי המון ישראלים מעוניינים בנקמה פשוטה כמשמעה: פגיעה באזרחים פלשתינאים שאינם לוחמים נגדנו. מה כבר ההבדל? למה לדעתך בשלוש השנים האחרונות התמיכה בחמאס עלתה כל כך? לא צריך חינוך והסתה בשביל זה, מספיקה המציאות האכזרית, והאנשים מיד רוצים לנקום בצד השני, ולא רק בצבא או בארגונים הלוחמים שלו, אלא בכלל האוכלוסיה. זה נכון לשני הצדדים.

Zack DA

New member
אתה משווה שקל לעשרת-אלפים דולר.

כמה ישראלים רוצים את מותם של פלשתינאים רק כי הם פלשתינאים, וכמה פלשתינאים רוצים את מותם של היהודים רק כי הם יהודים..... ואגב. מה הישראלים האלה יעשו בשביל לממש את המשאלה שלהם, ומה הפלשתינאים ?

תשובות

ובכן, כמה ישראלים רוצים את מותם של פלשתינאים רק כי הם פלשתינאים? אני מעריך שלא הרבה. רובם רוצים זאת כנקמה על הפיגועים. כמה פלשתינאים רוצים את מותר של היהודים רק כי הם יהודים? שוב, אני מעריך שלא הרבה. רובם רוצים זאת כנקמה על הסבל שאנחנו גורמים להם וכנקמה על הכיבוש והגירוש בכלל. לכן העליה הגדולה בתמיכה בחמאס בשלוש השנים האחרונות. מה הישראלים יעשו בשביל לממש את המשאלה שלהם? לא הרבה, ברובם. הרי יש צה"ל שיעשה בשבילם את העבודה. כמה פלשתינאים? שוב לא הרבה, ולראיה אין מליון "שאהידים" אלא רק כמה מאות. אם כי יותר מכמות הישראלים כי אין להם צבא מסודר שיבצע בשבילם את הנקמה.

Zack DA

New member
ההערכות שלך לא נכונות.

אני לא יכול לנהל דיון אם אתה לא מכיר בעובדה הבסיסית שהשנאה של הפלשתינאים והרצון שלהם למוות של יהודים גדולים בעשרות מונים מהשנאה בישראל, שבקושי קיימת.

על סמך מה אתה אומר את זה?

ולמה לדעתך התמיכה בחמאס עלתה מאוד בשלוש השנים האחרונות?

בוא נמשיך...

אז אתה אומר שלו היית פלשתינאי היית שונא את ישראל. התחמקת אומנם לומר מדוע היית שונא והזכרת רק את המחסומים ואת ההשפלות בהם. התעלמת מהפקעת האדמות, הריסת הבתים, עקירת העצים, הכתרים על הכפרים, העוצר, הסגר, האבטלה, העוני, הרעב (אני צריך להמשיך?) אז בבקשה תגיד לי מה אתה היית עושה לו היית פלשתינאי. האם היה לך אמון למשל שהפגנות נגד המדיניות של ישראל יעזרו לשפר את מצבך?

Zack DA

New member
אם הייתי מקבל חינוך נורמלי,

ודאי ובוודאי שלא הייתי מפוצץ עצמי. וכבר ציינתי, שכל הגורמים שהזכרת כרגע, לא היו קיימים לפני פרוץ האינתיפאדה.

מה כן היית עושה?

אגב, ההתאבדויות לא החלו מיד עם פרוץ ההתקוממות לפני שלוש שנים, אלא כמה חודשים לאחר מכן, לאחר שהגורמים שהזכרתי כבר כן התרחשו בפועל. להזכירך גם אין 3.5 מליון פלשתינאים מחבלים מתאבדים אלא רק כמה מאות.

למעלה