קצת על תחבורה ושירות

עוד קטע של נהגי מוניות

שפשוט מטריף אותי - לצפצף או להבהב באורות לכל אדם שעומד לתומו על המדרכה, או אפילו לאנשים שהולכים על המדרכה!
כבר כמה פעמים התחשק לי לעצור את נהג המונית שעשה לי את זה ולשאול אותו אם הוא באמת חושב שאני עיוורת / לא מסוגלת להרים את יד ימין. או שהוא פשוט חושב שאם הוא יודיע על נוכחותו באיזור פתאום אני אזנח את התוכנית שלי ללכת ברגל או לקחת אוטובוס ואחליט לעלות על המונית שלו.
בחיי שנמאס לי למצוא את עצמי הולכת לתומי על המדרכה ולחטוף התקף לב קטן מצפצופים של מוניות.
ויותר גרוע הם אלה שמאטים, מצפצפים ו/או מהבהבים באורות כשאני עומדת עם הפנים לכביש (מחכה לאוטובוס או סתם רוצה לחצות את הכביש) - באמת נראה לכם שאני לא רואה אתכם? או שאתם ברצינות חושבים שאני ממש רוצה לעצור מונית אבל אין לי את היכולת להרים את היד ולעשות את זה.

החלום הרטוב שלי

הוא לעמוד יום אחד עם פנס וולקן ליד הקריה, לעצור כל נהג מונית שמרים אורות גבוהים ומסנוור את העומדים בתחנות בלילה, לפתוח לו את הפנס מול העיניים בשנייה שהוא פותח את הדלת ולשאול אותו - how do you like it now?

golan2072

New member
הבעיה היחידה שנתקלתי בה עם נהגי אוטובוס

היא שלעיתים (לא מאוד נפוץ) חלקם (וכנ"ל נהגי מונית שירות) מעקמים את האף כשמנסים לשלם להם בשטר "גדול" - מה לעשות שהכספומט מוציא לרוב שטרות של 100 או 200. נכון, להתעסק עם עודף זה לא כיף, אבל כסף זה כסף ועד שלא נוכל לשלם על הנסיעה באשראי - תצטרכו להתעסק עם עודף.

עם מוניות שירות הבעיה היא שבגלל שהם מרוויחים פר נוסע, וחלק גדול מזה הולך להוצאות תפעוליות (דלק וכו'), הם מנסים להספיק כמה שיותר נסיעות בכמה שפחות זמן, מה שאומר שכשהם מלאים הם לפעמים נוסעים בפראות. אני בין היחידים שחוגר חגורת בטיחות במוניות שירות (כשיש חגורה והיא עובדת) מהסיבה הזו.

עם אוטובוס, לפני כמה שנים קרה לי מקרה מוזר - נהג אוטובוס שנסעתי בו במרכז ירושלים התעצבן מאוד על נהג שנסע לפניו, עד כדי כך שעצר את האוטובוס, ירד לרחוב והתחיל לצעוק על הנהג המעצבן. רק אחרי כמה דקות הוא חזר לאוטובוס ונסע.

אבל לרוב אני מקבל שירות טוב מנהגי אוטובוסים ומוניות שירות. מה גם שבקו שאני נוסע בו הכי הרבה בשירות - רחובות-ת"א - זה ממש נוח שיש לי תחבורה ציבורית בשבת ובלילה בזכות מוניות השירות.

מוניות שירות

הם חאפרים מגעילים. מבצעים עבירות תנועה רבות, ובנוסף אין להם מחויבות לשירות אל ללוח זמנים.

2 אנקדוטות-נסעתי מכרמיאל לחיפה עם מונית שירות. פעמיים נסעה המונית מתוך נקודת היציאה לעבר היציאה מהעיר. פעמיים הוא חזר כדי לאסוף עוד נוסעים. רק בפעם השלישית אסף מספיק נוסעים ויצא מהעיר. כשהתקשרתי להתלונן בחברת מוניות התפלאו מדוע יש לי טענות ("אבל לא היו לו מספיק נוסעים").

אנקדוטה שנייה-נסעתי ברכב שלי כשעשיתי משהו חוקי שנהג מונית לידי לא אהב זאת. הוא התעצבן וכשהיינו ברמזור יצא מהאוטו שלו וזרק עלי מפרי העונה.

מאז המקרה הראשון נמנעתי ממוניות שירות, למעט מקרים בהם באמת לא היתה לי ברירה.

עזוב את המחירון

זה ידוע שנהגי מוניות לא פועלים לפיו אלא לפי הרגש (+תוספת יוקר) - יש את החלק של "חובות וזכויות הנהג", כשבודדים הנהגים שנתקלתי בהם שבאמת התנהלו בהתאם לכתוב שם.

תשומת לב לסעיף העוסק בהפעלת מונה: "נהג מונית חייב להפעיל מונה בכל נסיעה מיוחדת, למעט נסיעות בינעירוניות בהן קיים מחירון נסיעה ממוחשב".

k-don

Well-known member
אני רואה את זה (לעבוד לפי המחירון) כחלק

מנתינת השרות

למעלה