קצת על הסתה,

Zack DA

New member
לא הייתי רוצח...

אין מה לעשות. ומה אתה תעשה אם יעלו את שכר הלימוד ? אתה חושב שההפגנות שלך יעזרו ?
------------------- מאות המתאבדים הם לא רק "מאות", אלא הם מעידים על תופעה שאסור להתעלם ממנה ברמה העקרונית, והיא מעידה על משהו שהוא מעבר ל- 200 אנשים.

האם אתה באמת משווה

בין הפגיעה בי בהעלאת שכר הלימוד ב900 ש"ח לשנה לבין הפגיעה של צה"ל והמתנחלים בפלשתינאים? בכל מקרה, לי יש האפשרות לבחור ממשלה אחרת. מה הפלשתינאים יכולים לעשות? אתה הרי לא מאמין שהפגנות של סטודנטים ישראלים יעזרו כנגד העלאת שכר הלימוד. אז מה פלשתינאים שנפגעים הרבה יותר צריכים לעשות? אתה מאמין שבמקרה שלהם הפגנות כן יעזרו? מעולם לא אמרתי שצריך להתעלם מהתופעה של המחבלים המתאבדים. מה שאני מנסה זה לראות מה גרם לכך שיש מחבלים מתאבדים ומה עלינו לעשות כדי להפסיק את התופעה. בכל מקרה, ברור שהמדיניות של הממשלה בנושא (אם יש לה בכלל מדיניות) לא פעלה. נחזור לעניין: כבר הסכמת שלו היית פלשתינאי, ואפילו לא היית מקבל חינוך מסית, היית שונא את ישראל בגלל הכיבוש ותחלואיו. ובכן, מה היית עושה כדי להיפטר מעול הכיבוש?

Zack DA

New member
שום דבר.

מה אני יכול לעשות ? גם האינדיאנים שונאים את ארה"ב - אתה רואה אותם מתפוצצים במנהטן ? ------------------ אתה מנסה להציג את התופעה של המתאבדים כשולית. בהודעה האחרונה אמנם חזרת בך מהגישה הזו, אבל שיהיה ברור: המחבלים המתאבדים הם לא "כמה מאות", אלא תופעה שיש לה גורמים והשלכות.

פריפטס

New member
האינדיאנים בארה"ב

היום מקבלים, לפחות על פי החוק שוויון זכויות. נכון שדה-יורה יש אפליה, אבל שוויון בפני החוק זה יותר ממה שיש לפלשתינאים היום. ואגב, יש מקומות שהמשטרה הקנדית לא נכנסת אליהם בססקצ'וואן בגלל הטרור שהאינדיאנים עושים שם... אומרים לאזרחים לא להכנס ולא לוקחים אחריות. אז כן, גם כאשר מצב המיעוט יותר טוב מזה של הפלשתינאים בארץ יש טרור (מצד האינדיאנים). "אבל שיהיה ברור: המחבלים המתאבדים הם לא "כמה מאות", אלא תופעה שיש לה גורמים והשלכות." "תופה שיש לה גורמים והשלכות"?... אתה מוכן לדבר בצורה פחות מופשטת? או במילים אחרות- תגיד משהו בעל משמעות ולא מילים חסרות תוכן.

אמרת פחות או יותר מה שאני רציתי

אם כי אין לי ממש מידע על מה שקורה עם האינדיאנים. ולגבי הגורמים לתמיכה בפיגועי ההתאבדות - מה דעתך על גורם משמעותי שנקרא כיבוש?

Zack DA

New member
קודם כל -

מאות יהודים נרצחו בשנות החמישים כתוצאה מחוליות טרור - הרבה לפני ה"כיבוש". ה"כיבוש" לא הוליד את הטרור, אתה פשוט לא יודע הסטוריה. אבל, לגבי זכויות האינדיאנים - אתם צודקים. מצד שני, אני חושב שלפני האינתיפאדה הייתה להם אוטונומיה, ואם הם היו רוצים - דמוקרטיה שתגן על הזכויות שלהם. זה לא ככה, ולא בגלל ישראל. מדוע אתם מתעלמים עוד פעם ועוד פעם מהמצב שלפני האינתיפאדה ?

אתה מתעלם ממה שקרא ב-48

אפילו אם תגיד שהכל היה מוצדק, במלחמת העצמאות שלנו נגרם לפלשתינאים אסון, והם ברחו/גורשו ממדינת ישראל. אני לא יודע מה איתך, אבל אני לא ממש הייתי אוהב במקומם את מי שתפס את השטח שבו הם חיו. הכיבוש (למה המרכאות? האם אין לדעתך 3.5 מליון פלשתינאים החיים תחת הכיבוש הישרלאי?) אכן לא הוליד את הטרור, אבל הוא בהחלט גורם מעורר עבורו. לפני האיתיפדה (השניה) היה להם סוג של ממשל עצמי, אולם מוגבל ביותר, ומבחינתם, ישראל רימתה אותם בכל ההסכמים. הראיה - מספר המתנחלים מאז החתימה ב 1993 ועד פרוץ האינתיפידה הוכפל. אם אתה היית פלשתינאי, מה היית חושב על ישראל? שהיא באמת רצינית בכוונותיה להקמת מדינה פלשתינאית? שים לב גם שפיגועי ההתאבדות לא התחילו מיד עם פרוץ האינתיפדה אלא רק מאוחר יותר, לאחר שהספקנו כבר למשל להפציץ אותם ממטוסים.

britmila

New member
אידיאולוגיה יהודית

להיותיהודי זה להיות שפוי גם שהחבר הכי טוב שלך מתפוצץ בפיגוע להיות יהודי זה לדעת שאתה לא סתם פראייר ולא להיות גזעני להיות יהודי זה להיות בו- אדם!!!! אבל לנסות להאבק ולהאבק נגד כל אלה שלא!!!!1

britmila

New member
אידיאולוגיה יהודית

להיותיהודי זה להיות שפוי גם שהחבר הכי טוב שלך מתפוצץ בפיגוע להיות יהודי זה לדעת שאתה לא סתם פראייר ולא להיות גזעני להיות יהודי זה להיות בו- אדם!!!! אבל לנסות להאבק ולהאבק נגד כל אלה שלא!!!!1

למעלה